Hirdetés
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- gerner1
- Napkollektor - csak úgy
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
ano_nymus
újonc
Sziasztok,
Tavaly vettem néhány OTP részvényt az OTPdirekt Brókeren keresztül, amit még ugyanabban az évben el is adtam némi haszonnal. Vagyis árfolyamnyereségem keletkezett, ami után nyilván adóznom kell és bevallást készítenem.
Kérdésem, hogy pontosan mennyi az SZJA mértéke, kell-e (és, ha igen, mekkora mértékű) SZOCHO-t fizetni, van-e bármilyen más járulék? Bevallásnál mire érdemes odafigyelni?Előre is köszönöm a segítséget!
-
ano_nymus
újonc
Bocs, csak most jutottam oda, hogy válaszoljak.
Igen, ez egy próbavásárlás volt. Végül minden kizisztult.A kezelési költség a 150 Ft (ez a minimum, ha nem ér el a vásárlás egy adott összeget).
A 862 Ft valószínűleg a 10% fedezet, de nem a tényleges vételi árból (8.580 Ft), hanem valószínűleg (!) a fedezet leemelésekori aktuális árból (minden bizonnyal 8.620 Ft volt).A fizetési számlámra még aznap esete átvezetták a 862 Ft fedezetet, szóval minden rendben. (Igaz, egy darabig kétségek között voltam, mert az átutalásokra beállított SMS nem jött róla. Úgy látszik, erről a fajta pénzmozgásról nem jön értesítés.)
Köszi a segítséget!
-
ano_nymus
újonc
Ma megvettem életem első részvényét OTPdirekt Brókeren keresztül:
1 db OTP részvényt 8.580 Ft-on, piaci áras megbízásban.Utána megnéztem a számlám és a részvénye(i)m állapotát, ezt láttam:
Átvezetési pénzszámla
Aktuális egyenleg: 862 Ft
Egyenleg 2020.04.28.: 9.592 FtOTP részvény
Bekerülés értéke: 8.580 Ft
Bekerülés költsége: 150 FtAmit nem értek:
1. Az átvezetési pénzszámlán mi az a 862 Ft? Valamilyen grátisz, kezdő keret? (Múlt héten nyitottam az értékpapírszámlát)
2. Hogy jön ki a 8.580 és 9.592 közötti különbség? Piaci áras megbízásnál van 10% extra fedezet + a 150 Ft-os jutalék, ok, de nem jön ki a matek: (8.580 * 1.1) + 150 = 9588. Csak 4 Ft hibádzik, de nagyobb tételnél, ki tudja, mekkora lesz a szórás. Azt gondoltam, alaposan átnéztem a díjakat, valamit kihagytam volna?
3. A 10% fedezet mikor fog újra a rendelkezésemre állni? Néhány napon belül vissza lesz utalva a kapcsolt fizetési számlára, vagy addig nem férek hozzá, amíg el nem adtam a részvényt?Előre is köszi a válaszokat!
-
ano_nymus
újonc
válasz
Dr.F.E.R.I. #236 üzenetére
Köszönöm!
-
ano_nymus
újonc
Sziasztok,
OTP részvények vásárlását tervezem.
Egyrészt regisztráltam a Random Capital-ba (neki vannak a legjobb díjai + 1 valós idejű ársáv ingyenes), és szintén nyitottam értékpapírszámlát a OTP-nél. OTP részvények vásárlása esetén nincs nagy különbség a kettő díjtételei között, de mivel az OTP sokkal stabilabb banki háttérrel rendelkezik, erősen arra hajlok.Néhány kérdésben viszont segítséget szeretnék kérni azoktól, akiknek van benne tapasztalata:
1. A díjtáblázat szerint a Random Capital-nál csak akkor számítanak fel megbízási költséget, ha az teljesül. Vagyis, ha jól értem, amíg pl egy limit áras megbízás nem teljesül, addig ingyen visszavonhatom. Az OTP-nél viszont azt olvasom, hogy a díj esedékessége a "megbízás megadásakor" van. Ezek szerint, ha visszavonom, akkor is felszámolják a díjat?
2. Limit áras megbízásért ugye nem számol fel további költséget sem az OTP, sem az Random Capital, ha nem teljesül napon belül?
3. Ha piaci áras megbízást indítok 100 részvényre, de mondjuk csak 60-ra teljesül a legjobb ársávban, akkor a maradék 40-re nem teljesül a megbízás, vagy a további ársávokra fog teljesülni?
4. OTPdirekt Bróker aktiválása rögtön megtörténik, és azonnal használható, vagy van valamennyi átfutási ideje?Köszönöm szépen a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra 2 49mm Újszerű/2025.11.18.Apple Gar./Akku 100%/p4269
- Lenovo 8-9. Gen. i3-i5-i7 CPU / 8-16 GB DDR4 / 256-512 GB SSD / Win 11 + 1 év Garancia + Számla!
- Microsoft Xbox Series X 1TB + Diablo IV (BONTATLAN)
- Bravo 15 C7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Alkatrészek eladók!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest