- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlala
addikt
El is tűnt a HyperOS2-es letöltésekből a "star", illetve a fórum sem jegyzi már 2.0-ás támogatott készülékként.
StewieWonder linkje is halott - szóval visszavonták.
Ahogy látom, másik készülékeknél is jártak a frissítők, nem csak az Ultránál. -
tlala
addikt
válasz
StevieWonder #4591 üzenetére
Bármit visszatettél korábbi (nem HyperOS) mentésből?
-
tlala
addikt
Ingyenes Home Assistant rendszert használok otthon egy kis passzív filléres PC-n a világítások, stb. automatizációk miatt, és egy okoskonnektorral kikapcsolom a teló töltését 90%-nál.
Persze csak ehhez okosotthont beállítani vélhetően nem érdemes, de amúgy én roppant mód élvezem ezt a felnőtt legózást a pici vezetéknélküli mozgásérzékelőkkel, hőmérőkkel, stb. - vagy hogy X lux fény alatt bekapcsolódnak a hangulatvilágítások, ha hazajövök, vagy amikor bekapcsolom este a TV-t, akkor lekapcsolódik a hátam mögött az a fénysor, ami amúgy becsillan a képernyőn, stb. ... -
tlala
addikt
-
tlala
addikt
válasz
mgTerminator #4558 üzenetére
Te meddig tervezed ezt a samsung propagandát nyomni még ebben a xiaomi topikban?
Úgy tűnik, hogy már csak ezért jársz vissza, nincs is Mi11 telefonod. -
tlala
addikt
válasz
Pumaz89 #4533 üzenetére
HyperOS 2.O
(Persze tudom, hogy ezek a weboldalak nem igazi garanciák semmire.) -
tlala
addikt
válasz
kalozhun100 #4489 üzenetére
Igen, ezek miatt a hibák miatt voltam képtelen rávenni magamat a rom cserére. (Meg mindent újra rakni...)
Inkább fizetek órával. -
tlala
addikt
-
tlala
addikt
5G-n ezt hozta a telefonunk. (Budapest, Stadionok.)
-
tlala
addikt
Elégedetten használjuk a telefonjainkat, akinek még megvan.
Arra a bizarr kérdésre pedig, hogy egy használt telefon (amiről senki sem tudja, hányszor ejtették le, volt-e már javítva, stb.) milyen állapotban lesz 1 év múlva, talán még a lőcsei halottlátó asszony sem tudna válaszolni.
Ez a telefon egy igen jó minőségű, prémium telefon - ennyit tudunk hozzátenni a venni-nem venni dilemmádhoz. -
tlala
addikt
A mai napig imádom ezt a telefont, eszem ágában sincs lecserélni.
-
tlala
addikt
Állítólag jön a HyperOS.
-
tlala
addikt
válasz
mgTerminator #4387 üzenetére
Detto, éjszaka nálam is egy 10 wattos vezetéknélküli töltőn alszik a teló, amit egy okoskonnektor ki is kapcsol, ha a töltöttség eléri a beállított maximumot.
Az viszont biztos, hogy a telefon legjobban az 50 wattos vezetéknélküli töltő használatakor melegedett fel, az elég brutális volt, ami biztosan nem tesz jót az akksinak meg az elektronikának - pedig abban a töltőben ventilátor is van. -
tlala
addikt
válasz
mgTerminator #4382 üzenetére
Nekem is ez a Xiaomi töltős tartó van a kocsimban, itthon vettem kb. 2 éve 10e Ft-ért (most is annyi), és tökéletesen tölt, kényelmes a használata, és stabilan megtartja a jó nehéz telefonomat a szellőzőrácson.
A mellékelt szivargyújtós USB töltődugóján 2 kimenet van, az egyiknél Turbó töltést ír ki a Xiaomi telefonom, a másiknál Gyorstöltés felirat jelenik meg. Általában nem használom a turbó töltést, a telefon akkumulátorának kímélése érdekében. -
tlala
addikt
Azért írtam, hogy "magára az aktuális kapcsolatra", mert csak azt tudod megosztani QR kóddal, amin te is épp aktuálisan lógsz.
Közben rájöttem (1000 éve nem csináltam ilyen megosztást), hogy nem is kell hosszan nyomni, csak megérinteni az aktív wifi kapcsolatot. Közben azt is látom, hogy bele is van írva az aktív wifi kapcsolatba, hogy "Érintse meg a jelszó megosztásához". -
tlala
addikt
Hogy áll most a Gpay fizetés probléma?
-
tlala
addikt
Egyre több helyen olvasom, hogy a Mi 11 Ultra is megkapja a HyperOS rendszert, amit még kipróbálnék ezen a telefonon.
Ezzel kapcsolatban jutott eszembe, hogy anno mi is volt a baj a kínai telefonunkon lévő kínai ROM-mal? (A magyar nyelv helyetti angolon kívül.)
Komolyan kérdezem, tényleg érdekelnek a valódi limitációk, mert nem is használtam a telefont az eredeti ROM-mal. (Pl. fizetés, google, 4G sávok? stb. - a magyar nyelven kívül.) -
tlala
addikt
válasz
dragonfire44 #4297 üzenetére
Sajnos már egyik sem.
Talán globalon a root+Magisk hide kombóval lehet még kínlódni, de azt olvastam, hogy van akinek meg a banki app nem megy azzal.
De a magam részéről nem is próbáltam - talán lesz itt valaki, aki igen. -
tlala
addikt
-
tlala
addikt
válasz
mgTerminator #4290 üzenetére
Eszem ágában sincs.
Nekem semmi gondom a telefonnal, minden működik, sokat fotózok, a kameráját imádom - egyedül ez a fizetés tűnt el, azt meg megoldom az órámmal. -
tlala
addikt
válasz
mgTerminator #4286 üzenetére
Nekem mindig felismerte a banki app, a munkahelyről felhívtak, hogy dudált a rendszer a Work profilomon, stb. - és már meg is untam ezt a többpályás kergetőzést.
Mondjuk könnyen beszélek, mert a xiaomi órámmal tudok fizetni, így már a telefon NFC hiánya nem is annyira vészes. -
tlala
addikt
Még jó, hogy nem tégláztad teljesen, a fastboot az nagyon jó hír.
Pontosan milyen "stabil" romot használtál korábban? (Azt látom a hozzászólásaidban, hogy te tetted fel.)
xiaomi.eu-s stabil rom-ot?
Mert ha igen, akkor az lehet a megoldás, hogy letöltöd a stabil javítottat (amiben most javították már újra az érintéses fizetést, aminek az eltűnésére te is panaszkodtál).
Fastboot módban a #1563-as hozzászólásom szerint PC-ről feltelepíted a kicsomagolt rom-ot, de először talán próbáld meg a .\windows_fastboot_update_rom.bat paranccsal feltenni, talán így megmaradnak az adataid is.
Ha a végeredmény így sem jó, akkor meg kell ismételned fastboot módban a telepítést a .\windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat paranccsal. Utóbbi egy szűz telepítés, legyalulja az adatokat is.De őszintén megmondom, hogy senki nem tudja megmondani, hogy igazából mit kavart most neked össze ez a rossz rom telepítés.
A fenti tanácsom egy logikus következtetés eredménye, de nem tudok rá semmilyen felelősséget vállalni, neked kell eldöntened.
De bátorításul mondom, hogy amíg a fastboot mód jelenik meg a telefonon, addig nincs nagy baj. -
tlala
addikt
válasz
Avicularia #4263 üzenetére
Igen, a biztonsági frissítések megszűnése is aggasztó..
-
tlala
addikt
válasz
Avicularia #4261 üzenetére
Ez amiatt lehet, hogy ti is heti bétán vagytok, mint pl. én.
A frissítés csak a stabil ágra jött ki, a korábbi hetivel kapcsolatban az az állásfoglalás született, hogy a "bétába belefér". -
tlala
addikt
válasz
kalozhun100 #4246 üzenetére
Ha xiaomi.eu-s stabil rom-on vagy, akkor ez a lenti fizetés problémára létrehozott javított rom lesz.
-
tlala
addikt
válasz
pusi1981 #4241 üzenetére
Nekem ezt leszámítva amúgy semmi gondom a telefonnal, persze az elmaradó biztonsági frissítések aggasztóak.
Még egy stabil rom-ra átállásra hajlandó vagyok (épp a biztonsági frissítések meg a fizetés miatt), bár kérdéses, hogy milyen backup programokkal és milyen százalékos eredménnyel lehet majd a visszaállítást elvégezni.
Ha most kéne telefont vennem, az Oppo Find X6 Pro-t venném, ami épp beesett 1000 USD alá a TS-en. Ráadásul a kínai verzió is támogat minden 4G (B20 is) és 5G sávot, ami Magyarországon szükséges lehet (utóbbi már a kínai Mi11 Ultráról sem volt elmondható, illetve a 13 és társaiban már B20 sincs). Itthon meg sohasem venném meg 600e Ft-ért ezeket a telefonokat (meg semilyent sem). -
tlala
addikt
válasz
mgTerminator #4239 üzenetére
Nem a bootloader zárás törli az adatokat, hanem a kényszerű ROM váltás miatt kell egy Format data, hogy ne legyen téglánk.
De ha tudsz módszert arra, hogy visszazárni a bootloadert úgy, hogy a heti xiaomi.eu ROM is működőképes maradjon, és az adatok is megmaradjanak, ne tartsd magadban - ez volt az eredeti kérdés ugyanis, illetve ez most a probléma a Google új húzása miatt.
Előbb-utóbb valamit tennünk kell, ebben a patkolgatásban én sem nagyon hiszek. -
tlala
addikt
Igen, vissza lehet zárni, meg átállni gyári romra, csak akkor épp a xiaomi.eu rom előnyei vesznek el. (Arról persze ne is beszéljünk, hogy érdemben átköltöztetni mindent, adatveszteség nélkül, mennyire lehetetlen és mennyi meló.)
Pont azt próbálom kinyomozni, hogy csak nálam van a telefonnal valami gebasz, vagy a Google megkezdte a nyitott bootloaderes telók kizárását az érintéses fizetésből, és egyszerűen benne vagyok a kezdőcsapatban.A "Biztonsági ellenőrzés" funkció kiakadását megoldotta a Biztonság app adattörlése, így azt teljesen visszavonnám.
-
tlala
addikt
Ma reggel az történt, hogy egy érintéses fizetésem elutasításra került, és a telefonom is kiírta, hogy ez a készülék nem alkalmas érintéses fizetésre, érdeklődjek a részletekről a gyártónál. A Wallet help pedig megemlíti a nyitott bootloadert is, mint lehetséges problémát (lásd a képen).
A telefonon a legutolsó xiaomi.eu rom van, (természetesen nyitott bootloader, de rootolva sohasem volt). Eddig soha sem volt semmilyen gond a fizetéssel, a banki app most is megy.Recoveryből rom újratelepítés, Dalvik Cache és Cache törlés megvolt, Wallet újra telepítve, de semmi eredmény, már kártyát sem tudok hozzáadni a Wallethez.
Külön "öröm", hogy le akartam futtatni a beépített Biztonság/Biztonsági ellenőrzés funkciót de 3%-on mindig megáll a legalsó vizsgálatnál, ahogy a képen is látszik. Egy óra alatt sem megy tovább.
Járt már valaki így, van vmi megoldás?
Vagy ez új Google szabály?
És annak mi a franc oka lehet, hogy Biztonsági ellenőrzés nem fut le? Valami vírus?
-
tlala
addikt
válasz
kalozhun100 #4178 üzenetére
Az NFC legyen a menüben bekapcsolva, és "A biztonsági elem helyzete" menüpontban HCE pénztárcát állíts be, illetve az "Érintéses fizetések" menüben is legyen beállítva a Google Pay alapértelmezettnek.
-
tlala
addikt
Nekem is jól jönne tanács - Netflix ügyben.
Mui14-esen (xiaomi.eu, Mi11 Ultra) csaknem tökéletesen fut a Netflix, de valahogy olyan furi/halványabb a kontraszt. Amikor a hangerőgombot megnyomom, akkor arra a másodpercre, amíg a hangerősáv fehér sávja látszik, arra az időre tökéletes a kép.
Tud valaki erre megoldást?
Köszi. -
tlala
addikt
Még annyit hozzá, hogy mind üvegben, mind tokban a korábbi kedvenc Nillkin-nel kezdtem, mindkettő borzalmas csalódás volt, az üveg hamar feljött, a tok meg gagyi. Ez a (számomra korábban ismeretlen) Smartdevil pedig rendkívül meggyőző minőségi érzetet ad, és roppant tartósnak bizonyult.
-
tlala
addikt
Smartdevil.
9 hónapja, hogy feltettem, tökéletes üveg, azóta is buborékmentes, olyan, mintha direktben a gyári kijelző lenne.
Ami nem UV ragasztós, az egyik sem működik sajna a hajlított kijelzőn.
A biztonság kedvéért ugyanazon gyártó tokját használom hozzá, mert egy picit is pontatlan, magasabb peremű tok "feltolhatja" az üveget a szélén. A tok is nagyon minőségi, amolyan "jó kézbe venni" típusú. -
tlala
addikt
válasz
mgTerminator #3981 üzenetére
Bye bye neked is!
Teljen sok örömed a samsungban, és légyszi ne gyere vissza, hogy újból elmond, hogy szerinted milyen xar a Xiaomi! -
tlala
addikt
-
tlala
addikt
Engem az érdekelne, hogy mit vesztek helyette?
-
tlala
addikt
válasz
mgTerminator #3926 üzenetére
Teljesen megértem a törött kijelző traumádat, de ennek nem sok köze van a Xiaomi márkához...
Pláne a samsunghoz képest.
Sok sikert a gyors javításhoz! -
tlala
addikt
válasz
BullZeye #3922 üzenetére
A dev-nél nem lehet kikapcsolni teljesen ezt a körülbelüli helymegosztást? Az eszem megáll, hogy kínlódás után fedezem fel, hogy a rendszer a Lime-nak meg a google térképnek csak a kb. helymeghatározást állította be alapnak... Ha pedig használat közben állítom át - miután feldobta a figyelmeztetést - úgy marad, hiába állítottam be a pontos elérést, át kell állítani menüben is, csak úgy rögzül (pl. a google térképpel jártam így).
Nekem teljesen elég lenne a helymeghatározás ki/be. -
tlala
addikt
OffOff.
Ha esetleg valakit érdekel, 2db Choetech vezeték nélküli töltő 3380 Ft az alzánál.
Berendeltem, legyen minden asztalomon egy tartó, ami tölt is. (Tudom, hogy nem ez a 10W-os töltő fogja villámgyorsan feltölteni a telefont, de pont ezért jó, mert kímélő töltés nagyobb készenléthez, éjszakai töltéshez, stb.) -
tlala
addikt
válasz
ferret77 #3882 üzenetére
Fogalmam sincs akkor, hogy miért. Nézz még rá az app engedélyeire, nálam az alábbi engedélyeket kapta meg: Média hangerejének beállítása, Információk a telepített alkalmazásokról, Elemek mentése a vágólapra, Bluetooth bekapcsolása, Új ablakok megnyitása, miközben a háttérben fut.
A másik ami még lehet, hogy nézz rá a lenti képeden is látható "Részletes információk és adatok" menüben a telefon "Modell" azonosítójára, hogy az M2102K1C vagy G a vége.
-
tlala
addikt
válasz
mgTerminator #3817 üzenetére
Esetleg valami konkrét hibát is észleltél?
-
tlala
addikt
válasz
Avicularia #3803 üzenetére
Nálam Kínán is látja az 5GHz-et.
Milyen routered van? Nem lehet, hogy azzal nem szeretik egymást, vagy valami router beállítási/csatorna gond? -
tlala
addikt
Na, ilyen sem volt még ezzel a telefonnal soha.
Le volt téve mellém, hallom, hogy rezdül, nézek rá, hogy milyen üzenet érkezett - erre a Mi feliratot látom, mert magától újraindult.
Xiaomi.hu heti fw, 23.01.30-i verzió. -
tlala
addikt
Január 9-i az utolsó heti frissítés a xiaomi.eu-n.
A kínai holdújév csupán a szünet oka? -
tlala
addikt
Számos kudarcos javítási kísérlet után sikerült végleg megtalálni a rejtélyes, időnként felbukkanó bluetooth autós kihangosító probléma (ami rém bosszantó tud lenni, kocsiban gyakorlatilag használhatatlanná teszi a telefont) okát és megoldását.
A gondot kizárólag a Munkaprofil okozza (vélhetően a Miui14-ben összekavart engedélyek miatt).
Szóval ha gondod van az autós kihangosítóddal, egyszerűen kapcsold ki a telefonodon a munkaprofilt, Visszakapcsolás után egy darabig még jó, de nagy valószínűséggel előjön a hiba.
A megoldás abszolút működőképességét egy fórumtárs is visszaigazolta.
De legalább a végleges javításig már tudjuk, hogy mi a gyógyír. -
tlala
addikt
Sikerült megoldani a bt kihangosító problémámat, leírom, talán valakinek még jól jön a jövőben.
Egy külföldi fórumban olvastam egy megoldást: mind az autóban, mind a telefonon el kell távolítani a párosítást, fejlesztői menüben a bt AVCPR verziót 1.5-re, a MAP verziót 1.4-re kell állítani, majd újra párosítani őket.
Újra tökéletesen működik a gyári kihangosítóm. -
tlala
addikt
válasz
Karavik #3680 üzenetére
Feltettem az általam hekkelt 1.3-as firmware zip-et (az utolsó 12.21-i működő fw bluetooth .img-jét beletéve az eredetileg bennelévő helyett), de sajnos így sem működik az autóm kihangosítója, ugyanaz a problémám, amit te is leírtál.
Az az érzésem, hogy korábban nem jelent meg a telefon bt menüjében az autó bt kapcsolata mellett az "SBC" felirat. Lehet, hogy a kocsi nem tudja ezt a kódolást, és ez a baj?
Az a bajom, hogy a gyári kihangosító iszonyú jó minőségű, eddig boldogan használtam, de most gyakorlatilag használhatatlan a telefon az autómban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kipróbáltuk, felülteti-e a Xiaomit a félmilliós Ultra óriás lencseszigete a kameratrónra.
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Automata kávégépek
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest