- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Hirdetés
-
LOGOUT
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rlson
csendes tag
-
Rlson
csendes tag
Sziasztok!
Először is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!
Sokat keresgéltem megfelelő okostelefont egy jobb létre szenderülni készülő Symbian S60 után, és a mobilarena fórumnak köszönhetően rátaláltam a Zte GrandX In készülékre. Nem volt célom az Android OS, de ár-érték arányban ez a készülék felelt meg nekem a legjobban (és a pénztárcámnak is
) A telefont a T-mobile egyik shopjában vettem, előfizetés meghosszabbítással
Szeretnék pár tapasztalatot megosztani, talán hasznos lesz azoknak akik még esetleg hezitálnak a megvétel ügyében. Olvassátok úgy, mint kezdő (értsd első készülékes
) androidos user okosságait
Vásárlás
A telefont a T egyik shopjában vettem, előfizetés meghosszabbítással. Nem éltem a lehetőséggel a webshopos rendelésnél, mert jártam már pórul (igaz nem itt). Az eladóhölgy részeletesen tájékoztatott a feltételekről, de a műszaki részletekre már nem tudott minden választ megadni. Sebaj, nem is kell, szerintem nem az ő dolga, amúgy meg előre elolvastam mindent itt a fórumon, sejtettem mire számíthatok a készüléktől.
Első bekapcsolás, húha...
-A képernyő méret változást szoknom kellett (kb1,8"->4,3"), de többek közt azért vettem, mert használom email szinkronra és utazás közben dokumentumok olvasására. (Valóban, az e-book olvasó jobb az utóbbi célra, de az nem mindig van nálam, telefon pedig igen)
-Kép lenyűgöző, persze nem retina display - az igényeimnek bőven megfelel. A gyári brightness nekem túl magas így a csúszkát az alsó harmad közepére pozícionáltam.
-Akksit "csak" 6 órán keresztül töltöttem, igaz már a második óra végén 100%-on volt. Az első töltést a gyári töltőről kapta (azóta már csak usb portot látott).
- Nyelvezet: angol maradt, valahogy a magyar nyelvű fordítások nekem nem "jönnek be". Billentyűzet természetesen magyar, Android gyári.
- Szoftver: B04 volt rajta alapból.Átköltözés S60-ról
- Nem volt sok igényem, mindössze a névjegyeimre és a zenéimre volt szükségem. Bluetooth-al párosítottam a két eszközt, és gond nélkül át lehetett tenni a névjegykártyákat .vcf formátumban. Android szépen 'bedolgozta', nem volt gond.
Zenéket és egyéb dokumentumokat azért nem bluetooth-al próbáltam meg, az S60-ban használt micro SD kártyát egy adapterrel csatlakoztattam a PC-hez, majd az Airdroid nevű app segítségével wifin áthúztam őket a GrandX-be előzőleg beletett micro SD kártyára (Samsung 16 GB Class 6).Használat
- Wifi: eddig 1x fordult elő hogy lassan reagált a képernyő feloldásra ha wifi be volt kapcsolva, és csatlakoztatva volt mielőtt lockolt a telefon. Azóta teszteltem és találtam egy érdekességet. Ha olyan routerrel került a telefon kapcsolatba ami Atheros chipsettel van szerelve (gyártófüggetlen) és a wifi mód mixed-re van beállítva (pl b/g/n), akkor fordul elő a fent nevezett probléma. Ha fixen beállítom (pl g), itt sem volt gond, mindegy volt hogy a "Keep Wifi on during sleep"-et mire állítottam. Broadcom chipsetes routernél ez eddig nem jött elő.
- GPS: Többszöri próbálkozásom is a kukában landolt hogy életet leheljek bele, ezért ismét ennek a közösségnek köszönhetem a megoldást: Mobile hálózati óra sync ->off. Innentől nincs gondom, gps első lockja "hideg indításból" 3-5 perc (nem fogom sűrűn kikapcsolni a készüléket). Ebből és ebből a hosszászólásból indultam neki a hibavadászatnak, külön köszönet a szerzőknek: heidricha, Zsolt_72
- Akkumukátor: Az első heti 'jaj de jó, nyomkodom még' után így a 3. hét végére az én használatomnak megfelelően 2 napot bír, nekem ez elfogadható.
- Játékok: N/A
- Bluetooth: lásd fentebb az "Átköltözés" szekcióban.
- Fényképező: eddig vagy 10 képet készítettem vele, mobilon szerintem elfogadható. Egy kamera appot majd megnézek később.
- Előfordul hogy ha hirtelen hőmérséklet változás lép fel (pl szobából az utcára) akkor a touchscreen elgondolkodik pár mp.-et, Tudok várni, és úton van - ha jól olvastam - a B05 frissítés is
- Romolás, rootolás: később, nekem még új az Android.Összegezve
Azt kaptam amire számítottam. A miért vedd meg fentebb olvasható. A miért ne pedig:
- új platform, x86, kísérletező kedvű userek előnyben
- néhány app még nem kompatibilis - bár én még nem találkoztam egyel sem a felhasználási területemen.
- tömeggyártás: minden márkánál van hibás darab. De ezzel az erővel nem veszek semmit, mert máshol is gyártanak tömegesen...Elnézést, hogy 0 napos reggel ilyen hosszú hozzászólást sikerült összehozni, de /me egy elégedett Zte Grandx In user (egyelőre
)
üdv:
Rlson
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Elemlámpa, zseblámpa
- TCL LCD és LED TV-k
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új/Bontatlan/Garis Google Pixel 9 Peony
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- Nagyon szép állapot!!! Samsung Galaxy A13 SM-A137F/DSN - fehér
- Megkímélt állapot!! Xiaomi Redmi Note 9 128 GB M2003J15SG - zöld
- Megkímélt állapot!! Kisebb karcok, kijelzőn!! Xiaomi Redmi Note 9 128 GB M2003J15SG - kék
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i7-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest