- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
shmonsta
csendes tag
válasz
mardikayasa #219 üzenetére
Egy EEEPC miatt sokat olvasgattam a fórumot, gondoltam megosztom a tapasztalataimat. Sokat szívtam én is a hal.dll dologgal. A megoldás az, hogy, 1.: a telepítés után amikor már egyszer újraindult a gép, akkor a második újraindítás már ne a telepítős pendrive-ról történjen, hanem az ssd-ről. 2.: ne legyen a gépben sd kártya meg másik pendrive sem, csak a telepítős. A sokadik telepítésnél jöttem rá a dologra és amikor működött a rendszer akkor megnéztem az sd kártyát amit korábban a gépben hagytam és voltak rajta windows file-ok, pedig elvileg semmi köze nem volt a telepítéshez. 3.: a partícionálásnál egy partíciót csináljatok az ssd-re ahogy korábban többen is leírják. Nem lehet a teljes méretre partícionálni, maradt külön 8 mega. Ezt particionálatlanul hagytam és így elsőre települt az XP. Remélem hasznos lesz valakinek. Üdv.
-
huntermati
aktív tag
válasz
huntermati #248 üzenetére
A Probléma elhárult. Megjavítottam a gép DvD olvasóját
-
huntermati
aktív tag
Sziasztok. Sikeresen leformáztam a C: meghajtót és azóta nem indul el az Os.
A baj csak annyi, hogy a laptopon tönkrement a Cd olvasó. Így csak Pendrive-ról tudok bootoltatni. De a biosban csak USB-FDD boot lehetőség van.
A kérdés:
Menni fog így is?
-
harkids
újonc
válasz
andy1987 #244 üzenetére
Hello!
Próbáld meg, ha még nem sikerült volna, a Roxio BackItTrack nevű programmal visszaállítani a rendszered. Elméletileg feltelepített verizóban rajta kell lennie a gépeden, ha nincse akkor, gép induláskor gyorsan F11 aztán onnan vezeti a kezed... ha az sem akkor format c: \q
-
harkids
újonc
-
harkids
újonc
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni Tőletek!
Van egy Compaq Mini 110 újratelepítésen nálam, csak annyi a hiba, hogy megáll az eszközök telepítésénél...egy darabig eljut, hiba üzenet nincs, még egy óra után sem.Viszont egy másik módszerrel készített USB XP-ről már sikerült feltelepíteni de az újraindítás után nem találta a hdd-ről a windowst...
(ma megpróbálom még azt újra)
Szóval F11 recovery nincs rajta, Roxio BackItTrack (OP.rendszerről) volt rajta de az nem tudta vissza állítani az eredeti felállást.
Köszönöm! -
andy1987
újonc
Sziasztok sürgös és gyors segitséget kérnék hp compaq mini 110 es minilaptopom van és nem lehet ujratelepiteni.
szétment rajta a rendszer.
légyszi segitsetek.Elöre is köszönöm a gyors segitsédet -
cila1
aktív tag
-
-
dawncomputer
tag
Üdv.
Elég rég nem volt hozzászólás, de remélem, valaki még olvassa, és segít.
Minden rendben megy, sikerül a másolás, de mikor bootol a pendrive-ról, azt írja, hogy hiányzó NTLDR. Mit lehetne tenni?Előre is köszönöm a segítséget.
-
bgc.gibbon
csendes tag
Az írás nagyon jó lett grat. Viszont nekem nem ment zökkenő mentesen mivel kiderült hogy a pendrive meghajtójának betűjele nem lehet C, nekem pedig alapból az. Nem tudom hogy volt e erről szó de ha valakinek ez a problémája akkor csak nevezze át a meghajtó betűjét és kész.
-
hazai
tag
sziasztok lenne egy laptop aminek a dvd iroja rossz szeretnék xp telepiteni pendriverol
lehetséges e.vagy valamilyen megoldás hogy be butoljon a pendriver. koszi -
liderces
csendes tag
sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy külső usb-s hdd-ről is megoldható e a bootolás-telepítés. Van egy usb kábelem amire sata két féle ide eszköz (kicsi és a nagyobb hdd-k stb.) csatlakoztatható. Ha egy laptop hdd-t dugok rá akkor ugye csak egy usb pendrive szerüség lesz belőle nem kell külön táp stb. Na most erre erre lehet e tenni bootolható tartalmat, telepiteni róla laptopra xp-t? Ha kérhetem szájbarágósan elmondani a menetét a dolognak. Külön köszönettel Üdv
-
Miamiquake
aktív tag
Nekem is ilyesmi kéne netbookomra de van egy kis gondom, win 7-em van és XP-t akarok rátenni. Ez nem okoz ütközést?
Tudja ezt valaki? -
frisco
aktív tag
Mindent kipróbáltam és ez vezetett eredményre.
Elsőre összejött minden, arra kell csak ügyelni, hogy miután lefutott a telepítő akkor állítsuk át a BIOS-t, hogy HDD-ről boot-oljon. -
bubuka0267
csendes tag
Üdvözöllek,van egy Kis Asus EeePC laptopom,ezt csak külső meghajtóval tudom USB Vel összekötve formázni,esetleg új XP-vagy Win7 rátenni. Itt olvasom,hogy pendriv segítségével ez már meg oldható? Nem kell külső meghajtóval szórakozni? Én próbáltam pendrivról,de nem sikerült,miképp mkell ezzel a módszerrel? Meg írnád nekem?
-
BootService
újonc
Újdonság Magyarországon! penBOOT drive, minden számítógéphez. elengedhetetlen
Telepítsd, javítsd,teszteld operációs rendszered – hardvereid penBOOT drive-ról!
Ideális eszköz, ha az eredeti lemez olvashatatlanná vált, a számítógép optikai meghajtója nem olvassa megfelelően a lemezeket, vagy netbook-od van, külső optikai meghajtó nélkül.
Részletes info a http://www.bootservice.cwahi.net weboldalon
-
dozsaitamas
újonc
Hali mindenki!
Köszi az írást!! Megpróbáltam és nem akar működni. azt írja ki a formázás után mikor ugye kiválasztom h melyik partíciót szeretném formázni h nincs elég memoria a telepítéshez. Én egy 4 GB transcend usb-vel próbálkoztam a netbook memóriája 1 Gb és nem értem h mi az oka ennek. Első alkalommal mikor próbálkoztam nem talált 3 filet másolás közben utána meg nem indította a telepítést újraindítást követően(akkor mikor az első menüre kellett menni). Később hiába próbálkoztam nem igazán akarta még a filekat sem felvenni mert a formát után írta ki h nincs elég memori stb. Próbáltam a d-re is telepíteni de semmi változás.
ja és most vmiért nem engedi h leformázzam a c-t. Ha vkinek van ötlete kérem írjon! Előre is köszönöm!!! Üdvözlettel Tamás -
zsoldi80
tag
Kíváncsiságképpen eljátszottam egy napot ezzel a bootolható pendrive-val. 17db különböző méretű es márkájú pendrive-val kísérleteztem, de ezekből csak 1db Kingston datatraveler 2gb-ra volt hajlandó normálisan feltelepülni és xp-t telepíteni. Pedig nem gagyi pendriveok-kal próbálkoztam...
-
zsoldi80
tag
Köszönjük a leírást, rendkívül hasznos volt.
-
DiscoStu
csendes tag
hello
egy olyan problémám lenne, hogy próbáltam megcsinálni a leírás alapján, de nem másol semmit a pendrive-ra. Kipróbáltam több pendrive-al, ugyis is hogy esetleg más legyen a pendrive betűjele, hátha az miatt nem másol (egyszersem a T volt). Igazából már a bootolható pendrive-ot sem hozza létre, nem bootol be róla.
mi lehet a gond?? valakinek van vmi ötlete, mit ronthatok el?a segítséget előre is köszönöm
-
Tidus
addikt
Én mondok egyszerűbbet nLite-val formázz(integrálj) az XP-be.
Aztán próbáld futtatni a telepítőt a hátérben XP-t az XP-ben. Ha lefut a telepítő akkor biztos mükszik, és jó.
Már csak ki kell írni egy CD-re, Nero Burning Rom-al és kész. Ezt bármikor telepítheted, Nem kel pendrive-val szórkoznod.Persze ha valakinek szüksége van még a jó öreg XP-re. -
Ákiboy
csendes tag
Win7-nél vagy Vista-nál ugyanígy működik, azzal a különbséggel, hogy a megfelelő helyen említett futtassuk a következő parancsot: "bootsect.exe /nt52 X:" ahol X a pen drive meghajtójának betűjele.
helyett bootsect.exe /nt60 X: paranccsal fog működni a Vista/ Win7 telepítő USB. Máskülönben nem találja a MBR-t, vagymit
-
Ákiboy
csendes tag
Előszöris remélem szül egy sünt, aki a gépelést nem veszi aktív bennmaradásnak, kb fél órás gépelgetéstől fosztott meg titeket!!
Le nem írom megint az egészet:a lényegek:
- Jó a 8 GBos pendrive is, sima FAT32, a USB_PREP8 résznél a formázás helyett egyszerűen csak kiléptem, folytatta ugyanúgy.- Javaslom a Novicorp WinToFlash-al megcsinálni a Flasht, mert nekem a másik módszerrel hal.dll hibát írt ki, ez megcsinálta.
nLite-el a SATA drivert bele kell rakni a winXP telepítőjébe, ezután csináltam belőle ISO-t, amit daemon tools-szal betöltöttem,felesleges kiírogatni CD-re, így is jó.
- Az USB maradjon bent végig! A legelegvégéig, mert a második újraindítás után sem találja még a rendszerindítási útvonalat, ha ki van szedve.
- Én töröltem a restore particiót, ezen német XP lett magyarosítva, nem kellett már.
- Nálam a legnagyobb szívást az okozta, hogy Grafikus mód után hal.dll hiba, ekkor újracsináltam a Flasht a WinToFlash-el, azzal már ment.
Elindlt elsőre a Grafikus mód, de ahogy írja is, EZT IS AZ USB-ről kell indítani!Felmegy a grafikus telepítő, és ezzel szívtam alegtöbbet, hogy sehol nem találtam leírva, hogy HARMADSZORRA is az USB Grafikus telepítőt kell elindítani!
Mert ekkor még egy utolsó "windows beállítások véglegesítése felirat 1 mp-re megjelenik, és ekkor véglegesíti a rendszer elérési útvonalát, azután már megy USB nélkül is.
Ha valakit zavar, hogy indításnál több rendszert is feldob a gépe, akkro ezt ki lehet kapcsolni:
Vezérlőpult > rendszertulajdonságok > Speciális TAB > ndítás és helyreállítás résznél Beállítások... gomb > "Rendszerek listájának megjelenítése" elöl vegyétek ki a pipát. felette tudjátok kiválasztani az induló OS-t.Na asszem ennyi. ... És köszi a cikk írójának a munkát sokat segített!
... és az meg mélyedjen magába, aki így találta ki ezt a fórummotort!
-
Szólista
senior tag
válasz
razorbenke92 #225 üzenetére
-
Köszi szépen, imádom hogy akármi van itt biztos találok választ...
Ez működne vista, esetleg w7 el is? -
golax
tag
Important 1: The XP setup told me later that he cannot find the first file he tried to copy (BOOTVID.DLL). I first thought that XP cannot access my stick anymore but simply the file was missing. Maybe the MultiBoot has caused this error, but anyway ... I booted Windows again and went to the source XP directory "I386" and copied the whole content (including subdirs) to the USB-stick. The I386-directory can be found on the USB stick in some "$"-directory. I skipped the files that were already present - so it took only 1 minute or so.
Important 2: I had boot problems when specifying the stick as a boot-device in the EEE-BIOS. But I fixed it: I pressed ESC during the ASUS boot-screen and then select the USB-stick from the list. Then the boot was normal - strange.Hátha segít valakinek
-
vikiteam
csendes tag
Gyerekek: Nekem vagy 20perce másolja a cuccokat de egynél megállt : Copying Custom Files and XP Root files to temp drive ...
Tiszta hogy ennyit kell várni?
U.i.: Az még gond-e ha itt-ott ilyeneket irt ki másolás közben hogy A paraméterek száma nem megfelelő.
Köszi a helpet, és a témát is!!! -
DiscoStu
csendes tag
hi
az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet az hogy nem másol semmit fel a pendrive-ra?
próbáltam cd-ről, ill iso-ból is másolni a wintelőre is köszi
-
Csaszykj
aktív tag
válasz
mardikayasa #219 üzenetére
Nekem Linux - Ubuntu volta egy Toshiba NB100-ason, és egy Linux Live által készített PMagic asszen a progi neve, amivel particionáltam - majd utána álltam neki XP-t telepíteni, és megoldódott a probléma - USB -ről bebootolt szépen és legyalultam a linux particiót.
Persze újra kellett pakolnom a winyfost is, mert én is hasonló problémában szenvedtem, mivel csak az pendrive-ról volt hajlandó bebootolni, őt ismerte fel a netbook C: -nak.... -
Csaszykj
aktív tag
Köszönöm szépen a tutort!
Nagyon hasznos volt számomra, miután próbáltam vagy 10 féle képp, és sehogy nem akart menni a Toshiba N100as installja linux után.... ! -
mardikayasa
csendes tag
Sziasztok
az a gondom, hogy a leírás alapján rendben feldobja a vasra az xp-t, de aztán vinyorol nem bootol ill. hibat jelez, hogy a "a windows nem inditható, mert az alabbi fajl hibas vagy nem található: windows root/system32/hal.dll. telepítse újra a fenti fájlt." Ha a bootnal az usbt valasztom rendben elindul, de nem usbrol hanem vinyorol akarom bootolni.
előre is köszi, ha van ötlet
-
kidpepi
tag
Azzal mit lehetne kezdeni, hogy amikor már az xp telepítőben vagyok, és partíciókat hozok létre, akkor a C-t az ibm recovery kapja, és a D-t a pendrive?
Én a rendszert szeretném C-nek, a másik partíciót D-nek, és utána a többit.
Előre is köszi! -
kidpepi
tag
Gyanús volt, hogy nem látja egyik pendrive-omat se. Rendszergazdaként kell futtatni a PeToUsb-t, csak úgy működik.
-
ekdavid
tag
8 gigással próbáltam de nem sikerült.
a peto usb errorja: FormatEx Error[11] An error ocurred formatting the drive
azért van, mert a fat csak 2 gigáig tud formázni, ami sajnos azt jelenti, hogy csak 1, illetve 2 gigabájtos pendrájvoknál működik a leírás. (pendrájvot partícionálni meg csak vérvizelés mellékhatással lehet) -
g@bo
nagyúr
-
senki11
aktív tag
Üdv!
Valahol olvastam a fórumba, hogy volt olyan akinek nem ismerte fel telepítéskor a merev lemezt csak magát a pendrive-ot és arra akart volna települni a Win.
Nekem is ilyen gondom volt. Végül az lett a megoldás, hogy nLite-al integráltam a SATA drivert a winhez és úgy tettem bootolhatóvá. Az SP3 már előre integrálva volt, de csak azzal nem ment. Elsőre így is csak a pendrive-ot látta de egy ESC után kiírta az összes partíciót.Bootos pen készítéséhez pedig a Novicorp WinToFlash progit használtam. Ez megkímél a parancssoros megoldástól.
Egyébként ASUS 1005HA volt a kérdéses laptop amivel ez a gondom volt és a win7-et radíroztam le xp miatt.
A telepítés egyébként több mint 2 órát vett igénybe, pedig gyors kulccsal dolgoztam.
Mindegy a lényeg hogy fenn van az Op.
Gondoltam megosztom hátha segít.... -
scitech2
csendes tag
válasz
angel308 #212 üzenetére
szerezz egy külső usb-s dvd olvasót(10-14eFt) vagy egy usb-to-sata/ide dongle-t(3-4eFt) amit rácsatolsz egy desktop pc-be való dvd olvasóra
ÉS
használd a gyári telepítőlemezt amit a gép dobozában találsz!
Minden más csak kínlódás.A hal.dll-el azoknak van csak problémája akik anno pendrive-ról telepítették a windows-t. És íme látod nálad is ez van. Ha visszaolvasol találsz rá megoldást.
Vagy, csináld az hagyományos módszerrel, valahogy csatolj fel egy dvd-olvasót usb-n.
Sok Sikert!
-
angel308
csendes tag
Sziasztok tegnap vettünk hugomnak egy Msi Wind U100-at. 1 napja sincs meg neki de már elrontotta vagy nemtudom, a probléma a következő. Bekapcsolom a gépet elindul msi logo stb. aztán egy F3... felirat a bal felső sarokban aztán az tovább megy és azt írja ki hogy a Win. nem inditható, mert az alábbi fájl hibás bla bla <Windows root>/system32/hal.dll. telepitse újra a fenti fájlt. és ennyi. Kaptunk hozzá cdket, persze meghajtó nincs benne se külön nincs megpróbáltam usbre feltenni a cd tartalmát és bootolni de semmi pedig elméletileg xp sp3 van rajta. A cdre az van írva hogy Microsoft Windows Xp home edition sp3 For Distribution Only With a New MSI Notebook PC meg van egy driveres cd. bárhonnan bootolok nem csinál semmit. Szerintetek? hamis xpt nem akarok rá tenni...
-
Nadov
csendes tag
.
-
_BM_
senior tag
válasz
COLORBAR #203 üzenetére
A dolog nehezén túlvagyok,pendrive-on az XP-csakhogy nem ismeri fel az sdd-t.
USB-re írás előtt másold be az XP telepítőt a merevlemezre, másold be az sdd drivereket a telepítő i386 mappájába, majd az nlite progival csinálj iso-fájlt a merevlemezen lévő XP telepítőből, végül írd ki lemezre. Utána jöhet az USB-re írás.
-
scitech2
csendes tag
Az tudjátok, hogy az Aspire One-okon van helyreállító partíció?
Csak azért írom mert nekem is hoztak egyet, hogy telepítsem újra mert összeomlott a windows, aztán mikor kicsit utánaolvastam F11 vagy F8 bootoláskor nyomogatásával bejön a rendszervisszaállítás és mindent visszaállít a gyári állapotra, driverekkel és progikkal együtt.
Mondjuk én még annyival megspékeltem a dolgot, hogy bebootoltam egy usb-re telepített Hiren's Boot 10-essel, hogy pendrive-ra backupoljam a tulaj dokumentumait, képeit.
Ez sztem kényelmesebb megoldás volt. Gondolom a cikk írója a windows telepítővel letörölte a restore partitiont.... vagy már előtte megtette ezt valaki...
De ami biztos, hogy gyárilag minden Aspire One tartalmaz teljes magyar nyelvű rendszervisszállító partíciót.
Amúgy köszi a cikket, tényleg hasznos írás, csak az Aspire-nél lévő restore lehetőségre akartam felhívni a figyelmet !
Üdv !
-
lorus 18
csendes tag
Sziasztok
Nekem sajnos nem megy a usbről xp telepítés
Ha valaki tudna nekem segíteni nagyon megköszönném.
vato_23@hotmail.com az msn cimemsziasztok
-
törölt tag
Na végül nekem az USB_MultiBoot_10 -el sikerült! Virtual Box -ban futtatott Windows XP -vel. Windows 7 64 bit -el sehogy nem jött össze.
-
törölt tag
Sziasztok! Én is szívok 1 napja az egésszel. Win7 64 bit alól csak úgy futtassátok ,hogy nyittok egy rendszergazda konzolt és onnan indítjátok, különbem nem ismeri fel a pendrivét. Ami nálam érdekes, hogy az ideglenes meghajtót ami ugye a T: lenne vagy nem tudja létrehozni vagy valamiért nem jön létre. A végeredmény ugyanaz. A másolás el sem kezdődik. Kipróbáltam a WinToFlash -t az valóban szépen megcsinálja, viszont hal.dll hiba van az XP telepítőjénél. Próbáltam virtuális XP -ből megcsinálni de nekem onnan sem ment.
-
Scoobyka
addikt
hali...
nekem is lenne egy gondom....felraktam pendiverol a win7et az amilo minimre....,de mit ad az ég inkább xpre mennék vissza....aki tud megoldást...külső merevlemez nélkül,hog ytudnám visszarakni az xp-t legyen oly jó és mondja meg nekem...köszönöm. -
COLORBAR
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segiteni?
Xp-t szeretnék rátenni pendrive-ról toshiba nb100ra.
A dolog nehezén túlvagyok,pendrive-on az XP-csakhogy nem ismeri fel az sdd-t.
Letöltöttem a drivereket is hozzá egy másik pendrive-ra, Xp-telepitéskor nyomok egy f6-ot,de nemlátja ezt a másik pendriveomat , viszont késöbb,meg ha továbbot nyomok akkor látja,rá akarja telepiteni az XP-t
Valaki monnyamármeg hogytegyem rá ezeket a kujva drivereket,hogy rátudjam telepiteni az XP-t please! -
Csaba89
csendes tag
Helló! Közben kipróbáltam a PetoUSB programot, aminél a fekete képernyő után nem a kékhalál jön be, hanem az XP telepítés.
Itt kitudom választani a hogy melyik partícióra telepítek, viszont én a 16GB-os Kingmax SDHC kártyára akarom telepíteni... na itt jön a gond... Amikor kiválasztom az XP telepítésnél a memóriakártyát, kiír egy hibát, hogy nem tudja a WINDOWS mappát telepíteni. Ha meg formázni akarom, azt sem engedi, a következőt írja:
A telepítő nem tudta megformázni a partíciót. Lehet, hogy a lemez sérült.
Győződjön meg róla, hogy a meghajtó be van-e kapcsolva, és az megfelelően csatlakozik-e a számítógéphez. Ha a lemez SCSI lemez, győződjön meg róla, hogy a SCSI eszközök megfelelően vannak-e lezárva. A további információkat nézze meg a számítógép vagy az SCSI-adapter dokumentációját.
A kártya üres, meg van formázva egyébként NTFS-re és nincs lezárva... Mi lehet a gond?Légyszi segítsetek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Néhány napja megkértek, hogy egy Acer Aspire One-ra telepítsek Windows XP-t...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest