Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Kalandor: Habemus papam
- Pajac: Átlátszó fém
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alex73
tag
üdv olvastam az alábbi állítást a v4. ről igaz lehet? [link] V4-nek van egy nagy és megoldatlan (és megerősített) problémája a NAT-tal. Ha bármilyen okból csökken a PPPoE kapcsolat, a teljes NAT összeomlik, és az útválasztó alig működik újraindításig. Ez nem történik meg ha hardveres NAT letiltva. A probléma csak a V4-ben van ...
ez mennyire lehet probléma? meg oldás van rá vagy találkoztatok ezzel?
Digi neten lenne használva. 1043 nd v1 helyett ami még éppen hogy működik. Meg merjem vennni? vagy valami mást panelben használnám. -
alex73
tag
Ebből a routerből akkor a v4. Vagy v5. Szabad megvenni?
-
Szgaboo23
csendes tag
Sajnos a v5 verzióba van valami módosítva, ezért mikor akár ddwrt vagy openwrt után a gyári fw-t szeretnénk tftp-vel fel tenni akkor a szerver timeout hibával megáll. Ilyenkor vagy lesz egy szép brick vagy az előző rendszer indúl.
Ha már brick van akkor csak soros kábellel lehet visszahozni az élők világába.
A saját routerem is így járt jelenleg működő képes de valamit csinált az openwrt mert a gyári rendszer nem látja a 2.4ghz-t így csak az 5ghz-en sugároz.
A másik érdekes hogy c9-nek ismeri magát -
sgergi
veterán
válasz
nemethpityu #692 üzenetére
A rendszerben minden port gigabites? Illetve az UTP kábel is megfelelő? Eddig jó volt, és most változott, vagy eddig sem tudta?
-
nemethpityu
csendes tag
Helló
Van egy TP-Link Archer c7 AC1750 v2 router és nem akar a 250mbps net átjöni csak 100mbps és nem tudom miért.Tudna valaki segíteni?
-
Nemgézaa
csendes tag
Sziasztok
Látom, hogy másnak is van gondja a Wifi sebességgel, nekem is ezzel van bajom
V5-ös verzió, 2,4Ghz-en max 60, 5 Ghz-en max 300 Mbit/s ami átmegy, de gyakran sokkal rosszabb. A net DIGi1000-es, kábelen hasít.
A router gyári beállításokkal fut, körülmények optimálisak, nincs a közelben másik hálózat, a digi modemen is kikapcsoltam a wifit, akkor sem jobb az átvitel, ha 2 méterre vagyok a routertől.
Van valami ötletetek, hogy mit lehetne még kipróbálni, vagy vigyem vissza és próbálkozzam egy másik példánnyal? Tanácstalan vagyok.
-
Tomjack
tag
Sziasztok,
SOS segítsetek. Sikerült az Archer c7 v4 roturemre rárakni a dd-wrt firmwaret.
Utána vissza akartam rakni az originalt, de valamit elcsesztem mert most abszolút nem érem el a routert.Hogyan tudnám visszaállítani az eredeti firmwaret mert már mindenhogy próbálkoztam.
Köszönöm
-
lewisfm
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos vettem én is egy ilyen Archer C7 V5 routert.
Wifi hozzáférési pontnak használom egy Telekom-os router/gateway-hez kötve, mert annak a wifi része katasztrófális volt, valamint jól jöttek a plusz LAN portok is.A problémák a következők:
- 2.4 GHz-en néha ledobálja a klienseket, de azok pár pillanatttal később újra tudnak csatlakozni.
Viszonylag szabad wifi csatornát kapot (9).- 5 GHz-en 80 MHz-es sávsélességnél nem lehet wifi csatornát állítani, fixen a 42-es csatornán megy, ami az összes szomszéd Telekom-os gateway 5 GHz-es wifi-jével ötközik, bár nincsenek azok túl közel.
- 5 GHz-en bár a link kapcsolat nem szakad meg, de egy idő és terhelés után bárminemű kapcsolat nem működik, amíg nem bontom a wifi kapcsolatot és kapcsolódok újra.
- Az egyik laptopomban AC-s wifi kártya van, de max 100 Mbit/sec körüli valós sebességet tud csak a kapcsolat 5 GHz-en, 2.4 GHz-en pedig csak olyan 70 MBit/sec-et. Még a Telekom-os gatwaey-en is jó kétszer gyorsabb volt ez.
Egy másik laptopnál nincs ilyen probléma.
A leggyorsabb kapcsolatot egy Samsung Galaxy S7 edge-el tudja, 410 Mbit/sec, pedig ennél jóval többet kéne tudnia.Szerintetek mit lehet ezzekkel a problémákkal kezdeni, avagy milyen másik routert vennétek helyette?
Per pillanat alig jobb, mintha nem is lenne, s csak a Telekom-os gatway-t használnám.
-
kola1234
tag
Üdv. Lenne egy hülye kérdésem.
Archer C7 V5. és egy s9+ galaxy.Nem kellene wifi 5ghz többet tundia 800mbps nél a routerrel egy helységben? Értem,hogy elméleti sebesség D:
Mi a megfelelő beállítás wifi esetében optimális működéshez? Gyári fw.
köszi. -
G.A.
aktív tag
Gyári FW-re TFTP-vel lehet visszaállítani. 4-es verziómmal már csináltam.
[Unbrick/Debrick TP-Link Archer C7 AC1750 WiFi router TFTP no serial console] -
endrep
csendes tag
Sziasztok!
Elvesztettem egy ilyen Archer C7 1750 V5 el a kapcsolatot OpenWRT piszkálódás közben, van erre valami gyógyszer? -
-
doe2
tag
Hello!
Jelenleg egy asus ac66u routerem van.
Az lenne a kérdésem ,hogy nektek a tp-link routerrel megy-e a 4K-s film streamelése wifin dlna-n keresztül.
Nekem jelenleg egy 20gb-os hd filmmel gond nélkül működik, viszont egy 50gb-os 4k film már akadozik rajta.
Köszi!
-
tomy86
addikt
Sziasztok!
Nemrég cseréltem le a régi (TL-WR740N 741ND) routeremet egy C7-esre (V5). Az a problémám, hogy wifin szánalmas a letöltési sebesség. A 4/10 Mbps sebességet tud átlagban, megnéztem a régi routerrel is és azon 100/12 Mbs körüli értékeket mértem. Beállítások ugyanazok és a sebességet is ugyanazzal a telefonnal mértem. Újraindítás után pár percig rendben van a sebesség.
Olvastam, hogy korábban másnak is volt hasonló gondja, de nem találtam, hogy volt-e megoldás. -
G.A.
aktív tag
Üdv!
[Legfrissebb Firmware V5-höz]
[2019-es Firmware-ek]De nem tudom, hogy mennyire lesz jó a WiFi.
Nekem v4-es van és szenvedek az 5Ghz-vel.
A gyári fw képes volt laptopon(802.11n 5ghz) 390-433Mbps-re, de a DD-WRTvel eddig csak 290Mbps-ig tudtam feltornászni (régi fw: 2018-03-13 R35927 (V5-re nincs ilyen)).
Ha DD-WRT-t felrakod és utána mégis a gyári fw-t szeretnéd használni, akkor azt nem tudod simán felülírni, csak a debrick módszerrel TFTP-vel.
-
Petyka3
aktív tag
Sziasztok! A mostanában forgalmazott V5.ös verzióra rámegy a DD-WRT-s firm?
-
Nincs Cloud-os izém, de egy asztali gép chrome-ja alól a tplinkwifi.net -et beírva, bejön a router bejelentkező oldala és be is tudok jelentkezni. Szerintem az asztalin és a routeren is minden default-szerűen van nálam az alapra állítva. Az admin jelszó természetesen más. A router pedig v2-es az utolsó firmware-el.... és gond nélkül megy.
-
zakrafein
csendes tag
válasz
bandigyerek #671 üzenetére
Köszönöm, hogy kipróbáltad. Gondolom a tiéd is fel van véve a tp-link cloud-ba - és Így viszont egyértelmű, hogy nálam nem 100-as vmi. Majd futok vele még egy-két kőrt.
-
zakrafein
csendes tag
válasz
bandigyerek #669 üzenetére
Három böngészővel is próbáltam ... de egyikkel sem megy ... persze megvagyok nélküle, csak tényleg érdekes. Csináltam egy gyári visszaállítást is és egyértelmű, hogy amíg nem léptetem be a routert a felhőbe, addig gond nélkül működik pc-ről is a belépés - onnantól viszont csak vezeték nélküli kapcsolaton érem el a routert.
-
zakrafein
csendes tag
válasz
bandigyerek #667 üzenetére
Vmiért a routerre kötött PC-ről a tplinkwifi.net feldobj a bejelentkező ablakot, de az e-mail és jelszó beírása után nem lép be, hanem visszajön/marad a bejelentkező ablak. Adatok stimmelnek mert a mellette lévő, de wifi-n kapcsolódó laptopról be tudok lépni.
Amúgy a www.tplinkcloud.com-on nem kéne látnom a regisztrált eszközöket? Van egy range extenderem is felvéve, de itt csak vmi kamerával kapcsolatos dolgokat látok. -
zakrafein
csendes tag
Sziasztok! Regisztráltam a routert a tp-link cloud-ba. Egy laptopról, ami a routerhez wifi-n kapcsolódik be tudok lépni a setup-ba az e-mail és jelszó megadásával. Tether alkalmazásból is elérem a setup-ot. Azonban a router-hez közvetlenül kábellel kapcsolódó pc-ről sehogyan sem tudom elérni a setup menüt ... pedig a beállítást erről a gépről csináltam, de a cloud-ba történő felvétel után már nem tudok innét rálépni. Ez csak így működik?
-
hepi62
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link Archer C7 v2 routerem es az a problemam, hogy VPN client modban nagyon lassu a sebesseg.
Probaltam a gyari szoftverrel es DD-Wrt-vel is. Mindket esetben a letoltesi sebesseg 15Mb/s a feltoltesi sebesseg pedig 1Mb/s korul alakul. Ha szamitogeprol kapcsolodok a VPN kiszolgallohoz tehat a router normal modban uzemel a sebbesseg 50/20 korul alakul ami kb a tenyleges net sebessegem.
Valakinek van tapasztalata, hogy VPN klienskent milyen sebesseg erheto el ezzel a routerrel? Gyanusan alacsonynak tunnek ezek az ertekek.
-
Pozitron
tag
Sziasztok
Kérlek segítsetek mert kicsit meg vagyok lőve a routeremmel. Elöljáróban, hálózatokkal foglalkozom, de egyelőre ez a router úgy sz*r ahogy van... baromi nagyot csalódtam benne.
Ez egy utolsó próbálkozás, hátha nektek van valami ötletetek.
- Vadiuj (3 hetes) Archer C7 - V5
- Legfrissebb szoftver
- Napi restart scheduledA fentiek ellenére 5Ghz-en, kb 1,5m-re a routertol, magas latency/packet loss a gateway-t pingelve!
Szó sincs internetről, már a routerig rossz a kapcsolat. Újraindítás után valamivel jobb, de nem hiszem hogy ennek így kellene működnie... Bárkinek bármilyen ötlet?
Alábbi két kép újraindítás előtt és után.
Előre is köszi ha bárki érdemben hozzá tud szólni. Ha nem, akkor viszem vissza...
-
bozsozso
őstag
válasz
bandigyerek #661 üzenetére
Egyébként mobil böngészőből is ment.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Kis segítséget szeretnék kérni.TelefononTether androidos alkalmazásban felcsatlakoztam a routerre, és gondoltam kipróbálom az egyik gépemen a blokkolás funkciót így saját asztali gépemnél rányomtam a blokkolásra. Ahogy kell bekerült a blokkolt kliensek közé majd miután feloldottam a blokkolást minden rendben ment, megy csak erről a gépről nem tudok belépni a router kezelő felületére az alábbi üzenetet kapva:
NOTE: You have exceeded ten attempts, please try again after two hours.
Ennek már több órája és a felhasználónév-jelszó pároshoz nem is enged beírni semmit.
Mit kellene megnéznem, ellenőriznem, hogy be tudjak lépni a router kezelő felületére?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Pharaoh
aktív tag
Ilyen routert szeretnék venni, csak kicsit aggódik, hogy a digis netnél gyakran lelassul és csak egy restart segit neki. Ez a V5-nél is előfordul? Vagy ez verzió független? Esetleg A7-el van ezzel kapcsolatos tapasztalata vkinek? Köszi
-
semetka
őstag
Lecseréltem a 841ND-met egy C7 v5-re. Szerintem kicsit gyengébb a C7 hatótávja, most még tesztelgetem.
Feldobott egy updatet: 1.0.4 Build 20180425 rel.72768
Érdemes felrakni? -
fireman123
őstag
válasz
bluemirage #652 üzenetére
"a leírás amit idéztél az még nem a V2-re vonatkozott a gyártói oldalon?" Nem derül ki a gyártói oldalon, hogy melyik verzióról szól a leírás
-
válasz
bakterka #650 üzenetére
Nem jobb a szórás a közös antenna esetén.
A V2 egyik előnye az volt, hogy dedikált 2,4 és 5 Ghz-es antennákkal rendelkezett. Ez a megoldás szinte minden esetben jobb. Hátránya az volt, hogy nem volt állítható a beépített 2,4 Ghz-es antenna... ezért a C7 v2 főleg vízszintes területre volt javasolt, hiszen nem tudtad irányítani a 2,4 Ghz szórását.
Amikor bejött a V4 sokan morogtak is, hogy ez bizonyos szempontból visszalépés. Még akkor is, ha 2,4 Ghz beépített volt. Ezt egyrészt a mérnökök úgyis figyelembe vették, másrészt 2,4 Ghz nem kényes az ilyen akadályokra.Kényszerű megoldás az amikor egy antennával próbálják mindkét frekit forgalmazni.... ahogy ezt a V4-nél tették. Előny az irányíthatóság lehetne, de a közös antenna döntésével eltéríted mindkét frekit... azt is amit nem akartál.
Ennek ellenőre a trend és a jövő a közös antennáké és ahol az hátrány ott igenis vonjanak másik eszközt a kieső, szélső területek lefedésére.fireman123: a leírás amit idéztél az még nem a V2-re vonatkozott a gyártói oldalon?
-
fireman123
őstag
válasz
bakterka #650 üzenetére
A TP-Link oldalon nekem elég zavaros a dolog, a szövegben azt írja, hogy:
"A 3db cserélhető, 5dBi-s külső antenna az 5 GHz-es hálózatot biztosítja, a 3 db belső antenna pedig a 2,4 GHz tartományban működik"
...ehhez képest a szöveg alatti ábra szerint meg mindkét sáv antennája a külsőkben van?Az meg főleg nem derül ki, hogy melyik verzóra vonatkozik a leírás.
-
bakterka
tag
válasz
fireman123 #649 üzenetére
Úgy tudom a v2 2,4-es antennái a házban voltak az alaplapon,v4-nél kikerültek az 5 ghz-es mellé .Ezért gondolom hogy jobb a szórása.
-
fireman123
őstag
válasz
bakterka #648 üzenetére
A 3 külső antenna az nem az 5GHz-es? ...erről a koedukált dologról hol lehet olvasni?
Nekem kb. 1 hónapja van meg a V5 verziós, korábban Linksys WRT54GL volt 10 évig, ....semmivel sem jobb a TP-Link C7 wifije mint a Linksys-é volt, ....sőt talán egy picit gyengébbnek tűnik, fsz+tetőtérbeépítéses családi ház, tégla falakkal, vb. födémmel, a routerem eléggé szerencsétlen helyen van, egyik szélső tetőtéri szoba szélső részén, ...a fsz.-i nappaliban már csak kb. fele jön a sávszélességnek -
bakterka
tag
válasz
fireman123 #647 üzenetére
Köszi!
Én inkább a "koedukált antenna" teljesítményére lennék kíváncsi,jobb lett-e hogy kikerült a 2,4 Ghz-es antenna kívülre?(Téglafalú családi házban használnám 120 nm) -
bakterka
tag
Hali!
Valaki meg tudná mondani igazából mi a különbség v4 és v5 között? -
bakterka
tag
Boldog Új Évet Kívánok!
Tudtok tuti boltot,ahol biztos v4 -es cuccot kapok?
Írtam több helyre,azt válaszlolták "külső raktár"-ból jön ,nem tudják milyen.Rendeljem meg és ha megjön nézzem meg.A másik helyen v5-ként árulják de a képen a két usb-s látható,ami ha jól tudom(javítsatok ki ha nem) v2-es. -
Magicrat
tag
válasz
bandigyerek #639 üzenetére
Hát nem tudom, elvileg tök egyszerű kéne, hogy legyen:
1: Bekapcsolom vagy ki
2: Megkeresem a kapcsolódó telókat, és kiválasztom, hogy melyiket akarom menedzselni
3: Beállítom a hozzáférési időzónákat szabálynak. (olvastam valahol, hogy pont fordítva működik a táblázat, tehát, hogy a beállított cellák nem a hozzáférést, hanem a tiltást jelentik. Így is próbálgattuk sokszor, sehogy nem működött a tiltott időszak, mindig volt internethozzáférés az adott telón.
3/b külön lehet az adott szabályt figyelmen kívülre rakni - felfüggeszteni, ha törölni épp nem akarom - ez a státusz kapcsoló.
4: (advanced/haladó beállítások fülnél) Ha akarok szavakat is le lehet tiltani pl. a "youtube"-ot sikerült, azt tényleg nem érte el az adott teló. Aztán néha igen, nem jöttünk rá, hogy miért.Ennél több beállítást egyszerűen nem találtam, nem kéne, hogy több órányi próbálgatás, leírás olvasgatás, youtube videó nézés (egyébként simán ugyanazokat csinálták, mint mi, de mindenki csak beállította a cuccot, de nem próbálta meg, tehát használat közbeni videót nem találtam) után ne működjön.
-
Magicrat
tag
Sziasztok!
Most a szülői felügyelettel gyűlt meg a bajom. Pedig tök egyszerű, nem hiszem el, hogy ilyen könnyedén szar valami...
Adott két vásott kölök androidos telókkal.
Mindkettőnek adtam hozzáférést a wifihez, de szerettem volna lekorlátozni, hogy tanuló és alvó időben ne ezek rovására szörföljenek.Namost amikor az idő cellákat kékítem be, akkor elvileg azt jelenti, hogy akkor szabad hozzáférésük van a nethez. Most bárhogy állítom az időt folyamatosan van netjük. Próbáltam mindkét verziót, és kint az állapot ikont is kapcsolgattam, de két állása van, szóval ha az egyértelműtől el is tekintek, akkor sincs sok variáció a kétféle lehetőséggel. És mindet természetesen kipróbáltam...
Még annyi, hogy felraktam a telómra a "Tether" progit, a távoli elérés miatt, de nem tudom, hogy előtte mi volt a helyzet...
Lassan kezdek eljutni odáig, hogy simán visszaviszem a boltba első munkanap
-
Magicrat
tag
Hahó!
Megpróbáltam, nem jó.
Viszont, most érdekes dolog történt, annyit értem el, hogy semmit sem értek.Az előbb stabilan mutatta a printer controller program a nyomtatót, közben be voltam lépve a router admin felületére (szülői jogokat állítottam be a gyerek telójához - wifi). Sikerült nyomtatnom a routeren keresztül.
Utána nem átültem a másik géphez, hogy onnan mit látok, erre mindkét gépen megint csak hol látja, hol nem a printer controller a nyomtatót. Kb 5 mp-enként változik.Nem kell véletlenül az admin felületen is engedélyezni valahol valamit? Router a nyomtatót látja, printer szerver engedélyezve van...
-
ACE-
addikt
válasz
fireman123 #626 üzenetére
Amikor kéri, hogy dugd össze a nyomtatót a géppel, akkor összedugod?
-
Magicrat
tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült venni egy V5-ös Archerc C7-es routert. Eddig tök baba, tetszik sok minden.
Viszont az USB-s nyomtatóval sikerült elakadni.
Adott egy HP 1020-as alap nyominger, ami a pc-hez volt eddig bedugva, évekig tette a dolgát.Most összedugtam az egy szál USB-n a routerre. Írja a haladó beállításban, hogy töltsek le hozzá "TP-LINK USB PRINTER CONTROLLER"-T.
A gond az, hogy a V5-ös höz csak mac-os verzió van, a V4-hez találtam windowsosat, fel is települ, viszont tök szürke az összes ikonkája, az auto connect printer list nem lát semmit.A router viszont látja a nyomtatót, kiírja, hogy a nyomtató neve HEWLETT-PACKARD HP.
Hogy kéne ennek kiéznie? Guglival találta különböző segítségeket, de ott mindenhol látja a printer controller program az adott nyomtatót...
Plíz help, hátha valamit ellámáskodtam
Köszi
Magicrat -
fireman123
őstag
Feltöltöttem a youtube-ra a telepítésről egy képernyőfelvétel videót, hátha ezt látva tud valaki segíteni. Minden titkosításnál ugyanezt a hibát produkálja.
youtube videó -
batagy
őstag
Sziasztok!
TP-Link Archer C7 V4-re felraktam a DD-WRT-t (12-20-2018-r38060 beta verzió, legújabb).
Működik, majdnem minden OK.Két szívfájdalmam van:
1) A routeren a Wifi visszajelző LED nem folyamatosan világít, hanem csak akkor villan fel, ha forgalmazás is van. Nem jó nekem így, nem látom hogy mikor van le vagy felkapcsolva a rádió.
2) A WPS gombra be szeretném állítani, hogy a Wifi rádiót be/ki kapcsolja. Ez a gyári TP-Link firmware-rel alapból ment, hosszan nyomásra a Wifi-t ki és bekapcsolta.DD-WRT-nél eszerint két dolgot állítottam be:
- Administration -> Reset Button: Enable (default így állt)
- Services -> SES / AOSS / EZ-SETUP / WPS Button -> Turning off radio: Enable.Mégse működik. Mióta beállítottam, majd rebootoltam a routert, azóta a rádió kikapcsolt, és nem kapcsolódik vissza. (A Turn radio off at boot: Disable-n áll).
Ez a gomb hogyan működik?
Hogy tudom most a Wifit visszakapcsolni?Köszönet
-
ACE-
addikt
válasz
fireman123 #621 üzenetére
Nem látni a folyamatot, hogy mit állítasz és hol akad el. Lehet egyszerűen a nyomtató nem ismeri a titkosítási szabványt, ami a routeren be van állítva. WEP/WPA1-2 stb.
-
fireman123
őstag
Sziasztok,
A napokban vettem egy TP-Link Archer C7 AC1750 routert, általában jól működik, azonban egy HP LaserJet P1102w wifis nyomtatót nem tudok vele wifin összekapcsolni, mivel a nyomtató a telepítés közben hibát ír ki, hogy a kiválasztott vezeték nélküli hálózat hitelesítési adatait nem kapja meg ....nem tud kommunikálni a routerrel (a tegnap lecserélt Linksys WRT54GL routerhez wifin kapcsolódott rendesen ugyanez a wifis nyomtató) .
.... az alábbi hibát jelzi:Mi lehet a bibi, lehet hogy a router webes felületén valami nincs jól beállítva?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Hogyan tudom legegyszerűbben tiltani a netet minden kapcsolódó eszközön? Persze nem lekapcsolásra gondoltam hanem router felületen.
Ja v2-es.
-
A levegőben történő összekötésnél feleződik az linksebesség, azaz a névleges csatlakozási sebesség fele érhető el. Pl. ha egy router 300 mbit-es linksebességet tud, akkor egy másik eszközzel kiterjesztve a WIFI hatótávját a levegőben már csak 150 Mbit-es névleges sebességig tudnak egymással beszélgetni. Pontosabban a gyengébbig eszköz linksebességének a fele érhető el. Ez óriási hátrány, hiszen a wifi eleve egy lassú dolog és ez a megoldás azt is felezi... Aztán hozzájönnek még a zavaró környezeti tényezők és a végén már alig marad sebesség.
Ha vezetékkel kötöd össze őket, akkor 1Gbit-en beszélgetnek egymással, azaz a mai viszonyok között semmi sem veszik el a második eszköznek is maximálisan kihajtható.
A korábban leírtak alapján... miszerint már a szintek között is alig megy át jel... nem ajánlom a levegőben történő összekötést. Ez van...
Ennél azért van még lejjebb... Konnektorba dugható hatótáv növelők.
Szóval amit javasoltál az szakmailag az utolsó előtti szint. -
bluemirage & irgum: Köszi a válaszokat! Valószínűleg egy mesh rendszer lenne a legjobb megoldás nekem, de abból a normálisak még legalább 3-4x annyiba kerülnek, mint 1db C7, tehát az még kiesik.
WDS-sel mi a tapasztalat? Az egyik legolcsóbb bővítés még mindig az lenne, ha még egy C7-et vennék és WDS-ben összekapcsolnám őket. A kábeles összekapcsolás sajnos nem megvalósítható ezért mindenképp valamilyen wireless megoldás kell a hatótáv növelésre. (irgum nálad gondolom kábellel vannak összekötve, mint router és AP.)
-
N.otorious
senior tag
válasz
bandigyerek #615 üzenetére
Rendben, köszönöm amit írtatok, megnézem.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
N.otorious #613 üzenetére
Beállítás. IP, DHCP, csatorna... nézd át. Ha mindkettőn megy a DHCP az szokott ilyeneket csinálni. A TP Link oldalán van fent szájbarágós leírás.
-
válasz
N.otorious #613 üzenetére
Szerintem csak' a beállításokkal lehet a gond, az ASUS-ok ennyiben jobbak, hogy ott a többségben dedikáltan vannak default beállítások az egyes üzemmódokra.
Router gondok
illetva talán még a hálózatos topik -
N.otorious
senior tag
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy ha jelerősítésre szeretném beállítani a C7 V2 routert, akkor miért bolondul meg a wifi? Azonos a csatorna, más a név, és ha aktiválom ledobál minden hálózatról. UPC a net.
-
Otthoni körülmények között a felhasználás módjától függ, hogy van-e értelme egy SSID-t használni, akár ugyanazon eszköz, 2 sávjára is, vagy akár több eszköznél is mindig ugyanazt az SSID-t adni.
Mobil függő amit írtál, azaz klienstől függ, hogy mennyire jól oldották meg azt, ahogyan a különböző WIFI-k között váltogat. Ezért is írta előbb a kolléga, hogy nála például egész jól sikerülnek váltások. De pl. az sem szokott jó lenni, ha már minimális jelerősség növekedés hatására az eszköz egyből átáll, azaz váltogat. Házi körülmények között a barangolás mindig kompromisszumos. A MESH hálózatok pl. erre nyújtanak megoldást.
A cég ahol dolgozom ott Draytek rendszert használunk 10 ezer négyzetméter lefedésére és ott működik a roaming is. De ezeknél a példáknál mindig oda jutunk, hogy a házi megoldásoktól ne várj sokat.Amikor másnak is telepítettem WIFI-t, akkor mindig külön SSID-ket adtam meg mindennek. Így könnyebb volt a távoli support is, mert a felhasználó mindig tudta, hogy melyik eszközre és ott melyik sávra csatlakozik és könnyebb a csak kvázi' mobil eszközöket jól használni.
Ha a laptop csak ritkán hagyja el a szobát, pláne a földszintet, akkor csak a földszinti eszköz SSID-t ismertetem meg vele és ha a vételi viszonyok engedik, akkor csak a 5GHZ-es sávot. De egy kevésbé sávszél igényes laptopnál csak a lenti eszköz 2,4GHZ-es SSID-jét ismertetjük meg vele, főleg ha teraszra vagy kertbe is ki szoktuk vinni.
Ezt könnyítik meg a külön-külön SSID-k.
Nekem egyébként még C7 V2 van... nyáron költözünk és egy ASUS 66U B1-el lesz majd összekötve és egyikük AP-ként fog menni. -
irgum
addikt
Nálam két ilyen router is szolgál, az egyik az emeleten, a másik a földszinten. Mindkettőnek azonos az SSID neve és még az 5-, illetve 2,4 GHz-es név is azonos. Hiba nélkül vált automatikusan a laptop és a telefon a két router wifije közt a jelerősségtől függően. Az egyik router módban van, a másik AP módban.
-
válasz
bluemirage #608 üzenetére
Köszi a választ!
Az antennák fektetésével próbálkoztam már, de sajnos sokkal jobb nem lett a helyzet. Valószínűleg a vasbeton lesz a probléma.
2 SSID-s hálózattal próbálkoztam már korábban, de sosem tudtam megoldani, hogy automatikusan a legjobb jelszintű hálózatra váltsanak az eszközök. Gyakran futottam bele abba a problémába, hogy az emeleten a lenti, gyenge jelerősségű hálózaton ragadt az eszköz és manuálisan kellett átlépni a másikra. (És ugyanez fordítva). Erre van ötleted esetleg?
-
bandigyerek
senior tag
válasz
bluemirage #608 üzenetére
-
- Az 5Ghz terjedése kb. fele akkora, mint a 2,4Ghz-é. De cserébe gyorsabb.
- Különösen gyilkos neki a vasbeton födém.
- Az antennák az élükön sugároznak, ezért emeleti elhelyezésnél minden esetben dönteni kell az antennákat 30-45 fok között. Ha 90 fokra döntöd (azaz fekteted) mindegyiket, akkor lesz a router alatt is jel, meg felette a madaraknak. De amerre az antenna mutat, azaz a csúcsok fele pl. alig lesz jel... mert.... mint mondtam mondtam az antenna az élei mentén sugároz.Szinteket 2 eszközzel, eltérő SSID-vel, az eszközöket kábellel összekötve kell lefedni. Azaz kellene lentre egy AP üzemmódban működő eszköz, ami vezetékkel csatlakozik a fenti routerhoz. A házias megoldások (jelen esetben egy eszközzel mindent!) sütiben gyakran finom végeredményt eredményeznek... műszaki területen gyakran nem válnak be, vagy kompromisszumokkal járnak... mint nálad most.
Az 5Ghz nagy előnye egyébként, hogy fele a hatótávja, így jól ajánlható panel vagy társasházi környezetbe is... még akkor is, hogy az utóbbi években már egyre több embernek van.
A 2,4 Ghz, akár emeleteket fed le és szomszédos lakásokat... így viszont az alig egy tucat csatorna betelik, mert mindenki teleszemeteli a szomszédját a Wifi-jének jelével. Az 5Ghz általában csak 1 lakást fed le. Ha nagyobb, és több a fal, akkor még azt sem. Így az 5Ghz-es sávok szinte mindig szabadok a felhasználóknak, mert a szomszédok ritkán követnek el laksértést ezen a frekvencián, azaz zavartalan és nagy sebességű - bár rövid hatótávolságú - wifi hálózat építhető belőle. -
Sziasztok!
Egy Archer C7 V5-öt egy emeletes házban üzemeltem be, az emeleten elhelyezve.
A 2.4Ghz-es jelerősség tökéletes, mindenhol nagyon erős, de az 5 Ghz-es jelerősség csapnivaló. Az emeleten, vízszintesen még csak-csak terjed a jel, de a földszinten szinte semmi. Még közvetlenül a router alatt is alig-alig van jelerősség.
Ez az 5Ghz sajátossága, hogy függőlegesen nem terjed a jel? Vagy valami rosszul van beállítva?
-
cocka
veterán
Sziasztok!
A V2 verzió legfeljebb hány terás HDD-ket támogat?
-
válasz
bandigyerek #604 üzenetére
A linkek jók...
Ha még mindig rossz, akkor csak nálad...
-
pg1966
senior tag
Köszönöm a segítségeteket!
Akkor ez azt jelenti, hogy bármilyen USB-s printert rácsatlakoztathatok, és ez a program kezelni tudja?
Tehát rádugom a PC-re a printert, telepítem a drivereket, majd ha minden OK, telepítem az általatok csatolt drivert is, és átdugom a printert a Routerre?
Egyelőre még nincs meg a printer, azért is nem tudom kipróbálni, csak kíváncsi voltam, hogy nem lesz-e vele gond. A meglévő printerem LAN-os, ezért azt csak rádugtam, és ment, de lehet hogy kipróbálom azt USB-n keresztül is. -
flesh
tag
Nekem Konica Minolta Magicolor 1680 MF nyomtató van rádugva a routerre, ezt a programot kellett feltelepítenem a számítógépre, amiről nyomtatni akarok, persze előtte a megfelelő nyomtató drivert kellett feltelepíteni a gépre, és utána átrakni a routerre a nyomtatót. tökéletesen teszi a dolgát. Gondolom ha a gép wi-fin keresztül csatlakozik akkor is ugyanúgy működnie kell a nyomtatásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A C4-hez képest nagyobb teljesítményt kapunk az 5 GHz-es tartományban.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Battlefield 7
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest