- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
-
LOGOUT
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
PD-s töltővel tudom majd tölteni a Mi8-at? -
Jabby
őstag
válasz
hdtomi #20391 üzenetére
Kellett egy hét, mire megszoktam a Samsung felületét, de Nova-val használva Mi8-at csináltam belőle :-)
Beállítás menüben nagyon sok minden beállítható, de számomra nem logikus, ezért a mai napig is a beállítások --> keresőjében keresek rá egyes menüpontokra, beállítási lehetőségekre.
Előnézet elhomályosítást nem találok, de nekem ez nem hiányzik, viszont a lenti navigációs gomboknál az alkalmazások áttekintésének hosszan nyomása (Mi8-nál alkalmazás bezárására volt állítva) nagyon hiányzik.
A54 esetében a SOC sebességben nem veszek észre különbséget a Mi8-hoz képest, memóriakezelése hála az UFS 2.1-nek, lassúnak érzem.
Képernyőbe rejtett ujjlenyomatolvasó lassabb és pontatlanabb a Mi8-hoz képest.
Arcfelismerése szinte használhatatlan.
Ja, és vastagabb is, nehezebb is :-)Összegezve, használati szokásaimat figyelembe véve nem érzek nagy előrelépést, az A54 a kamera, a memória-managerés, a kijelző és a 4 Android fő verzió (és 5 év biztonsági) frissítés terén jobb, mint a Mi8.
Ha a Mi8 a mai napig is kapná a biztonsági frissítéseket, akkor engem még 1-2 évig kiszolgált volna. -
Jabby
őstag
válasz
Steve1207 #20386 üzenetére
Szeptemberben engem is nagyon vonzott az F5, de győzött a hosszabb idejű sw.-es támogatás, s ezért döntöttem végül a Galaxy A54 mellett.
Egyébként a Mi8 még egy évig bőven kiszolgált volna, de már régóta nem volt biztonságos, a Xiaomi nagyon gyorsan elengedi a telefonjai kezét. A Samu csak ebben jobb nála. -
Jabby
őstag
válasz
Steve1207 #20365 üzenetére
Hasonlóan látom én is.
Nyugdíjba nem vonult a mi8 (ilyen hosszú ideig még nem használtam egyetlen telefont sem!), zenei- és video streamingre használom ezentúl.Más:
Mi8-on az előzmények navigációs gomb hosszú megnyomásával az előtérben futó alkalmazás kényszerített bezárásával reagált.
Ezt szeretném beállítani a Samsungon is. De fogalmam sincs mivel állítottam a Mi8-on, mert a gyári visszaállítás után ott sem működik.
Nova Launchert használtam, ott nem találom ezt a lehetőséget. -
Jabby
őstag
Sziasztok!
Két hete váltottam egy Samsung A54-re (Poco F5 mm-ekkel maradt el mögötte), amitől nem vagyok elájulva.
Az UI még nagyon furcsa. Hangban, kamerában, kijelző fényerejében veri a Mi 8-at.
Na, meg persze a 4+1 év a gyártó softwares támogatása...
Viszont sebességben nem veszek észre különbséget, a 120 Hz-es kijelző istenítést sem értem, semmivel nem gördülékenyebb Chrome-ban az oldalak görgetése. -
Jabby
őstag
Sziasztok!
Érdemes lecserélni a Mi8-at (akku 94%) Samu A54-re? -
Jabby
őstag
Sziasztok!
A felső hangszóró fogkefés tisztítása pontosan hogyan történik? -
Jabby
őstag
válasz
Zsoleszhun #19551 üzenetére
Köszönöm, ez volt a megoldás!
"...tényleg csak a felajánlott frissítést telepítettem, még újra sem kellett indítani és megjavult."
Rendszeralkalmazás frissítéseknél találtam két új frissítést (Óra és Mi Account),s mivel azt gondoltam, hogy ez a Web View az Android rendszer része, ezért frissítettem, de nem javult meg a telefon.
Nem gondoltam, hogy a frissítést az appok között kell keresni. -
Jabby
őstag
válasz
FrankMonzano #19491 üzenetére
-
Jabby
őstag
-
Jabby
őstag
Én a Realme 6 Pro-n gondolkodtam, itthon a 8/128-as már 100 ezer alatt megvásárolható.
-
Jabby
őstag
válasz
huliganboy #19286 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor a Mi8 Explorer tokok nem jók a Mi8-ra?
Azt viszont nem értem, hogy ha az Explorer kínai verziót jelöl, akkor miért árulnak magyar oldalakon (pl. tokshop.hu, edigital...) ilyen sok Explorer tokot? -
Jabby
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan telefon, hogy Mi 8 Explorer?
Ha nem, akkor tokoknál a "Xiaomi Mi 8 Explorer telefonokhoz" utalás mit jelent? -
Jabby
őstag
válasz
Knife.McL #19275 üzenetére
Nálam az eszköz Amazfit Bip, az app Mi Bandage és Amazfit megy párhuzamosan.
Jelen pillanatban az Amazfit 21 órája van folyamatosan csatlakoztatva megszakítás nélkül.
Talán 3 hete volt, hogy az értesítősávon megjelent egy üzenet, hogy probléma van a BT kapcsolatban, s a telón egy BT ki-, majd bekapcsolás után helyreállt a kapcsolat. -
Jabby
őstag
válasz
ftamas0201 #19005 üzenetére
Anno volt Galaxy S6 edge-em, éncsalódtam a vezetéknélküli töltésben.
Lassú volt, a teló nagyon melegedett.
Nem tudom, hogy azóta mennyit fejlődött ez a technológia. -
Jabby
őstag
válasz
FrankMonzano #18991 üzenetére
Mi Note 10 Lite?
Poco F2? -
Jabby
őstag
Sziasztok!
Mi8 NFC-je alkalmas itthon érintős terminálnálnál fizetésre? -
Jabby
őstag
Szisztok!
Párom panaszkodik, hogy hívásnál másik felet rosszul hallja, illetve én is sokszor tapasztalom, hogy őt is szaggatva, bugyborékolva hallom.
Ez valami típus hiba? -
Jabby
őstag
Sziasztok!
Teló töltőn, az értesítősávot lehúzva sehol nem látom, hogy gyors töltéssel töltené a gyári töltőfej, akkor azt jelenti, hogy normál 5V-al tölt?
Mitől függ, hogy gyorsan, vagy normál sebességgel töltődik? -
Jabby
őstag
"Dual GPS ide vagy oda, driftelt rendesen a toronyházak közelében ha gyalogoltam."
Geofizikusként sokat dolgoztam geodétákkal, tisztában vagyok a GPS rendszerrel.
Mi 4-5 milliós berendezéssel, + saját földi referenciaállomással érünk el mezőben 2 mm-es pontosságot.
Az általad említett amerikai nagyvárosok toronyházai között ez a kb. 10 milliós cucc is "driftelne", ugyanis a házak, sőt toronyházak között a GPS jelek össze-vissza verődnek, interferálnak, vagyis nem pontos távolságot (időt) kapunk a "látható" műholdakhoz képest.Azaz ha ár/értéket nézünk, egy 5-10 USD-os chip 3-5 méteres pontossága a 10 milliós 2 mm-es pontosságához, nem is olyan rossz.
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Hétfőn érkezik a Telenortól egy Mi8, érdeklődnék honnan juthatok bővebb infókhoz magyar nyelven, pl. BL nyitás, melyik ROM mit tartalmaz, stb.
Eddig az összes telómról itt a prohardver.hu telefon topickjában az összefoglalókban bőséges infók voltak, de a Mi8 esetében egyikben sem találom. -
Jabby
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest