Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Alonso69
senior tag
Szia.
Egy jó kis vita alakult ki a feltett kérdéseid kapcsán.
Röviden válaszolok
A fiam még Miui 11-el használja teljes megelégedéssel , nem tudom rábeszélni,hogy kövesse Apja példáját.Én heti szinten Rom-olom (szintén megelégedéssel) mert mindig van valami új ami "csak" jobbá teszi a teló működését.
Szóval ,ha nincs frissítve a Rom , akkor tökéletes mindenre használható. (sokan vannak akik ezt preferálják)
De, mivel van heti béta frissítés,aztán 2-3 havonta Stabil frissítés egy idő után valószínűleg mégis csak kell frissíteni,ami bármit hozhat,ez Miui a " együttható"(valakinek jó lesz, valakinek pedig rosszabb) aztán lehet keresni a megoldást,vagy várni a következő frissítést.Ezért írta LaciLaci kolléga,hogy nem neked való a Miui rendszer.,mert sok esetben nem úgy működik (egy frissítés után). ahogy előtte.
Ez a készülék hamarosan, még az idén megkapja az Android 11-et, szóval van jövője.
Xiaomi 14
-
blueye
veterán
Szeintem mindenki nyugodjon le a ....
Ez egy jo telefon en is tobb mint egy eve hasznalom, Novaval, gyari ROM-mal. Sok eve eloszor nem valtottam telefont ennyi ido utan. Szoval: nincs ertelme szoban parbajozni, lassan en is keresem az utodjat de meg nem talalom
DE varom a javaslatokat[ Szerkesztve ]
-
persil
nagyúr
válasz Alonso69 #5353 üzenetére
Hali!
Ertelek. Az a helyzet, hogy szimplan meguntam mar - jo reg - a romolgatast es az utobbi 10-20 telomnal egyszeruen csak elveztem, hogy kiveszem a dobozbol es megy. 🤷
Ezert volt fontos kerdes, hogy a fent sorolt hibakbol jelentkezik e valami rendszeresen, ami nem egyeni, hanem "elfogadott" es romolgatas nelkul mennyire hasznalhato.
De igy, hogy harman is meg tudtatok erositeni a megbizhato mukodesben, kezdem magam ravenni, hogy lecsereljem a velvet-et."Ezért írta LaciLaci kolléga,hogy nem neked való a Miui rendszer.,mert..."
Szerencsere egy bizonyos szint alatt nem sokat adok masok velemenyere. :)Koszi neked is!
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
rigoberto
őstag
Lacilaci nem rossz szándékkal írta amit, hanem tapasztalatból. Tette mindezt azért, mert ő itt az egyik legbölcsebb miui mesterek egyike.
Egyébként én is leváltanám ha lenne mire.
Sajnos (vagy nem) a Mi9t pro után a full wiew kijelző (notch és lyuk nélkül) már alap elvárás a választásnál.
Aztán az ár érték arány, ami verhetetlen ennél a készüléknél.
Nem nagyon van így együtt e téren kínálat.Szóval nehéz lesz megtalálni az utódját, amit nyilván a legtöbben csak ezért keressünk, mert nem hagy nyugton a kíváncsiság az új featureok után.. szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
persil
nagyúr
válasz rigoberto #5357 üzenetére
"full wiew kijelző (notch és lyuk nélkül) már alap elvárás a választásnál"
Mondjuk ez nekem is eszembejutott, hogy utana nehez lenne ilyen szempontbol levaltani.
Egyebkent azon sem lepodnek meg, ha valahogy kihalna a pop up megoldas es maradnanak a lyukak, meg notch-ok. :(Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
persil
nagyúr
"lassan en is keresem az utodjat de meg nem talalom. DE varom a javaslatokat"
Erre gondoltam, #5354-ben. Ezert kerdeztem az egeszet. Aztan, mikor irtad, hogy nem cserelned le, akkor csak "megmagyaraztam", hogy egyaltalan miert kerdeztelek. Ertettem tokeletesen. ;)
[ Szerkesztve ]
-
laci laci
addikt
válasz rigoberto #5362 üzenetére
Sajnos most jelenleg nem jobb,szebb,gazdagabb a kamera rendszere a mi9t-pro felletieknek.Mi note 10 kamera erőlködik,Mi10 dettó,de ott jó a dual hangszóró (de maradjunk csak a kamreránál),k30,X3 sajnos gyenge szintén,most jelenleg a 120× zoom (ezt ne vegyük figyelembe)kivètelèvel a Mi10 ultra jó,mondom kamerában..
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
Tomi_Ohl
veterán
Hali,
Én június vége óta használom a telefont gyári stabil ROM-mal, eddig semmit sem mókoltam rajta, pedig a közvetlen ezelőtti telefonomon is custom ROM volt.Az eddig általam tapasztalt hibák kimerülnek ebben:
- ha a DC dimming be van kapcsolva, akad a Chrome és a rendszer néhány helyen (ha nincs bekapcsolva, nincs probléma)
- ha a nagyon csilli-villi mozgó "szuper háttérképek" valamelyikét használod, kicsit akadozhat az értesítési felület lehúzása (sima háttérrel nincs probléma)
- ha gesztusvezérlést használsz, és a gesztussávon csúsztatva váltanál az alkalmazások közt, az animáció egyszer megakad. Ez egy frissítéssel tuti javítva lesz, én például feltettem a launcher alpha verzióját, és abban már ritkán van ilyen probléma
- erős napfényben használva tapasztaltam még akadozást, ez összefügghet valamilyen beállítással, de nem jöttem rá, mi. A neten nem találtam hasonló esetet, itt a fórumon sem jelzett senki, amikor nemrég írtam
- van a MIUI-ban egy olyan beállítás, hogy olyan alkalmazásokat is átállít sötét témára, amik azt nem támogatják. Ez néha 1-2 "nem elég szép" témázást eredményezhet az érintett appokban, de külön-külön letilthatod, ha valahol gond van
- néhány elírást találtam a rendszerben, amiket már jelentettem a megfelelő fórumon (de a fordítás még így is jobb, mint Huawei-en vagy LG-n, az alapján, amiket ott láttam), némelyiket már javították isTehát most írtam pár problémát, ami létezik, de azt is leírtam, hogy hogyan lehet elkerülni. Az első lehet szívás, ha nem bírod a PWM-et, a többi viszont elkerülhető apróság.
Wifit/mobilnetet sosem dobta el, Bluetooth-t se (Mi Banddel és TWS fülessel is használom napi szinten), a GPS gyorsan jelet talál kültéren, bent lassabban, de sikerül neki.
Az ujjlenyomat-olvasó működik, képernyő alattihoz képest okés, az előző Mi5S-emhez képest is, valószínűleg a Velvettől sem lesz rosszabb.Esetleg amit még érdemes hozzátenni, hogy a neten néhol olvashatod, hogy "a Xiaomikban mindenféle reklámok jelennek meg a rendszeralkalmazásokban". Ez így globál/eu ROM-ra nem érvényes, ahol meg is jelenhet, ott is kikapcsolható. Ez csak Kína/India felé valós probléma.
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
rigoberto
őstag
válasz laci laci #5364 üzenetére
Igen, a kamerák még nem bírták felvenni a tempót a szupertelefonok gyors fejlődésével..
De a kijelző alá épített szelfi kamerás mobilok talán nem is emiatt lesznek érdekesek, hanem inkább az esztétika miatt..hogy ne törje meg se lyuk se más a kijelzőt, illetve kiugró kamerára se legyen szükség..az ip68 szabványnak ez is jól jöhet. -
-
Alonso69
senior tag
Xiaomi EU 12.0.5.0 MiUI 12 Stabil Rom [link]
Changelog :
Optimization: Increased system stability
Optimization: Reduced system lagXiaomi 14
-
Balzak83
senior tag
Én Oneplus-ról váltottam, sima 7-es volt ez előtt. Az előbbi hozzászólásaid alapján én megfonolnám azt a márkát, ha tényleg problémamentes, és stabil működést keresel, kiváló gyártói támogatással (hardver, szofver). Sok-sok évig jó telefon lesz az, és ha tényleg csak a használat a cél, akkor én őket választanám.
De! Olyan ingerszegény rendszert, mint a gyári android, kicsit felextrázva pár hasznos funkcióval, még egyszer köszönöm nem. Én az izgalmat, az egyediséget keresem a telefonokban, és ezt ez a márka, és konkrétan ez a modell hozza teljes mértékben. Ha ez neked nem releváns, akkor tényleg eddig gyere, és ne tovább.
Visszatérve a Oneplusra, a sima 8-as szerintem most az egyik legjobb vétel, ha az anyaghasználat nem fontos, akkor a Nord, és nem is költekezed ki magad cserébe. Olvass teszteket, kérdezz, az ottani fórumokban. Nem véletlenül népszerű gyártó.
-
persil
nagyúr
válasz Balzak83 #5372 üzenetére
A vegytiszta droidot en is ruhellem.
Egyebkent nem uj telefont keresek, szimplan ezt is ki akarom probalni, mert megtetszett. A nord eppen ezert nem is erdekel. :)
Iden mate 20-am, iphone x-em es velvetem volt.(illetve utobbi van)
Itt borzasztoan tetszik a motoros kamera, meg ugy valahogy az egesszel kapcsolatban jott egy ilyem must have valami.
Szoval csak a szokasos kattanas. :DEladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Balzak83
senior tag
Akkor szerintem tegyél egy próbát, de ne a pro-val, hanem a simával. Egyrészt kevesebbe kerül, kisebb a bukó, ha mégsem tetszene, másrészt az üzemidő gondolom fontos szempont, így azzal kicsit jobb időket tudsz elérni.Sebességben nem lesz nagy különbség. Maradj a stabil miui vonalon, kicsit ismerd meg, mit hol találsz, és tapasztald ki, hogy milyen beállítási lehetőségeid vannak. Ezt egyszer kell megtenni. Ebben a rendszerben pont az a szép, hogy nem kell kompromisszumod kötni, mert személyre szabod. LG-ket is ismerem, bár a G6 volt az utolsóm, azok tényleg stabil rendszerek voltak, jól néztek ki, de elég szegényes beállításokkal. Szerintem ez a filozófia nem sokat változott a 3-4 évvel ezelőttihez képest.
-
laci laci
addikt
-
citkar
addikt
Szerintem próbáld ki, nem hiszem, hogy a kenyér árát költenéd telefonra, olyan sokat cserélgeted, max lecseréled ezt is. Nekem volt régebben is Xiaomim MIUI-val (meg most is az van), volt Meizum Flyme-mal, Realme-m Realme UI-val, Nubia-m Nubia UI-val, régebbi telefon stock droiddal, egyikkel se volt bajom, pedig mindegyiknek voltak hibái. Az, hogy neked mennyire fog tetszeni, csak akkor derül ki, ha kipróbálod. Én a notch és lyuk hiánya, illetve a kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasó miatt váltottam erre, de kinek mik a preferenciái. Azokkal az extra dolgokkal, hogy válogathatsz más ROM-okból, rootolhatod, nem muszáj foglalkoznod, jól használható a gyári MIUI, az, hogy mindenkinek nem tetszik, nem lehet hibának elkönyvelni.
-
persil
nagyúr
Ez lesz, proba. Koszi neked is.
"Én a notch és lyuk hiánya"
Na igen. Amennyire jo otletnek tartom, olyan kicsi a valasztek ilyen keszulekekbol.
Mondjuk en azt sem bannam, ha egyaltalan nem lenne elolapi kamera, de epp ezert azt is megertem, ha valakinek fontos. Ezert nagyon jo ez a motoros megoldas. Ha kell ott van, amugy meg nem latom.[ Szerkesztve ]
-
Balzak83
senior tag
Nekem is nagyon szimpatikus ez a megoldás, főleg hogy nem kell aggódnom a kivancsiskodó appok miatt, mint a facebook, messenger, stb. Az is kifejezetten tetszik, hogy a microfon engedélyt pl 1 sessionre is meg tudom adni, igy mar a messenger sem tud belehallgatni a beszélgetéseimbe. Ez nem minden romon opció.
-
persil
nagyúr
Nalam a mi 9 t pro, egyelore nagyon bejon.
Ami nem tetszik, az a kifejezetten "olcso hatasu" rezgomotor. A velvethez kepest olyan, mint valami filleres jatektelefon. De ez tenyleg aprosag.Fontosabb kerdesem. A chrome scrollozas kozben hajlamos szaggatni. Megoldaskent azt irtak tobb helyen is, hogy az android surface control-t kell letiltani a kiserleti beallitasok kozott.
Valaki hasznalja igy kozuletek, okoz ez barmilyen "lathatatlan" problemat?Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
persil
nagyúr
válasz Tomi_Ohl #5385 üzenetére
Benne, be is lapcsoltam es az ajanlasnak megfeleloen meg is szuntette az akadozast.
Csak arra voltam kivancsi, hogy hatha van e valami komplikacioja ezzel a teloval.
Most olyan erdekessegem van, hogy 12.0.2 alatt az appok bezarasanak animacioja megdoccen egy pillanatra. Nem egy elhetetlen valami, de elotte vajsima volt.(csak az anim, tehat az appot kidobja, ahogy kell)
Ez ismert dolog es varjak frissitest, vagy probalkozhatok egy factory reset-tel?[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Értem én, hogy az emberek törekednek a tökéletességre, de ha Te mondjuk valamilyen műszaki osztályon dolgoznál és az elvégzett (mondjuk útépítési) munkálatokat kellene átvedd, sokkal jobb utakon járnánk, mint most. Sok Hozzád hasonló embert kellene ilyen helyekre beültetni.
-
persil
nagyúr
válasz kelly416 #5387 üzenetére
Nem igazan ertem, hogy mire ez a hangsuly. 🤷
Illetve pontositok, nyilvan ertem, csak erzek benne nemi kis ironiat. Pedig csak negirtam egy tapasztalatot es megkerdeztem, hogy varjak e, vagy probalkozzak reset-tel.
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Nem vagyok olyan precíz mint Te. Nekem bele fér egy kis döccenés chrome tekerés vagy bezáró animáció közben, mint ahogyan az élet sok-sok más területén is. Nekem jó ez így, de nem is megyek meozni vagy minősíteni más munkáját. Minden tiszteletem azoké, akik ennyire nem sajnálnak időt és energiát a tökéletesség oltárán áldozni. Ennyi, minden irónia és hátsó szándék nélkül.
-
Tomi_Ohl
veterán
Le tudod írni ide is a pontos nevét? Én amit találtam a neten, azt már nem találom a flagek közt.
Az appbezárási animáció nálam nem szokott megakadni, bár én az alpha verzióját használom a launchernek (fent van apkmirroron is, ha akarsz tenni egy próbát). Viszont pár napja írta itt valaki, hogy hasonlót tapasztal, neki az segített, hogy beállított egy másik ikoncsomagot (bármi mást, csak nem a gyárit), gondolom azért, mert abban nem animált ikonok vannak.
Szerk: ja, a bekapcsolt villódzásmentes mód befolyásolja amúgy ennek is a folyamatosságát, szóval ha esetleg azzal próbálod, az is magyarázat lehet.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
persil
nagyúr
Sracok, az lehetseges, hogy 12.0.2-rol visszavaltok 12.0.1-re(global, stable) pc nelkul?
Vagy erre semmilyen lehetoseg nincs?Nincs komoly baj a 02-vel, de pozitiv valtozast sem vettem eszre(azt irta, hogy csak biztonsagi update), viszont elotte nehany elotte vajsima animacio picit rocogosebb lett.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Visszafelé csak MiFlash progival tudsz menni, ehez pedig PC kell, és NYITOTT Bootloader
De ha jót akarsz magadnak akkor felejtsd el a STABIL vonalat, és tedd fel a heti kiadású Xiaomi.EU ROM.ot.
Az animációk akadozására pedig gyógyír lehet ha a fejlesztői menüben leveszed az összes animáció sebességét 0,5.re
-
persil
nagyúr
válasz DroiDMester #5394 üzenetére
Ertem koszi!
A rom valtast atgondolom. Mi szol az xiaomi eu mellett a stabillal szemben?
Anim speed .5 meg valahogy mindig fura a szememnek minden telon, szeretem, ha olyan, mint amilyennek megalmodtak a fejlesztok, mindenesetre kiprobalom. A poco launcher-t kiprobaltam, az vajsima, de hianyzik a "felfelehuzas es ott tartas" animacioja, illetve az app kilepes abban is docog, szoval a 12.0.2 a ludas nalam, szinte biztos.
Mai pozitiv csalodasom: azokon helyeken, ahol eddigi telokon haldoklott a BT fules es a telefon kozti kapcsolat, ott most a 9t pro-n betonstabil. Parades, jar a csillagos otos.
Ui.: Azert nem ideztem, mert a copy paste NEM mukodik. :D
-
ImVivienn
tag
Sziasztok!
A héten váltottam le a telefonomat egy használt 9T pro-ra. Januárban lesz 1 éves. Szeretném megkérdezni, hogy nektek milyen képernyő időket produkál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Projektor topic
- xDefiant
- Napelem
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája