- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyrg
aktív tag
válasz
kokozo79
üzenetére
Sajnos ez alaplap gyanús, azt meg javítani szinte lehetetlen... amúgy én már szinte nem is használom, mert annyira lassú, hogy az embernek megpattan az ér a fejébe mire betölt valamit... internetezésre használni szinte lehetetlen. Hihetetlen egy szar android van rajta és nem lehet sehogy frissíteni... áh

-
kokozo79
újonc
Sziasztok!
Olyan gondom van ezzel a tablettel hogy töltés közben is merül. És mielőtt azt tanácsolnátok hogy cseréljek töltőt, akkor ez a tipp nem jött be. Ugyanis direktbe kötött pc táp 5 voltjánál is ezt csinálja ami ugye több mint 10A. Akku csere is megvolt ugyanez a gond. Szerintem valamelyik áram korlátozó ellenállás vagy ilyesmi adta meg magát de sehol nem találok hozzá kapcsolási rajzot.Ha valakinek volt már ilyen gondja kérem jelezze hogy mit ártott neki hogy jó lett. Jelzem Restore is megvolt.. Kikapcsolt állapotban szépen lassan feltölti bekapcsolva töltés közben is szépen lassan lemegy 0-ra. Töltő nélkül youtubozva több mint 1 órát bír teljes fényerőnél. -
törölt tag
Sziasztok
Vega Q7108 tabhoz lenne szükségem gyári romra. A factory reset valamiért nem segít. Előre is köszönöm a segítségeteket.
Peter -
TL16
újonc
Hello.
Közben rájöttem,hogy pc-ről kéne rádobni a cuccra a sut,de már nem izgat az egész:-)
Az alkalmazás kezelöben kilőttem azt ami nem kell. Sima t.mob sticket dugtam rá,és azon bámulom a netet
A ZTE az néha nem mászik fel a egyből,de ha újra indîtom,akkor belehúz! A Huawey az még a Puppy 1 linuxon is el ketyeg,de csak azért,mert egyszer ki-vertem a hisztit a t-mobnál,hogy mi a túrónak törlik le róla a linux illesztőt,és leküldtek rá valami frissítést.Szívem szerint feltolnék rá egy Peppermintet,de hogy csináljak boot menüt?? -
TL16
újonc
Helló.
Nekem is ilyen tabletem van,de ez az android kiakaszt! Hiába linuxozok 6ève,az istennek sem tudom felvarázsolni rá a super su-t,mert nem frissíti. Ha valakinek sikerált,homályosítson már fel légyszi:-) Előre is köszönöm!
Ja,mobil stickkel netezek,lehet hogy az a baja? -
kgyuri
tag
Látom pang a topic, gondoltam felhozom.

Ha valakinek belső tárhelyen elfogyott a hely (/mnt/sdcard), akkor a lentiek alapján lehet a külső sd kártyát munkára fogni (/mnt/extsd):Elfogyó memória hack - Külső - Belső SD kártya cseréje
Így már a "nagyobb" játékok is elférnek egy 16Gb külső Sd kártyán.

Üdv.: Gyuri
-
Dyrg
aktív tag
válasz
Method30
üzenetére
Szia! A gyári beállítások visszaállítja a gyári állapotot, csak azok a programok lesznek fenn amik gyárilag voltak, függetlenül attól, hogy letörölted, vagy raktál fel pluszba, mivel a root is egy program, ezért az már nem lesz fenn, tehát nem lesz root. Titanium backuppal, tudtommal romot nem lehet menteni, csak programokat ment!
-
zita79
csendes tag
Üdv!
Mitől lehet az, hogy a kijelző egyik fele vibrál időnként? -
Method30
újonc
Hello.Az a kérdésem lenne,hogyha Rootoltam a tabot ettől függetlenül nyugodtan lehet gyári béállitások visszaállitását csinálni?Ilyenkor mi történik?A root elveszik s annyi csak?Még annyi hogy titanium backuppal le lehet menteni a gyári romot?Előre is köszi a válaszod.Szép Napot.
-
mmat3
tag
válasz
Frigetrus
üzenetére
Azt akartam mondani hogy nem írt hibás adatot az antutu. Leginkább fejlesztői oldalakat lehet találni erről, talán ez magyarázza el legjobban (angolul van egyébként).
"So, what exactly are size and density and how do they correlate to the resolution in pixels?The density is a function of the screen size and the resolution. A 3.7-inch screen with a resolution of 854×480 pixels has a density of 265 dots per inch (dpi).
Android collapses all physical densities into the four predefined categories. A density of 265 dpi will be reported as 240 dpi (“hdpi”)."
A cikk már régi azóta lett pár új kategória, de a lényeg benne van. A dpi-t egyébként ha rootolt a tablet/telefon akkor állítani is lehet. -
mmat3
tag
Az Antutu nem írja rosszul a PPI-t, mivel nem is írja. A dpi-t írja.
-
meta91
csendes tag
Jó lenne tudni hogy mi váltja ki ezt a problémát a későbbiekben.

-
bopray
csendes tag
Üdv nekem már jó lett nem tudom hogy köze van hozá de leirom mit csináltam bemész a beállitásokba ás ott gyári adatok vissza állitása vagy valami ilyesmi na arra rá és ott van hogy sd kártya törlése azt is bepipálod
és vársz nekem utána jó lett nem tudom hogy neked is az lesz de majd ird meg. -
meta91
csendes tag
Ráadásul van elég tárhelyem is mert nemrég szereztem be hozzá egy 16 gb-os memória kártyát is de változás nem történt! :'( Utóirat : a wipe sem segített!
-
meta91
csendes tag
Sziasztok! Én is nemrég szereztem be ezt a tabletet és nekem is ugyanaz a probléma jelentkezett mint bopray kollégának . Próbálok belépni a galériába és a kamerájába de azt írja ki hogy : " no external storage" és utána kilép, segítsen vki légyszi!
-
bopray
csendes tag
Valaki tud segíteni????? a tabon hirtelen eltünt az internal storage
semmi se jelzi ki a kamara leál galléria stb nem csináltam vele semmit ez mitől lehet??

-
bopray
csendes tag
Nekem is bajok vannak az aksival de gondoltam újra bekalibrálom és mint ha jobb volna de nem sokkal.Ha érdekel valakit elmagyarázom hogy kell.
-
Dyrg
aktív tag
Meg ne próbáld! Nem fog menni vele, és visszaállítani sem lehet, mert nincs meg hozzá a gyári rom.
A készenléti akkuidővel szenvedek én is, most már sikerült a mély root, és lehet állítani a procit mégse viselkedik teljesen úgy ahogy kéne. Ugye conservative móddal próbálkoztam, azzal egy picit jobb lett, de nem sokkal, aztán néztem powersave-vel, ami ugye szinte mindig 120mhz-en járatná, de az se egészen úgy megy, mert azzal sem döcög rendesen, ahogy kéne neki, ilyen alacsony frekivel, ezért itt is szépen megfigyelhető a merülés, most levittem a maximum órajelet 600Mhz-re és itt már stagnál a merülés. Szóval nem működik rendesen a viselkedés része. Amúgy szinte semmi sem működik ezen normálisan, amihez root kell. Teljes képernyő, kép kikapcs HDMI alatt stb... semmi nem megy, míg a telómon rendesen működnek ezek.
Az is megfigyelhető, mint már azt más is írta, hogy az akku merülés az elején gyorsabb, mint a végén, persze ez is a program rossz számolása.
Az érintés pontatlansága amúgy töltés közben jön elő a leginkább, ez telefonoknál is előfordul. Túl sok áramot kap (3Amper...) és ez bezavar az érzékelőnek. Ha már sehogy sem ment valami kattintás, akkor lehúztam a töltőről és egyből ment...
Amúgy még mindig azt mondom hogy nagyon jó cucc, nem bántam meg, és ezért az érért még mindig nincs jobb itthon 1év garival... -
Frigetrus
aktív tag
Igen, és tényleg érdekes, hogy amit próbáltam olcsóbb gép mind ilyen... Egy ismerős mondta, hogy simán lehet szoftveres dolog ez, jó lenne javítani kicsit.
Amit nem értek, hogy a Prohardveres és Mobilarenas tesztelőknek nem szokott ez feltűnni az olcsóbb gépeknél? Csak mert nem láttam még ilyesmit tesztekben, márpedig például az előző hsz.-emben írt Alcort is tesztelték, és nekem kapásból feltűnt rajta, hogy az is pontatlan.Az akku meg szintén inkább szoftveres dolognak tűnik, mert van amikor wifivel legalacsonyabb fényerőn 4 és fél óra aktív kijelzővel használom, tehát az akku egész jól bírja ebben az árkategóriában. Csak készenlétben ne merülne annyit.
-
bopray
csendes tag
Am van az ondanak egy ugyanilyen tabja csak szinte a márka a más ês arra van cyanogenmod de én megprobálnám erre felrakni sikerülne?
-
Dyrg
aktív tag
válasz
Frigetrus
üzenetére
Igen nálam is jelentkezik főleg a széleken lehet érezni, a böngésző ablakait szinte lehetetlen becsukni, amúgy is olyan kicsik az ikonok, valamikor megunom aztán rákötök egy egeret... ez az akku is bosszantó, mert nem az a baj, hogy túl kicsi lenne benne, hanem szarul kezeli. Nem egyszer volt már, hogy kikapcsolt állapotban merült le!

Persze én is próbáltam a haverom LG G Pad-jét nem egy kategória, persze annak az árából veszek 3 ilyet...
-
Frigetrus
aktív tag
Mostanában több olcsóbb kategóriás tabletet próbáltam, egyik nagyáruházban például a 15-30 ezres gépekig jó párat nyomkodtam, tegnap pedig haverom vett egy Alcor Q787i tabletet.
A tapasztalat: ebben az árszintben mind ugyan annyira volt pontatlan a kijelző érzékelés, sőt, volt még ami sokkal durvább volt. Egy 40+ ezres Samsungot nyomkodva ilyet nem tapasztaltam.
Jó lenne, ha ezt meg lehetne valahogy oldani házilag, szoftveresen, mert úgy látszik nem egyedi eset. -
bopray
csendes tag
hát úgy hogy godoltam megnézem mi foglal 1.7gb ott igy hát megprobáltam összekötni a gépel és nagy nehezen sikerült megnézem és olyan sok nem tudom mi volt ott aminek nem kellet volna
na szóval akk leformáztam utána megnézem az adatokat és látom hogy kiirja rendesen a ramot is megnézem és 600mb foglaltról lement 250 re és már nem volt lassú
szóval valami az sd káryán volt aminek nem kellet volna.és még úgy se törlödöt le hogy reseteltem csak gépell sikerült nagy nehezen. -
Dyrg
aktív tag
Mi ès hogyan?
-
bopray
csendes tag
áááá sikerült

-
Dyrg
aktív tag
Az a baj, hogy ezzel a recoveryvel nem tudom lementeni neked ez enyémet, ezért kéne erre egy jó clockworkmod-os recovery, próbálkoztam már Rom Manager-el is de ott se csinált semmit, mert nem ismeri ezt a készüléket...

Pedig egy mentés rohadt jó lenne, mert bármikor megölhetem én is a droidot...
Majd utána kérdezek milyen alternatívák vannak... -
-
Dyrg
aktív tag
passz, nem állítottál most semmit a procin ugye? Gondolom most meg se root-oltad rendesen. Nézd meg a beállítások/alkalmazásokban a folyamatoknál mennyi szabad memóriát ír? Bár nem hiszem, hogy kevés lenne, de a hibajelenség ahogy leírtad kevés memóriára utal.
Legutóbb, a reset előtt, hogyan állt a cpu viselkedése? Most meg tudod nézni mit ír a no-frills cpu?
-
bopray
csendes tag
Na máris van valami úgy látszik kb hogy ha bekapcsolom úgy 5 percig minden oké de utána nagy nehezen akarja az áruházból feltenni a dolgokat és mindenból kilép vagy else inditja pl böngészőböl is belép aztán leál szerinted mitől lehet?
-
bopray
csendes tag
Hát ahogy elnézem most mintha jó lenne csak még mindig kicsit lassan reagál a play áruházból a youtubot nem inditja el de netről igen
bár ez volna a legkisseb gondom de majd megirom a további viselkedését addig is örülök hogy bejött.

-
Dyrg
aktív tag
Így van 1200 már fagy 1152 volt nálam is stabil, most is azon van. Ez persze lehet, hogy egy 3. embernél más más lesz, és lehet neki megy 1400-en is stabilan, nem mintha nagyon kéne 4 magnál...
Amire még rájöttem, hogy ha úgy kapcsolod ki, hogy a a Quick Boot Mode be van pipálva akkor kicsit nehezen akar recoverybe kapcsolni...
amúgy elég nehezen kapcsol be, nagyon sokáig kell tartani, és ez azért érdekes, mert a bekapcs gomb folyamatos (kb 10ms) nyomvatartása a reset...
Olvastam valahol egy hard reset-ről is ami töröl mindent, mind a 3 gomb folyamatos lentartása, ezt nem próbálom ki, de ha nem jönne össze egy próbát megérne neked. -
bopray
csendes tag
Hát véletlenül kicsit mást állitotam a buildba mint akartam és ez lett a vége. Behozza a recoveryt megprobálom hátha sikerül
ez a hátránya ennek a tabnak hogy nincs semmi támogatása.Am neked a cpu-t meddig engedi húzni mármint meddig stabil? nekem 1200 már fagy 1152 volt eddig. -
Dyrg
aktív tag
Nem tudom mennyire szállt el a géped, de próbáld meg a következőt. Lépj be a gyári recoveryba. Kikapcsolt állapotban nyomd le és tartsd lent a hangerő fel gombot, és közbe a bekapcsoló gombot is nyomd és tartsd lent míg bekapcsol a háttérvilágítás, ekkor elengeded a bekapcsot, de a hangerő fel gombot addig lent tartod míg be nem lép recoverybe. Itt menj a wipe data/factory reset-re, utána akár a wipe cache partitionra is mehetsz de az nem kötelező...
Remélem így megy, és egyáltalán be tudsz lépni recoverybe.Érdekes, hogy ha hangerő fel, helyett hangerő le, vel indítom akkor biztonsági módban indul el, de, hogy az mit csinál, azt nem tudom...

-
bopray
csendes tag
Sziasztok
Valaki feltenné a gyári romot mert az enyém beszart és nem nagyon tudom helyrehozni

-
Dyrg
aktív tag
Zseniális vagy!!!
Hálám örökké kísér!
Mit kerestem ezt a root-ot, de sehogy se találtam.
Amúgy érdekes, hogy ez a Kingo Root alapból azt írta ki, hogy már rootolva van, ezért mégegyszer kellett rootolni, de most már frankón fent van a SuperSU! Háhá!
(elsőre mondjuk nem sikerült, amit adtál 1.1-est a driver töltésnél mindig újra kezdte, aztán leszedtem a 1.2.2-est az meg fel se ismerte, aztán rájöttem, hogy a vírusirtó tűzfala kavart be...)Most már szépen megy a No-frills CPU is, a Viselkedése alapból "fantasys" nem is hallottam róla, ezt kell átállítani conservative -ra, persze így egy kicsit döcög az elején, de használat közben már felpörög. Ami miatt legtöbbször gyorsan merül az akku az a frekvencia váltogatás miatt van. Alvó módban is szépen lassan merült, most kíváncsi leszek mi lesz, majd megosztom.
(Most tapasztalom, hogy conservative-ban nem is döcög...)
-
bopray
csendes tag
Na szóval leirom hogyan is kell rootolni a tabot
1.Csatlakoztasd usb vel a gépre automatikusan felteszi a drivereket
2.töltsd le ezt a progit:http://letoltokozpont.hu/letoltes_programok_reszletes.php?a=7400&k=44
3.Aktiváld az usb hibakeresési modot.
4.katt a root ra és várj... újra fog indulni
5.kész
-
kgyuri
tag
válasz
dirtydriver
üzenetére
Sziasztok,
Lassan 1 hónapja használjuk a Vega Q7108 tabot a gyerkőccel együtt és hát vannak wifi jelerősség problémák is.
Nem mindegy milyen falon keresztül veszed a jelet, vagy pl. szintek között is más más helyeken más jelerősség van. Meg kell találni a megfelelő helyett a lakáson belül.A kijelző szélein nem érzékelős probléma sajnos nálunk is megvan.
Akksi szintén gyorsan merül.Amúgy amire kapta a gyerkőc tökéletes: játékok (Fifa14, Boom Beach, Asphalt8), webböngészés (Dolphin vagy Opera), ebook olvasás.
Azért, hogy az utókornak is meglegyen linkelek a nagy Androidos fórumból pro és kontra érveket is:
Scales kolléga teszje partíciókról
Scales kolléga teszje akksiról
Synar kolléga miért váltott Vega-ról Lenovo-ra
Gyuri
-
bopray
csendes tag
Sziasztok kb 2 hete vettem én is egy ilyen tabot és az volna a kérdésem hogy valamilyen főzöt romot rá lehet rakni?
be van rootolva 
-
Dyrg
aktív tag
Hali!
Na vettem egyet én is, de sajnos alapból nincs root-olva, és sehol se találtam hozzá root-ot, megkérdezem egy két topikban, hátha valaki tudna segíteni. Sajnos nagyon eszi az akkut, amin lehetne finomítani, ha lenne egy root... azt nem értem, hogy működött valakinél a no frills cpu... nálam nem megy.Tanzara: Nem fog menni USB-s internettel, youtubot kezeli a böngésző is.
-
patomi
őstag
Erre való a hardverapro.hu. Ott szoktunk hirdetni.
-
tanzara
csendes tag
Sziasztok! Én is a lányaimnak venném. Segítenétek két kérdésben: gyakran néznek youtube-t, de most akkor ilyen app nincs rajta alapból hanem rá kell tölteni? Illetve ha nem vagyok wi-fi közelben és internetezni szeretnék akkor mondjuk T-mobil-os usb stick-kel tudok netezni? Köszönöm
-
hzs90
csendes tag
Az enyém eladóvá vált ha érdekel valakit írjon! Hibátlan, papírokkal kb 2 hónapos stb.
zsolt.huszar@live.com -
Alf25
tag
Van nálam egy 1 hónapos pont ugyanilyen táblagép. Tökéletes állapotban van, dobozával garanciával együtt ha valakit érdekel, odaadnám! Kösz! és bocs az OFF-ot
-
kgyuri
tag
válasz
Frigetrus
üzenetére
Köszönjük az alapos és hasznos tesztet.

Nálam is a gyerkőcnek (11 év) szeretnék venni játékra tablet-et.A cikked és a hozzászólások alapján ez nekem/nekünk tökéletes lesz.
Valakinek vannak friss tapasztalatai esetleg "hibák" előjöttek már?
Aki tablet vásárláson töri a fejét, annak itt van "ruti" kolléga cikksorozata is, ami szintén hasznos lehet:
Tablet a családnak -
dirtydriver
csendes tag
Sziasztok !
Nektek nem volt gond a wifiel ? Jel erősség van , viszont a letöltés nagyon lassú és a playstore folyamatosan timeoutol ? Firmware van hozzá ? hol érdemes utána keresgélni ?
-
krystman
őstag
válasz
Szállító76
üzenetére
Kell hozzá a Delphin böngésző. És a beállításokba be kell kapcsolni majd a flasht. De először a flasht tedd fel, és utána a böngészőt. [link]
-
mQWeXgsf
aktív tag
válasz
Szállító76
üzenetére
Hiányzik a flash player: [link]
-
Szállító76
tag
Megnyitom a böngészöt és a rubik kocka nem forog, de a telefonon igen.
Valamilyen flash hiányzik gyárilag?
Valamint, néha egy pici kék kocka jelenik meg néhány oldalon. Bocs a témáért
-
krystman
őstag
Ha mail, vagy böngészés alatt is youtubot akarsz hallgatni, akkor ez nagyon egyszerűen megoldható, fel kell tenni a Viral nevezetű programot, ami egy alternatív youtube kliens. Ha akarod kis ablakba oda teszed ki a videót, ahová akarod a képernyőn. Ha akarod úgy nézed mint a sima kliensel. Mellette felbontást is tudsz állítani benne. Azt kell mondani, hogy nagyon kevés már az, amivel a Pc több. Nyilván vannak olyan dolgok, ami pc nélkül kivitetelezhetetlen, de a 85% ba átlagos használatra, teljesen kiváltja már a tablet. Ha meg hozzá vagy szokva a nagyobb kijelzőhöz, akkor meg HDMI keresztül rádughatod, monitorra, tv re is. És egy kis komplett pc kapsz. Mellette, egeret, billentyűt is használhatsz. Nem beszélve, hogy a HD 1080p flash videóktól meg sem erőlteti magát a gép, még egy olcsóbb laptop, csak köhögve viszi.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
Szállító76
üzenetére
Nos nekem semmit nem állított ez a program, ha az alkalmazra nyomok, akkor hibát ír ki.

-
Frigetrus
aktív tag
Én itt most abszolút nem foglalkoztam ilyesmivel, hogy "nyílásszög". Egyszerűen írtam csak le, hogy a tablet ilyen szögben áll a vízszinteshez képest. Vonatkoztassunk el attól, hogy itt billentyűzet van és hogy mennyire nyílik attól számítva. Leteszed az asztalra, és ilyen szögben áll.

És igen, valóban lemértem.
-
Magnat
veterán
válasz
Szállító76
üzenetére
Hard Drive Type: NAND gyorsan villog

-
Szállító76
tag
Hasonló mint a miénk?
Csak nincs kamera hátul? De az akku kisebb!
[link] -
válasz
Frigetrus
üzenetére
Nem kötekedni akartam, de a nyílásszöget nem hátulról számoljuk, hanem a nyílás irányából (alapesetben a háromszögnek is a belső szögét számoljuk, nem a kiegészítőt). Maradva a példádnál, ha teljesen vízszintesbe nyílna, akkor az lenne a nulla fok? Ha lemérted az 52 fokot (le a kalappal, mert ez nem általános, csak szemre szokták megmondani körülbelül mennyi az annyi), akkor 128 fokban tartja nyitva a táblát a tok. Majdnem el is találtam.
-
Horvathdani1
újonc
Sziasztok!
Nem tudná valaki feltenni a tablet stock firmwarejét? CWM feltelepítése után nem bootol be, megáll a kernel logonál :/ kerestem mindenhol a neten, de nem találtam, hasonló hardwarerel rendelkező tablet fw-jét pedig nem szívesen húznám rá.
Köszi előre is!
-
Frigetrus
aktív tag
Notebookot valóban nem vált le, az más kérdés, hogy én nem is szeretem a notebookot, ezért az a rész nem izgat. Netbookot már le tud váltani, de a cikk önmagában bemutató, és egy kisebb része ami az összehasonlítással foglalkozik. Amúgy lehet, hogy még bővítem az összehasonlításos részt.
Igen amúgy a méretbeli korlátozásokat megszoktam. Más, komolyabb feladatokra ott az asztali gépem.
Hosszabb email-t pont, hogy a billentyűzet miatt simán meg lehet írni, illetve akár szöveget is jól lehet szerkeszteni.
52 fokos szöget nem tudod hova tenni? 110-120 fokra nyílik? számold vissza 180 fokból... Na bumm

Amúgy pont megmértem kívülről az 52 fokot. Nem mindegy honnan mérem? 52 fokban áll a vízszinteshez képest. És ez fix, mivel egy fix támasztó fül van a tok hátulján.Böngészni jó több lapon, nem akasztja meg, akár 4-5 lap sem. Flash megy Dolphin alatt.
Játékból Real Racing 3, GT racing, Dead Trigger megy, (talán Dead Trigger képes picit laggolni)Kiegészítők itt nem hiányoznak nekem, de ez tényleg emberfüggő, nagy gépen se nagyon használok kiegészítőket.
Kurzor valóban hiányozhat, de ha egeret kötök rá, akkor máris van kurzor. Igaz hub kellene akkor, hogy ha bill.-t és egeret is akarnék használni egyszerre.Nekem annyiban váltja ki a tab a netbookot, hogy gyorsabb rajta a net, erősebb hardveresen, ugyan úgy van billentyűzet, jobb a kijelző, jobb az üzemidő, ugyan úgy van office, acrobat reader. De ezek benne is vannak a cikkben.
-
Szerintem egy notebookot nem vált le, egész más filmet nézni 15" kijelzőn, mint fele akkorán...én sokáig szemezgettem a netbookokkal, te ugye erről váltottál, gondolom megszoktad a méretbeli korlátozásokat (kijelző, billentyűzet mérete, optikai meghajtó hiánya, stb.), de egy hosszabb emailt nem biztos, hogy elkezdenék írni vele, a multitasking sem olyan, mint egy "nagy" opreációs rendszerben. Például nincs youtube más alkalmazás alatt (ha ott hallgatsz valamit, és váltasz, akkor némaság jön, nem zene).
Amit a bemutatóból hiányolok, az gyakorlatilag az, amit a cím mond. Milyen egy netbook helyett? Bemutattad a kis gépet, oké, írtál pár sort, hogy van ez a tok (az 52 fokos nyílásszöveg komolyan nem tudom hová tenni, ne a tábla mögötti részt számold, hanem hogy mennyire nyílik. Úgy szemre 110-120 fok körül lehet), de milyen böngészni több lapon? Flash (játék)? Email írása? Szerintem borzasztó mennyiségű kompromisszumot követel, legalábbis a magam szemszögéből nézve. A böngésző sem olyan, a kiegészítők hiányoznak (van Chrome rá, Fox is, meg egy rakat másik, de egyik sem olyan, mint asztalin), a könyvjelzők nincsenek kattintásra, a sok reklám a webhelyeken pedig valami hihetetlen módon zavar, mikor telefonról kockulok.. Nekem speciel a kurzor is hiányzik. D ez én vagyok. Barátnőmnek van egy Novo 7 Fire gépe, pont tegnap tettem rá CM 10.2-t, pötyögtem is vele, Ő is elvan a géppel, kiegészítésnek ágyban ülve jó, de hogy leváltani vele...
Mindenesetre az írás maga jó, csak én a cím alapján mást vártam.
-
Ennyiért ez teljesen korrekt szerintem. Még én is elgondolkoztam, hogy bnőm netbookját le kéne váltani egy ilyenre.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
Szállító76
üzenetére
Milyen órajelen próbáltad? Esetleg meg lehetne próbálni visszább is venni, hátha javul az akkus üzemidő, és talán még nem lassul annyit az egész.
Melegedés nem lett durvább sokkal?
-
Garfield.37
tag
A cikk az jó.
Ammi a tablettet illeti csak annyit mondok hogy 20 ezer forintért ne várjon senki csodát ! -
Frigetrus
aktív tag
válasz
Szállító76
üzenetére
Hmm. Egyik root ellenőrző program azt írja rootolva, a másik azt hogy nem. Titanium Backup is azt írja, hogy nem. Akkor mi az igazság?
Processzor órajelet piszkáltad már? Működik? Tapasztalatok?(#49) Szállító76 Nos nekem egy kisméretű időjárás widgetem van, meg a gyári óra, az óra az például elég szép nagy.
-
-
rob210
nagyúr
Nekem egyetlen dolog jött le, hogy soha nem lesz allwinnerrel szerelt gépem.
Sajnos ez azért van mert amikor még a kétmagos szériájuk volt nagyon sok tablet volt nálam amire folyamatosan újra kellett húzni a rendszert, 2-3 havonta összefosták magukat.
Nem tartom kizártnak, hogy ezt orvosolták sőt elég valószínűnek tartom, de egy ilyen tapasztalattal a hátam mögött én nem fogok kísérletezni vele.De mivel ezek szerint elfogult vagyok nem írok többet nehogy tényleg az jöjjön le, hogy a tablett ellenlábasa vagyok úgy, hogy elismerem konkrétan ez a típus nem volt még a kezeim között!

-
mQWeXgsf
aktív tag
Szerintem az A31 játékokba gyorsabb mint pl. egy RK3188. Videólejátszásba pedig 1000%, hogy jobban teljesít, 4K videó röccenésmentes, hiába "csak" 1 GHz. A benne lévő GPU /POWER VR SGX 544 MP2/ kategóriájában a legjobb. Én kb 1 órát nyomkodtam mielőtt majdnem megvettem, nagyon gyors volt, csak sajnos a hátoldal melegedése átlépte az én ingerküszöbömet.
-
Frigetrus
aktív tag
A lényeget nem idéztem? Majndem az egész hsz.-edet idéztem, pont azt a részt is, ahol írod, hogy nem feszegetnéd azt, hogy a 4x1ghz erős hardver. Amire ugye továbbra is írom, hogy az árat és hasonló árú termékeket figyelembe véve jelentem ki, hogy korrekt, és erős hardver.
Értem én, hogy középosztály alja, meg ilyesmi, de azért a csúcs hardverek mégis milyen árszintű gépekben fordulnak elő? Naugye...
Párszor még leírhatod, hogy nem egy csúcs hardver, de ez mit sem változtat azon, amit én kijelentettem róla.
"Teccikééteni"?
Egyszerűen értsd így: bemegy az illető a boltba, akar egy olcsó táblagépet, és ezért az árért kap egy jónak számító, erős kis gépet, ha ezt választja.
Ha pedig tényleg végig olvastad, akkor miért írsz olyat, hogy irreális elvárás, stb. amikor minden ilyesmi ott van általam feketén-fehéren?
("4X1.6 GHZ jelenti a középosztályt", milyen érdekes, a te masinádban pont ilyen van. Nem vagy kicsit elfogult?
Persze ez most direkt szúrka-piszka, szabad nem komolyan venni
)Amúgy így fut a Real Racing 3: [link]
(Sajna a kamerám csak 24 fps-ben rögzít, és a minőség sem a legjobb, de a lényeg talán látszik.)(#36) z0zz00 Nos nekem ilyen gondom nincs. Bőven elégnek kell lennie ekkora ikonoknak.
-
z0zz00
csendes tag
Jónak tűnik ennyiért, de (nekem, mint akinek nincs saját tablete) azok a kisebb ikonok elég nehezen megnyomhatónak tűnnek így 7 colon. Jól gondolom, vagy lehet az ikon, értesítési sáv, 3rd party méreteket nagyítani valahogy?
Lehet, hogy kipróbálnám, de elég neccesnek tűnik kép alapján. -
rob210
nagyúr
válasz
Frigetrus
üzenetére
Nem írtam, sehol, hogy rossz sőt a lényeget nem idézted de sebaj.
Azért azt, hogy a real reacing 3, hogy fut ezen a gépen szívesen megnézném egy szemléltető videóban.Még mielőtt félreértesz nem trollkodni meg lehúzni akarom a gépet, a leírásoddal sincs igazán gond.
De manapság a 4X1Ghz egy igen csak középosztály alja hardver.
A 4X1.6 GHZ jelenti a középosztályt és utána a felső kategóriás gépek már mind 6X csillió millió GHz es gépek.A tesztet pedig igen végig olvastam, úgy nem írok véleményt, hogy csak a címsort nézem meg.
Mint írtam elég sok féle fajta tablet megfordult a kezeim között én anno még a kezdet kezdetén egy 480X800 az 1.2 Ghz es Egymagos géppel kezdtem.

-
Frigetrus
aktív tag
Skype-ot nem próbáltam, nincs rá szükségem

4-5 ablakos böngészésnél is gyors, ezt biztos, mert próbáltam.(#28) Szállító76
Igen ez már különösen jó ár, én egy hónapja vettem a kütyüt, akkor pont ott volt a leg olcsóbb ahol én vettem. Szívás
(#26) halkow Kapaszkodj meg, Tesco-ban
Na és hogy miért nem műszaki boltban? A vásárlás idején tényleg ott volt a legolcsóbb, mindenhol 30-32 között vesztegették. Garancia ugyan úgy van, vevőszolgálaton pedig van ismerősöm általában. Továbbá Tescoban vásárolt terméknél volt már, hogy garanciáztatás esetén simán cserélték az adott holmit, még bőven 1-2 hetes korában is, ami azért jócskán túl volt a 3 napon 
(#29) rob210
"Egy csomó alkalmazás le se fut rajtuk." Eddig ilyet nem tapasztaltam, jelenleg 29 extra, letöltött alkalmazás van a masinán, és ezek kívül volt még telepítve/próbálgatva még ennyi. Minden gond nélkül ment."Az, hogy ennek a 4X1Ghzes processzora erős hardver nem feszegetném.
Szerintem egy teljesen belakott rendszer mellett gyönyörű laggolásokat/szaggatás fog produkálni."1. Én úgy írtam, hogy erős, hogy az árat figyelembe véve korrekt, erős hardver, (mert vannak amúgy olyan táblagépek is, amik 20-25-30 ezer körül tartalmaznak 2 magos gyengébb SoC-okat.)
2. Eléggé be van lakva a rendszer, mint írtam 29 extra program, köztük Real Racing 3, GT Racing 2, Dolphin böngésző, Facebook, Facebook Messenger (ugye ez utóbbi kettős folyamatosan szeret futni a háttérben) irodai alkalmazások, még pár játék, stb, és a gép köszöni, nem laggol!

"de a tesztben szereplő számok és vélemény szerintem kicsit elfogult, írom ezt, úgy, hogy én senkit nem akarok se rá se lebeszélni róla, mert nekem mindegy, hogy ki mit akar használni, csak ne járjatok pórul a túlzott elvárásokkal!"
Te tényleg elolvastad a cikket?
tjb007 kiegészítése után még módosítottam is a pontszámos részt, megemlítve, hogy elég fals eredmények képesek születni, de még így sem rossz a masina. Miért lenne ez elfogult?
Amúgy nyilván saját cucc, szeretem, de ettől függetlenül nem vagyok elfogult, a hibáiról is bőven írok, egyszerűen csak elégedett vagyok.
Aztán ez a túlzott elvárás... Idézném a cikk utolsó mondatát:
"Aki hasonló indokokkal keres táblagépet, de tudja, hogy mik a határai a technikának, és nincsenek irreális elvárásai, azoknak szerintem bátran ajánlható a gép."
(#31) Speeedfire Ha linket nem dobok, remélem nem baj, csak szimplán: Euronics, igaz nem eredeti áron hoztam el, de pszt!

-
ruti
Közösségépítő
válasz
Szállító76
üzenetére
az Euronicsban eddig is ennyi volt, amire most az ED beállt
-
Speeedfire
félisten
Kérhetnék egy linket, hogy honnan vettél ilyen tokot? Egy hasonlót én is vennék a tabletemhez.

-
rob210
nagyúr
Azt azért senki ne felejtse el, hogy nem az a fontos hogy cortex A7 legyen a proci, hanem, hogy ki a gyártója

Nagyon sok neve nincs tablet van a piacon, amikkel sokan meg is szívják, mert a bennük lévő csoda kínai csoda processzorok, effektív semmilyen támogatással nem rendelkeznek.
Egy csomó alkalmazás le se fut rajtuk.Én anno még az Xperia P-vel is megszívtam mert ugye abban is st u8500 proci volt ami nem mindennel volt kompatibilis.
Az, hogy ennek a 4X1Ghzes processzora erős hardver nem feszegetném.
Szerintem egy teljesen belakott rendszer mellett gyönyörű laggolásokat/szaggatás fog produkálni.Sajnos tapasztalatból mondom, volt egy pár tabletem, jelenleg egy wayteq79qci-t használok, ezt már vállalhatónak nevezem.
Persze aki ismerkedik a tablettes világgal annak ez egy jó választás lehet, de a tesztben szereplő számok és vélemény szerintem kicsit elfogult, írom ezt, úgy, hogy én senkit nem akarok se rá se lebeszélni róla, mert nekem mindegy, hogy ki mit akar használni, csak ne járjatok pórul a túlzott elvárásokkal!

-
Szállító76
tag
Sziasztok!
Én most reggel szereztem be!!!
-4000.-ft reggeltől!!!!
-4000
Igy már király! -
halkow
őstag
Hol vetted?
-
kpal
nagyúr
Jó kis gépezet. Remek cikk

Jó volna meglehetne oldani valahogy FHD videót kitolni Tv-re nem csak 720p.
Skype szépen teszi a dolgát videóhívásnál és úgy az aksi mennyit bír ? Kb 4-5 ablakos böngészésnél is gyorsan reagál ?
-
szlovibuki
tag
Jó teszt, bár én már ezeket a tableteket nem veszem komolyan, miután az enyémben csalódtam. A címet olvasva egy pillanatra ökölbe szorult a kezem, hogy már megint n(o)etbookhoz hasonlítanak egy tabletet, főleg egy androidost. Én egyedül a windows-os tabletnek látom értelmét, de minimális kompromisszumok azért ott is vannak, a ThinkPad-emhez mindenesetre egyik tablet sem fog soha felérni.

Használd egészséggel!
ruti: inkább egy navon raptor, mondjuk a 8, ha még kapható. Van egy olyan a családban és nagyon jó gépecske!
-
Magnat
veterán
"Az biztos hogy a Vega szót olvasva a legtöbben a vegetáriánusra asszociálnak, nem pedig egy tablet márkára gondolnak."

-
qwe_2005
csendes tag
Jól sikerült, olvasmányos készülék ismertető, gratulálok hozzá. Azóta az én Vegám már TV-ként is üzemel, mert beszereztem egy külső androidos tunert. Hadd ne mondjam, milyen égető szükségem lett egy micro usb-s, töltő funkcióval ellátott HUB-ra, mert így az akku kb. 3 óra alatt lemerül. Egyébként nekem teljesen mindegy, mennyit ír az Antutu teszt, mert számomra a lényeg, hogy egy gyors jól használható, minőségi tabletet kaptam, barátságos áron. Eddig nem csalódtam benne, pedig napi 12 órát használom, többek közt most is. És ha mégis gond volna vele, ott az 1 év gar, amit egy Kínából rendeltnél nem kapnék meg.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
Frigetrus
üzenetére
"Leteszteltem Quadranttal és Antutuval a masinát, mind a kettő számomra elég impozáns értéket adott, teljesen szűz rendszeren a Qadrant 2989 pontot adott, az Antutu pedig 21065 pontot, megelőzve sok márkás és drágább eszközt. Leszögezném nem vagyok túlságosan jártas a tesztprogramokban, de jó érzéssel tölt el a végeredmény, ellenben ezt árnyékolja az, hogy ezek a szintetikus tesztek gyakran fals értéket mutatnak.
Tehát kéretik az eredményt fenntartással kezelni! Míg másnál is ezzel a tablettel az Antutu hasonló eredményt ért el, addig az Antutu X verziója már csak 11-12 ezer közötti pontszámot adott. Persze még ez sem jelent rossz értéket, azért jól mutatja, hogy valami gond van a sima Antutu-val.
Igazából nem is a pontszámok és a tesztprogramok a lényegesek, hanem a tapasztalatok, és a valós, hétköznapi tempó ami igazán számít."Így milyen?
-
Frigetrus
aktív tag
Igen, igazad van, olvastam az androidos topicban is. Láttam is, hogy qwe_2005-nek 11869 pontot adott a program.
Igazából lehet, hogy ki kellene hagyni minden tesztből ezeket a vacak tesztprogramokat, mert ha ennyire félre tudnak mérni, akkor lehet, hogy minden tabletnél baromi fals értékeket adnak, és soha nem is derül fény az igazságra.
Bele is teszem a cikkbe a történetet nagy vonalakban!
-
tjb007
nagyúr
Azzal az AnTuTu által kiköpött pontszámmal csupán annyi a probléma, hogy köze nincs a valósághoz, szóval aki rohanna is megvenni, mert pontszámban veri a Sony Xperia Z-t és a Samsung Galaxy Note 2-t az inkább ne tegye.
Ha már AnTuTu, akkor az X verzió, azzal biztosan nem fog senki ilyenbe futni. Javaslom a tesztelőnek, hogy futtassa le és cserélje ki a tesztben lévő eredményekkel, mert ezzel csak egy nem valós képet kapnak a hozzá nem értő leendő tulajok. -
NoMagix
addikt
Nagyon korrekt lett az írás, gratula!

Jó a gép is, talán az akku az ami "gyengít" egy kicsit az összképen, lehetne erősebb! -
ruti
Közösségépítő
kérdésem még, h microUSB-ről tölthető?
számítógépre csatlakoztatva lehet rá másolni? -
ruti
Közösségépítő
mit gondoltok, melyik jobb, ez a Vega, vagy inkább egy Navon Predator, kicsit drágábban?
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
BlackPriest
üzenetére
Igen-igen, volt ami nem teljesült, de van más ami kárpótolt.

-
BlackPriest
őstag
az első oldalon a kritériumokban minimum 16 giga tárhely szerepel, alatta a specifikációkban meg 8

mod, közben elértem a pro/kontra oldalig, látom ott is írod
-
alkatraz3000
őstag
Furcsa, egy csomó ilyen tablet az iPad Mini designt használja. Bár lényegesebben jobb mint az Alcor Zest asszem, aminek átvilágít a kijelzője a hatlapon

-
csabba74
csendes tag
Köszi a tesztet,pont ilyesmit keresek én is...de lehet inkább innen kellett volna neked is olcsóbban megvásárolni

-
Tim82
félisten
170 PPI a helyes. 216 PPI ugyanezen a kijelzőátmérőn/képarányon az 1280*800-as felbontású kijelzők pixelsűrűsége.
-
törölt tag
A általad megadott min spec.-nél le maradat a 4-es,gondolom 2.2 helyett 4.2.2 akartál írni

-
Köszi!
Korrekt teszt, épp valami hasonlót keresek a feleségemnek, lehet, hogy ez lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- VGA kibeszélő offtopik
- Formula-1
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- Asus ROG Strix GAMER PC! Ryzen 3700X / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- Sok Extra! Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A ZTE az néha nem mászik fel a egyből,de ha újra indîtom,akkor belehúz! A Huawey az még a Puppy 1 linuxon is el ketyeg,de csak azért,mert egyszer ki-vertem a hisztit a t-mobnál,hogy mi a túrónak törlik le róla a linux illesztőt,és leküldtek rá valami frissítést.Szívem szerint feltolnék rá egy Peppermintet,de hogy csináljak boot menüt??

és vársz nekem utána jó lett nem tudom hogy neked is az lesz de majd ird meg.
na szóval akk leformáztam utána megnézem az adatokat és látom hogy kiirja rendesen a ramot is megnézem és 600mb foglaltról lement 250 re és már nem volt lassú

Persze ez most direkt szúrka-piszka, szabad nem komolyan venni