Új hozzászólás Aktív témák
-
wetomi
aktív tag
Oké, tényleg megoldható 10 óra alatt, de hajtós, ha a nagyon változatos minőségű kerékpárutakat követi az ember bent a lakott területen.
Most visszanéztem a múltheti utamat és a nettó menetidő alapján ott is megvolt 19,8-as átlag az Aliga-Zamárdi közötti 185 km-re. Csak ott még elcsesztem az időt a Kornyi tónál Köveskál és Kővágóörs között, aztán Kékkúton és Fonyódon. Szóval a bruttó idő az nem csoda, hogy 12 óra lett és nem is fejeztem be a kört.
-
-
wetomi
aktív tag
(#3) Apollyon: Igen, aludni mindenképpen kell, hacsak 1-2 órát is. Olyankor mintha újra bootolna az ember agya. Amikor kisbusszal mentünk vissza Almádiba, akkor el-el szundítottam pár percekre. A buszból kiszállva sokkal frissebb voltam. Annyit tudok, hogy nálam 30-32 óra ébrenlétnél van a határ, onnantól fejben nagyon megzuhanok.
(#4) ncc1701: A megpróbálásért ne tisztelj, simán hülye vagyok, hogy ilyenbe beleugrottam, de azért köszönöm
Nem voltam alkalmas a teljes körre, de tanulni jöttem és szereztem is értékes tapasztalatokat. Ha kicsit többet használom a fejem, akkor még a 150 meglehetett volna, de ugye sok a HA...
Ti holt tekertek, hogy 10 órán belüli kört csináltok? Nem mondom, hogy lehetetlen, de néhol olyan állapotban van a kerékpárút, hogy arra nincsenek szavak. Az északi parton még pár helyen kimentem a főútra, hogy rövidítsek, de a déli parton a fáradtság miatt már nem kockáztattam. Oké, legutóbb Zánkától kerültem a Káli-medence felé. Távolságban nem jelent pluszt, de a szintek és a látnivalók lassítottak.
(#5) Tothg86: Köszi, de én csak ész nélkül végigtoltam és 100-nál kiszálltam. Emlegetett Sanyi pedig kb Szigligettől a vízhólyagok miatt levált talppal tolta szegénykém 'Berényig. No és 208-as teljesítők. Na ők a kemények!
[ Szerkesztve ]
-
Tothg86
tag
Hatalmas tiszteltem szeretném kifejezni!
-
ncc1701
veterán
A 208km gyalog, ez embertelen próba. Minden tiszteletem már a megpróbálásért is.
Mi most szombaton megyünk, de mi csak bicajjal tekerjük körbe, remélem megint összejön egy bruttó 10 órai köridő. -
Apollyon
Korrektor
Kicsit azért jobban belegondoltam ebbe a túrába, és a leírtakból valóban nem lehetett egyszerű.
Legfőképpen az alvás miatt. Az alvás az kritikusan fontos, anélkül ugye kb. minden felborul. 3 nap alatt napi 8 óra alvással meg persze nem is lehetne körbesétálni. Alvás nélkül nekem a fele sem menne, nem hogy ennyi. Azonban egy napi 6-7-8 órás "alvásos túrában" benne lennék.
Azért így sem lenne kis dolog, de egy hétvége alatt tényleg rideg. -
wetomi
aktív tag
Köszönöm! Ugye többet terveztem, de így alakult, ezzel is teljesen elégedett vagyok.
Nekem is elsőre megtetszett a Balaton melletti útvonal és ha a leírást megnézted, több táv is volt egészen kicsiktől kezdődően. A 25 km-es táv 'Almádiból Tihanyba egészen vállalható még az átlagemberek részére is. A szintidők is ennek megfelelően alakultak. Remélem
Hiába tűnhet első pillantásra jó mókának a kerékpárút, bringa helyett gyalogosan azért nehezebb és monotonabb. Persze az északi part látványos, a településeken meg lehet állni pihenni, ott a vonat, van bolt, van minden. Akár kezdőknek, kevésbé tapasztaltaknak is biztonságérzetet nyújthat a hosszú távon is. Én is ezért vágtam bele, még ha nem is voltam teljesen alkalmas a teljes körre. Nagyon kíváncsi voltam, hogyan teljesítek 30+ óra ébrenlét és 100 km felett a monoton déli parton, de most még nem tudtam meg.
A túra nevével ellentétben amúgy elenyésző embert láttam bakancsban. Azok is inkább a könnyebb, egyszerű bakancsokban voltak. A többség futócipőben indult, én pedig egy kifejezetten gyaloglócipőben. Az aszfaltot azonban nem csak én, többen is lebecsültük, pedig ahányan beszéltünk a tapasztalatokról, annyi féle cipőben voltunk, többségük az enyémnél magasabb kategóriásban. Hiába mozog másként egy futó és egy gyalogló ember lába, de a szilárd burkolat valahogy mégis jobban üt, mint kint az erdei talaj.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Jó kis írás, és gratz az eredményhez.)
Én sosem voltam ilyen túrán, inkább biciklizek, meg súlyemelek. Azonban ez a Balatonos móka elég jónak tűnik.
Heti szinten kb 1x-2x 5 km-t szoktam gyalogolni futópadon, az gondolom teljesen más.De ilyen túrát nem lenne egyszerűbb bakancs helyett egy kényelmes, puha futócipőben végigtolni? Persze olyanban amit aszfaltra terveztek.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Kétszázhúszat kérek! Száz lett, maradhat? Igen, maradhat. Aszfalton gyalogolni az is bőven elég.Szóval félig...
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napok óta legyőzhetetlen a 32 GB-os új Radeon pletykája
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Google Pixel topik
- Fujifilm X
- Hálózati / IP kamera
- Hardvergyűjtemény, avagy amikre büszkék vagyunk!
- Robotporszívók
- E-book olvasók
- További aktív témák...