Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:14:57

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2001) haiduo82 válasza darvinya (#1998) üzenetére


haiduo82
aktív tag

Ha valaki Xiaomi rajongó, akkor nem lehet negatív értékítélete egy adott termékről az általa látott hibajelenségeket figyelembe véve? :U

Nem a srác védelmében, csak objektíve érdeklődöm...

"Együtt vagyunk senkik"

(#2002) Gasmonkey


Gasmonkey
csendes tag

Sziasztok!

Valaki próbálta már a lineageos-t vagy valami más custom romot? Valaki említette itt a fórumon hogy lesz offical kiadás is erről lehet tudni valamit?

Köszi a válaszokat!

(#2003) ntomka válasza Gasmonkey (#2002) üzenetére


ntomka
nagyúr

Lesz, de még nincs. Pont ma néztem.

ツ Headphones on - World off

(#2004) Stauffenberg válasza Ryoo (#2000) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Miért, aki nem a Mi Store-ban vette a telefont, az megérdemli amit kapott? Vagy ettől kevésbé lesz arcpirítóan ostoba ez a hiba?

Leírtam a csajnak az esetét, akinek anno én ajánlottam az A2-t és nemrég a bootloop hibával visszavittük a Laptopszalonba, attól függetlenül, hogy ez egy szerencsétlen, töketlen banda, maga a készülék az EU törvényeit és szabályait betartva, legálisan került forgalomba és lett eladva.

Nem teljesen világos számomra, hogy a vásárlás helyén rugózás miben változtat a hiba megítélését nézve. Főleg úgy, hogy a készülék A/B partíciós bootloop védelemmel is el van látva, ami nem lép működésbe mikor kéne.

Abba meg már ne is menjünk bele, hogy ő először a Mi Store-ba ment be megvenni, de ott éppen 1 db fekete példány volt raktáron és a többi színre azt mondták nem tudják mikor lesz, akkor sem ha rögtön felveszik a rendelést a kékre. Ő nem akart feketét, megvette a neki tetszőt máshol még aznap, egy ismert, országos hálózattal rendelkező boltban. De bármelyik plázás meg körúti aluljárós boltban is volt raktáron fosásig mindenféle színben A2-es, csak a hivatalos Mi Store-ban tárták szét a kezüket (lehet azóta már van, de akkor ez volt a helyzet).

(#2005) Ryoo válasza Stauffenberg (#2004) üzenetére


Ryoo
senior tag

Egyáltalán nem, ez egy nagyon is komoly hiba. Csak nem mind1, hogy hol veszi az ember, mert a "szürke" importos készülékek beszerzése nem lekövethető, bárhonnan beszerezhetik, esetlegesen olyan helyről is, ami nem ellenőrzött és ha gond van a készülékkel, akkor ez a vége, hogy ide küldik, oda küldik, ahelyett, hogy megjavítanák, vagy ne adj isten kicseréljék, ugyanis egy gyártói garist simán cserélhetnek, utána a gyártó nyilván nyújt vmi kompenzációt, de a sarki gsm-es, ha visszaveszi bukta is a telefon árát.

OnePlus Nord CE 5g, Lenovo Legion Y540, PS 5

(#2006) Stauffenberg válasza Ryoo (#2005) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

De akkor mi értelme több hozzászóláson át feszegetni azt, hogy miért nincs Mi Store-os készülék a bootlooposok között? Valószínűleg van, csak a többség nem ott vásárolta.

A hibának valószínűleg semmi köze ahhoz, hogy hol vetted. Még ha régió ütközés is lenne, sem lenne szabad olyan OTA-t leküldeni, amitől döglik a telefon.

(#2007) Breki válasza darvinya (#1998) üzenetére


Breki
veterán

Na személyesen és nyilvánosan reagált

engedd meg hogy bemutatkozzam ................ a becses nevem, xiaomishopban dolgozom szervizesként. Moderátora vagyok ennek a csoportnak és ezen kivül több más xiaomi csoportnak is. Elismert tag vagyok a magyar fórumnak és a magyar xiaomi közösségnek. Ha ezt a dolgot tudatositod akkor csöppnyi pár grammos agytekervényeid fölfogják majd azt hogy nem áll érdekemben sem nekem sem kollégáimnak álhireket terjeszteni az mi a2 telefon ügyében.. A hir igen is valós és tényszerü és nem érint minden A2 készüléket mert valószinüleg nem minden készüléket ugyanazon alkatrészekböl raknak össze. Ezt is már több esetben konstatáltuk. A xiamishopban egy készülék bemutatója után kb másfél hét után már rendelkezésünkre egy tesztkészülék . Ekkor az átlagos user még csak képeken és internetes oldalakon ismeri az uj telefonokat. Nem vsak az xda furumon hanem reddit a magyar A1,A2 csoportban is jelezték userek hogy ilyen probléma merült felt. Tegnapi nap folyamán az A2 tesztkészülékünk amin android 8.1 futott ráengedtem az ominózus február 5.én megjelent 10,0,4,0 frissitést és mihánt ujraindult a készülék azonnal észlelhetö is volt a hiba. Pontositva , töltöre téve a készüléket bekapcsolt állapotban a töltés jelzi 0,5 A - 1,1 A és ezután 0 A töltést jelezve. Ezután a telefon többet nem tölt. Kikapcsolt állapotban ugyanezek az értékek azzal a külömbséggel.hogy a telefon rendszeres idöközönként felvillan de nem tölt .Lassan de biztosan idövel lemerül a telefon és ezután többet már nem lehet föltölteni. .Több töltö csatlakozót is cseréltem de nem segitett . Péntek óta kb 15-20 órát foglalkoztam a probléma megoldásán de semmi sem vezet eredményre. Bizakodjunk hogy a fejlesztök felé is eljutott a probléma és mihamarább kiadnak egy frissitést amivel orvosolni lehet a problematikát. A többi probléma amit az android 9 okozott GPS Wifi Bluetooth azok tömegével jelentkeztek a felhasználók körében.. Senkit nem akarok elijeszteni csak a userek figyelmét akarom akarjuk felhivni arra hogy figyeljenek oda. En már azt is tudom hogy milyen hiba lesz a következö ami jelentkezni fog egy bizonyos xiaomi telefonon de ez sokkal kevesebb usert fog érinteni, Konkrétan amiröl te még nem tudsz a tegnapi nap folymaán kiadták az MI 6x telefon android 9 zárt béta verzióját ami azt jelenti hogy hétvégére valoszinüleg megjelenik a nyilt béta verzio is. Ebböl pedig megcsinálják a cseh kollégák az eus multiromot és mivel senki nincs felkészülve arra hogy pite képes TWRP kell hozzá ezért biztos valami történni fog.MI 5x telónál fekete képernyö Mi 8SE telónál fastbootban ragadt telefonok. Valami hasonló dolgot várok.

itt a csoprtban és a prohardver fórumon is kérlek hogy nyilvánosan kérj bocsánatot hogy alaptalanul vádolsz és szakmai tudásomat firtatod. Legközelebb mielött alaptalanul vádolsz valakit és nem tudod hogy milyen szakmai tudás áll a háttérben bizonyitsd be szakmai hozzá értésedet szoftveres és hardveres téren. Megtehetném hogy törlöm irásaidat itt a csoportban és örök életre tilthatnálak is de nem teszem meg mert ki tudok állni állitásom mellett és továbbra is óvatosságra intek minden A2 tulajdonost. A prohardver fórumon nem fogok hozzá füzni semmit a vádakhoz mert nem tartom hiteles fórumnak és bocsánat a kifejezésért néhány ember kivételével csak a söpredék olvassa azt a fórumot

[ Szerkesztve ]

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#2008) plömplöm


plömplöm
őstag

naná, hogy nem vigasztal senkit, de szerintem jó ez:

péntek este értem haza úgy, hogy fel volt töltve 100%-ra, hétvégén otthon leginkább készenlétben volt, éjszakákra némítva, akkor telefonáltam csak, ha hívtak, így lett belőle ma reggelre 24% és bírt volna még egy napot

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#2009) darvinya válasza Breki (#2007) üzenetére


darvinya
titán

xiaomishopban dolgozom szervizesként.

Nem létező helyen dolgozva, írkálja hülyeséget.

(#1999) ntomka

Nem ott dolgozik.
Pláne WayteQ nem kifejezetten Xiaomi szerviz, hanem elektronikai szerviz, s több mindent szervizelnek.

(#2001) haiduo82

Itt nem a védelemmel van gond, s nem Xiaomi rajongó, hanem baromság, amit írt.

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#2010) haiduo82 válasza darvinya (#2009) üzenetére


haiduo82
aktív tag

Még mindig nem támasztottad semmivel sem alá azt, hogy mitől ne lehetne Xiaomi rajongó és mitől baromság az, amit írt. Érveket, indokokat szerettem volna, mert az, hogy "baromságokat ír" nem minősül egyiknek sem. Pláne nem annak fényében, hogy aki egy kicsit is tájékozódik, az találkozott már az általa is említett problémák nagy részével. De részemről lezártam a témát.

