- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Az itthoni hálózatomon a PXE boot-ot állítom be.
Cél: Windows 10 x64 és Ubuntu mate telepítők indíthatósága network boot-al UEFI rendszereken.
- DHCP rezerváció megy, eszközök betöltik a syslinux.efi-t
- Boot menü betölt
- Memdisk betöltA pxelinux.cfg/default így néz ki:
DEFAULT menu.c32
TIMEOUT 300
ALLOWOPTIONS 0
PROMPT 0
MENU TITLE Variszabi network boot menu
LABEL Windows 10 x64
MENU LABEL Windows 10 x64
KERNEL memdisk
append iso raw initrd=Win10_1809Oct_Hungarian_x64.iso
LABEL Ubuntu Mate 24.04.1 x64
MENU LABEL Ubuntu Mate 24.04.1 x64
KERNEL memdisk
append iso raw initrd=ubuntu-mate-24.04.1-desktop-amd64.iso
Valami egészen biztosan nem úgy működik, ahogy elképzelem.
A betöltődött bootmenüben bármit kiválasztva elkezd az iso fájlt tölteni, de megáll, nem történik semmi, kb 5 perc után a gép reboot-ol.Jól gondolom, nem úszom meg ilyen olcsón, hogy csak az iso fájlokat odapakolászom?
Milyen teendők szükségesek még? -
Findzs
addikt
Visszatalálós hsz
-
hiperFizikus
senior tag
https://pcworld.hu/pcwpro/ez-az-5-legjobb-rendszerprogram-windowshoz-327685.html
Talán nem OFF .
Engem a CCleaner érdekelne, van ellenjavaslatotok ?
" A CCleaner megszabadít az internetezés során felgyülemlett cache fájloktól, a böngészési előzményektől és a tárolt jelszavaktól éppúgy, mint a letöltött fájloktól, a naplóktól és így tovább. "
Ingyenes-e egyáltalán ?
-
barnibooo
aktív tag
Sziasztok!
Létre hoztam egy FOG szervert, virtuális gépen teszt miatt. Nem NAT-olt címet kap, hanem a virtuális kártyáról kap, a helyi DHCP-től egy neki fixált címet.
Kliens gépen nem éri el a fogot sehogyan se, olvastam, hogy kellene hozzá valami DHCP beállítás, csak az nekem nincs a routeren.
Van esetleg olyan program a FOG-ot futtató Ubuntura amivel ezt a problémát megtudnám oldani?
Serváról hallottam, de az csak windowsra van, és nekem csak ez a DHCP kellene.
Ebbe tudtok esetleg segíteni? -
ecchphoto
csendes tag
Elsőre sikerült, bár sajnos nincs még gigás switch-em vagy routerem jelenleg, így picit lassú volt. De hamarosan kipróbálom gigáson is.
-
IO.sys
őstag
válasz
Exelsior #127 üzenetére
Sziasztok!
Sokaknak van az a problémája, hogy eljutnak a telepítés elejéig, de nem tudnak bejelentkezni a gépükre a megosztott telepítő eléréséhez se jelszóval, se nélküle, sehogy.
Ez azért van, mert a telepítés előtt elinduló rendszer és a megosztást tartalmazó gép más munkacsoportban vannak.
A telepítő ablakában, ahol be kell írni a megosztás eléréséhez való felhasználóneved és jelszavad, van egy olyan gomb, hogy Console. Ez megnyitja a parancssort.
ipconfig /all
paranccsal kiírja a hálókártya konfigurációját többek közt és a munkacsoportot.Van ez a két érték:
DNS Suffix Search List
Connection Specific DNS SuffixEzeknek az értéke: home
Ez azt jelenti, hogy olyan gépek megosztását képes látni, amiknek a munkacsoportja home. A gépedé valószínűleg WORKGROUP. De ez nem biztos, szóval meg kell nézni a Fájlkezelőben az Ez a gépen jobb klikk Tulajdonságokra kattintva.
Hogy lássák egymást, meg kéne változtatni a megosztott telepítőt tartalmazó gép munkacsoportját, rebootolni, majd újra elindítani a Serva-t. Itt jön a trükk.
Át lehet írni a telepítő keretprogram munkacsoportját egy egyszerű registry módosítással:
Írd be a parancssorba, hogy
regedit
Megnyílik a registry. Menj benne végig ezen az útvonalon (nyitogasd ki):
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\...
Itt, a bal oldali listában egy vagy több alkulcsot (könyvtárat) fogsz találni, a nevük nem ember számára lettek megalkotva, de menj bele mindegyikbe és keresd jobb oldalon a DhcpDomain értékbejegyzést.
Ezt a sort kell keresni:
DhcpDomain | REG_SZ | homeDuplán rákattintva átírható a home workgroup-ra. Enter, majd be is lehet zárni az ablakot.
Az
ipconfig /all
parancsot újra kiadva lehet is látni, hogy ahol eddig home volt, ott most workgroup van. Mostantól képes elérni a telepítő a géped megosztását.Be lehet zárni a parancssort és be lehet jelentkezni a megosztásra.
-
Exelsior
őstag
Windows 10-et lehet valahogy ezzel a megoldással telepíteni? Sajnos önnep van és vettünk egy Freedos-os laptopot. Család használná.
ötlet?
-
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Jó régi topik, de hátha...
Működik a dolog Windows 7-nél hibátlanul, viszont a 8.1 és 2012R2 is ugyan azt a hibát adja telepítéskor:The file 'autorun.dll' could not be loaded or is corrupt. Setup cannot continue. Error code [0xC1]
Nem hiszem, hogy mindkét telepítő hibás lenne.
Köszönöm! -
klampfer
tag
Nagyon hasznos cikk, a forumot még nem olvastam de ma/holnap kipróbálom valamelyik gépen.
THX -
Hahópihe
csendes tag
Ha valakinek hasonló problémája lenne a felhasználónévvel, én itt tudtam beállítani:
[link]
és így mikor kéri a felh. nevet meg jelszót, csak simán a felh.névnek beírod a nevet ami nekem: hami -
Zsol@
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám adódott hogy a laptopomról futtatoma programot.
Mindent beállítottam neki a leírásnak megfelelően, annyiban van változás hogy az op rendszerek fájljai nem a laptop vinyóján vannak hanem a routeremre kötött HDD-n.
Miután kiválasztom, hogy melyik rendszert szeretném telepíteni addig eljut hogy kéri a felhasználói nevet és jelszót. Beírom de nem történik semmi.
Ez lehet abból adódó probléma hogy nem találja az elérési utat?
Lehet ezt állítani hogy ne az alapértelmezett (WIA_WDS_SHARE) megosztást keresse? -
Visormail
addikt
válasz
Visormail #117 üzenetére
Lehet, hogy ezek megoldják. dd-wrt pxe
-
Visormail
addikt
válasz
DJSummer007 #118 üzenetére
A driver-t már írtam. XP-t én nem próbáltam ezzel csak 7est, de itt többen is azt írták, hogy xp-t nekik sem sikerült.
-
DJSummer007
csendes tag
Üdv. lenne pár kérdésem! XP- mondjuk eddig nem megy azt írja ki hogy nem tartalmazza a hálózati kártyához szükséges illesztőprogramokat. Itt az lenne a kérdésem, ahány féle gépet telepítek annyi féle drivert kéne integrálnom a telepítőbe? a másik meg az hogy boot lemezeket és Linuxot a program nem ismer fel vagy azt másképp kéne megoldanom ? A választ előre is köszönöm.
-
Visormail
addikt
Minden úgy van beállítva mint eddig, az egyetlen változás a routeren DD-WRT fut, most nem kap ip-t a gép. UPNP-t engedélyeztem benne, de úgy se. Használja itt valaki DD-WRT-s routerrel?
-
Plasticbomb
addikt
válasz
csinturi #114 üzenetére
ha windows 8 és újabb rendszer amin a fájlok vannak, és microsoft fiókkal lépsz be, nem helyivel, akkor az email címet add meg, amit regeltél az ms oldalon és amivel belépsz a fiókodba. Meg a megosztásnál a mappára is állítsd be a jogokat, hogy mindenki tudjon vele babrálni. Nemcsak a megosztást állítom be így, mikor telepítek, hanem a mappát is.
-
csinturi
tag
Üdv!
Itt nagyon elakadtam:
Mit írjak be, és hogyan? Mert a felhasználó nevemet nem fogadja el. -
Hahópihe
csendes tag
válasz
Plasticbomb #110 üzenetére
Kipróbáltam nem megy sajna.
Még mindig ezeket hozza ki:
proxyDHCP módban routeren keresztül : [L]
DHCP server módban 2 gép direktbe : /dl/upc/2015-05/04/548319_iifikcqkmegt6jpb_serva_xp_error2.png
De köszönöm a tippet -
Hahópihe
csendes tag
Sziasztok! Pls help!
Hasonló a problémám mint wild-cat-nak
Egy F.S.Amilo L7320gw laptop-ra akarnék WinXP-SP3-at tenni serva-val lehetőleg directbe 2 gépet összekötve cross kábellel.
Odáig eljutottam hogy bejön a menü; telepíteném aztán megszakad
Win7-et is próbáltam, ott addig jutottam hogy bejön a képernyő ahol felh.nevet meg jelszót kell megadni, de semmi sem jó neki
A dokumentum szerint RIS Os-eknél magát a serva_root-ot kell megosztani wia_ris_share néven.
Megcsináltam a dolgokat, de csak nem enged tovább.
A laptop LAN driverét is beraktam ahová kellA "windows telepítése" "kérlek várj" képnél megáll és egy idő múlva ez jön be :
Thx előre is -
wild-cat
újonc
sziasztok, tudna segiteni valaki egy Toshiba portégé 2000 ujratelepitésében? Egy sima windows csere még nekemis menne csakhogy ennek a kis régi gépnek nincsen optikai meghajtoja és nem bootol usb-röl, szoval az utolso lehetöségem a hálozatrol valo telepités. Elolvasva ezt a cikket letöltöttem a servát és beállitottam mindent az itt leirtak szerint, de nem müködik, aztán a vercot.com beállitásait is kiprobáltam, de igy sem haladtam. Az itt leirtak szerint beállitotam a szervert, és kliens gép is komunikál vele, elé jön a serva boot menüje, kiválasztom a telepitteni kivánt xp-t, aztán a kliens gép nem kap további adatot (fekete a kép) és a szerver gépemen ez a hiba jelentkezik:
-
pelbi
újonc
sziasztok!
van egy laptomom amin a windows nem tud betöltődni, csökkentett módban sem. biosban van hálózati bootolás opció. sajnos kezdő vagyok és nem nagyon értek mindent, ip cím beállitásánál, hova minek az ip címét kell beirni? -
Visormail
addikt
Ez egy ingyenes csak kisebb tudású Tftpd32, nem tudom ezzel sikerülne e megoldani amit akarsz én csak egyszer használtam xp telepítésre. Leírásból is csak ezt a régi xp telepítőst olvastam Easy way to PXE Boot Windows (cikk alján 1-2-3 gomb), viszont a programot azóta fejlesztették, legalábbis 2013 végéig.
Esetleg megnézhetnéd ha vállalkozó kedvű vagy a linuxokra (ditributions) telepíthető ingyenes FOG szervert is, régebben próbálgattam nekem tetszett. Ez ugyan másképp működik egy kicsit, nem szűz rendszert telepít, hanem egy telepített rendszert leklónoz, majd azt a többi gépre teríti (Win8 egyelőre nincs a leírásában). Ez viszont nagy tudású, be lehet állítani minden félét, több image-t tud kezelni és meg lehet adni mac cím alapján melyik gépen milyen feladatot (FOG Tasks) végezzen ha az rábootol.
Deciding on an Image Strategy:
Create an image for a specific computer (useful if you have 10+ more of the same model computer)
Create a hardware independent image (useful if you have many different models of computers in your environment)It also covers more advanced ideas that are guaranteed to cause headaches, like: Sysprep, Hardware-Independent Images (HAL), and Driver integration.
-
PMester
csendes tag
Nagyon jó kis program.
A gondom az vele, hogy szeretnék csinálni Thin Clientből TFTP szervert, de lehetőleg olyat, ami beavatkozás nélkül működik akár évekig, és ezt a "kezdőképernyő" illetve az időkorlát megakadályozza. Az indításra írtam is egy progit, ami úgy indítja a Servát, hogy nem kell a verziók között választanunk, de az időkorláttal nem tudok mit kezdeni.
Akad esetleg még olyan, aki fizetne a supporter verzióért, de nem 8000 akármennyit és megvennénk felezve, harmadolva? -
Visormail
addikt
válasz
blegendcore #101 üzenetére
Hardverhiba szerintem, ha a telepítő nem sérült. Nem lehet leírni pontosan, a számítástechnika nem így működik. El kell kezdeni hibát keresni, kb bármitől lehet.
-
blegendcore
újonc
sziasztok!
Valaki leetudna pontosan irni h ,i lehet akkor a hiba ha eljutok addig h felismeri a gep a szervert elindul a win telepito de az ellenorzesek vegen nem a telepites indul el hanem be jon a win logo es nem is megy tovabb.
-
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Biztos az Én bénaságom, de ott akadtam el, hogy Win7-nél a megosztási nevet nem tudom erre változtatni: WIA_WDS_SHARE
A mappa megosztása megy, de annak, csak simán ez e neve: WIA_WDSMit nem csinálok jól?
Köszönöm
Attesz
-
Visormail
addikt
válasz
#58219008 #97 üzenetére
Nyilván nem fog menni, legalább a cikket olvasd el. "Ebbe a frissen létrehozott mappába, másoljuk bele a telepítő cd/dvd/iso tartalmát."
Módosított lemezkép hálózati telepítéséhez már Windows Deployment Services kell ami Windows Server-ekben van, de az se ismeri a macrium mentését.
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban hogy hogyan lehetne egy sysprep-elt Win7-et hálózaton rátenni netbookokra.
Az ilyet én primitívebb módon szoktam megoldani, kiveszem a célgép vinyóját és egy másik gápben húzom rá a lemezképet. Viszont ezt most netbookokra kellene és elég macerás lenne kivenni belőlük+átalakítóm sincs.
Az image-t Macriummal csinálom, egy *.mrimg fájlt csinál, ha ennek az elérési útvonalát adom meg a Serva-nak menni fog a másolás?
Vagy ez alapból hülyeség és csak a telepítő indul el, a lemezkép nem? -
Visormail
addikt
Hello Windows 7 telepítésére használom sikerült is már. Most viszont egy újabb laptop van itt aminek az atheros hálókártyáját nem ismeri fel alapból.
"válasszuk ki az indítani kívánt telepítőt, ezután még felkérhet minket a gép, hogy adjuk meg a hálózati megosztás eléréséhez szükséges felhasználónevünket és jelszavunkat, tegyük ezt meg, majd kattintsunk a Connect gombra"
Na itt megáll és azt mondja hogy nincs hálózati driver úgyhogy a nevet/jelszót már nem is engedi beírni és inaktív a connect gomb, szóval még a win telepítő elindulása előtt elhal. -
BStorm
csendes tag
Az csak teszt céllal volt ott, ha ki van kapcsolva ugyanazt produkálja. A DHCP fül is ugyanígy néz ki. Ha DHCP szervert állítok be (a router mellé, tehát 2 dhcp szerver van a hálózaton) akkor minden második próbálkozásra bejön a Serva menüje az elérhető oprendszerekkel, de ha kiválasztom, hogy mit szeretnék, akkor a menü eltűnik, de a háttér ott marad és nem történik semmi... Van valami egyéb ötleted esetleg? Annak utána olvastam, hogy a PXE bios bugos és azért nem kezeli le rendesen a proxyDHCP-t, de ha úgy működne, hogy 2 DHCP szerver van a hálózaton a telepítés idejéig az még elfogadható, de ha teljesen működőképesre tudom hozni a dolgot akkor a routerbe ki is kapcsolom.
-
Rapture
csendes tag
Megoldódott. A probléma az volt, hogy a partíció neve amire felraktam a telepítőt "névtelen" volt. Gondolom az ékezet nem tetszett neki.
-
BStorm
csendes tag
Sziasztok!
Én is próbálkozom ezzel, sajnos nem túl sok sikerrel, mindig erre a hibára futok. A kliens gép (jelen esetben virtualbox) a tftp servert mindenáron a 192.168.1.1-en keresi, ami egy router, de maga a serva a 192.168.1.2-ről fut, így nyilván nem találja meg a kívánt fájlt... Van valakinek valami ötlete mit ronthattam el? Proxydhcp és binl van beállítva.
Köszi! -
Rapture
csendes tag
Üdv!
Problémába ütköztem.
A Serva logjában ez van:
[12/18 11:54:16.174] TFTP Inf: Read file <vesamenu.c32>. Mode octet
[12/18 11:54:16.447] TFTP Inf: <vesamenu.c32>: sent blks=116 blkSz=1408, Total 162508 bytes in 0s, err recovery=0A kliens pedig azt írja, hogy Initial menu has no label entries
Mit csinálok rosszul?
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
Under Administrative Tools, select Services. Then Right-click the "Server" service and select Restart to restart the service.
- Volt aki megtalálta ezt a funkciót? Én se XP, se Win7 alatt nem látom..
-
Gonosz15
aktív tag
válasz
Tomcsi1987 #84 üzenetére
Ugyan ez a hiba nálam is!
-
Tomcsi1987
csendes tag
Üdv mindenkinek
DHCP módban próbálok xpt telepíteni servával virtualboxos gépre...
szépen bevan konfigurálva minden eljutok a rendszerválasztóig...
Onnan:
[05/07 22:30:31.153] TFTP Inf: Read file <WIA_RIS\XP_32\_SERVA_\ntldr>. Mode octet
[22:30:55] Tomcsi1987: [05/07 22:30:31.603] TFTP Inf: <WIA_RIS\XP_32\_SERVA_\ntldr>: sent blks=169 blkSz=1432, Total 241664 bytes in 0s, err recovery=0
[22:30:58] Tomcsi1987: [05/07 22:30:31.723] TFTP Inf: Read file <BOOTFONT.BIN>. Mode octet
[22:31:01] Tomcsi1987: [05/07 22:30:31.728] TFTP Err: File <BOOTFONT.BIN> : error 2 in CreateFile; A rendszer nem találja a megadott fájlt.
[22:31:05] Tomcsi1987: [05/07 22:30:31.733] TFTP Inf: Read file <ntdetect.com>. Mode octet
[22:31:08] Tomcsi1987: [05/07 22:30:31.739] TFTP Err: File <ntdetect.com> : error 2 in CreateFile; A rendszer nem találja a megadott fájlt.Nullshare volt a leírás szerint registry és helyi házirend módosítás is, meg is van osztva a WIA_RIS mindenki kap olvasást rá...
egész googlet átnéztem már és nem tudom mit tegyek........
Összes doksi szerint megcsináltam mindent és semmi -
thunder505
csendes tag
Halo.
Szeretnék kérdezni tőletek valamit, remélem tudtok benne segíteni, van egy Win7-em és az a gond hogy telepíteném csak 0x8007000B ír ki és abbahagyja a telepítést, sokat olvastam utána és eddig az jött ki hogy Win Xp n nem telepíthető ugynais a Win7 32bit 86x es, lehet hogy ez a gond?
KÖSZI A VÁLASZOKAT, HA MÉG NEGATÍV AKKOR IS.
-
Junonuj
újonc
Szevasztok!
Adott egy gép, amire a cikkben leírtak szerint szeretnék telepíteni egy XP-t. Működik is ahogy kell egészen addig, amíg ez a kép nem fogad. A program oldalán található dokumentáció szerint beállítottam a Null Session Sharet, ám a probléma továbbra is fenn áll. Ez már csak azért is meglepő, mert ugyanezzel a módszerrel már telepítettem XP-t. Elég sokmindent kipróbáltam már, de lövésem sincs, hogy mivel oldhatnám meg a problémát.
Tudnátok adni néhány ötletet, ami esetleg segíthet, vagy esetleg konkrét megoldást? -
Skyne
csendes tag
-
fesii
aktív tag
Így felkelve megoldódott a legtöbb problémám. Nem kellett volna nekiállnom fáradtan
De kijött egy újabb. Még a telepítő legelején az a problémája, hogy nincs benn a telepítője a hálókártyának.
Ezt valahogy nem lehet kiküszöbölni, hogy ne kelljen erre a gépre szabott xp-t csinálnom?
Választ előre is köszönöm! -
fesii
aktív tag
Akadt egy kis problémám.
Amikor újraindítom a programot nekem nem jön ki a binles fülecske. Hol lehet a probléma?Még durvább nincs binl-es opció
64bites 1.5-ös verziót szedtem le -
-
labuwx
tag
A Serva csak Winnel működik? Ha írok egy natív programot (természetesen kicsit) azt is képes betölteni?
-
Plasticbomb
addikt
Köszönöm, két gépet raktam újra így most. win7x86, win8x64
-
UnSkilleD
senior tag
fasza leírás, köszi
-
Skyne
csendes tag
-
kovigyuri
tag
Köszi!
Még aznap sikerült.
A kék halál ha jól emlékszem a felhasználónév, jelszó probléma volt, nem engedett be a megosztott alkönyvtárba.
Beállítottam a regeditben a dolgokat ( http://www.vercot.com/~serva/advanced/NullSessionShares.html# )
Ezután már csak a jó felhasználónév/jelszó párossal connect-olni kellet a ServaPENet programmal.Üdv.
KGyuri -
Skyne
csendes tag
na, szóval két lehetőség van:
1.: van a hálózatodon működő DHCP szerver, ekkor kell a proxDHCP, DE akkor a next szerver-t állítsd automatic-ra.
2.: nincs DHCP szervered, ekkor DHCP szerver funkció kell, a DHCP szervert ha véletlenül megfogná a tűzfal (nem gyakori de nem kizárt) akkor engedd be a 68-as UDP portot, és ki a 67-est (általábana tűzfalak felismerik a DHCP packeteket)
a BINL mindig legyen engedélyezve
a bind pedig nem szükséges, abban az esetben fontos ha több hálózati kártyád van a gépben és azt akarod hogy csak egy bizonyos kártyán keresztül működjön a szolgáltatás(ill. fentebb azért ajánlottam, mert van egy XP-s bug amire megoldás lehet, de nállad ez nem áll fenn)
Szerk.: most nézem a második képed, látom hogy virtual boxból próbálkozol, lefixálta a guest gép IP-jét? ha nem akkor DHCP szerver kell neked
-
pschio
őstag
Nekem valamiért nem megy proxyDHCP módban. Tűzfalon kinyitottam a 69-es portot (UDP). MI lehet a baj?
Amikor bindelem a DHCP a 192.168.0.100 címre és leokézom és újraindítom, akkor az újraindítás után mindig visszaáll a futtató gép IP címére: 192.168.0.1.
-
CsuBaKamBra
tag
Remek írás!!
Ennek még tutira hasznát fogom venni!! -
pbujna
aktív tag
Jó kis cikk. Emlékszem anno 2005-ben, amikor még informatikusként dolgoztam, elég sokat szenvedtünk vele. Igaz, mi Novell hálózaton keresztül ghost image-ként raktuk a gépeket. Volt néhány image nélküli gép, na ott jött a hálózati telepítés.
Azoknak üzenem, akik csak az optikai meghajtó hiánya miatt szeretnének így gépet telepíteni, hogy sokkal egyszerűbb pendrive-ról. A legtöbb gép tud bootolni usb-ről is. Kell hozzá egy 8gb-os pendrive, egy winpe oprendszer, amit felraksz rá, majd a win7 dvd fájljai felmásolva a pedrive-ra. Bebootolsz a pendrive-ról, elindítod az installt és kész...
-
Gólya.
tag
[09/09 17:37:31.970] PDHCP Inf: Rcvd BootP from IP 0.0.0.0, MAC 3Com/00:04:75:96:88
F
Hiba üzenet. Mit hagyok ki? -
LGx0
csendes tag
Segítségeteket szeretném kérni.
Odáig jutottam, hogy betölti a képfájlt viszont ServaPENET azonosításnál nem fogad el semmilyen felhasználónév jelszó párost. Megosztott könyvtárban csak Everyone van és az is csak read jogot kapott.
Válaszotok előre is köszönöm
-
norbi0604
aktív tag
Jól összefoglalt írás, gyakorlatilag a lényegeg tartalmazza rövid elmélettel komponálva, kezdőknek és haladó felhasználóknak egyaránt lehet segítség! Én így toltam fel ma egy Win8-at egy ősrégi 486-os konfigról egy mezei tp-link router segítslgével (alapszintű dhcp kiszolgálással)
Igaz próbáltam crosslink kábellel is, de a manuál dhcp sehogysem akart összejönni, a szerveroldali gépen be volt állítva az ipv4 cím, a kliens gépen automatikus kérés volt, lehet, hogy nem volt jól konfigurálva a Serva, passz.
-
gold007
tag
Jó cikk lett! Mindig is érdekelt, hogy hogyan lehetne megavlósítani a dolgot, de mostmár tudom
Megy is könyvjelzőbe
-
Toi-Toi
tag
Hello! Jó, hasznos cikk! THX
Mi buták várjuka bővítést
-
mrcrnl
tag
A beállításokon nem változtattam, hanem a párhuzamosan feltelepített win7 alól indítottam most. Pikk-pakk bebootolt. Csak most nincs időm rá, meg ráadásul amit épp rádugtam gépet, nincs benn hdd. De nekem az XP megy többet a gépemen, az alól lenne jó, ha elindulna.
Köszi az eddigi segítséget. -
Skyne
csendes tag
kaptam ma egy levelet, ami rávilágít egy hibára a cikkben, és ez lehet megoldja a te gondodat is, DHCP server vagy proxy módban próbálkozol? ha server módban, a Default Router mezőbe ne 192.168.1.100-at írj, hanem 192.168.1.1-et, a szerver gép IP-jét (vagy hagyd üresen)
a cikkben pedig hibás a kép, mindjárt javítom
-
mrcrnl
tag
Én ezzel a hibaüzivel elakadtam:
PDHCP Err: Interface [10.10.10.102] sendto() error 10013: A szoftvercsatornához a hozzáférési engedélyeket megsértő módon történt hozzáférés.
A Serva egy XP prof-os gépen fut, és XP telepítőt próbáltam indítani.
-
Khan13
senior tag
Ügyes megoldás, bár Windows 8-ban van beépített TFTP kliens és szerver is (talán W7-ben is van), csak engedélyezni kell, DHCP szervernek ott a router, máris nem kell külső megoldás. Nagyon elborultak virtuális gépre feldobnak egy szervert és WDS
Ha van rá igény, összedobok egy hasonló írást beépített eszközökkel. -
mrcrnl
tag
Engem is régóta foglalkoztatott ez a dolog, hogy hogyan lehet hálózatról telepíteni oprendszert. Van egy vékonykliensem, Win7 ThinPC fut rajt. Vajon az elég lenne "szervernek"? (1GHz AMD proci, 1GB RAM, 8GB 400x CF, 15W fogyasztás, 7/24-ben használom)
-
Skyne
csendes tag
a régi 1.5-ös még nem tartalmaztaa BINL addont, többeközött ez felelősa WIS és WDS telepítések lebonyolításárét, illetve a hogy mondtad is, az indítófájlok generálásáért,az 1,5öshöz még neked kell ezeket letölteni, és itt az a baj, hogy a win7 már WDS, "el kell neki magyarázni" hogy a telepítőfájlokat a hálózati megosztáson keresse (ezért nem találja neked 1.5-el a bcd fájlt)
Mielőtt megírtam a cikket, én is kipróbáltam pár megoldást, a másik ígéretes módszer a tftpboot csomag volt, ami hasonló módszerrel ugyan, de kicsit több felhasználói beavatkozást igényel,a csomagban van egy 32 bites WinPE 5.0 (előre elkészített Windows Vista image) ami annyira le van butítva, hogy betöltés után egy sima mezei konzolod van, de ezen keresztül feltudod csatolni a hálózati magosztást virtuális meghajtóként, és onnan eltudod indítani a telepítőt, szépen működött is nálam, egyetlen hibája az volt, hogy 32bites... 64 bites telepítést nem tud elindítani, de nálad hibakeresés szempontjából egy próbát lehet hogy megér.
-
BStorm
csendes tag
WIN 7 x64 sp1, de odaig el sem jutok hogy ki tudjam valasztani, meg azelott kiakad hogy behozna a menut ahol oprendszert lehet valasztani. A TFTP egyszeruen keptelen kapcsolatot letesiteni a geppel. De azt talaltam erdekesnek, hogy ha a Serva 2.0 legyartja a szukseges fajlokat(pxrserva.0 es tarsai) majd a Serva 1.5nek megadom ugyanazt a root mappat, akkor eljutok a menuig vele(az 1.5 nem tud alapbol legyartani boot fajlokat ahogy neztem), ott kivalasztom a win7et, majd ott mar maga a telepito akad ki hibaval hogy nem talalja a \boot\bcd filet. Mar atneztem a Serva oldalan talalhato leirasokat, az kicsit kulonbozik a tiedtol, az alapjan is probalkoztam sikertelenul. Mar probaltam gyakorlatilag mindenfele beallitast a TFTP reszen, mertn ekem az a gyanum hogy ott nem oke valami, mert a DHCP proxy-val megkapja az IP-t(az nem tudom problema lehet-e bar nem hiszem, hogy MAC cim alapjan a routerem fix IP-t oszt minden kliensnek, a kliens meg is kapja az IP-t, de a Serva logba neha a rendes IP melett a 0.0.0.0-as IP-rol is erkezik neki keres furcsa modon) Illetve, mikor TFTP neki all kuldeni a pxeserva.0 file-t elsore errord dob, majd masodikra kuldi, de valami iszonyat lassan, 4-5masodperc alatt ugrik 7-8%-ot.
-
Plasticbomb
addikt
No, ezt a hétvégén ki is próbálom, valamiért a win8as telepítő nem ment pendriveról, így majd menni fog, remélem.
-
BStorm
csendes tag
Tuzfalat direkt lekapcsoltam, ha atallitom a timeoutout akkor ugyanazt a hibat irja a log, es a tftp logjaban latom hogy tolja a rettenetes 16KB-ot nagyon lassan, de 100%ig nem jut el. Allitottam mar minden volt hogy 300%ig is eljutott, akkor illegal operation hibat irt ki a gep amivel bootolni szerettem volna.
-
Béééla
őstag
Hány és hány ilyen jellegű dolognak néztem utána eddig annyira sikertelenül
És most itt van...
Millió köszönet érte!!!
-
fondorlatos
aktív tag
Köszi a cikket! (Részletesebb is lehetett volna számomra, nem baj ha több oldal).
Még xps időkben érdekelt az ilyesmi, de egyszer sztán sikerült netbookra pendriveról felrakni. -
BStorm
csendes tag
Sziasztok!
Lepesrol lepesre beallitottam minden, de allandoan hibauzenetet kapok, akar hogy is probalom. A Serva logja ezt irja:
TFTP ERR: timeout waiting for ack blk #1A telepiteni kivant gepen pedig PXE-T00 errord dob. Mar atolvastam a Serva oldalat is, amit ott irtak beallitasokat is kiprobalta, de semmi sem segitett. Gugliztam is mar par orat, de ott sem talaltam megoldast. Olyat irtak hogy ugyanabban az IP cim tartomanyban kell lennie mind ket gepnek, de ez nem segitett, mert abba vannak...
Esetleg van valakinek valami otlete?
A szervergepen Windows Home Server 2011 fut.
Segitsegeteket elore is koszonom!u.i: azt is kiprobaltam hogy amit a serva 2.0 legeneralt fajlokat, utana az 1.5el szepen elindul, de mikor kivalasztom hogy mit szeretnek futattni ott windows errort dob miszerint nem talalja a \boot\bcd-t, igy ezzel sem jutottam messzebbre
-
Yodafon
őstag
Wááá pont ez kell nekem mert nincs optikai meghajtó a gépemben. Köszi!!!!
-
haxiboy
veterán
-
Skyne
csendes tag
Tényleg nem, én valamikor 4éve telepítettem egy netbookra XP-t, sokat agyaltam és próbálkoztam hogyan lehetne megoldani, végül, a rendelkezésre álló alkatrészekből építettem egy usb-s cd olvasót,
hozzávalók:
-1db 2,5"-os notivinyóhoz való USB-SATA rack
-1db 3,5"os asztali PC-be való SATA dvd olvasó
-1db USB-miniUSB kábela netbook és a rack közé
-1db SATA "toldó" kábel a rack és a DVD olvasó közé
-1db asztali pc SATA tápcsatlakozóval a DVD olvasónakúgy nézett ki mint egy karácsonyfa, de működött, és szépen felmászott róla az XP
-
Skyne
csendes tag
Igen, de a Serva ingyenes verziójának vannak korlátai, elvileg kapcsolatok számban nincs korlátozás, csak annyi, hogy 60 perc után nem küld több adatot, tehát addig (WDS telepítés esetén) el kell indítani a telepítőt, mivel utána a többi fájl már Win megosztáson keresztül megy, így azokat nem szakítja meg, de egy WIS telepítésnek is lekell menni egy óra alatt, ha lassabb gépekről van szó, akkor jöhet egy kis mókolás WinPE image-el (azt bebootolni hálózatról) és utána átmásolni a telepítőt vinyóra ramdiskre stb, és onnan telepíteni.
-
Atos23
senior tag
Tobb gep is telepitheto igy egy idopontban egyszerre?
-
Skyne
csendes tag
Sziasztok!
Először is köszönöm mindenkinek!
#5 Peet:
Igen, igazad van, kicsit elmerülhettem volna a részletekben, de már így is elég hosszúra sikerült a cikk, nem akartam tovább nyújtani. -
Peet
senior tag
Nagyon örülök ennek a cikknek, reggel éppen ezen gondolkodtam, hogy hogy lehet és íme.
Amit hiányolok a cikkből, a Serva program egyéb témához kapcsolódó beállításainak ismertetése (pl: mi az a binl? static leases? stb stb.), illetve a gyengébbek kedvéért 1-2 helyen szerepelhetne, hogy miért is azt állítottad be (pl: a subnet mask-nál miért a 24, miért nem 12 mondjuk?)
-
na végre!
köszönöm szépen!
eddig lusta voltam belefogni, de így ki fogom próbálni.
-
Lenry
félisten
instant bookmark
-
Tomaaasz
aktív tag
Mióta elhalálozott az utolsó asztali optikai meghajtó is, így telepítek az asztalira.
-
PPatrik
aktív tag
Hasznos cikk, köszi!
Hallottam már róla, hogy lehet ilyet, de nem tudtam hogy hogyan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Hogyan oldható meg gyakorlatilag bármilyen (modern) Windows telepítése hálózaton keresztül.
- Mesterséges intelligencia topik
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Formula-1
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Riasztó topik
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest