2022. január 28., péntek

Gyorskeresés

Ugye ez is jogos...?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

2016-ban velem vagyis élettársammal történt, csak érdekességképp:
Kaptunk egy hivatalos levelet, ügyvédi irodától, miszerint lejárt közüzemi tartozás címén 37.000 forintot fizessünk be, az ügy behajtás alatt van.
Fölöttébb elcsodálkoztunk, a közüzemi számlákat kínosan precízen fizetjük.
A levélen néhány telefonszám, és hogy a tartozás 2012-ből való. Nagyszerű, kezdjük a köröket, nézzük...
A feltüntetett telefonszámokon 4 órai próbálkozás után sem sikerült embert elérni.
Élettársam 1 nap szabit kivesz (én mindig éjszakás vagyok, ráértem) és bebumliztunk vidékről a Budapest Frankel Leó utcába, a végrehajtó céghez. A cég egy bérház második emelete, kedves jómodorú fiatalember, ....és vagy 15 vidéki ismerős, hoppá, mi is van itt?? A faluból többen, ugyanebben az ügyben??
Lassan világosodott a történet, vagyis:
2012 januártól a faluba átvette a szemétszállítást a Bio geci Gödöllő blabla cég. Erről a falubeliek 2012 Május(!!) hónapba szereztek tudomást, egy szigorú levélben, amit mi is megkaptunk, miszerint 1héten belül keressük meg a céget, és kössünk velük új szerződést. Ezt meg is tettük, a szerződéskötéskor kifizettük helyben kp-be az első és második negyedévet.
Az idő telt-múlt, 2013 Januártól a Bio geci megszűnt, helyette másik cég, DunaNett,szerződés, stb. 2014 Januártól ismét cégváltozás, ASA, új szerződés, 2015 mitgondolsz...? Nyertél, cégváltozás, Vertikál ZRT, ilyen ez a popszakma ezekszerint...

Amit nagybetűvel kihangsúlyoznák, élettársam Édesapjáé volt az ingatlan, a papa 2011 Márciusban elhunyt, az ingatlan azóta lakatlan. Most figyelj!!!! A kukát kis hazánkban NEM LEHET LEMONDANI!!! Vagyis mivel az ingatlant azóta sem tudtuk értékesíteni, 5és fél éve fizetjük a szemétszállítást, ez idő alatt 1X sem volt kirakva a kuka a ház elé, senki nem lakik ott.

Visszakanyarodva a témára, a Bio geci 2012 harmadik negyedévében a fél falunak nem küldött ki csekket, nem szedett be csoportos megbízást, vagyis az a negyedév az egész falunak behajtás alatt van. És nekünk is előtte 3 évre, utána a mai napig MINDEN befizetés megvan. 100% hogy a cég nem küldte ki, de mi is van az apróbetűbe...? Igen. Ha TE NEM kapsz csekket, azonnal jelezned kell. NEKED!! Ugye ezt mindenki figyeli, észbetartja, a telefon csipogóra van állítva, a hűtőre kiragasztva a dátumok, ezzel fekszel-kelsz, hogy ha a szolgáltatóid elbasznak valamit, te azonnal jelezd. Ha nem, te vagy a hunyó.

Nade figyi, most jön a krém, a desszert, a hab a tortán.
Rákérdeztem hogyan lett 2950 forintból, egy negyedév hiányból 37000Ft.
Hát úgy, hogy a tisztelt Bio geci cég MOST került felszámolás alá, és a kinntlevőségeiket kiadták behajtócégeknek.
Aszongya a végrehajtó, 4 negyedév, az ugye 12000Ft, meg +10000Ft ügyvédi, +15000Ft behajtói díj.
Mondom álljunk már meg egy pillanatra, milyen4 negyedév? És elémtette a felszámoló által kiadott listát, a TELJES 2012-őt be akarták hajtani!!!!
Mondom, az anyátok, a jó qurva anyátok!! és elővettük a 2012-őt. 1.-2. negyedév befizetve, 4. negyedév is. Mivan...??!! Vagyis ha NEM tesszük el, akkor teljesen jogtalanul az egész évet bevasalják, ha kidobtuk volna a csekkeket, nem tudtuk volna igazolni. 20 perc egyeztetés és hitetlenkedés után az ember közölte, jogos a panaszunk, így ezekután csak 28000 forintot kell befizetni.
Mondom neki, ha a 4 tételből kiderült, hogy 3 JOGTALAN, akkor a 4. nem lehet hogy az is?? Válasz, lehet, de nem tudjuk bizonyítani, nincs meg a csekk. Érted?? Leesett?? Nincs meg a nemkiküldött csekk... Tehát ha Téged holnap megkeres egy végrehajtó, hogy a Kamukéró KFT a TE károdra végrehajtást kért 12 darab Ferrari nemfizetése miatt, akkor neked azt be kell fizetni. Mert nincs meg az igazolásod, hogy a nemlétező tartozásodat te kiegyenlítetted.
Ez már az ultranonszensz felett van egy kicsikét.

Mondom az ürgének, az hogy lehet, több 100 embernek ez a problémája, nem lehet hogy a szolgáltató baszta el? Vállvonogatás.
Mondom, az hogy lehet, hogy azóta 3X volt váltás, ezeknél nincs átadás, nem derült ki egy 4év9hónapos hiány? Vállvonogatás.
Mondom, miért nem küldte ki a cég akkor a 4. negyedévvel a hiányzó összeget? Vállvonogatás.
Miért nem értesítettek, hogy hátralékunk van, 5 év alatt egyszer sem? Vállvonogatás, NEM az ő ügye. Ő csak a végrehajtó.
Tehát megoldás nincs, emberiesség, a szolgáltató felelőssége nincs, hogy át akart baszni +3 negyedévvel, az nemérdekes, egyáltalán semmi nemérdekes. Jogos a behajtás, ez az egyetlenegy ami érdekes.
Meg hogy befizessük. Mert ha nem, köztartozássá lép elő, letiltják, levonják, elveszik elviszik.
Menjen az egész rendszer a jó édes anyjába.

Befizettük. És még több 100-an.

Hozzászólások

(#1) csipszikutya


csipszikutya
senior tag

Sajnálatos irás, teljesen megértelek és melletted állok!
De csak azt tudom mondani, hogy ha okosabb lennél mint... :))

Btw, nekem van még egy lezáratlan ügyem... Röviden elmesélném:
2010-ben totálkárra törtem egy kis kocsit, amit azért vettünk, hogy ne egy amerikai automatás kocsin tanuljak vezetni (közbe eladtuk). Összetörtem a kocsit, venni kellett a helyére másikat, valamit amivel tudunk menni a városba, teszkoba,lidlbe etc. 120ezer ft-ért vettünk akkor egy 23 éves Peu 405GLD-t pestről.
Eredetvizsga, átirás, etc. 3 honap mulva jön a rendörség, csönget, elvinnék a kocsit, mert valahol mucsaröcsögén Postai rablásban részt vett auto volt valamikor...
Na llényeg a lényeg, átment eredetvizsgán, átirathathuk, nem jött ki sehol. Erre a mucsaröcsögei posta kártéritést kér tölünk, mert azzal a kocsival volt a rablás, mi meg kártéritést kértünk mindenhonnan, ügyvéd, jogász meg kutyafasza... 2017 és az ügy még nincs lezárva :D

(#2) bitpork


bitpork
veterán

Ha ilyen sokan vagytok a faluból, akkor perelni kell, perközösséget csinálni ügyvédet fogadni és a behajtó is átgondolja majd. Mondjuk egy jogalap nélküli gazdagodás címszóval.

(#3) weiss


weiss
őstag
LOGOUT blog (1)

Nem úgy van, hogy az ilyenek év után évülnek?

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó minden IS

(#4) JasL válasza weiss (#3) üzenetére


JasL
senior tag

5 év.

(#5) kmisi99


kmisi99
addikt

Le lehet a kukát mondani. :F Idén tavasszal 2 hónapra üresen maradt a ház, bementünk lemondtuk, ennyi volt.

[ Szerkesztve ]

(#6) dugynok


dugynok
senior tag

"A kukát kis hazánkban NEM LEHET LEMONDANI!!!"

Ezt nagyon rosszul tudod. Le lehet mondani, jogszabàlyi megfelelès ès igazolàsok kellenek, hogy nem lakik ott senki. Talàn max 1 èv.

Kamatoztasd kriptó pénzedet a magyar InLock-nàl: https://go.inlock.io/get/ncmonGBwpp

(#7) föccer


föccer
nagyúr

A végrehajtás az ilyen, az nem köszön. Felételezik a végrehajtás kérőről a jóhiszeműséget. A volt feleségem teljesen jogtalanul kért rám végrehajtást gyerektartás miatt (ráadásul visszamenőlegesen egy olyan időszakra is amelyik időszakra már megkapta). Szó nélkól végrejhatják és a fellebbezésnek halasztó hatálya nincs. 120 oldalnyi dokumentációt nyújtottam be fellebbezvén, természetesen el lettem utasítva. Ezután a volt feleségem újabb végrehajtást kért rám (természetesen teljesen jogtanaul ismételten), amelyet a bíróság zokszó nélkül aláírt végrehajtásra. Mivel hibáztak ott, hogy ugyan azon jogcímre 2x nem kérhető végrejahtás, így miután gyakorlatilag perbe fogtam a fővárosi törvényszéket, (nagy kegyesen) hajlandóak visszavonni a második végrehjtást. Természetesen az első, szintén joglap nélküli végrehajtást nem tudtam megszüntetni, lévén azt csak a végrehajtó kérvényezheti. WTF? Tehát egy teljesen jogtanaul rám rót végrehajtás ellen nem tudok tenni törvényes keretek között? Nem.

Szóval végrehajtás = szívás, gyakorlatilag a végrehajtás kérő ellen nem tehet szemmit. Jogilag. A többi meg büntetendő.

üdv, föccer

(#8) weiss válasza föccer (#7) üzenetére


weiss
őstag
LOGOUT blog (1)

Ok nélküli gazdagodás ilyenkor nem játszik polgári peres ügyben az exed ellen?

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó minden IS

(#9) föccer válasza weiss (#8) üzenetére


föccer
nagyúr

Hosszú történet, nem mennék bele nyilvánosan. Csak mint a végrehajtás nonszensz olgairól tettem említést. Persze minősített eset, amikor egy NŐ, egy anya megy be és gyermektartási díj jogcímen kér végrehajtást. Akkor meg aztán pláne nem néznek semmit csak pecsételnek meg írnak alá. Bakker a végrehajtási dokumentum egy a volt feleségem által kézzel kitöltött papírfecni volt. Ezt hozta ki a postás, mint bírósági végrehajtói végzést. Röhejes.

üdv, föccer

(#10) tordaitibi válasza dugynok (#6) üzenetére


tordaitibi
addikt
LOGOUT blog

Megpróbáltuk lemondani. Többször is. Mindegyik cégnél, amikor a szerződést aláírtuk. A válasz, minősítessük át nyaralónak a falu közepén lévő családi házas ingatlant. Akkor csak félévet kell kukadíjat fizetni.
És mindig akartak adni zsákokat, tegyük ki abba a szemetet. Nem értették meg, hogy nem kukám nincs, hanem lakatlan a kecó.
És ezekután én nem böngésztem át a ptk. kukaügyekben illetékes oldalait, feleslegesnek éreztem bárminemű csatározást.

Valmamint olyan jogilag nincs, hogy nem lakik ott senki, élettársam édesapja halála után nevére kellett vegye az ingatlant, megörökölte, állandó lakcíme azóta is ott van.
Ergo jogilag lakott, azóta megy a küzdelem a szolgáltatókkal, a gázművek 3 havonta küldi az értesítést hogy mennének a mérőt lefényképezni, ami 5 éve ugyanott áll, konkrétan 1621 m3-en. Fejből tudom. Az elmű, vízmű, kéményseprő dettó ugyanez, orrba-szájba küldi a leveleket, 5 éve változatlan mérőállások vannak.
Komolyan hihetetlen.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.