Hirdetés

2022. november 30., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) cizoe


cizoe
őstag

Nekem tetszett. Bár nem estem tőle hanyatt, ismertem nagyjából az alapul szolgáló mizériát, de semmiképp nem volt negatív véleményem a filmről miután megnéztem. Nem lett rossz semmiképp sem. Az SS központ pedig olyan szépen meg lett csinálva (nem tudom cgi volt-e), de akkor bólogattam rendesen, igen szép munka. 6/10

A cikked pedig remek szerintem, jól összeraktad, grat hozzá! :R

[ Szerkesztve ]

(#2) Superman válasza cizoe (#1) üzenetére


Superman
nagyúr

Köszönöm. :) Felemás érzéseim voltak a filmmel kapcsolatban, ez jött le a cikkben. Az imdb-n kapott 7.4-et mindenképpen túlzásnak tartottam, ezért lett nálam 6.5.

(#3) cizoe válasza Superman (#2) üzenetére


cizoe
őstag

Hopp, lejárt a mod idő. :B

Szóval a film jó. Jó, de éppen az általad írt "visszafogottság" miatt nem hagyott bennem semmi mély nyomot, ami miatt esetleg újra meg szeretném nézni / megvenni dvd-n.

Ezt olvastad? Jókat mosolyogtam rajta. :U

[ Szerkesztve ]

(#4) Superman válasza cizoe (#3) üzenetére


Superman
nagyúr

Ez a film éppen ellentéte a "Battle of the Bulge"-nak (A halál ötven órája), ahol semmi nem volt autentikus, még arra sem vették a fáradtságot, hogy a tankokat átalakítsák kicsit, hogy Tigriseknek, meg Párducoknak nézzenek ki, viszont a színészi játék fantasztikus volt, ezért néztem meg már tucatszor az évek során.

(#6) Superman válasza cizoe (#3) üzenetére


Superman
nagyúr

Még nem olvastam, de el fogom, mert tényleg jónak tűnik a cikk. Átfutottam és Stauffenberg fia valami olyasmit mondott, hogy minden olyan Hollywoodi film, amiben Cruise személyesíti meg az apját, csakis bárgyúság/ostobaság lehet. :)

(#7) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

Jó film, nagyon vártam, és tetszik. :C
Szeretem a 2. világháborús alkotásokat.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#8) bartucc


bartucc
addikt

NAgyon jó kis cikk, épp most akarom megnézni, majd megírom a véleményemet, de nagyon aprólékos lett, gratula hozzá! :R

"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//

(#9) Skizz


Skizz
addikt

szerintem jó film, nekem tetszett. pedig csak divx-be néztem gagyi hanggal...

(#10) Sn00k


Sn00k
veterán

Hi all!

őőőőőő hát igen, ez a movie nekem is bejött, imádok world war-os témájú moviekat. Rendesen összerakták a filmet... GG!
Aki nem látta nézze meg egyszer kötelező, bár én se voltam annyira elájúlva, jobb lett volna több fightos részlet, de hát ez a film sajnos pont nem erről szól:)

3njoy the Lif3

(#11) gabor85


gabor85
őstag

Két hete néztem. Amikor vége lett és mentünk ki a teremből, láttam egy síró nőt :((.
Nem volt rossz film, nálam 7/10. Tom C. pedig most nem alakított rosszul... vagyis tűrhetően.

[ Szerkesztve ]

(#12) robiakiraly


robiakiraly
csendes tag

Eszméletlen, hogy néhány ilyen és ehhez hasonló "filmalkotás"-sal mennyire lehet manipulálni embereket... :N
Azért az,hogy a Führer a "történelem legnagyobb gonosztevője" lenne,az túlzás,nem is kicsi.
Soha azóta senki nem tett annyi jót a német néppel,mint ő, de ahogy a mai Németországot látjuk,igaza volt Hitlernek,mikor azt mondta: "Ez a nép nem érdemelt meg engem"

Hálivúdban meg néhány-a témához teljesen kontár-ember megír 1-1 ilyen "történelmi" filmet,melyeknek a valóságtartalma bőven 50% alatt van,az emberek meg sírva jönnek ki a moziból :D nevetséges...
Amúgy a Sorstalanság óta nem volt szerencsém ilyen ótvar filmhez.

A cikk viszont nem lett rossz, részletesen bemutatja a filmet.

[ Szerkesztve ]

!!! HARDCORE WILL NEVER DIE !!!

(#13) Varoz válasza robiakiraly (#12) üzenetére


Varoz
őstag

Ezzel én is egyet értek, biztos jó film csak tényleg a fele sem igaz. Mindig Hitlert állítják be a legnagyobb gonosztevőnek, holott ő csak rendbe hozta Németországot és megmutatta, hogy lehet élni a bankok nélkül is és ez nem tetszett a bankároknak.
Na mindegy ez az én véleményem(de jó lenne már felnyitni a szemeket) és remélem nem köveznek meg érte.

hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)

(#14) gabor85 válasza Varoz (#13) üzenetére


gabor85
őstag

"Vannak szörnyek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek lehetnének. Akik sokkal veszélyesebbek náluk, azok a teljesen normális emberek."

Primo Levi
(olasz író, Auschwitz tanúja és túlélője. Legismertebb műve: Se questo é un uomo - Ember ez?)

Ez a fenti idézet, a GEO magazin idei első számában található.

Én elhiszem neked hogy van igazság abban amit mondtál, de ne tereljük a beszélgetést az antiszemitizmus felé (még időben vagyunk, mielőtt ránk nem szólnak!)
Csak próbáld meg átérezni ennek az elszenvedőinek a sorsát is.

[ Szerkesztve ]

(#19) Bordoi


Bordoi
őstag

Az utolsó négy hozzászólást töröltem. Ne vigyétek el a témát rossz irányba!

[ Szerkesztve ]

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#20) Superman válasza Bordoi (#19) üzenetére


Superman
nagyúr

Igen, csatlakoznom kell. A film nem arról szól, hogy ítéletet mondjon Hitlerről, vagy a Harmadik Birodalomról, hanem csakis arról, hogy mi történt az események szintjén a puccs alatt. Ebből ne vonjunk le olyan következtetéseket, amelyek aktuálpolitikaiak lehetnek, mert az nagyon rossz irányba visz el.

Egyébként magáról a vezérről csak annyit, hogy akkoriban egyik hadseregben sem büntették halállal azt a tábornokot, aki nem nyert a fronton, vagy visszavonulni volt kénytelen. Hitlernek ez szokása volt, vagyis úgymond Berlinbe rendelték a delikvenst, ami egyet jelentett a kegyvesztéssel. Ebből aztán mindenki levonta a tanulságot és a legtöbben végeztek magukkal.

Érdekes, hogy a puccs legjobban Franciaországban sikerült, de erről a film persze nem beszél, nem ez a témája, pedig ez is megérne egy feldolgozást.

(#21) Varoz válasza Bordoi (#19) üzenetére


Varoz
őstag

Már elnézést, de az én hsz-omban amit töröltél semmi rossz nem volt. Vagy a hazaszeretet rossz irány? Szerintem nem, és attól, hogy ez a fórum nem arról szól, attól kéne róla beszélni mert elég sz.r a helyzet.

hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)

(#22) raskolnikoff válasza Varoz (#21) üzenetére


raskolnikoff
őstag

ha így teszel rövid úton ki fognak rakni, itt a poiltika tabu. ne hidd hogy hülyülök. ők se fognak ;]

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#23) Varoz válasza raskolnikoff (#22) üzenetére


Varoz
őstag

Na mindegy akkor hagyom.

hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)

(#24) Superman válasza Varoz (#21) üzenetére


Superman
nagyúr

Nyilván beszélni kell a mai magyar helyzetről, de amiről írtam, csak egy film. Feltételezhetően a moderátor - helyesen - arra gondolt, hogy egy adott történelmi szituációt bemutató fimtől, ne jussunk el a mai magyar valóságot taglaló kommentárokig.

Ami pedig Hitler történelmi megítélését illeti, a film sem tesz ilyet. Meg lehet ítélni, de az alapos kutatást igényel, amivel egyikőnk sem rendelkezik. Én speciel ezért nem mondanék olyat, hogy Hitler a "német nép jótevője volt", meg a "nagytőke megzabolázója", stb.

(#25) ^Clown


^Clown
veterán

Nekem abszolút nem tetszett a film, a már tárgyalt csúsztatások miatt. Annyira unalmas már ez "az összes német náci" történet.

Hitler a történelem legnagyobb gonosztevője: ezzel sem igazán értek egyet...

(#27) Patriarch


Patriarch
tag

Tegnap este megnéztem én is a Valkűrt végre (már 1 hónapja tervezem)
Nekem nagyon tetszett! Először azt hittem, hogy valami unalmas 1 a sok közül filmet fogok látni de kellemesen csalódtam! Mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg akiknek tetszenek a háborús vagy éppen történelmi filmek!
Szép napot!

Péter. |

(#28) Sanyix válasza Bordoi (#19) üzenetére


Sanyix
őstag

Rossz? max idézőjelben... igazából csak pár vezetői körnek rossz, mindenki másnak csak az igazság.

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#29) lúzer válasza ^Clown (#25) üzenetére


lúzer
veterán

én is ismerek nagyobb gonosztevőt, csak kisebbek az eszközei, nincs akkora hatalma :U

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#30) Superman


Superman
nagyúr

Ez a film nem a holokausztról szól. Pusztán arról, hogy a nagyrészt nemesi származású tábornokok, hogyan gondolkodtak Hitlerről és céljairól. Ők úgy gondolták jobban csinálnák. Nem a háborút, mert abból a legtöbbüknek már elegük volt.

Aki a holokausztot akarja tagadni, tegye, de ez a film még nyomokban sem tartalmaz utalást rá, s nem hiszem, hogy egyik összeesküvőnek is eszébe jutottak volna akkoriban a hadifogolytáborok.

(#31) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

robiakiraly: Figyelmeztetlek, hogy a törölt hozzászólásban hangoztatott nézeteidtől kíméld meg a Fórumot! :(( Ahhoz a filmnek semmi köze sincs, hogy számodra mi bizonyított és mi nem.

[ Szerkesztve ]

"Árpád hazájában jaj annak, Aki nem úr és nem bitang."

(#32) Varoz válasza Sanyix (#28) üzenetére


Varoz
őstag

Én például örülök, hogy legalább van aki foglalkozik ezzel. :R

hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)

(#33) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

Mivel a topikot nem akarom zárni, az aktuálpolitikára és politikai ideológiákra történő utalásokat ezután pihenővel fogom szankcionálni!

"Árpád hazájában jaj annak, Aki nem úr és nem bitang."

(#34) robiakiraly


robiakiraly
csendes tag

Rendben,csupán logikusnak tűnt,hogy ha "holokauszttúlélőkről" lehet írni,akkor azt a HSZ-t is lehet kommentelni...

üdv

!!! HARDCORE WILL NEVER DIE !!!

(#35) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

Ha jó II. vh.-s drámát akartok látni, amiben németek vannak, nézzétek meg a Bukást...lehetőleg az extended editiont. Ez a film egy szánalom. Részemről 0/10.

[OFF] Amúgy meg a 30'-as évek Németországjában milliós munkanélküliség volt a gazdasági válság miatt, és ezt úgy orvosolták, hogy a Reichsautobahnokat (Birodalmi autópálya) építésére vették fel a munkanélkülieket. Csökkent a munkanélküliség, és az állam is jól járt. :K a szörnyeteges témához: Albert Speer szép új Németországot tervezett, de H. a partraszállás után már csak a romboláson gondolkozott...

ha sérti a mod., akkor szedjétek ki természetesen [/OFF]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B IX | 3D nyomtatás Bp és környéke -> bit.do/fliccprint |

(#36) BITBOYS válasza Mr.Csizmás (#35) üzenetére


BITBOYS
addikt

Nem tudom elhinni, hogy ennyire szánalom a film, bár ízlés dolga.
Nácis film akkor Napola

lordshop.hu -reg eladó

(#37) Mr.Csizmás válasza BITBOYS (#36) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

Hozzáértés...nem vagyok náci, de attól még ismerhetem a dolgokat...nem korhű/élethű/stb...

szerk: off-ba rakom

Napola az jó.

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B IX | 3D nyomtatás Bp és környéke -> bit.do/fliccprint |

(#38) Pacák


Pacák
senior tag

A Regiment legfrissebb számában is foglalkoznak a Valkűr témájával. Van benne egy-egy fotó profilból Stauffenberg ezredesről és Tom Cruise -ról is, ott elég nagy a hasonlóság. Ha csak ezt nézném, akkor látatlanban igazat adhatnék a szereplőket válogatóknak, de a filmet még nem láttam, és az alapján is szeretnék véleményt alkotni. Egy másik fotó is van Stauffenbergről és azon a képen emlékezetem szerint mindenkinél magasabb volt, Tom Cruise -nál alacsonyabb szereplőt találni viszont elég nehéz ügy. (Mondjuk Mel Gibson és Sigourney Weaver játszott már szerelmes párt, de megoldották a filmkészítők ügyesen - Sigourney Weaver árokban közlekedett, a kamera meg úgy filmezte őket, hogy ne legyen feltűnő.)

Nuclear launch detected

(#39) Pacák


Pacák
senior tag

Csak úgy eszembe jutottak a témában, hátha kedvet érez valaki, hogy megnézze, vagy elolvassa ezeket is.

Most és mindörökké

Oroszlánkölykök - Ezt sajnos nem láttam, "csak" rongyosra olvastam a könyvet.

Nuclear launch detected

(#40) Mr.Csizmás válasza Pacák (#39) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

Az elsőt olvastam, No.1 :)

"Szólítson csak Cirminek." | B&B IX | 3D nyomtatás Bp és környéke -> bit.do/fliccprint |

(#41) BITBOYS válasza Mr.Csizmás (#37) üzenetére


BITBOYS
addikt

Én még nem láttam a filmet, de törekszem rá. :)

lordshop.hu -reg eladó

(#42) Superman


Superman
nagyúr

Azért az USA-ban valakire rásütni, hogy náci, elég nagy sikk. Sok művész, író, filozófus komprommitálta magát a háború alatt, sokat vádoltak később kollaborációval. Például Martin Heideggert, a filozófust, több száz tanulmány született arról, hogy miért is volt náci, akár meggyőződésből, akár saját pozíciójának megtartásáról szólt is ez a történet.

Viszont ez a film legalább nem ítélkezik, igaz ezzel lett szürke, jellegtelen.

Ami pedig azt illeti, nem pusztán jó német Wehrmacht tisztek, nemesek voltak benne az összeesküvésben. Nebe SS altábornagy hírhedt volt még az SS köreiben is, mégis a puccsisták mellé állt, igaz később igen rémesen végezte.

Goerdeler története is érdekes: bujkált egy ideig, de amikor megtudta, hogy 1 millió márka vérdíjat tűzött ki a fejére Hitler Kelet-Poroszországban élő fivéréhez menekült. Egy nő, bizonyos Helene Schwärzel felismerte és feljelentette, így fogták el. A nőt a vezér fogadta a főhadiszálláson és állítólag saját kezűleg nyújtotta át neki a jutalmat.

(#43) Superman válasza Pacák (#38) üzenetére


Superman
nagyúr

Huh..érdekes. :) Tom Cruise sokkal alacsonyabb még Kenneth Branagh-nál is, pedig ő sem magas, 178cm. Na jó, csizmában volt, ez emelt rajta 2cm-t kábé, de Cruise is abban volt. :D Viszont a rendező Singer, amikor megkérdezték tőle, hogy miért Cruise, hiszen annyi sokkal jobb színész lett volna a szerepre, olyan orbitális baromságokkal indokolta a választását, hogy még leírni is szégyen. :D

(#44) ipavlidu!


ipavlidu!
tag

Ez az imdb szerinti értékelés egy kicsit félreérthető. Bár lehet hogy csak én vagyok hülye és csak nekem jön úgy le hogy ez az imdb értékelés....

(#45) Superman válasza ipavlidu! (#44) üzenetére


Superman
nagyúr

Szerinted, hogyan lenne jó/jobb? Most ez van:

"Imdb szerinti értékelés"

"Az imdb értékelési rendszere alapján nálam" v.
"Az imdb-n feállított pontozás alapján nálam", stb.

Mindegyik elég hosszú. Aki meg megnézi az imdb-t, úgyis tudja mennyit kapott.

(#46) atee


atee
őstag

Én többet vártam a filmtől. Számomra nem több mint egy egyszer nézhető esti mozi ami majd szinte feledésbe merül évek múlva.

D-day 2002-01-04 01:54

(#47) daninet


daninet
addikt

Nekem nem tetszett...a színészek jók de nagyon "mű" volt az egész nem tudtam átérezni szóval nem jött át :DDD
Tom Cruise meg mint egy robot..lehet hogy ez a szemtakaró tette de a "feszes" náci nem ment neki...én sem értettem, hogy azon kívül, hogy nem szeretik hitlert mi a baj vele...szóval 4/10 nekem nem hogy feledhető de már el is felejtettem..túl sok jó filmet néztem mostanában lehet...

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#48) bishoplogan


bishoplogan
senior tag

Tetszik, hogy a történelemmel összehasonlítottad. Látszik foglakoztál a filmmel :)

(#49) Superman válasza bishoplogan (#48) üzenetére


Superman
nagyúr

Kösz, de inkább több könyvet olvastam a témáról és ezek jöttek le a kritikában.

(#50) Pacák válasza daninet (#47) üzenetére


Pacák
senior tag

lehet hogy ez a szemtakaró tette de a "feszes" náci nem ment neki...

Felületes a történelemoktatás. :N Az egyenruhájuk sem egyforma. Nem az SS tisztje volt, hanem a Wehrmachté. A Wehrmacht a hivatásos/hivatalos szárazföldi haderő, az SS pedig egy önkéntes alapon szerveződött, pártközeli fegyveres testület - kb. egy "magánhadsereg", aminek a háborúban előrehaladva már elég nagy volt a befolyása ahhoz, hogy megkapja a legmodernebb haditechnikát. Pl. ha a Wehrmachtnak nem voltál megfelelő egészségügyi okok miatt, akkor még lelkes párttagként önkéntes alapon beugorhattál a frontvonali húsdarálóba SS-egyenruhában. Stimmt?

A kardcsörgetős, katonaindulós mentalitás egyébként tényleg jellemző volt a német nemzetre, de ne vegyünk mindenkit egy kalap alá a nácikkal. Ha ezt teszed, akkor tényleg nem érted, hogy mit akart elérni az maréknyi ember, akiknek a tragédiáját megpróbálja ábrázolni a film. :)

[ Szerkesztve ]

Nuclear launch detected

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.