Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cocka

veterán

válasz Gallac #1255 üzenetére

Kutakodtam és látok mindenféle HDMI-ből SCART csatira forgató adaptereket, de ezek működnek is?

Valószínűleg. Én a fordítottját használom VHS digitalizáláshoz.
    De! Talán hasonló minőségromlás várható, mint nálam, amikor összedugtam a SCART kimenettel rendelkező UPC médiaboxot a SCART-HDMI átalakítóval, és az ment a tévébe. Bár magának a TV-nek is volt SCART bemenete, csak kíváncsi voltam mennyit butít az elvben HD adáson. Hát sokat. Színeket fakítja, halkít stb.. bár ez nyilván az adapter hibája. Biztosat nem tudok. Nekem csak olyanom van, ami HDMI-ből YPbPr-re alakít, na ott aztán minden létező hiba előjött, talán a hang volt egyedül jó. Két YPbPr-em is van, sőt asszem három is, de ebben most nem vagyok biztos. Ilyenek, hogy a kép túlkontrasztosított, nem színhelyes, túl sötét, nem a megfelelő helyre rendezi a képet, magyarul az egyik oldalon fekete sávot hagy, emiatt a másik oldalról egy kis rész lemarad (nyilván nem egyszerre vannak jelen ezek a problémák mindnél, hanem külön-külön) stb.. Mondom hát ilyen a világon nincs, hogy a full jó HDMI jelből állítólag a legjobb YPbPr analóg jelet kéne produkálnia és nem jön össze az istennek se. Mintha a gyártók szándékosan szívatnák a felhasználókat. Vagy hát ennyi erővel gyárthatnának olyan eszközöket is, ahol vagy hardveresen vagy szoftveresen az ember beszabályozhatná, hogy milyen színeket, milyen világosságot stb.. akar.
    Ugyanez nyilván igaz lehet a HDMI-SCART átalakítóra is, ha már a SCART-HDMI-vel sem voltam teljesen elégedett. Ott leginkább a fakóság idegesített, hogy alig volt színe a képnek.
    Analóg korszakban volt színtelítettség gomb a távokon. Nem volt igazán sok gomb képmódosításra a távon, de emlékszem a kontraszt gombra, a fényerő gombra meg erre és ezek elegendőnek bizonyultak. Most meg a digitális tévéken kapsz 20 millió beállítást, elkezded állítgatni és a vége az, hogy na jó, hagyjuk alapbeállításon, mert valahogy sehogy se jó. :DD

Pl lapos tv-ben lejátszott pendrájvról indított mkv fájl videojelét HDMI-n bejátszom egy adapter HDMI bemenetre

És a lapos TV-den van HDMI KImenet, ami képet is továbbít? Mert azt elhiszem, hogyha mondjuk (7.1-es) hangot akarsz kivezetni, akkor talán van csak hangot támogató HDMI kimenet, bár nekem ez is erősen kétséges.
    Nekem gyanús, hogy általában azért nincs HDMI kimenet a TV-ken, mert így eggyel kevesebb lehetőséget adnak a gyártók a jel másolhatóságára.

Működhet??

Ahogy írtam: ott buktad el, hogy a TV képernyőre közvetlenül kerülő jelet, te nem vezeted ki sehová!
    Ha ilyesmit szeretnél, akkor vegyél valamilyen USB portos lejátszót, ami lehet pl. bluray lejátszó, dvd lejátszó, set-top box, androidos vagy nem androidos médialejátszó stb..
    Ha mákod van, alapból van SCART kimenete, ha nincs, akkor jöhet képbe ez az átalakító (amúgy szerintem sokat egyiktől se várj, a semminél persze jobb), aztán mehet a VHS SCART bemenetére a jel, de mivel onnan kb. csak SCART kimeneten tud továbbítódni, gondolom a tévéden SCART bemenet is van.

Új hozzászólás Aktív témák