Hirdetés

2024. július 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14) NoMix


NoMix
tag

Ha jó hangminőséget szeretnél minden digitális zaj nélkül akkor van három chip javaslatom.
Az első amit még be is tudsz szerezni az egy EMU 10k3 vagy valamilyen nem realtek alapú Creatíve sound blaster mondjuk ebben a rétegben a legjobb az RX5 Audigy. Lényeg hogy a chip EMU legyen és ne legyen mellette más chip csak tranzisztor és PCIEx1 to PCI chip az az igazi.
A másik a Yamaha YMF 754 ezt olyan nehéz beszerezni hogy már csak nagyon drága szintetizátorokban lehet fel lelni a belseje olyan mint az EMU 10k 20k 40k stb.
a Hatmadik az ESS Sabre 32 itt a chippnek van kapcsolási rajza és neked kell megépíteni.
A RIAA nem jó PC-re mert nem Phono hanem inkább Line kimenete van. a chip pedig 3.3V kimenete van a tranzisztorok előtt amik gyengítik le a feszültséget vonal szintre és erősítik a teljesítményt a fejhallgató kimeneten. Tehát vég csövet kell meghajtanod ahhoz hogy jobb hangot kapjál én fej hallgatóhoz ECL82 vagy ECH82 tudok ajánlani azok olyan sor kivezérlő csövek voltak amiben van egy meghajtó trióda és van egy végfok pentóda vagy trióda. lényeg hogy minél kevesebb alkatrészből álljon mert annál kevsebb lesz a torzítás és az alkatrészek hatása a hangra. nem ártana egy oszciloszkóp mert nem fogod tudni mit nem akarsz hallani hogy ki tud szűrni hogy mit alakíts a kapcsolásban. ha kellemesebb hangokat akarsz akkor ellenállásban szén film réteg mivel a szén nem mágnesezhető mint az aluminium vagy ferro oxidok. Az elektrolit kondenzátort csak pufferben használj minden más esetben 1 vagy 2 mikro farád a rácsokra és csak mkp-t használj a nagy feszültségek miatt. Csak a végfok cső tudja meghajtani katód követőben a fejhallgatót ha nincs trafód. Anód követőben ugyan úgy fog szolni azzal a különbséggel hogy magas feszülség lesz a fejhallgatóban.
zénerben os kötheted a csöveket hogy erőteljesebben erősítsen de ahhoz meg nincs kapcslás az interneten. neked kell ki találni egyet.

[ Szerkesztve ]

Frissen vásárolt profil. XIRA T.E.G.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.