Hirdetés

2022. augusztus 10., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) csipszikutya


csipszikutya
senior tag

Sajnálatos irás, teljesen megértelek és melletted állok!
De csak azt tudom mondani, hogy ha okosabb lennél mint... :))

Btw, nekem van még egy lezáratlan ügyem... Röviden elmesélném:
2010-ben totálkárra törtem egy kis kocsit, amit azért vettünk, hogy ne egy amerikai automatás kocsin tanuljak vezetni (közbe eladtuk). Összetörtem a kocsit, venni kellett a helyére másikat, valamit amivel tudunk menni a városba, teszkoba,lidlbe etc. 120ezer ft-ért vettünk akkor egy 23 éves Peu 405GLD-t pestről.
Eredetvizsga, átirás, etc. 3 honap mulva jön a rendörség, csönget, elvinnék a kocsit, mert valahol mucsaröcsögén Postai rablásban részt vett auto volt valamikor...
Na llényeg a lényeg, átment eredetvizsgán, átirathathuk, nem jött ki sehol. Erre a mucsaröcsögei posta kártéritést kér tölünk, mert azzal a kocsival volt a rablás, mi meg kártéritést kértünk mindenhonnan, ügyvéd, jogász meg kutyafasza... 2017 és az ügy még nincs lezárva :D

(#2) bitpork


bitpork
veterán

Ha ilyen sokan vagytok a faluból, akkor perelni kell, perközösséget csinálni ügyvédet fogadni és a behajtó is átgondolja majd. Mondjuk egy jogalap nélküli gazdagodás címszóval.

(#3) weiss


weiss
addikt
LOGOUT blog (1)

Nem úgy van, hogy az ilyenek év után évülnek?

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó Columbia Redmond III Waterproof túracipő

(#4) JasL válasza weiss (#3) üzenetére


JasL
senior tag

5 év.

(#5) kmisi99


kmisi99
addikt

Le lehet a kukát mondani. :F Idén tavasszal 2 hónapra üresen maradt a ház, bementünk lemondtuk, ennyi volt.

[ Szerkesztve ]

(#6) dugynok


dugynok
senior tag

"A kukát kis hazánkban NEM LEHET LEMONDANI!!!"

Ezt nagyon rosszul tudod. Le lehet mondani, jogszabàlyi megfelelès ès igazolàsok kellenek, hogy nem lakik ott senki. Talàn max 1 èv.

Kamatoztasd kriptó pénzedet a magyar InLock-nàl: https://go.inlock.io/get/ncmonGBwpp

(#7) föccer


föccer
nagyúr

A végrehajtás az ilyen, az nem köszön. Felételezik a végrehajtás kérőről a jóhiszeműséget. A volt feleségem teljesen jogtalanul kért rám végrehajtást gyerektartás miatt (ráadásul visszamenőlegesen egy olyan időszakra is amelyik időszakra már megkapta). Szó nélkól végrejhatják és a fellebbezésnek halasztó hatálya nincs. 120 oldalnyi dokumentációt nyújtottam be fellebbezvén, természetesen el lettem utasítva. Ezután a volt feleségem újabb végrehajtást kért rám (természetesen teljesen jogtanaul ismételten), amelyet a bíróság zokszó nélkül aláírt végrehajtásra. Mivel hibáztak ott, hogy ugyan azon jogcímre 2x nem kérhető végrejahtás, így miután gyakorlatilag perbe fogtam a fővárosi törvényszéket, (nagy kegyesen) hajlandóak visszavonni a második végrehjtást. Természetesen az első, szintén joglap nélküli végrehajtást nem tudtam megszüntetni, lévén azt csak a végrehajtó kérvényezheti. WTF? Tehát egy teljesen jogtanaul rám rót végrehajtás ellen nem tudok tenni törvényes keretek között? Nem.

Szóval végrehajtás = szívás, gyakorlatilag a végrehajtás kérő ellen nem tehet szemmit. Jogilag. A többi meg büntetendő.

üdv, föccer

(#8) weiss válasza föccer (#7) üzenetére


weiss
addikt
LOGOUT blog (1)

Ok nélküli gazdagodás ilyenkor nem játszik polgári peres ügyben az exed ellen?

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó Columbia Redmond III Waterproof túracipő

(#9) föccer válasza weiss (#8) üzenetére


föccer
nagyúr

Hosszú történet, nem mennék bele nyilvánosan. Csak mint a végrehajtás nonszensz olgairól tettem említést. Persze minősített eset, amikor egy NŐ, egy anya megy be és gyermektartási díj jogcímen kér végrehajtást. Akkor meg aztán pláne nem néznek semmit csak pecsételnek meg írnak alá. Bakker a végrehajtási dokumentum egy a volt feleségem által kézzel kitöltött papírfecni volt. Ezt hozta ki a postás, mint bírósági végrehajtói végzést. Röhejes.

üdv, föccer

(#10) tordaitibi válasza dugynok (#6) üzenetére


tordaitibi
addikt

Megpróbáltuk lemondani. Többször is. Mindegyik cégnél, amikor a szerződést aláírtuk. A válasz, minősítessük át nyaralónak a falu közepén lévő családi házas ingatlant. Akkor csak félévet kell kukadíjat fizetni.
És mindig akartak adni zsákokat, tegyük ki abba a szemetet. Nem értették meg, hogy nem kukám nincs, hanem lakatlan a kecó.
És ezekután én nem böngésztem át a ptk. kukaügyekben illetékes oldalait, feleslegesnek éreztem bárminemű csatározást.

Valmamint olyan jogilag nincs, hogy nem lakik ott senki, élettársam édesapja halála után nevére kellett vegye az ingatlant, megörökölte, állandó lakcíme azóta is ott van.
Ergo jogilag lakott, azóta megy a küzdelem a szolgáltatókkal, a gázművek 3 havonta küldi az értesítést hogy mennének a mérőt lefényképezni, ami 5 éve ugyanott áll, konkrétan 1621 m3-en. Fejből tudom. Az elmű, vízmű, kéményseprő dettó ugyanez, orrba-szájba küldi a leveleket, 5 éve változatlan mérőállások vannak.
Komolyan hihetetlen.

[ Szerkesztve ]

(#11) mickemoto válasza tordaitibi (#10) üzenetére


mickemoto
senior tag

Érdekes, nekem is pont a hulladékszállító céggel volt hasonló esetem, 2016-ban , pontosan mikor már nem emlékszem kaptam egy levelet hogy 4xxx Ft tartozásom van, össze is szedtem az elmúlt három évben befizetett csekkeket, azaz 2013 valameddig és bementem az irodájukba.Megkérdeztem hogy mikororról van tartozás amire azt a választ kaptam hogy valamikor 2014-bõl, de konkrétan nem tudták megmondani melyik negyedév.Erre én elõvettem a befizetett csekkeket 2013-ig visszamenõleg.Tudjátok mit válaszoltak erre? Azt hogy akkor biztos valamikor 2012-bõl van tartozás.
:Y
Most erre mit lépjek?
Sajnos a korábbi csekkeket nem találtam meg, de azóta minden csekket megõrzök legalább öt évig.
Természetesen arra a kérdésre hogy ez mégis hogyhogy csak most jutott eszükbe így kb.négy évelteltévelarra nem tudtak válaszolni.

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#12) mickemoto válasza tordaitibi (#10) üzenetére


mickemoto
senior tag

Attól hogy az élettársad nevén van az ingatlan attól még nem feltétlen kell oda bejelentkezve lennie állandò lakcímre.Jelentkezzen át oda ahol lakik és akkor már senki nem lesz az üres házba bejelentkezve így már le lehet mondani a hulladékszállítást.
Közüzemeknél meg (mivel nálunk is van egy lakatlan nagyszülõi ház) a vizet 0 fogyasztásra vetettem, így nincs alapdíj, nincs olvasás csak négyévente óracsere.Villany ugyanezcsak ott évente jön egy alapdíjas számla, gázórát meg levetettem.

Egyébkén teljes mértékben egyetértünk aminek az apropóján az elõzõ bejegyzésed készült.

[ Szerkesztve ]

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#13) Fr0z3n


Fr0z3n
őstag

Ismerősöm küzdött hasonló problémával. A Csányi bankba volt egy számlája még vagy 10 évvel ezelőtt. Egyszer kapott egy levelet hogy tartozik 67000 Ft-tal számlavezetési díj címszóval. A történet lényege hogy 5 év után az ilyen elévül, állítólag kapott tartozásrol levelet így újabb 5 évig él a dolog. Gyakorlatilag ez nem történt meg. A pikantériája az, hogy soha egy banktól nem kapott papír számla zárásról. Itt is csak egy olyan papírt talált hogy nullázta a tartozást és puszi. Szóval jó kör volt, de akkor is kellett fizetni. Dugja fel magának 5ft-osával...

[ Szerkesztve ]

(#14) weiss válasza Fr0z3n (#13) üzenetére


weiss
addikt
LOGOUT blog (1)

Fura, az ilyet nem ajánlott levélként küldik?

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó Columbia Redmond III Waterproof túracipő

(#15) bitpork válasza weiss (#14) üzenetére


bitpork
veterán

Nem. Különben sincs értelme. A második kézbesítési kísérlet után úgy kezeli a törvény h átvetted.

(#16) weiss válasza bitpork (#15) üzenetére


weiss
addikt
LOGOUT blog (1)

Már hogy nem lenne értelme, annak nyoma van, sima levélnek meg nincs.

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó Columbia Redmond III Waterproof túracipő

(#17) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Egyébként ez a csekkezgetést, illetve megtartom x évig dolgot nem értem.
Miért nem lehet online befizetni mindent? Utána megmarad és bizonyítékod is marad jó sokáig a befizetésekről, meg ott a havi összesítő is.

[ Szerkesztve ]

(#18) bitpork válasza weiss (#16) üzenetére


bitpork
veterán

De az ajánlott levelet is csak bedobja a postás és szevasz. Ami vagy megtörténik v nem. Mi értelme van?

Ha nem tudod átvenni a hivatalos iratokat, és az irat a hatósághoz „nem kereste” jelzéssel érkezik vissza, akkor azt a második postai kézbesítési próbálkozást követő ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni.

(#19) weiss válasza bitpork (#18) üzenetére


weiss
addikt
LOGOUT blog (1)

A küldeményt a címzett (illetve átvételre jogosult személy) részére kézbesítik, amelyet az átvevő aláírással igazol.

Nem, nem dobja csak úgy be.

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó Columbia Redmond III Waterproof túracipő

(#20) asdf_ válasza weiss (#19) üzenetére


asdf_
veterán

MAR nem dobja be. Nem is olyan regen volt egy olyan szabaly, hogy amennyiben a postas biztonsagosnak es mas altal nem nyithatonak ertekeli a postaladadat, akkor bedobhatta az ajanlottat.

(#21) weiss válasza asdf_ (#20) üzenetére


weiss
addikt
LOGOUT blog (1)

:Y

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó Columbia Redmond III Waterproof túracipő

(#22) tordaitibi válasza juliabrilke (#17) üzenetére


tordaitibi
addikt

Pl. nalunk a Papa 83 evesen hunyt el, a tv-se tudta kezelni, a nyugdijat hazhoz hozta a postas, nem volt se szamlaja, se bankkartyaja. Sacc. tobb 100ezer idos embernel igy mukodik ma is.

Pl.2, en 2 eve feketen dolgozok, kezbe kapom a fizumat, a tb-met csekken feladom minden honapba, biztos ami biztos, bar ne legyen korhazra szuksegem. Tartsak fennt egy folyoszamlat...?

Pl.3, a regi munkahelyemen 10 eve bevezettek a kotelezo kartyas folyoszamlas utalasos berkifizetest.
(Mindenki hoborgott, mert ha nem is sokkal de kevesebb lett a penze, kartyadijak, szlavezetes stb. Ezrk egy minimalberesnek tetelek)
Fizetesnapkor a dolgozok a kezembe nyomtak 15-20 kartyat, papiron nagybetukkel a pinkodok, es mentem felvenni a fizeteseket. Tudom modern vilag, de sokan nem ertik es nem rajonganak az elektronikus fizetesert.
Nem mindenki rajong a csoportos beszedesert, volt nekem is es soha nem tudtam mennyi penzem van, volt hogy az Elmu nem tudott vonni mert hiba volt a rendszerukbe, kovetkezo honapba nem vont mert eves oraleolvasas volt, a 3. honapba meg nem tudott vonni egyszerre 3-mar, mert tullepte a limitet.
En meg elmuhoz be, es 3 havit egyszerre befizetni. Mindezt olyan hangu level utan, hogy ovatosan leptem ki a lakasajton es felve neztem korul, hol a hoher vagy a bergyilkos vagy maris vagnak a sittre vagy arvereznek.
Ezeket most komolyan mondtam.

(#23) ripla


ripla
őstag

"Jobban teljesít."

Huawei P20 Lite

(#24) juliabrilke válasza tordaitibi (#22) üzenetére


juliabrilke
addikt

Azt te eldöntöd, hogy melyik a kényelmesebb,illetve praktikusabb. Őrizgetni 5-10 éven át minden csekket és számlát vagy nyitni egy számlaszámot és arról fizetsz be minden, amit kell. Hosszútávon simán megéri szerintem, persze ez költségekkel jár.

Amióta online fizetek mindent nem tudtak megfogni ilyen követelésekkel, utána meg jött a magyarázkodás, hogy biztos adminisztrációs hiba volt.

(#25) tordaitibi válasza juliabrilke (#24) üzenetére


tordaitibi
addikt

Kerjel ki a bankodtol egy 5 evvel ezelotti tranzakciot.
Meg fogsz lepodni, az eljaras ideje es anyagi vonzatan.
Legalabbis amikor kft tag voltam, dobtam egy hatast egy ilyentol a ceges szamlan.

(#26) juliabrilke válasza tordaitibi (#25) üzenetére


juliabrilke
addikt

Áh nem, bankba csak akkor megyek évente, ha ég a ház vagy csak személyesen lehet aláírni valamit.
Szerintem még a levegő vételért is pénzt kérnek el.

Online kimutatás minden hónapban, online számlák, azt el tudom képzelni, hogy egy kinyomtatott papírfecniért mennyit gombolhatnak le a bankban. :(((

(#27) janeszgol


janeszgol
nagyúr

Még nem olvastam el a hozzászólásokat, de leírom. A behajtócégek élő tartozásokat vesznek meg (amik lehet, hogy már lejártak). Szóval a Ferraris példád sántít. Valami közödnek kellett lenni a dologhoz. Ezek ilyenekre vadásznak, ebből élnek.
Mivel nem hatóság, nem foglalhat le semmit, nem intézkedhet. Hogy fizess-e? Most rávágnám, hogy ne, de lehet jobban jársz. Ha a bíróságon nyernek, akkor többel kötöd be.

(#28) tordaitibi válasza janeszgol (#27) üzenetére


tordaitibi
addikt

Nagyon sajnalom oket ha veletlenul lejart tartozast vesznek meg... :(((
Rajtam 25000 forintot fogtak es szerintem igazsagtalanul. Ja hogy JOGOSAN, az mas, a jog es az igazsag olloja egyre szelesebbre nyilik, holott a kisember azt hiszi parba jarnak.
Na ez a nagy problema ebbe a fene nagy demokratikus jogallamba.

Nem a behajtassal mint intezmennyel van a bajom, hanem kivitelezesevel, az atlagember akkor is befizet fut-fat mindent ha tamadhato a tortenet, nem rendelkezik jogi tudassal, nincs penze ugyvedre,nincs ideje evekig huzodo perekre eljarni.
A verprofik, vagyonosabb szurkezonasok meg rohogve dalolva jatsszak ki az egeszet.

Utalatom dacara fenntartom hogy a vegrehajtas intezmenye szukseges, az ebbe dolgozok valoszinu vallaljak a kozutalatot, de a bkk ellenor, a nav, a kozteruletfelugyelo is tudja hogy utaljak.
De hogy nem sajnalom oket az biztos.

(#29) janeszgol válasza tordaitibi (#28) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Nem véletlen veszik, direkt! Bepróbálkoznak. Lehet már elévült az, amit be akarnak hajtani, hiszen 5 év eltelt. Ha nem próbáltak meg értesíteni ez idő alatt, akkor elévült.

(#30) Medocsabi válasza tordaitibi (#10) üzenetére


Medocsabi
addikt

És az a baj hogy aki nem jogász,vagy nincs ismerőse,az mi a fenét csinál?Mert ennek "hivatalosan" utánajárni,intézkedni,ahogy Te is írtad lehetetlen! :U

(#31) tordaitibi válasza Medocsabi (#30) üzenetére


tordaitibi
addikt

Pontosan erre céloztam, általában az emberek zöme egy ilyen szituba vagy elkezd kardoskodni mint én, de mivel jogi tudása kevés, egy határ után úgyis befizeti. Vagy ha idősebb, akkor ijedten azonnal fizet.
Erre jó példa a helyi vízművek, múlt évben valami megbolondult a rendszerükbe és a május-júniusi csekkeket 2X küldték ki. Sokan simán befizették, a szomszédomba egy 90 éves bácsi és egy 87 éves néni is. Alig bírtam őket meggyőzni hogy ez valami hiba, ők az a kategória akik állítom az én csekkemet is befizetnék ha becsempészném a postaládába :)

De egyébként az én esetem jogilag tiszta sor, én vagyok a bűnös mert esetemben valóban nincs meg a 3. negyedévi befizetés igazolása, ergo ezt én is csont nélkül elhiszem hogy nem fizettem be.
Az megint más kérdés, miért nem küldték ki?
Csak az eljárás menete akasztott ki, azaz majdnem 5 év alatt miért nem értesítettek egyszer sem, miért kellett így eljárni hogy +25000Ft költségem lett, a 2950 forintot simán befizettem volna, tizedennyi idegeskedés árán.
Ha lenne erőm időm pénzem kitartásom, nem vagyok jogász de valószínűsítem hogy pert nyernék.
Legfőbb ütőkártyám az lenne, ha ennél a cégnél ilyen korrekt a könyvelés hogy pluszba még 3 negyedévet be akartak hajtani, akkor az az 1 negyedév sem jogos.

De mindegy, kidühöngtem magam azt annyi.

Esetleg jöhenek ilyen sztorik hozzászólásba, páran már írtatok hasonló eseteket.
Lehetne ilyen mérgelődős topik ebből. :D

(#32) futo001


futo001
senior tag

Nagyon útáltam az ilyen jellegű ügyeket, de mindig is ilyen volt a rendszer. Engem OTP hívott fel, hogy kezességet vállaltam apám hitelére, aki elhunyt, 24M forinttal jövök nekik. Szépen kiszámoltuk, 11 éves voltam a szerintük általam aláírt kezesség keltezésekor. Nem számított, behajtás stb, persze végül semmi nem lett belőle mivel sosem létezett ilyen papír. De azért 6 évig húzták a semmit.
De volt ilyen sztori adóhivatallal, másik behajtóval, mobil szolgáltatóval...

Egy képzeletbeli, hanyatló nyugati országban elfelejtettem autópályadíjat fizetni. Egyszercsak felhívott egy képzeletbeli ügyvéd, hogy fizessek 420Eur-t. Nem értettem mire, szépen elmondta lépésről lépésre, 2 éve történt, küldtek több felszólítást, kiderült a régi címemre. Ügyvéd hümmög, azt mondja ez akkor így érthető, mi lenne ha elengedne 1 évnyi halmozott büntetést a kamatokkal és az ügyvédi költséget, megfelelne-e nekem 120 Euró a 420 helyett? Érted, nekem megfelelne-e... Persze teljesen megfelelt, mert tényleg elfelejtettem fizetni az eredeti útdíjat.
Persze ilyen soha nem történhet meg a valóságban.

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.