Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Egy korszak vége
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tbs
addikt
válasz Gábor vitéz #43 üzenetére
"...Ha a látásmód hiányzik", és nem is akarja tanulni, "...az életben nem lesz (jó) fotós..."
SENKI nem születik "látásmóddal", kivéve a látáshibásak... Szerzett tudás. Szociálisan, látensen vagy direkt, mindegy. Mozart, Picasso, Dali keze is vezetve volt, Ken Rockwell meg pláne...
-
HÁZIGAZDA
egyrészt, a lightroom és a photoshop ugyanazt az acr engine-t használja, tehát valószínűleg bitre pontosan ugyanazt el lehet érni - csak a lightroom kényelmesebb.
igazad van abban, amit a fotózásról írtál, de fogalmazzuk meg másképp: a két dolog független. a jó képhez jó szem és fantázia, kreativitás kell, az utómunka meg egy technikai dolog, amivel javíthatunk a képen némileg. még a jó képen is.
a tiff/jpg témakör akkor szerencsére jól ki lett vesézve, én is tanultam, illetve hát ez volna a lényege a fórumoknak meg közvetve az egész LOGOUT.hu -nak is. köszi mindenkinek!
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Amennyit én olvastam a témáról, a raw alapvetően akkor fontos, ha valaki kisérletezni szeretne a fotózásnál, a filmes technikához hasonlóan, a "hívással" a rossz fotókat természetesen nem mentheted meg, de a belőlük készíthető "képek" alakításában sokkal nagyobb a szabadságod. Akkor jó még, ha más beállítási lehetőségekkel már nem tudod a kívánt képet elkészíteni, a "sötétszobában" még kapsz javítási lehetőséget, amit a jpg képből már nem lehet előhozni, a rawból még esetleg.
Mondjuk a jó fotó természetesen a gépben kezdődik és a fotós kezében, szemében, agyában, nyeri el a végleges formáját, de a lehetőségeket a raw kitágítja.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- ! 2 év gyártói garancia ! AULA F87 PRO Vezeték Nélküli Mechanikus Gamer Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest