Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Jó kis írás, és gratz az eredményhez.)
Én sosem voltam ilyen túrán, inkább biciklizek, meg súlyemelek. Azonban ez a Balatonos móka elég jónak tűnik.
Heti szinten kb 1x-2x 5 km-t szoktam gyalogolni futópadon, az gondolom teljesen más. :D De ilyen túrát nem lenne egyszerűbb bakancs helyett egy kényelmes, puha futócipőben végigtolni? Persze olyanban amit aszfaltra terveztek.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2) wetomi válasza Apollyon (#1) üzenetére


wetomi
aktív tag

Köszönöm! Ugye többet terveztem, de így alakult, ezzel is teljesen elégedett vagyok.

Nekem is elsőre megtetszett a Balaton melletti útvonal és ha a leírást megnézted, több táv is volt egészen kicsiktől kezdődően. A 25 km-es táv 'Almádiból Tihanyba egészen vállalható még az átlagemberek részére is. A szintidők is ennek megfelelően alakultak. Remélem

Hiába tűnhet első pillantásra jó mókának a kerékpárút, bringa helyett gyalogosan azért nehezebb és monotonabb. Persze az északi part látványos, a településeken meg lehet állni pihenni, ott a vonat, van bolt, van minden. Akár kezdőknek, kevésbé tapasztaltaknak is biztonságérzetet nyújthat a hosszú távon is. Én is ezért vágtam bele, még ha nem is voltam teljesen alkalmas a teljes körre. Nagyon kíváncsi voltam, hogyan teljesítek 30+ óra ébrenlét és 100 km felett a monoton déli parton, de most még nem tudtam meg.

A túra nevével ellentétben amúgy elenyésző embert láttam bakancsban. Azok is inkább a könnyebb, egyszerű bakancsokban voltak. A többség futócipőben indult, én pedig egy kifejezetten gyaloglócipőben. Az aszfaltot azonban nem csak én, többen is lebecsültük, pedig ahányan beszéltünk a tapasztalatokról, annyi féle cipőben voltunk, többségük az enyémnél magasabb kategóriásban. Hiába mozog másként egy futó és egy gyalogló ember lába, de a szilárd burkolat valahogy mégis jobban üt, mint kint az erdei talaj.

[ Szerkesztve ]

(#3) Apollyon válasza wetomi (#2) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Kicsit azért jobban belegondoltam ebbe a túrába, és a leírtakból valóban nem lehetett egyszerű.
Legfőképpen az alvás miatt. Az alvás az kritikusan fontos, anélkül ugye kb. minden felborul. 3 nap alatt napi 8 óra alvással meg persze nem is lehetne körbesétálni. Alvás nélkül nekem a fele sem menne, nem hogy ennyi. Azonban egy napi 6-7-8 órás "alvásos túrában" benne lennék.
Azért így sem lenne kis dolog, de egy hétvége alatt tényleg rideg. :D

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#4) ncc1701


ncc1701
veterán

A 208km gyalog, ez embertelen próba. Minden tiszteletem már a megpróbálásért is.
Mi most szombaton megyünk, de mi csak bicajjal tekerjük körbe, remélem megint összejön egy bruttó 10 órai köridő.

(#5) Tothg86


Tothg86
tag

Hatalmas tiszteltem szeretném kifejezni!

(#6) wetomi


wetomi
aktív tag

(#3) Apollyon: Igen, aludni mindenképpen kell, hacsak 1-2 órát is. Olyankor mintha újra bootolna az ember agya. Amikor kisbusszal mentünk vissza Almádiba, akkor el-el szundítottam pár percekre. A buszból kiszállva sokkal frissebb voltam. Annyit tudok, hogy nálam 30-32 óra ébrenlétnél van a határ, onnantól fejben nagyon megzuhanok.

(#4) ncc1701: A megpróbálásért ne tisztelj, simán hülye vagyok, hogy ilyenbe beleugrottam, de azért köszönöm :D Nem voltam alkalmas a teljes körre, de tanulni jöttem és szereztem is értékes tapasztalatokat. Ha kicsit többet használom a fejem, akkor még a 150 meglehetett volna, de ugye sok a HA...

Ti holt tekertek, hogy 10 órán belüli kört csináltok? Nem mondom, hogy lehetetlen, de néhol olyan állapotban van a kerékpárút, hogy arra nincsenek szavak. Az északi parton még pár helyen kimentem a főútra, hogy rövidítsek, de a déli parton a fáradtság miatt már nem kockáztattam. Oké, legutóbb Zánkától kerültem a Káli-medence felé. Távolságban nem jelent pluszt, de a szintek és a látnivalók lassítottak.

(#5) Tothg86: Köszi, de én csak ész nélkül végigtoltam és 100-nál kiszálltam. Emlegetett Sanyi pedig kb Szigligettől a vízhólyagok miatt levált talppal tolta szegénykém 'Berényig. No és 208-as teljesítők. Na ők a kemények!

[ Szerkesztve ]

(#7) ivana válasza wetomi (#6) üzenetére


ivana
Ármester

20-as átlagot csinálni szvsz még egy egysebi csepellel sem megerőltető, full sík a hely. Ennél XC-vel jobb átlagokat mennek. Egybe még sose mentem, de a fele az simán megvan 4 óra alatt, montival, csomaggal. (Ha 200-at akarnék menni akkor tuti nem a Balatont céloznám be.)

(#8) wetomi válasza ivana (#7) üzenetére


wetomi
aktív tag

Oké, tényleg megoldható 10 óra alatt, de hajtós, ha a nagyon változatos minőségű kerékpárutakat követi az ember bent a lakott területen.

Most visszanéztem a múltheti utamat és a nettó menetidő alapján ott is megvolt 19,8-as átlag az Aliga-Zamárdi közötti 185 km-re. Csak ott még elcsesztem az időt a Kornyi tónál Köveskál és Kővágóörs között, aztán Kékkúton és Fonyódon. Szóval a bruttó idő az nem csoda, hogy 12 óra lett és nem is fejeztem be a kört.

(#9) ncc1701 válasza wetomi (#6) üzenetére


ncc1701
veterán

Bicaj úton megyünk csak. Ok, kivéve badacsony körül, mert ott nem megyünk fel a hegyekbe, helyette főút megy. Ilyen 24-25-ös átlagot szoktunk menni. Jó lenne, ha viktor bicajozna, akkor jó bicaj utak lehetnének. :)

(#10) ncc1701 válasza ivana (#7) üzenetére


ncc1701
veterán

100km az nagyon nem 210. Nekünk 80km az edző kör, az nekünk is megvan 2h45perc körül a dunakanyarban. Ja, és ez egy gyúrós csapat, 100kg felett vagyunk. Nem kifejezett bicajos alkatok vagyunk. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.