[ Szerkesztve ]

"Együtt vagyunk senkik"

(#2011) ntomka válasza Breki (#2007) üzenetére


ntomka
nagyúr

Még mindig nem válaszolta meg mi köze a Google supportnak az egész ügyhöz. De az alábbi után talán nem is érdemel több kommentárt a dolog:

"A prohardver fórumon nem fogok hozzá füzni semmit a vádakhoz mert nem tartom hiteles fórumnak és bocsánat a kifejezésért néhány ember kivételével csak a söpredék olvassa azt a fórumot"

ツ Headphones on - World off

(#2012) Shyciii válasza ntomka (#2011) üzenetére


Shyciii
veterán

Én most olvastam el mindkettő írását, de én 2 dologra vontam össze a szemöldököm. Az egyik pusztán viselkedésbeni, de a másik szakmai, ami azért furcsa, mert nagy szakmai háttérrel hirdeti magát, de majd este leírom, hogy mi bajom van ezzel, és beleírok jó sok szakmai dolgot azzal kapcsolatban, hogy megnyugodjon a lelke.

(#2013) darvinya válasza haiduo82 (#2010) üzenetére


darvinya
titán

Ha többi fórumtárs írását is olvastad volna, akkor egyből érthető lenne írásom.
Legfőbb példa, hogy Google hibát ír, miközben, ehhez semmi köze nincs.
Másik USB töltés hiba, ami érdekes ezen a fórumon, vagy XDA-n sem fordult elő.
Stb.

Ami nagyon bosszantó, hogy egynem hivatalos forgalmazót emleget: xiamishopban egy készülék bemutatója után kb másfél hét után már rendelkezésünkre egy tesztkészülék , aminek nincs semmilyen üzlete, szervize.

Ennyierővel én is kiírom, hogy tudok rendelni kínából alkatrészeket és mostantól kezdve szervizes vagyok.
Ez a XiaomiShop pont annyira sz@r, mint az iPon, Laptopszerviz, stb. szürke bolt.

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#2014) Shyciii


Shyciii
veterán

Azért az megvan nektek, hogy most én pl rákerestem a xiaomishop-ra google keresővel, és a második találat nekem: fórum esetem a xiaomishop.hu-val.
Olyan írások vannak benne... Pl csaló, hazug banda. És nem csak a szerviz, hanem az értékesítési részleg is.
De igazából mindegy, mert ezt csak azért írtam ide, hogy bíz az internet korában mindenről lehet szart olvasni, vagyis én biztos nem dobálóznék cégnevekkel :) nekem mondjuk megvan a bejáratot eladó+szervíz kombó Xiaomi esetén. Mindegyiket tőlük vettem, és ha fogok még Xiaomit venni, akkor tőle is fogom. Igaz magánember aki összeállt egy szervizessel, de olyan emberségesek, és korrektek, hogy bármely hivatalos márkaszervíz megirigyelhetné.

[ Szerkesztve ]

(#2015) darvinya válasza Shyciii (#2014) üzenetére


darvinya
titán

Előtted lévő hsz-em. :)

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#2016) Stauffenberg válasza Shyciii (#2014) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Mondjuk aki ilyen pökhendi, öntelt gyökér módjára képviseli nagy nyilvánosság előtt a saját cégét, sőt kérkedik is azzal, ott el tudom képzelni milyen kereskedői mentalitás van meghonosítva.

Mondjuk a Prohardveren kifejezetten népszerű a márka, szóval megéri a meglévő és potenciális vásárlókat lesöpredékezni, még akkor is ha nem hivatalos Xiaomi bolt.

Ez az ortó, gusztustalan modor még az aluljárós GSM-ektől is idegen. De hát ő tudja...

(#2017) Shyciii


Shyciii
veterán

No meló végetért, úgyhogy én is hozzászólnék. Említettem, hogy két dologra vontam fel nagyon a szemöldököm:

1. Kezdjük a szakmaisággal, hisz ő is ezt várja tőlünk. Ám legyen:

"A hir igen is valós és tényszerü és nem érint minden A2 készüléket mert valószinüleg nem minden készüléket ugyanazon alkatrészekböl raknak össze."

No ezzel aza bajom, hogy azt írta, hogy valószínűleg nem minden készülék ugyanazon alkatrészekből raknak össze, és közben azt hangsúlyozza, hogy elimsert tagja fórumoknak nagy szakmai háttérrel. Én nem tudom hány éves szakmai háttere van és hol szedte fel, de nekem a nagy szakmai háttér 20 év-től kezdődik. Biztos az életkoromból kifolyólag, de...De ezen mondatával nálam bebizonyította, hogy nem szakember, és nincs komoly szakmai múltja. Én fiatalabb koromban az okosmobilokat Motorola Defy-vel kezdtem. Már AKKOR köztudott volt, hogy a mobilok alkatrészei bizony nem feltétlenül azonosak. Már a Defy-nél lehetett tudni, hogy vannak zöld és piros kameramodulos változatok. Sőt azt is lehetett tudni a próbák után, hogy bizony a piros kamerás Bayer modult tartalmazó a jobb. De ez nem egyedi eset. Aki picit is benne van a szakmában, az pontosan tudja, hogy azonos műrka és típus esetén is nagy szórások vannak, még a Samsung féle gyártók esetén is. És nem csak kameramodul téren, hanem memóriák, háttértárolónak minősülő modulok terén, szenzor moduljai terén is, kijelzők(!) terén is. És nem csak a gyártó típusában különbözhet, hanem a gyártás minőségében is. Az, hogy miért árulják így a telefonokat, hogy sokszor igen különböző gyártó alkatrészeit teszik bele? Rém egyszerű a megoldás: gyártási kapacitás. Egy gyár nem tud annyit legyártani, hogy 8-9 telofnmárka vígan rendelhet onnan, ezért több gyárból, több országból, több gyártótól kell megvenniük ezeket. Ezért van az, hogy emmc tárolók egyike hol gyorsabb, hol lassabb a másiknál mikor méregetik itt a userek, ezért van az, hogy kinek könnyebben, kinek egyáltalán nem ég be az oledje, kinek a gps modulja ugyanott állva több műholdat lát stb, és ezért fordulhatott elő, hogy A Oneplus-nál volt olyan modell (a legelső, csak hogy ne a levegőbe beszéljek), hogy a kijelző egyes részei besárgulhattak. És miért? Mert bizony még a kijelzőhöz használt ragasztón is variáltak idővel! De ez nem csak a mobilpiacra igaz. Ez igaz az autóiparra is pl! És hogy az én szakmámba is vágjon (csak hogy itt is legyen szakmai). Én nemsokára 20 éve vagyok rendszergazda/rendszermérnök. Köztudott a szakmámban, hogy nem állítunk úgy össze kritikus adatokkal bíró szervert (adatbázis, vagy szimplán storage-ek), hogy az adatbiztonságot csak RAID tömbökre bízzuk, ugyanis winyók esetén is van eltérés akér vezérlőchip, akár mechanikus alkatrészek esetén is! Tehát ha az adott szerverbe kell 6db winyó, akkor nem berendelek mondjuk 6db Seagate Enterprise SAS winyót (legyen mondjuk ST1000NM0045), hanem berendelek 3-3-3-1 winyót Seagate-ből, WD-ből, Toshinbából pl. De ha nem akarok abszolút biztosra menni, és mániám, hogy a WD a nyerő, akkor is WD-ből több altípus több féle gyártási évűt veszek, mert ha a polcról emelik le a 10 winyómat, és kiderül, hogy az a széria rossz, akkor egyszerre akár 4db winyó is megpurcanhat, és azon semmilyen RAID technológia nem segít. Tehát ha nekem egy szervizes az mondja, sőt súlykolja, hogy mekkora isten császár, és mekkora múltja van, közben meg talánokzik hogy esetleg más alkatrészekből épül fel, akkor az a szervízes nekem konkrétan hiteltelen, de nagyon.

2. "Itt a csoprtban és a prohardver fórumon is kérlek hogy nyilvánosan kérj bocsánatot hogy alaptalanul vádolsz és szakmai tudásomat firtatod."

No most ez nem szakmai ugye, de...még egy ilyen kibebaszott hisztis primadonnás kirohanást rég láttam. Ha a 10 éves fiam így hisztizne, akkor olyan pofont adnék neki, hogy ihaj! Egy fiú, férfi (gondolom azaz illető, de aztán ki tudja...) az ne viselkedjen már úgy, mint egy 5 éves hisztis kis csaj.

Utóirat:

Csak hogy ez is szakmai legyen, és ez is belevág az én szakmámba (is). Ha nem tetszik neki, akkor nyugodtan tiltson ki innen. Fogom és egy tök más névvel, tök más emailcímmel újra regiszgtrálok. És mielőtt IP-t is tiltana, akkor csak hajrá. Ingyenes VPN szerverek korszakában bármikor tudok akár más ország IP-jével regisztrálni, úgyhogy a nagy szalmai múlttal rendelkező egyén teljesen feleslegesen fenyeget, és fitoktatja erejét, mert olyanba megy bele, ahol csak vesztes lehet :)

No részemről ennyit.

(#2018) user112


user112
senior tag

Ha ezen a fórumon moderátor, akkor hogyan írhat ilyen otromba módon a fórumról és az ezt olvasókról?
Szerintem ez kamu.

(#2019) darvinya válasza Shyciii (#2017) üzenetére


darvinya
titán

Anno pont erről írtam, hogy gyártósoron készült termékek/alkatrészek mindig egy megfelelési százalék között van.
Még durvábban a CPU-knál van, mikor bemérés után nyomják rá melyik típus lesz.
Akkor nagyon leszóltak miatta, hogy már pedig ilyen nincs.

UI: Ugyanígy a mostani tervezet elévülés, ami termelő gazdaság alapja.

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#2020) Breki válasza user112 (#2018) üzenetére


Breki
veterán

Nem itt moderátor az adott facebook fórumon moderátor.

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#2021) Shyciii válasza darvinya (#2019) üzenetére


Shyciii
veterán

Mondok még durvábbat. Sokszor csak papíron van megfelelési %, és jópár esetben meg nem is vizsgálják, mert vagy jelentéktelennek minősítik az alkatrész fontosságát, vagy túl sokba kerül annak vizsgálata ahhoz képest, amire fogják használni.
És akkor még szót sem ejtettem a szándékosan szarabb minőségű alkatrészek gyártásáról. Mert ugye nem véletlen, hogy a szocializmusban a 70-es 80-as években egy Videoton tv simán bírta 20-25 évig is, vagy a Hajdú mosógép, amiből valakinek még mindig van működő példány. Most meg az eszközök élettartama jó ha eléri a 10 évet, de a zöme hamarabb megpusztul, holott a technika fejlődik :) De ez megint egy másik szakma, és ebből anno 2001-ben kiléptem. Nem vette már be fiatalon se a gyomrom ezt :)

[ Szerkesztve ]

(#2022) darvinya válasza Shyciii (#2021) üzenetére


darvinya
titán

Ez is igaz, ezek NoName gyártók (Doogee, Vernee, stb), aminél ahogy esik…
Persze így a legolcsóbb.
Régi termékek gyártása más tervezéssel indítottak, mint most.
Én most azon buktam ki nagyon, hogy közelembe nagy városnegyed építés folyik, de olyan elavultan, hogy azt már említésre sem méltatom tovább… ennyit energia hatékonyságról, környezetvédelemről.

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#2023) Shyciii válasza darvinya (#2022) üzenetére


Shyciii
veterán

Ez ugyanúgy előfordul Samsung, és Apple termékeknél is. Céges telefonjaink zöme ezekből kerül ki, meg van most már pár Huawei Mate 20-as is. Iphoneokat évi 4-5 darabot simén szervízelünk akkora hulladékok. A legbotrányosabb azoknál amúgy a töltő. Az összes töltő kábele szétfoszlik.

(#2024) darvinya válasza Shyciii (#2023) üzenetére


darvinya
titán

Az már termelő gazdaságilag vannak tervezve. :D
Pár napja volt Top Gear amiben taglalták Peugeto márkát, ebből autóiból emlegettek, hogy minnél rosszabb minőségűek voltak, annál többet vettek. :DDD

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#2025) trebrona válasza Breki (#2007) üzenetére


trebrona
nagyúr

Másold már be a te hozzászólásod is, kérlek! Kíváncsi vagyok min akadt ki ennyire.

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#2026) Breki válasza trebrona (#2025) üzenetére


Breki
veterán

Elküldtem privátba, hosszabb.

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#2027) Milestone2 válasza Breki (#1991) üzenetére


Milestone2
nagyúr

Azért az XDA-n elég sokan panaszkodnak ahhoz, hogy nem létező problémának állíthasd be...[link] [link] [link]
(magánvéleményem, hogy személyes problémát nem tisztességes bevinni egy általános hozzászólásba...sajnálom, meglátásom szerint bajod van egy személlyel...azt nem nagyközönség előtt kéne megvívni...hanem privát. Olyan személyről írod hogy állítólagos, aki számtalan embernek segített sikeresen önzetlenül, és számtalannak munkaköri leírás szerint. Szóval a személyeskedés erősen kifogásolható...)

[ Szerkesztve ]

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#2028) Shyciii válasza Milestone2 (#2027) üzenetére


Shyciii
veterán

Ugye az megvan, hogy ez a számtalan embernek segített szöveg itt nem mozgat meg senkit akinek józan paraszti esze van, mert a fórumok itt pont erről szólnak? Ugye megvan neked, hogy itt rengetegen segítenek a másiknak megoldani a problémájukat már sok sok éve, és nem hisztiznek, nem kérkednek semmivel, csak segítenek, akár hajnalok hajnalán is? Szal ne csináljunk már belőle istent.

[ Szerkesztve ]

(#2029) Breki válasza Milestone2 (#2027) üzenetére


Breki
veterán

Nem állítottam be nemlétező problémának.

Mindenki tudja itt, hogy a frissítés utáni bootloop többieknél valós probléma. De amit írt abban több ferdítés pontatlanság összemosás van.

Pl. Itt nem nem nagyon volt senki aki akkumulátor lemerülésre töltési hibára panaszkodott.

Ezeket tök normálisan leírtam ezek után jött a személyeskedés elég alpári módon és a prohardveres fórum ócsárlása.

Ezután raktam be ezt a képet és szöveget, szóval nem tudom milyen személyeskedésről beszélsz!

És milyen személyes problémám? Nem is ismerem ezt az általatok istenített embert, ő támadt rám mikor tök normálisan leírtam a véleményem.

Szerintem meg ő nem vívta meg privát, hanem jött a haverjaival fenyegetett kitiltással és egyebekkel. És ugye tudod, hogy most is kilóg a lóláb. :DD

Nagyon ismerős ez a szöveg, hogy istenítsük mert mennyi embernek segített pénzért.

Ezenkívül direkt nem írtam be ide, hogy hol van ez, a nevét se, kb két mondatot szóltam hozzá. Ott pedig annyit tettem, hogy hivatkoztam a fórumra, illetve leírtam, hogy van egy szervíz ahol meg tudták oldani.

Van még kifogásolni valód?

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#2030) darvinya válasza Milestone2 (#2027) üzenetére


darvinya
titán

Most XDA-ról link-eltél egy olyan töltő problémát, aminek semmi köze nincs Pie -hoz amit író emleget.
Ezt ráadásul kiemeli, miközben szervizesként tudnia kellene, hogy ajzat hibája, nem a frissítésé.
Tehát most ezzel segítet, vagy félrevezet?
Rosszabb esetben ajánl másik típusú/gyártó készüléket.
És, akkor felvetődik a fizetet ügynök-e, hogy így szerezzen vevőket annak a terméknek.
Nem először fordul elő ez a fajta eladási morál…

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#2031) Milestone2 válasza Breki (#2029) üzenetére


Milestone2
nagyúr

#1991-ben azért ez nem így hangzott...
...alapvetően az állítólagossal van bajom
a szervizességét és szaktudását megkérdőjelezni badarság.
Nyilván a vélemények szubjektívek...
....2 embert elküldesz ugyanabba a boltba és lehet az egyik szuperlatívuszokkat zeng, a másik pedig keseredetten jön el...

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#2032) Milestone2 válasza darvinya (#2030) üzenetére


Milestone2
nagyúr

Nem értelek benneteket, de ki is szállok, mert elmondtam amit akartam.
Van amit meg lehet kérdőjelezni, és van amit nem...lehet utálni valakinek a stílusát, lehet elküldeni melegebb éghajlatokra, lehet egy cég üzletpolitikájával nem egyetérteni, de olyat ne kérdőjelezz meg, ami egyértelmű és bizonyított...ennyi a bajom.
A linkelt szövegben (lehet nem mindben) egyértelműen leírják,
a frissítések előtt nem volt töltési problémájuk, utána lett.

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#2033) Breki válasza Milestone2 (#2031) üzenetére


Breki
veterán

Annyit írtam, hogy szerintem a fele nem igaz.

És ha ő sértegethet meg alsóbrendűnek állítgathat be másokat két mondat után én is elmondhatom, hogy fura
ha egy magát piedesztára emelő szervizes nem tud alap
dolgokat.

És ugye a stílus maga az ember, nem idézném, hogy miket és milyen hangvételben írt, Mert ez már tényleg nem ide tartozik.
És ezzel én zárnám
.

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#2034) darvinya válasza Milestone2 (#2032) üzenetére


darvinya
titán

A linkelt szövegben (lehet nem mindben) egyértelműen leírják,
a frissítések előtt nem volt töltési problémájuk, utána lett.

:U
Első bejegyzés 28-11-2018, 03:26 AM |#1 , de ekkor még semmilyen Pite nem volt.
Utolsó bejegyzésben pedig hibát is megemlíti, ahol egyértelműen írja, hogy USB aljzat hiba.
I had the same problem, the usb port was loose, and it keept disconecting. Sounds and data transfert were working thought.
Tehát itt hol az a nagy frissítés?

Kicsit visszakeresve írtam, hogy gyári kábelem rádugva kattog, ha megmozdul, de töltés tökéletes.
Most frissítés okozza hibát.?

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#2035) Shyciii válasza Milestone2 (#2032) üzenetére


Shyciii
veterán

Olvasd el a hosszabb reakciómat arra amit írtam. Ha ezekután neked egyértelmű a szaktudása, akkor nála jobb szervizessel soha ne legyen dolgod azt kívánom.
Amúgy meg ha így linkelgetsz, akkor belinkeljek olyan fórumot, ami csak arról szól, hogy mekkora geny banda a xiaomishop? Komplett fórum foglalkozik vele. Még csak nagyon keresni sem kellett (nem mintha régebben ezt nem mondták volna már nekem...). Szal linkelni bármit lehet, ezért is szép az Internet.

[ Szerkesztve ]

(#2036) trebrona válasza Shyciii (#2035) üzenetére


trebrona
nagyúr

Azért az óriási szakmai tudásoddal te is futottál már itt lyukra.

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#2037) Shyciii válasza trebrona (#2036) üzenetére


Shyciii
veterán

Mesélj. Bizonyára nekem nem sikerült összeollózni infókat innen-onnan mint neked az itteni blogjaidban előadva magad.
Vagy az csípi a szemed, hogy én nem hirdetem magam nagy tudású elismert mobilszakértőnek, és nem hisztizek be? Vagy én nem vagyok tagja a fórumnak? (Jelentsen bármit is az, hogy a fórum. De biztos azért nem tom mi az, mert én láma vagyok ehhez).

[ Szerkesztve ]

(#2038) trebrona válasza Shyciii (#2037) üzenetére


trebrona
nagyúr

Én ugyan sehol nem adtam elő magam, ellentétben veled, lásd az utolsó pár hozzászólásod.

Kettőnk közül nem én állítottam, hogy a frissítés közben bootloop-ossá vált készülékeket zárt bootloader-rel egyszerű fastboot flash-sel rendbe lehet hozni.

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#2039) Milestone2 válasza Shyciii (#2037) üzenetére


Milestone2
nagyúr

Elolvastam. Meg ezt a mostanit is... Van itt egyfajta stílus, ami csípi a szemem...búcsúzóul, akkor egy másfajta megvilagításban a megfogalmazás: szakembernek tartom azt, akihez ha elküldtem felhasználókat, ismerősömet, akiknek én már nem tudtam segíteni, akkor az a szakember segíteni tudott nekik, s a szakemberhez elküldött felhasználók, úgy hívtak fel, vagy úgy írtak mailt, hogy megköszönték azt, amit a szakember csinált, nekem meg azt, hogy odairányítottam őket. Amennyiben egyszer is elrontott volna valamit, vagy genya lett volna, vagy átvert volna bárkit nem tartanám szakembernek. Viszont amíg nem történik ez meg, mindaddig kiállok mellette, ha szakemberségében támadjak meg alaptalanul. Ez igen egyszerű. Azért szólaltam meg, mert "állítólagos szakembernek", "állítólagos szervizesnek" neveztétek. Ha csak annyit írtatok volna, hogy pökhendin írt, vagy nagyképű volt, ez mind szubjektív...nem érdekel. Kinek a Pappné, kinek a pap....

[ Szerkesztve ]

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#2040) Breki válasza Milestone2 (#2039) üzenetére


Breki
veterán

Mivel személyesen nem ismerjük nem emiatt érte kritika.

De ez amiket írt és utána amilyen lekezelően személyeskedve próbált meg kioktatni mindenkit, és amilyen hangvételben szidott mindezt méghozzá moderátorként nekem sok volt. Hogy ő mekkora ász és mindenki másodrendű állampolgár aki irigyli az ő sikereit.

És utána még én lettem a troll. Én az írása és stílusa, alapján tudom megitélni azt inkább nem kommentálom.

És most tényleg zártam, jöjjön a márciusi frissítés és a tavasz. :)

[ Szerkesztve ]

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#2041) Shyciii válasza Milestone2 (#2039) üzenetére


Shyciii
veterán

Én annyival egészíteném ki amit írtál (amivel amúgy teljesen egyetértek), hogy én azokat is szakembernek tartom, akik ritkán belefutnak egy hibába, és időnként nem sikerül nekik megoldani a problémát, vagy átcsusszannak egy-egy apró részleten, ugyanis nincs olyan, hogy 100%-os teljesítőképesség. Az én szervízesem is tuti futott már bele ilyebe még ha nem is az én eseteimbél, de attól még jó szakembernek tartom, és legfőképp ügyes kezűnek.

(#2042) Shyciii válasza trebrona (#2038) üzenetére


Shyciii
veterán

Figyu trebrona.
Most is állítom, hogy lehet fastboot romot telepíteni locked bootloaderre. Hogy miért? Mert pl a XIaomi Mi Mix 2-esemnél is megcsináltam, minth ahogy rengeteg felhasználó megcsináltó utolsó mentsvárnak, miután a MIUI arculcsapta őket. Ő ogen a MIUI sem szent, nem csak az Android One.
Jah és hogy hogyan lehet? Csak hogy kapásból hiteles forrást írjak: Link

Igen igen a hivatalos MIUI oldalon van, flash guide, és bár programot használsz ne legyenek tévhiteid, ez bizony fastboot parancsok kiadásával teszi. Persze ezeket tudnád, ha...Miután kitlaláod, hogy ez MIUI (ami ugye teljesen mindegy, mert zárt bootloaderre való fastbootról volt szó, és nem rom specifikus dolgokról), akkor megemlítem a MiFlash hivatalos programot, ami szintán képes erre, és bár MIUI mégis kezeli a hivatalos fastboot romot (igen mienket is). Kipróbálva, muunkahelyen WIndows van, ott flasheltem már fel vele a 10.0.02-es romot.

Szóval egyet tudok érteni az általad kirakott aláírásoddal:

Aláírás
Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, arra való a fórum! Köszönöm!

Valóban ne keressenek téged szakmai kérdésekkel, és tényleg inkább fórumon érdeklődjenek, mert csak pórul járnak :)

[ Szerkesztve ]

(#2043) user112


user112
senior tag

A márciusi frissítés felmegy a februári nélkül?
Egyáltalán felajánlja az űjat, ha nincs fent a régi?

(#2044) Shyciii válasza user112 (#2043) üzenetére


Shyciii
veterán

Fel kell mennie, mert nekem a februári frissítés ment fel a Decemberire mikor tiszta lappal csináltam újra az egész rendszert.

(#2045) trebrona válasza Shyciii (#2042) üzenetére


trebrona
nagyúr

Figyu,
inkább ne puffogtasd az érveidet, mert csak egyre inkább járatod le magad.

Ismerem mind az általad linkelt toolt, mind az EDL módot, ami régebben, régebbi készülékekkel még valóban megoldható volt, akár gombkombinációval is. Ez ma már nem így van.

Frissítés során bootloop-ossá vált Mi A2-t zárt bootloaderrel nem lehet ilyen egyszerűen rendbehozni, ahogyan nem is sikerült múltkor a topiktársnak sem, hiába mantrázod.

Többire nem reagálok, az is csak téged jellemez.

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#2046) user112 válasza Shyciii (#2044) üzenetére


user112
senior tag

Jó, oké, nekem is a decemberire ajánlotta a februárit. De nem csak azért mert visszavonták a januárit?

(#2047) Shyciii válasza trebrona (#2045) üzenetére


Shyciii
veterán

Az hogy vannak esetek mikor nem lehet, az egy dolog. De ha már a blogod alapján ilyen xiaomis vagy, akkor tudhatnád, hogy működik ez mi max, redmi note 4, redmi 3s és megannyi típus esetén. Még csak keresni sem kell, mert azonnal kidobja a kereső a hivatalis en.miui guideokat is, de azért csak magyaráz, had süllyedj mélyebbre a saját öngólodban :)
Részemről ennyi, mert rettenetesen szánalmas amiket írsz úgy, hogy nem sokat tudsz róla, csak eseteket felemlegetni, de a működés t, valóságtartalmát már nem. További jó hülyítést kívánok 😂

[ Szerkesztve ]

(#2048) Shyciii válasza user112 (#2046) üzenetére


Shyciii
veterán

Ha visszavonták a januárit, akkor igen. Bár ettől még kérdéses, hogy a xiaomi incrementális, vagy differenciális ota frissítéseket alkalmaz. Ha kijön a márciusi frissítés, akkor ki tudom próbálni, mert a mentéseimből elég gyorsan létrehozok egy működő rendszert friss telepítésből. Ha gondolod azt megvárhatod mielőtt frissítesz.

(#2049) trebrona válasza Shyciii (#2047) üzenetére


trebrona
nagyúr

Az öngólokat te rugdosod folyamatosan. Míg én a topik témáját képező telefonról írom az információkat, te általánosságban teljesen irreleváns dolgokat írkálsz.

btw tudom, hogyan működik az általad felsorolt off telefonoknál...

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#2050) TCr


TCr
veterán

Srácok, kezd egy "kicsit" sok lenni a dolog.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.