- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
ernyo15
csendes tag
Már régebben hozzá akartam szólni én is a tisztítás témához, egy régi hozzászólásomban már linkeltem egy videót de azóta ahányszor téma volt be akartam linkelni a következőt is:
[link]. A Snack kiegészítőt a fedő miatt vettem meg, amikor túl zsírosat vagy páctól tocsogó dolgot sütök belátásom szerint egy darabig takarom a fedővel hogy kevesebb fröccsenő anyag érje a felső részt, egyébként szivaccsal és mikroszálas kendővel tisztítom a fűtőszál környékét.
Azonban ma nem is erről akartam írni hanem egy kis kedvcsinálót hoztam, megsütöttem az 574-es hozzászólásban linkelt oldalról a kenyérlángost (már kétszer), nagyon finom.
Nem volt itthon 00-ás pizzaliszt így csak finomliszttel készült meg császárszalonna helyett baconnal de csak ismételgetni tudom hogy nagyon finom. A videóban használt sütőedény mellett amikor másodszor készítettem kis 20 cm-es tortaformát is használtam a sütéshez, így amíg egy sült elő tudtam készíteni a következőt. -
ernyo15
csendes tag
Jónak tűnik az a Tefal is, kipróbálnám, talán tényleg egyszerűbb a tisztítása. A BB topicban megkérdezheted akinek Tefal van hogy valóban elegendő-e a tartozékait és a fedőt elmosni vagy az is tud egyéb módon is koszolódni (lásd itteni fűtőszál és ventillátor téma). Nem tudom az alábbi oldalakon túl vagy-e már, hátha segítenek a döntésben, a tesztes cikkben az elvárások alapján is adnak ajánlást :
[link]
[link]
[link] -
Smiro
senior tag
Még mindig vásárlás elött állva: Tefal YV970815 Actifry Genius XL 2 az 1-ben eszközt használ valaki? A dupla sütés lehetősége, és talán a tisztántartás jobb kilátásai miatt hezitálok ezen, vs Philips. (A BW a kínai termékek adózási problémája és a garancia miatt lehet rázós.) Szóval ha valakinek van tapasztalata és megosztaná
-
válasz
Ajándékok #590 üzenetére
Az Arifryer ventilátorára nem kerül semmi, a fűtőszálra is alig, fél év után is nagyon kis mennyiség volt, amit le lehetett könnyen takarítani. Egyébként meg a zsírszűrő semmit sem érne. Ha túl sűrű lenne, gátolná a levegő áramlását, ha meg nem elég sűrű, akkor átengedi a zsírt.
-
Ajándékok
aktív tag
Nincs ezekből olyan, amiben van egy könnyen kivehető, mosható zsírszűrő (olyasmi, mint a páraelszívókban)?
-
-
erdey_a
addikt
válasz
eagleberg #584 üzenetére
a valóság ezzel szemben az, hogy ha használat után egy mezei konyhai mosogatószeres szivaccsal áttörlöd, akkor nem fog centi vastagon rárakódni semmi (legalábbis nem olyan gyorsan) és nem kell aztán durva vegyszerekhez nyúlni.
Ugyanitt megjegyzem, hogy a tűzhely sütőjét is ki szokás takarítani és az olajos edényt is. Tehát akkor ezek is zsíroldó vegyszerben úsznak. -
eagleberg
tag
Gondoltam hogy hasonló válaszok fognak érkezni.
Mindenkinek finom zsíroldó vegyszerekben párolgó finom sült krumplit és husit kívánok.Bakker ... egészségetekre
De hogy valami értelmeset is írjak. Ezeket a gépeket nem lehet normálisan kitakarítani, csak ha darabokra szered és úgy zsíroldás + alapos öblítés.
Itt egy jó kis videó milyen könnyű is szétszedni -
eagleberg
tag
válasz
Schizoka #580 üzenetére
Kb 1 éve használunk forrólevegős sütőt. Mostanra a fűtőszálon és a felette lévő részen ocsmány módon ráégve a zsír meg még a tököm tudja micsoda. Ez bizony minden újabb használatkor 180 fokon égeti tovább a ganét. Szerintem ez nem egészséges ... akár rákkeltő is lehet.
