- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- New Game Blitz - 2025
- Digitális Állampolgárság Program
- Notepad++
- Android másképp: Lineage OS és társai
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jbnd-007
tag
Csikkfelszedő robotporszívó kutya, vagy mi. Hát nem tudom... olyan kis szerencsétlen, hogy megsajnáltam.
[ Szerkesztve ]
-
jbnd-007
tag
válasz Graphics #26667 üzenetére
Valamiért az oldalszenzoros is meg tud hülyülni a fényes bútortól, üvegajtótól, földig érő ablaktól, WC csésze görbületétől. A Roborocknál már átállítottam egyszer emiatt hogy ne a lidar, hanem az ütközésérzékelő legyen az elsődleges, de így is nagyon durva lépésekben tapogatózik és sokat elhagy. A régi Roomba sokkal finomabban tapogatta körbe a körvonalakat.
-
jbnd-007
tag
Most akartam először az Aliról rendelt HEPA szűrőt cserélni. Az elsőnél a kezemben maradt a műanyag fül, aminek be kéne pattannia és a helyén tartani. A másodikról kiderült, hogy a fülön lévő apró köröm nincs jó helyen. Kicsi az eltérés, milliméter alatt, de pont elég, hogy ne tudjon bepattanni a helyére.
Q8-hoz rendeltem, a dobozon Q7 van ugyan, de mindenütt egy kalap alá veszik a szűrőt a kettőhöz. Nem tudom, hogy selejtet rendeltem, vagy a Q8-on tényleg változtattak valamit és az utángyártók nem követték le.
Egyelőre cellux-szal megoldottam, de új boltot kell keresnem.
-
jbnd-007
tag
válasz Tammmasss #26488 üzenetére
Roborock Q8 50%-ra merül 100 m2 takarításánál nálunk (balanced fokozat, szőnyeg nincs, ezért nem kell emelnie a szívási erőt). Amúgy jobban tájékozódik a házban, mint én, szóval ha le is merülne, centire ott fogja folytatni, ahol abbahagyta.
Az íves, síkos burkolatváltókkal viszont néha meggyűlik a baja, olyankor visszatolat, gázt ad és átmegy Knight Riderbe.
[ Szerkesztve ]
-
jbnd-007
tag
Meguntam, hogy a porszívó folyton fennakad a csúszós burkolatváltókon. Kiszabadul ugyan, de sokáig szenved és utána ki is hagyja azt a részt a takarításból. Vettem csúszásgátló csíkot, így a próbakört sikeresen teljesítette. A csík felülete elég durva, remélem nem koptatja el a szilikon főkeféket idő előtt.
-
jbnd-007
tag
válasz INGJOKE #26362 üzenetére
A Q8-nál a saját appjában meg lehet adni sorrendet (Manage Maps/Edit/Sequence), amit az összes további takarításnál figyelembe vesz. Takarításonként szerintem nem lehet megadni. Amikor nem volt sorrend, ő döntötte el, hogy mikor merre ment, a kiválasztás sorrendje nem számított.
[ Szerkesztve ]
-
jbnd-007
tag
válasz dorika87 #25939 üzenetére
Nekem Q8 van, 5500 Pa van az adatlapján, de nem is tudom, hogy mikor használja. Van 4 fokozata, meg egy MAX+, gondolom akkor. De már a negyedik fokozat is baromi hangos.
A másik az, hogy ez a Pa mérés olyan, mint a kínai zseblámpák fényereje: mindenki úgy méri, ahogy akarja. Ha a torkolatban méred közvetlenül a motornál, akkor lehet, hogy ennyi, de utána nagyon függ a légcsatorna kialakításától, hogy mennyit gyengül.
Egyes tesztelők mérnek légáramlást a beszívó nyílásnál, mert az jobban összehasonlítja a valódi szívóerőt, de nehéz lesz olyat találni, aki pont ennél a háromnál megmérte. Itt van például az rtings.com mérése két Roborockra, nem voltak tőle elájulva (10 pont a maximum): -
jbnd-007
tag
válasz farkas26 #25918 üzenetére
Mop nélkül is fennakad sajnos. Egyszerűen nem tud megkapaszkodni a kerék a fényes laminált padlón és elkapar, amikor a kefe a burkolatváltóhoz ér.
Nem a szobák sorrendjével van gond, hanem hogy ezt a szobát padló irányban járja be és a határ az ajtófélfa túloldalára lett állítva, ezért amikor le-föl megy a szobában, mindig át kell mennie a küszöbön. Bízom benne, hogy az új határral, amikor nem kell átmennie, jobb lesz.
Van még ez az "entrapping threshold", amit lehet a térképen jelölni. Még nem próbáltam ki, de valahol olvastam, hogy az ilyet szögben próbálja megközelíteni, nem merőlegesen megy neki. Nagyjából ugyanaz lenne szerintem, mint amikor szabadulni próbál.
[ Szerkesztve ]
-
jbnd-007
tag
válasz ggeleven #25916 üzenetére
Előfordult már, hogy egy félig nyitott ajtót, amit már körbejárt a Q8, becsuktam. Meghökkent ugyan rajta, meg is állt egy pillanatra (nem tudom, hogy az útvonaltervezés helyben van-e vagy szerverrel kommunikál), de aztán úgy folytatta, mintha az ajtó még mindig ott lenne az útban.
-
jbnd-007
tag
válasz Graphics #25908 üzenetére
Hát az meglehet, hogy tiszta a padló, ez volt a cél.
Ma szabályos dührohamot kapott, mert nem tudott átmenni ezen a 3 mm vastag burkolatváltón. Visszatolatott, nekirontott 45 fokos szögben, át is jutott volna, de lefejelte az ajtófélfát a túl nagy sebesség miatt, ezért sikertelennek ítélte a dolgot, ráadásul bepisilt... Harmadik-negyedik próbálkozásra jutott csak ki a csapdából.
Kifelé van gond. A forgókefe felakad a burkolatváltón, a laminált padló meg túl csúszós ahhoz, hogy a nagy kerekek áttolják rajta.
Megpróbálom módosítani a szoba határát, ha az se segít akkor lehet, hogy veszek valami fürdőszobai csúszásgátló szilikon csíkot oda.
-
jbnd-007
tag
válasz jbnd-007 #25863 üzenetére
Korrekció: most erőszakkal bedugtam a lyukba, amit eddig mindig gondosan elkerült és hagytam, hogy kitaláljon onnan. Újra elindítva a takarítást visszament oda is. Remélem, emlékezni fog most már, hogy befér oda.
Nehéz terep, mert a WC csésze alja van az egyik oldalon, ami íves, gondolom rossz irányba veri vissza a lézersugarakat.
[ Szerkesztve ]
-
jbnd-007
tag
Én elégedett vagyok a Q8-cal. Tökéletes tisztaság van azóta. De valószínű az olcsóbb klónokkal is az lennék. A jövőbeli stabil alkatrészellátás reményében választottam a drágább modellt, majd kiderül, hogy érdemes volt-e.
A forgó mop a következő szint, de őszintén szólva nem látom sok értelmét. Ha már akkora ronda paca van a földön, úgyse várom meg a következő takarítást, feltörlöm egy darab papírtörlővel. Porra és kisebb maszatokra meg elég ez is. Szőnyegünk nincs, így a mop emelés engem nem érint, de ha lenne is, meg lehet oldani úgy, hogy két külön menetben csinálom a porszívózást és a felmosást.
Talán egy apró gondom van a Q8 algoritmusával: nem tapogatózik elég pontosan. Ha ütközik, akkor előremegy kb. 10 centit és utána fordul rá újra az akadályra. Ez azt eredményezi, hogy olyan helyekre gyakran nem megy be, amik 5-6 centivel szélesebbek, mint a porszívó. Próbáltam az "ütközzön gyakrabban" opciót is, nincs különbség. Láttam, hogy az S8-ban van egy "szűk hely" opció is, ebben sajnos nincs.
-
jbnd-007
tag
-
jbnd-007
tag
Vérmérséklet kérdése. A miénk már csak akkor hajlandó elmenni előle, ha meglöki.
Itt van olyan is, aki masszázsgépnek használja: https://www.youtube.com/watch?v=mk4XB2wZqF4
[ Szerkesztve ]
-
jbnd-007
tag
válasz jbnd-007 #25772 üzenetére
9 nap múlva megjöttek az alkatrészek. A fotókon balról van a porszívóhoz kapott eredeti, jobbról ami érkezett.
Mop (19.55 EUR/10 db): Csomagolatlanul jött, vékonyabb az anyag, merevebb a behúzó szál, kicsit nehezebb felhúzni. Tépőzár jól kapaszkodik.
Filter (13.70 EUR/4 db): Fehér papírdobozban érkezett kettesével csomagolva, dobozon Q7 matrica. Oldalt zárt, a szűrőben van két merevítő borda, ami az eredetből hiányzik.
Porzsák (20.67 EUR/6 db): Ennél szerepelt az Original szó, Roborock-os dobozban volt, hasonlít is eléggé. Műanyag lezáró nagyon hasonló, a zsáknál kicsit talán más a pórusok mélysége.
-
jbnd-007
tag
Én is rendeltem pár dolgot egy Mi Perfection Store nevű Alis helyről, majd ha megjön, lefotózom.
A macskák már kezdik megszokni a fura fényes fehér macskát.
-
jbnd-007
tag
válasz BUZZLGHTYR #25746 üzenetére
Köszi! Ezek gondolom eredeti alkatrészek lehetnek, mert drágábbak, mint a roboshop.hu-n árultak. Például mop: 2850 Ft, a roboshop.hu-n 1000-ért van sima és 1500-ért prémium mop (fogalmam sincs, mi a különbség). A szűrő 2900/db, a roboshop-on 1590.
Kérdés, hogy a Roboshop milyen minőségű alkatrészeket árul. Meg persze, hogy mikor lesz készlet, mert akármit nézek, egy darab van.
-
jbnd-007
tag
Q8 Max-hoz keresnék jó Amazonos vagy Aliexpresses forrást mopot, HEPA szűrőt meg porzsákot venni. Gondolom a Q7-é is jó hozzá. A hibás keféket áruló Alis boltnak (amiről itt is írtatok) van a legtöbb eladása, de félek onnan rendelni. Van jobb alternatíva?
Roboshopban van mop, de egy darab van raktáron, nekem több kéne.
-
jbnd-007
tag
válasz Graphics #25661 üzenetére
Amit tesztet linkeltem, abban a Dreame megverte a Q8-at rövid és hosszú szőrű szőnyegen is. Pár tized százalékkal csak, de megverte.
Nálunk nincs szőnyeg egyáltalán, por, homok és macskaszőr van járólapon és laminált padlón. Ezért abban biztos vagyok, hogy mop lift és vibrációs mop nélkül megleszek. Az önürítős dokkolón még gondolkozom, mert igaz, hogy a víztartályt töltögetni kell, de dokk nélkül szinte semmilyen automatizált takarítást nem érdemes beállítani, mert úgyis el fogom felejteni rendszeresen üríteni a portartályt.
-
jbnd-007
tag
válasz Graphics #25659 üzenetére
Hát... a tesztek szerint az akadályérzékelő nem valami jól működik, betekeri a kábeleket és a kutyaszart se 100% biztonsággal kerüli ki. Cserébe a szélek mellett 3 centis sávban nem takarít a Roborock, állítólag pont az akadályérzékelő miatt. Persze ezek firmware problémák, az is lehet, hogy javítani fogják.
Takarítási tesztben (amikor kiszórnak valamennyi gramm cuccot, feltakarítják és megmérik) fej-fej mellett vannak (98.2 ill. 98.6%-át szedték fel a kosznak), tehát a DuoRoller vagy a nagyobb szívóerő nem tűnik úgy, hogy előnyt jelentene (a brushless kefe persze jó dolog ettől még amikor ki kell pucolni).
A Dreame-t jelentősen halkabbnak mérték standard (második) fokozatban: 55 dB vs 63 dB.
Ami rossz a Dreame-ben: kicsi víztartály, kicsi mop, brush kefe, nincs oldalsó falszenzor, ezért állítólag nem megy szépen egyenesen fal mellett. Valószínű ez is a szélek takarításának rovására megy.
Szóval nem olyan egyszerű a döntés, számomra legalábbis. Valóban volt olcsóbb, bár csak rövid ideig az Árukereső diagramja szerint, tavaly Black Friday körül. Mint ahogy a Q8 is volt olcsóbb, amikor a bevezetéskor adtak hozzá egy csomó ajándék kiegészítőt.
-
jbnd-007
tag
Három nap olvasgatás után még mindig nem tudok dönteni. A Q7-et már alig lehet kapni pár helyen, szóval inkább a Q8 Max+ versenyez a Dreame D10 Plus-sal. Megéri a Q8 a 75 ezres felárat?
Amit eddig találtam, hogy a Dreame eltér benne:
- lényegesen kisebb víztartály és mop felület
+ okosabb bázisállomás, fúj és szív isMit nyerek/veszítek még ha a Dreame-t választom?
-
jbnd-007
tag
válasz Graphics #25587 üzenetére
És miben nyilvánul ez az alacsonyabb szint még meg a mopon kívül? Összeszerelés minősége? Support? Alkatrészellátás? Mert a tudásukban nem látok lényeges különbséget (szerk: vagyis a Roidme javára látok: az Y-felmosást).
Mondjuk most láttam egy érdekes videót, ahol a tesztelő kiürítette a villanyborotváját a földre és a Roidme (valószínű a legkisebb szívási fokozaton) nem tudta a padlólap fugáiból felszívni a szakálltöredéket. Pedig szerintem ezzel még az öreg 600 Pa-s Roombám is boldogult volna.
[ Szerkesztve ]
-
jbnd-007
tag
Nagyon kevés infót találok az Árukeresőn népszerű Roidme EVE Plus-ról. Miért van ez? Ahogy látom, körülbelül egy Roborock Q7 Max Plus szintjét tudja, de kétharmad áron. A Roidme kicsit csendesebb, kisebb a szívóereje (kőpadló van, bőven elég a 2500 Pa). Több tartozék van az alapcsomagban, ami még egy kicsit javít az értékén. Próbáltam keresgélni, találtam néhány panaszt a wifi megbízhatóságáról (de a Roborocknál is), 1-2 év után elromló példányokról, kisebb szoftverhibákról, de igazán semmi szörnyűt.
Tudtok valamit esetleg, ami ellene szól és nem találtam meg?
-
jbnd-007
tag
válasz kirkri #25545 üzenetére
Ultrahangos párásítóba mi RO vizet használunk, elvileg az is 99% tisztaságú. Mivel nem isszuk meg, elég volt az akvaristáknak való verzió. Szerintem porszívóba is megfelel.
Kb. 70 ezer forintnyi beruházást jelentett 5 évi tartalék szűrővel, de cserébe 4 liter ivóvízből csinál kb. 1 liter ozmóvizet. Pár forintból kijön egy liter víz szerintem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Black Ops 6
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...