Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zed01

őstag

válasz joey04 #14 üzenetére

Kinek a pap, kinek a papné. Én már láttam olyan Ubuntut, hogy először azt hittem MacOs X fut. Komolyan. Kérdeztem is hogyan sikerült normál PC-re Macintosh oprendszert telepíteni? Akkor csodálkoztam el, amikor láttam hogy tulajdonképp ez egy GNU/Linux. Szóval ennyire testre szabható. De van olyan Gnome felület, ami teljesen Windows 7 kinézetet ad az Ubuntunak, a start menü, az ikonok, a rendszerhangok, mind mind Windows 7.

Persze aki Windowshoz van szokva, azt ez nem hatja meg.

Persze sokan vannak olyanok akik egyszerűen félnek az Ubuntutól, azt írja az egyik topicban hogy a linuxhoz diploma kell. Szegény nem is sejti hogy például az Ubuntu szoftvertelepítéseit látva a Windows csak megbújhat a sarokban és csendben zokoghat. Hol van még egy olyan operációs rendszer, ahol megnyitom a szoftverközpontot és válogathatok a sok ezer alkalmazás közül, amiket csak kijelölök és magától letölti és telepíti? Én személy szerint hálás vagyok a Canonicalnak (az Ubuntu fejlesztő cége), hogy karban tartja ezt az óriási szoftverparkot és pénzt nem kímélve (gondolom a szerverek fenntartása pénzbe kerül) ingyen elérhetővé teszik.

Új hozzászólás Aktív témák