-
Smiro
senior tag
Köszi, most véletlenül épp itt fosom a szót. Még nem vettem meg, mert Alzánál csak zsákbamacskát lehet venni. Kapni lehet, de nincs kiállítva. Nem mutatják meg. Klarstein van 6 féle, de Philips egy se. Mondják van 14 napom, hogy elálljak. Ja, vegyem meg kiegészítővel anélkül, hogy lássam. Tiszta hülyék. Most azt nézegettem, hol lehet kapni, hogy lássam is élőben, mekkora. Hihetetlen, hogy dobozzal együtt sem hozták ki megnézni, 250 km-t utaztam fel Pestre miatta...
-
Smiro
senior tag
válasz
Schizoka #573 üzenetére
Mi a tököm nem rákkeltő manapság? Mennyi sültkrumplit kell befalni ahhoz, hogy az okozzon rákot? 62. éves vagyok. Pirítós kenyér gyermekkoromban platnin sült. Megégett, kicsit lekapartuk, ettük. Pedig rákkeltő haha volt. Anyám mindig sötétre sütötte a rántott húst. Régen zsírban, újabban olajban. Pedig valamelyik módi halálosan rákkeltő. Gyógyszert nem szedek. Vérkép: magas koleszterin. Talán mert sok füstölt kolbászt, sült oldalast, pörköltet bográcsban, faszénen sült húsokat nyomok. Szalonnát teendő este sütöttem, és égett részt is ettem. Meg kis vörösbort. Igaz, a vitamint szedem. Az 56-os multit. Este egy kupica. Jaagermaister a leánykori neve, de annyi gyógynövényekből áll. Mondták már, hogy a mikrosütő is az. Biztos. Vagy 35 éve használom. A kávé is veszélyes. Azt is iszom cukor nélkül természetesen, az íze miatt. Tojásból is csak annyit, amennyi jólesik friss parasztkenyérrel. Ha az 7 db, akkor annyit. Szerintem hamarabb fog valóban rákot okozni a benyelt vegyszer, a műanyag, meg az ideg, amit más patkány dolga miatt el kell tűrni munkahelyen, meg a hétköznapi életben. Ha parázol, 160 fokon süsd a kaját. Most azt mantrázzák. Holnap majd mást. A koleszterinszintet is a gyógyszergyártó találta ki és határozott meg olyan értéket, hogy minden egészséges ember rinyáljon és szedjen csökkentőt. Szerintem. Régen mondták azt is, hogy a szűk farmer impedanciát, hererákot okoz. Lett vagy három lányom, a mai napig csöves Levi'sben járok és még talán mindig megy valamennyire. Szóval ennyit a kurva okos jóslatokról szerencsére. Ha meg menni kell, akkor kicsekkolok. Senki nem él örökké, de addig is azt és úgy eszem, ahogy jólesik. Jó egészséget Neked is és mindenkinek, aki olvassa.
-
Mitől lenne ez a különbség? Azt tudom elképzelni, hogy magasabb hőfokon és hosszabb ideig sütöttek levegőfújós sütőben, mint olajban. Ekkor lehet több akrilamid. Egyébként mitől keletkezne több? Esetleg azt el tudom képzelni, hogy olcsó levegőfújós sütőket teszteltek, melyek bevonatából kerültek vegyületek az élelmiszerbe .
Én speciel max 180 fokon szoktam a krumplit sütni (az ajánlott 200-210 fok helyett), és még így is kevesebb idő kell neki Airfryerben, mint amikor sütőben sütöm, szóval kétlem, hogy több akrilamid keletkezne.
-
123xyz
aktív tag
Anno a BB topikban volt róla szó minimálisan, kb ez a pár hsz tartozott a témához: [link]
Utolsó kommentet idézve: "Ennyi erővel légkeveréses elektromos sütőt se lehetne venni, mert ugyanazon az elven működik" - nekem ez elég logikusnak tűnik, így őszintén szólva nem néztem utána alaposabban -
agroman
aktív tag
egy masik forumon olvastam eloszor, hogy az airfryer nem a legegeszsegesebb eszkoze az etelkeszitesnek. nagysagrendekkel tobb veszelyes rakkelto anyag (akrilamid) kepzodik a sutes kozben, mint olajban sutesnel.
hallottatok mar rola? -
Siriusb
veterán
Üdv!
Az Aldis sütővel (a kicsivel) kapcsolatban kérdeznék:lehet egyszerre kétfélét sütni benne? Pl. krumpli és feltét. Ha nem, van olyan gép, amivel ez megoldható? -
Smiro
senior tag
válasz
Ajándékok #555 üzenetére
Köszi! Csak most kezdek szétnézni, fórumot olvasni, meg tapasztalatokat. Sajnos a konyhai kombi sütő behatárolt, nincs 3 fázis, vagy külön biztosíték kellene talán egy hőlégkeverésesnek. Sok az elektromos eszköz. Most vagyok túl a ház felújításon nem akarok mestert látni és újra mindent szétverni. A meglévő is müködik, emiatt néznék alternatívát és épp a méret, a szagszűrő és a tisztább főzés miatt gondoltam ezen eszközök valamelyikére. Azt látom, hogy végülis mindegyik ugyanazt tudja, némileg a keverő lapátos lehet praktikus, már ha épp nem akad el. A Philips sütőben is rázogatni kell a krumplit, mint a 20 ezer alattiban. Mindegyik a krumpli, csirke, hal trióhoz ad programot, többi hús sütéshez gondolom recept könyv. De sütés közben soknak az ajtaját sem lehet kinyitni, hogy ellenőrizd, hogy áll a kaja, ezért is kérdeztem a szenzoros megoldást, mi a tapasztalat. De ha a szenzor csak a súlyt méri és az alapján állít sütés időt újra kérdés, honnan érzi, hogy mondjuk fél kiló halat, vagy marha húst akarok sütni. Ha húsonként is ki lehetne programot választani ennyiért, nagyobb lenne a bizalom. A Ninja esetleges javítása lehet necces, de alaposan megnézem.
Ollie
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
GreenGoblin #376 üzenetére
Szia
Ha vannak újabb tapasztalataid a Ninja-ról, írhatnál róla.
Smiro: Ha drágább gépet akarsz, nézted már a ninja foodi max-ot?
Amikor akciózzák 200€ körül kapható. -
Nekem Airfryer XXL van, de nem a szenzoros változat, szóval arról nem tudok nyilatkozni. Viszont eszméletlenül megkönnyíti a sütést, csak beöntöm az elősütött mirelit hasábburgonyát, és kb 15 perc alatt kész. Ugyanez igaz rengeteg elősütött dologra. Tudsz benne grillezni is, és ha pl valami lapos dolgot sütsz, akkor jól jön a rács, amire még egy réteget tudsz pakolni. Én nem bántam meg, hogy nem valami olcsóbbat vettem. Ja, és mindenen (kivéve a rács sajnos) tapadásmentes bevonat van, szóval nem ragad meg ég oda semmi. Nem elősütött dolgokhoz is nagyon jó, de akkor előre le kell spriccelned minden olajjal (olívaolajjal szoktam), különben túl száraz lesz a kaja.
-
Smiro
senior tag
Sziasztok, kis érdeklődés vásárlás előtt: Philips HD9867/90 Airfryer SMART XXL -n gondolkozom, nyugdíj előtt még be szeretnék szerezni néhány olyan dolgot, ami jobbá teszi majd a szűkösebb napokat. Sajnos pár 10 ezren semmi nem múlik, tehát azt jobb napokra tartogatni nem szándékom. (Még azt is ellopják a végén...) Szóval a kérdés: látok kiegészítőket, de szükségesek lehetnek-e. Térelválasztó, és rács, a sütőfelület megduplázásához. Vagy eleve érdemes olyan sütőt keresni, amiben eleve mindez benne van? A "szenzoros" sütés érzékelő hogyan érzékelhet, ha nem hatol például a húsba semmi? Vagy ez a parasztvakítás, ami miatt dupla árat kérnek? No meg ebbe az árba beleférhetne az a két vasdarab, persze aki meg bírja venni, az a kiegészítőkre se spóroljon ugye. Szóval tud annyit a csúcs gép, ami miatt megéri vs a fele annyiba kerülőhöz képest
-
erdey_a
addikt
válasz
MittuDomain_ #549 üzenetére
ezt ne sajnáld, szerintem az, hogy nincs külön "lavór" plusz kosár, az abszolút hátrány
(egyébként még most is megvehető, én kosárba tudtam rakni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Akik mostanában vettek ilyen forrólevegős sütőt, örömmel vennék, ha a már tapasztaltabbak megosztanák velünk a...
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest