Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Garasoskodás
- Cybertruck Taipeiben
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jeollam
aktív tag
üdv. az lenne a kérdésem, hogy meddig tudom tuningolni az intel g2020 processzoromat? meddig érdemes, amíg túlzottan nem káros? feszültséget nem emeltem még..3.00 ghz alapból, most stabil 3100 Mhz-en megy.
gigabyte z8 lapban megy.0 és 1 között végtelen mennyiségű szám van.
-
fsb1000
nagyúr
válasz bajnokpityu #14896 üzenetére
Ha jól tudom csak 3 db ilyen proci van jelenleg: [link]
Legközelebbről a prohardver tesztben láttam v3-asat, szóval semmilyen tapasztalatom nincs ezekkel.
A tech. tábla alapján én az i7-5930K-t választanám.
De nem vagyok benne biztos, hogy jobban járnál, mint a i7-4790K-val. Annak a turbója 4,4 Ghz
.
Van valami tapasztalat arra nézvést, hogy a célprogramod számítási teljesítménye mitől növekszik jobban? 8 -> 15 Mb cache vagy 10%-nyi CPU teljesítmény-től?
(10%-nak saccolom a 4790k előnyét. 3,6/4,4 Ghz, de feltételezve hogy kb. 15%-al "gyorsabb" architektura a V3).
És akkor még ott van a 140W-os tdp is (1 mag terhelve kevesebb, de arányaiban +60% melegedés). Meg az ára is. A lap is drágább, meg a memória is.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz fsb1000 #14895 üzenetére
az új 2011-v3 foglalatból melyik procit érné meg megvenni, ha mátrix számolásra kell, egyetlen mag esetén?
kell sok cacke, és turboval nagy freki.meg ez az új heds platform mennyit hozhat nekem? úgy néztem az intel oldalán, hogy 2011-v3al két féle platform is létezik. ha jól értem memóriakezelésben lenne jobb az új.
-
fsb1000
nagyúr
-
codec
senior tag
válasz fsb1000 #14893 üzenetére
Tudnál néhány hatékony tesztprogramot mondani, amikkel viszonylag hamar kiütközik, ha gond van.
Olyan érdekelne, ami többmagos processzor esetén kiszúrja, ha az egyik maggal probléma lenne.Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
codec
senior tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy processzorról hogy lehet megállapítani, hogy hibásan működik?
Mik a tünetei?Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
fsb1000
nagyúr
válasz bajnokpityu #14888 üzenetére
Akkor papír forma. Aszatli Haswell-R szériában a max cache 8MB és nyilván a legmagasabb órajelű kell neked, mert nem tuningolsz, tehát a i7-4790.
Server procikban volt több cache, de ott az órajel alacsonyabb.
.
Vagy ha magas a beruházási keret, akkor LGA2011 platform csúcsairól valami szép darab. 10-15Mb cache és a turbóval ott is elérik a 4Ghz-et
De már egy I7-4820 ára is elég húzós és ha már LGA2011 akkor i7-49xx százezrekért. -
bajnokpityu
félisten
válasz fsb1000 #14886 üzenetére
nem tuningoltam ezt sem, és azt se akarom. minimális volt a felára anno,amikor vettem.
tuninggal gondolom a turbot, tehát az egymagos teljesitményt bukhatom, ha jól logikáztam.
8Mg cache a minimum,most is ennyi van. gondolom ebben is működik, hogy ha 1 mag megy,akkor ő kapja meg egybe a 8Mb-t. ha nem,akkor itt a lehetőség upgrade-re.
Nem lehet szétosztani a feladatot, egy gépen kell menjen az egész számítás. memória-sávszél, és elérés is számit.
-
nagyzolee
csendes tag
Üdv!
G2020 prociban lévő IGP elég pár évig netezni? Játék nincs.
Főleg flash,youtubeHD, stream Videó, élő sportHD....simán lejátsza ezeket?
GIGABYTE GA-H61M-DS2, tudok ebbe később i3,i5 procit tenni?, csak netre fejleszteném.... -
fsb1000
nagyúr
válasz bajnokpityu #14885 üzenetére
Azt gondolom meg kéne nézd melyik 2-4 magos új intel CPU-t lehet leginkább tuningolni.
A sok cache mit jelent? 6-8-12?
Talán a Haswell fórumban kéne tapasztalatokat kérdezni i5-i7-ek ,tuningolhatóságáról.
Aztán egy combosabb tápellátású lap + túlméretezett CPU hűtés és bízni abban hogy egy jó példányt kifogva stabil lesz a rendszer.
Kérdés: Mi a cél? Mekkora számítási teljesítményt szeretnél: 2600K + 50% vagy tuningolt 2600K + 50%
.
Azt az 1 szálas végeselem/mátrix programot nem lehet több gépen futtatni? Mert akkor megoldás lehet egy nyolc-sokmagos rendszer, amin több virtuális gép dolgozik a feladaton. Mindegyik VM kap 1-2 magot és a géped ki lesz használva 100%-ra. -
bajnokpityu
félisten
következő pár hónapban le akarom cserélni a gépemet. i7-2600k.
legfontosabb igény: 1 mag esetén nagy freki, és sok cache.
furi igény, de amire kell, sajnos ilyen. esetleg fel tudnám bővíteni a programomat (végeselem, mátrix számitások, szimpla matematikai műveletek) 2 magra, jópénzért.mit javasoltok?
-
elodman
aktív tag
válasz flanki #14881 üzenetére
ave
nem értek e témához, de pl.-gigabyte alaplaphoz volt már olyan telepítő CD-s progi, (és pl. a Tune Up utilities is), ami visszaállíthatatlanul energiagazdisra vette a procit. És talán csak e progikban lácccott eme érték, v. még ott sem, erre mán nem emléxem.
-Win 8-at még szerencsére nem láttam közelről, gondolom nem az automata frissítés
- v. vmi méregkeverő kártevő pusztítgat néha?
-
flanki
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, amire nem kaptam még választ az erre a procira vonatkozó topikban sem.
Hátha itt tudtok segíteni ezért gondoltam leírom ide is!Adott egy Intel Core i3 4130 (s1150), ez egy MSI B85M-G43 1150-es alaplapban tesz szolgálatot.
Jelenleg 4GB Kingston HyperX 1600Mhz-es RAM, és egy dedikált ATi R7 250X 1GB GDDR5-ös videókártya alkotja a konfigot Win8 64-bit-es Operációs rendszerrel.
Az alaplaphoz kapcsolódó minden driver felvan telepítve (win8 64-bit) kivéve a prociba integrált Intel VGA-é mert ugye én azt nem használom!A problémám az lenne hogy random időközönként de kb. 1-2 órás ciklikussággal 2 sec-re megakad a hang illetve a beszaggat pl. játékban a kép, vagy filmnézés közben a film, mintha a proci órajelét állítgatná automatikusan valami?!
Az energiagazdálkodási lehetőségek-ben a procit maximális értékre állítottam, az operációs rendszerben.
Tehát ez a része már megvolt de a probléma továbbra is fentáll, mi lehet az oka?Annyira nem zavaró a dolog csak azért szeretném tudni hogy szoftveres hiba okozhatja-e ezt?
Esetleg valamelyik Intel driver? Esetlegesen valaki tapasztalt-e már hasonlót?! -
zolee0307
őstag
Sziasztok! Alkohollal meg lehet tisztítani a proci érintkező felületét, mert véletlenül a kezemről rá ment egy kis paszta, zsebkendővel letöröltem, de olyan mintha még lenne rajta.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
geri0077
csendes tag
válasz mikrosuttii #14871 üzenetére
Szia!
Ezek az értéket gyakorlatilag nulla prociterhelés (magonként eltérő, de 0-5%) mellett, egy elég nagy hőcsöves hűtővel vannak... úgy, hogy a hűtő tök hideg...
Ez alapján nem gondolnék vírusra. Egyre inkább hiszem, hogy kifogtam egy hibás procit, mert szépen mintha romolna a helyzet...
Köszi a választ! -
geri0077
csendes tag
-
gameresboy
aktív tag
válasz Potzee #14860 üzenetére
Ha már pasztázok, lehet, hogy hűtőt is cserélnék.
Alaplap: Asus P8P67 Pro
Processzor: Intel Core i5-2500K
Ház:[link]
Írtam múltkor, hogy gyári hűtővel az AIDA64 alapjáraton 38-41, míg játék alatt (FIFA 15) 50-52 fokot mutat a processzor magonkénti hőmérsékleténél.
Milyen / melyik processzior hűtő ajánlott, ami befér a házba?
Milyen fokú javulás várható a hőmérsékletnél?[ Szerkesztve ]
-
scott_free
senior tag
hali,
Athlon II X3-at cseréltem a gépemben Phenom II X6-ra, kell bármilyen drivert újratelepítenem vagy mehet, ahogy volt?
-
-
elodman
aktív tag
ave!
Örvendetes lenne erre választ, hszt kapni:
Kb. 2008-ig megjelent progik (játékok és felhasználóik) csak az "egymagos" procik képességeit tudja csak kihasználni - igaz ez?
Ebben az Intel procik szálankénti ereje sokkal jobb, ezért érdemes Intelt venni?
Vagy nem adna akkora különbséget egy főleg - de nem kifejezetten Retro - játékra szánt gépnél?(Mivel olvasom, h. AMD teljesítmény / árban jobb, és a 2008 utáni igényekhez tán ez bőven elég.)
Thanx.
-
geri0077
csendes tag
Sziasztok!
Már több aida-val is mértem, de mindig azonos a helyzet a processzor hőmérsékletnél.
Már normál használatnál, alapjáraton így néz ki:CPU: 40°C
1. mag 80°C
2. mag 80°C
3. mag 80°C
4. mag 80°C
Ha rendesen megterhelem (teszt vagy pl. Total war rome 2), pár perc múlva leáll...
Hűtőt cseréltem, mert elsőre arra gyanakodtam, de azon kvül, hogy tovább elhúzza kicsivel, nincs változás...Athlon II X4 640 a proci.
Egy cimborámmal azonos a gépünk, neki együtt fut a CPU ill. a magok hőmérséklete.
Előre is köszönöm a választ!
-
mdraco
őstag
Sziasztok,
Amd Athlon II X3 445@X4 B45 procit használok, figyeltem hogy a referencia órajel (CPU FSB) 200.0 és 200.6 MHz között ingadozik. Ez egészséges? Alulfeszelés során vettem észre.[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz dnightmare #14864 üzenetére
Látom mellément kicsit a címzés, de leesett.
Szvsz alapból túl vannak feszelve a nekik szánt órajelre, ez a tapasztalatom. Nálam pl a gyári hűtővel, feszültség csökkentés nélkül elszállt a 95-100°C tartományba, ahol nekiállt throttlingolni ezerrel. 0.975V -al meg nem hogy drasztikusan csökkent a hőfok, hanem még fel is lehetett tornászni 2.67 -ről 3GHz -re az órajelet (+ 200 -ra emelni a BCLK -t), és még úgy is tartotta a kisebb hőmérsékletet.
Aztán amikor megjött az AC Freezer 13, akkor kiderült hogy - megfelelő hűtés esetén - kakaó is van a cuccban, azóta ketyeg a 750 -es 4GHz -en.i7 870 -en amúgy esélyes is volt, hogy nem fog menni 1V alatt 3GHz körül, de a lényeg az hogy működik, öröm és bódottá'.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
-
bigback1
újonc
Sziasztok! Olyan segítségre lenne szükségem, hogy van egy Samsung NP300E5A-A02HU laptopom. Celeron B800 1.5 ghz-s CPU van benne. Elég lassú! Proci cserével lehetne segíteni rajta? Melyik procik jók bele? Ha pár fajtát tudnátok irni. Köszi
-
CirrMee
addikt
válasz dnightmare #14861 üzenetére
Próbáld meg alulfeszelni. Ha alapon megy tuning nélkül, szerintem jócskán lehet majd farigcsálni (i5 750 -el, ami i7 8xx kistesó, 0.975V -ig sikerült lemenni emlékeim szerint, és elég drasztikus csökkenés állt be a hőmérsékletet illetően).
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
dnightmare
csendes tag
Sziasztok lenne egy olyan problémám, h vettem egy "új" procit. lga 1156 i7-870. Játék előtt gondoltam azért rápróbálok, nehogy megsüljön nekem vmiért... Cinebenchel ráindítottam és core tempel mértem. 73 fokra is fel megy A proci biosban alap órajelen van. Asus maximus 3 formula a lapos egyébként és egy coolermaster blizzard t2 hűti. Előtte i5 655K volt benne és az nem ment 50 fok fölé! Válaszokat előre is köszönöm...Ja természetesen pasztázva van, és másik tunning hütövel is ilyen a hőfok. Turbo modot kikapcsolva 5 fokkal javult, de még mindig durva 68-69 re is felmegy. mit tegyek?
-
Potzee
addikt
válasz gameresboy #14859 üzenetére
A pasztákhoz nem értek, de szerintem nagyon nem is kell ebben a témában elmerülni...
A legolcsóbb és a legdrágább paszta kb. 3-4 fok különbséget eredményez...Én eddig mindig a gyári pasztákat használtam, amit a cooler mellé adtak (pl. a Thermalright a Chill Factor-t) vagy a legolcsóbbat pl. Coolink, Spire, Revoltec.
A paszta tudorok az Arctic MX2 / MX4-et szokták dícsérni.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz gameresboy #14857 üzenetére
Igen, a hőmérsékleti adatok elfogadhatóak. Főleg, ha a laposabb, rézmag nélküli gyári coolert adták a procihoz...és igen, 1-2 évente érdemes megtisztítani a procit és átpasztázni.
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
gameresboy
aktív tag
válasz Potzee #14801 üzenetére
Sziasztok!
Processzor: Intel Core i5-2500K, gyári Intel hűtővel.
Nincs tuningolva, otthoni gép (net, office), valamint photoshoppolni és játszani (FIFA 15) szoktak rajta.
Átlag felhasználásnál a processzor hőmérséklete 38-40 fok, FIFA alatt 50-52 fok. (AIDA64-el mérve)
A processzor 2011 február óta üzemel a gépben (a gyári Intel hűtőn volt paszta), azóta nem volt hozzányúlva (pasztázva).
Megfelelőek-e a kapott hőmérsékletek, vagy magasak? Érdemes lenne pasztázni vagy felesleges hozzányúlni?
Üdv,
GBoy(sorry, véletlen nem az új bejegyzésre kattintottam...)
[ Szerkesztve ]
-
beroch
tag
Üdv most vettem uj alaplapot(asus maximus ranger vii) procit(i5 4690k) meg procihutest (corsair h60) es a következő lenne a kérdésem hogy mikor inditom a gepet kiirja hogy cpu fan error es f1 setup ramegyek kiadja a biost es ha onnan kilepek beadja a Windowst es a masik hogy a corsair. Link programban a cpu hofokonal piros 0 ir aztan mutatja a 30korulihofokot hogy. Az mi lenne?
[ Szerkesztve ]
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy új procit (AMD Phenom 4 magos), a jelenlegi 2 magos helyére tenném. Természetesen most is AMD proci van benne, foglalat is stimm
A kérdésem végül is az lenne, hogy ha kicserélem a procit, akkor működni fog korrektül a gépen a Win7, vagy újra kell telepíteni, hogy stabil legyen???
THX
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
datian197
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy egyszerű kis programot amivel a processzorom reális hőfokát tudom mérni? (Fx8320) -
tmartin
csendes tag
Hello! A problémám a következő: van egy i7 3770k ES procim, aminek a hőmérsékletét szerintem teljesen hibásan méri bármilyen szoftver így gondolom maga a bios is. A bios viszont tilt ha kritikus hőfokot mér. Abból gondolom, hogy hibás a mérés, hogy míg alapjáraton megy a gép, szépen 30fok körül van a proci, ha viszont elkezdem terhelni rögtön 100fok körülire ugrik fel majd folyamatosan ugrál oda-vissza. Remélem valakinek van erre már jól bevált tapasztalata Előre is köszi a segítséget!
-
V60
aktív tag
Sziasztok.
Tudnátok segíteni ebben?:
Alaplap: ASRock > N68C-S UCC
1. Cpu: Phenom II X2 565BE - biosban feloldva X4, utána a Win belépés előtt mindig újraindul az asztalig nem jut el
2. Cpu: Phenom II X2 550BE pörögnek a ventik de fekete képernyő és még a biosig sem jutok el, ki kell venni a procit és visszatenni egy sima 2 magost, hogy helyreáljon a gépElőtte volt egy X3 450-es Athlon amin nyitotta a 4-dik magot és vígan ment vele.
Ötlet? Előre is köszönöm
Üdv Zola
A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
[lAyCsI]
addikt
Üdv az uraknak!
Adott ez a 2 mobil CPU
az lenne a kérdésem hogy az i7-es kompatibilis lehet az i3-as foglalatával?
látom hogy az egyik FCPGA a másik PPGA...
upgradelni szeretnémelőre is köszi!
-= No way back from Here =-
-
rudii
tag
Sziaszotok!
Processzort szeretnék venni 50 ezer ft értékben. Ti mit ajánlanátok? Elég sok i5 fajta van, nem tudom melyik lenne a helyes döntés. A válaszokat előre is köszönöm. -
datian197
tag
válasz Találtgyerek #14845 üzenetére
Akkor az órajelének növelésére gondolsz.. Ahhoz viszont még nem értek.
-
datian197
tag
válasz Picturemaker #14843 üzenetére
Köszi a gyors választ. A tuningolás mellet azt érted hogy jó minőségű hűtöt bele venni?
-
Picturemaker
őstag
válasz datian197 #14842 üzenetére
Üdv!
A gyári hűtőre jó lesz az is. Viszont ildomos azt a hűtőt lecserélni, mert sajnos csak kényszermegoldás. Kissé hangos és max alapjáraton birkózik meg a procival, FX-et meg ugye "kötelező" tuningolni.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
datian197
tag
Sziasztok!
Ma megjött az FX 8320 processzorom. Valaki tud olyanról hogy az mellélkelt hűtőre szoktak hűtőpasztát tenni? Mert nekem van az alján egy kocka alakba valami szürke krém csak nem tudom az megfelelő-e.[ Szerkesztve ]
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Szerintetek egy Intel Xeon E3-1270 v2 megy sima memóriával?Vagy csak ECC modulal működik?06-3o/9759I39
-
lalakov
senior tag
Sziasztok!
Van egy i5-3550 3.30GHz procim, nincs húzva. Egy COOLERMASTER Hyper 212 EVO hűti egy ventivel, ami eléggé hangos. A kérdésem az lenne, menne-e a venti nélkül passzív hűtéssel?
Köszönöm.
-
KisBundi
őstag
Vki tud olyan programot mondani ami widgetként mutatja a CPU és GPU hőfokot?
Az aláírásban szereplő géphez kellene. -
Gabesz87
veterán
válasz betegphiu #14831 üzenetére
Szerintem nem vittem túlzásba. Nem kentem meg úgy, mint a zsíroskenyeret! Csak a közepére húztam kb. egy kis csíkot. De nincs is semmi baj, az 1. mag most épp 40 fok, max 50 közelébe szokott felkúszni, a többi mag az stabilan 33-35 körül van, a kupak hőm. meg 30 körül.
-
Gabesz87
veterán
válasz betegphiu #14825 üzenetére
Akkor jól gondoltam. Tegnap új alaplapot raktam be, ezért nyilván újrapasztáztam a procit, és felmerült bennem, hogy nem sikerült tökéletesen, és emiatt van a magasabb 1. maghőmérséklet. De nem hiszem, mert a laptopomon is ugyanígy van, hogy az egyik mag mindig melegebb, és nem 1-2 fokkal. A hőmérsékletek azért még egyáltalán nem nagyok, úgyhogy nem aggódok.
-
3800+
őstag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy mostanában váratlanul kikapcsolt a gép, aztán már windowsig sem jutott el, be sem kapcsolt. Kiszedtük a RAM-okat változatlan maradt a helyzet, kiszedtük a VGA-t elindult aztán megint leállt. Most VGA nélkül elég régóta működik, tegnap egy lemeztelepítésnél megint behalt. Mintha áram szünet lenne...
Everest-tel néztem a feszültségeket, és érdekes dolgokat láttam.
12Vos ágon: 14.08V és 15.49V között ingadozik a feszültség
CPU: 1.14V és 1.54V között ingadozik.
Mindezek a lemeztelepítés közben történtek.
Elképzelhető hogy néha annyira leesik a proci feszültsége hogy kikapcsol a gép?MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
Gabesz87
veterán
Valaki meg tudná mondani nekem, hogy az AIDA-ban mért hőmérsékleteknél a CPU hőm. micsoda, mit mér? Mert van a 4 mag hőm-e külön-külön, ami nyilvánvaló, és van egy CPU hőm., ami a legalacsonyabb. A proci külső, felületi hőmérséklete lenne a hűtő alatt? És az normális, hogy az 1. mag "jóval" melegebb, mint a többi 3 és a sima CPU? Kb. 10 °C-al általában. (33 ill. 46 fok a mostani értékek).
-
pih1
csendes tag
válasz Picturemaker #14821 üzenetére
Üdv!
Nincs húzva semmi sem. Időzítésekhez nem nyúltam, alap minden. Windows 8.1 van fenn, de előtte win 7en is ezt csinálta.
A4es rajzlapomat hasonló típusú Audira cserélném..
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
A memtest sajnos csak azt mutatja meg, hogy fizikálisan hibás egy ram. Ha az időzítések nem jók, attól az még végigmegy, a Win meg szépen elhasal (jártam így).
OC van? Hűtés?A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
pih1
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a gépemmel kapcsolatban. Egy ideje (kb. fél éve) azt tapasztalom, hogy random újraindul. Az újraindulás bármikor, bármilyen alkalmazás közepette jön elő. (youtube videónézés, böngészés, játék közben). Sajnos ez a jelenség egyre gyakrabban történik. Úgyhogy gondoltam lefuttatok pár tesztet, hátha rájövök mi a probléma. Kezdtem először a memtest-el, ami végigfutott, és nem dobott semmi hibát. Aztán most próbáltam a prime95-t, ahol Small FFt-n és Blend-en is kb 2 percen belül újraindul a gép semmi hibaüzenet nélkül.
Az volna a kérdésem, hogy a processzor szarakodik, vagy alaplap a probléma forrása?proci: fx-8320
alaplap: gigabyte 990fxa-ud3A4es rajzlapomat hasonló típusú Audira cserélném..
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok
Haver most hívót telon, újra akarta pasztázni a procit és a hűtő levételekor jött a rátapadt proci is a lezárt foglalatból... Fx8150 azt mondja nem tört el semmi és nem is görbültek el a lábak, visszarakta de nem indul a gép....Én ilyenről még életembe nem halottam és nem is találkoztam pedig jó pár gépet raktam össze, ezt a gépet is, mindjárt megyek is hozzá megnézi, de így látattanba egyelőre nem tudom mi lehet vele a gond, és mivel nem is halottam még hasonlót se így inkább írtam ide hogy mire odaérek hozzá hátha valaki ír valami okosságot
-
zerone
tag
Sziasztok! Ismerőstől vettem nagyon baráti áron egy Xeon 3440-et lappal meg DDR3-akkal az ősi konfigom lecserélésére, csak azt felejtette el mondani, hogy hűtő nincs hozzá. Intel Core 2 Duo gyári hűtője használható rajta biztonságosan, vagy legalábbis átmeneti megoldásként tesztelni, hogy fut? Ha nem, milyen hűtők használhatók, bármi LGA1156?
[ Szerkesztve ]
-
t420s
aktív tag
Mit lehet tenni, ha a CPU támogatja az Intel Virtualization Technology VT-x-t, csak épp úgy tűnik nincs bekapcsolva a lehetőség és a BIOS-ban nem is lehet bekapcsolni?
Intel i5 3210M CPU.
Támogatja a VT-X-etAz Intel CPU ID Util szerint supported és enabled
[link]CPU-Z szerint is
A HWINFO32 szerint supported but disabled
[link]Virtualbox szerint nincs támogatás, nem is engedi használni.
[link]Elvileg a BIOS-ban lehet ezt ki be kapcsolni, de a BIOS-ban semmi beállítás nincs a CPU-ra vonatkozólag mivel ez egy laptop. Semmit se lehet állítani se ki se be.
Op system: Win8.1 64bit
Gép: Lenovo B580
[link]Kérdésem: mi a teendő ha használni akarom a VT-X-et?
Köszönöm
-
arnyekxxx
veterán
válasz DrTechnoid #14808 üzenetére
persze teljesen normális ha épp terheletlen, az lenne a nemnormális ha mindig maximumon pörögne akár dolgozik akár nem. nyilván ha a kép renderelés közben készült mégse emelte fel a szorzót x10-re akkor be kell nézni a bios-ba
[ Szerkesztve ]
-
kenyocsaba23
tag
válasz DrTechnoid #14810 üzenetére
Szerintem a SpeedStep miatt van ha nincs szükség a gyári órajelre akkor lejjebb veszi a szorzót amivel az órajel csökken de az FSB nem, Biosban tudod kikapcsolni ha akarod de ha nem akarod húzni akkor szerintem felesleges mert energiát spórolsz plusz a zaj is csökken némileg mivel a kisebb órajel nem igényel akkora hűtést ezáltal nem melegszik annyira.
-
őstag
válasz kenyocsaba23 #14809 üzenetére
Igen, mintha nem stimmelne valami.
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
kenyocsaba23
tag
válasz DrTechnoid #14808 üzenetére
Hogy érted hogy normális? Az órajelre gondolsz ?
-
őstag
Ez az állapot normális a processzoromnak?
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
kenyocsaba23
tag
Potzee; arnyekxxx
Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget itt lezárnám a kérdésem nem akarom teletömni a topicot oda nem illő szöveggel! -
arnyekxxx
veterán
válasz kenyocsaba23 #14802 üzenetére
A lapost azért hamar meg tudja főzni anyu amikor a jó meleg takaróra téve minden szellőzést eltakar.
Akkor már inkább egy tablet a xeon árából némi pótlással és lesz 2gép a háztartásban, lehet ágyban is netezni meg asztalnál is.
nyilván ez csak akkor alternaiva ha nem hardkór fórumozók a szüleid
A xeon ugyanazt tudja mint a desktop procid, csak tudsz belőle 4magosat venni egy tizesért. Ha a program érdemben tudja használni a 4magot akkor annyival gyorsabb lesz, ha nem akkor kb ugyanott vagy vele mint a sajátoddal (+ amennyivel gyorsabb a xeon órajele, ha olyat veszel ami gyorsabb)
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz kenyocsaba23 #14802 üzenetére
Akkor minek a xeon upgrade a PC-be?
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz kenyocsaba23 #14800 üzenetére
"...szülőknek ideálisabb lenne egy laptop."
Miért ideálisabb? Sokat utaznak?PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700 4.7 GHz Eladó! - Eladó! 47.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-11400F 6-Core 2.6GHz LGA1200 Box (BX8070811400F) - Garancia: 2026.07.17
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest