- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Ha hazajovok, akkor viszek be es szemelyesen rakok fel fontot a font alapu , de itthoni szamlamra. Kertek hozza.
Illetve most forintot is raktam be ra . Kertek.
Utalni lehet, de az 10 font , ha keveset utalok, akkor az itteni bank is raszamol meg 8at ,azaz osszesen 18 font , en meg ingyen hazahozom. Vagy 4.5 fontert kiveszem barmely magyar automatabol es berakom a masik szamlara.
Itt is lehet betenni automataban, de most eppen nem lett volna jo az automatan befizetett osszegre 2 nap atfutasi ido, na meg ott fontot sem tudok emlekeim szerint berakni.
Lenyeg a lenyeg, szemelyes ugyintezes kellett.
Mondjuk erdekes, hogy egy megegyezo bank masik fiokjaban, pusztan "puszira", mindenfele egyeb azonositas nelkul ( csak a bank kodomra) utlevel vagy egyeb okmany bemutatasa nelkul is le tudtam mondani szemelyesen egy szolgaltatast. Ugy latszik szerencse kerdese. -
tildy
nagyúr
Sajnos nem. Epp errol irtam. Azonositashoz kerik az utlevelet plusz a lakcimkartyat is. Vagy a jogsi plusz lakcimkartyat. Akkor is, ha korabban mar azonositva voltal. Akkor is ha a sajat szamladra fizetnel be.
3 ilyen bankrol tudok:
- OTP
- Raiffeisen
- CIB
Lehet van tobb is, de ezek biztosan kerik. -
tildy
nagyúr
Na most mar ertem. Azt hittem, lakcimednek mindenkepp lennie kell itthon, hacsak a veglegest nem valasztottad.
MAs: hogy intezel igy itthon hivatalos ugyet, olyan esetben ahol kernek lakcimkartyat is? Mert jelen esetben a problema itt jelentkezik.
Gondolom te sem lennel nyugodt, ha nem fernel hozza pl. a penzedhez.
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Ezt kerdem. En is bejelentettem az ideiglenes kulfoldre tavozast. Nekem nem vettek el a lakcimkartyam, nem nyultak a lakcimemhez, meglepo , hogy neked ezzel egyutt megszuntettek az allando lakcimed is. Nekem nem.
A problema oka az, hogy lakcimkartyanak lennie kell. Ha nincs, nem ferhetek hozza a bankszamlamhoz, nem vehetek mobilnetes simet, es meg lehetne sorolni.
Ezek szerint van meg egy lehetoseg is, az, hogy van szemelyid, de lakcimkartyad nincs, ami szamomra erdekes, errol az esetrol nem hallottam, ambar lehet. Veglegesnel nicns szemelyid. Lakcimkartyad csak akkor, ha nyilvantartanak, de ha nem kered a nyilvantartast, akkor az sem.
Az en esetem utlevellel ugyintezesrol szolna, ha veletlen rosszul fogalmaztam, elnezest. Utlevelet , mint szemelyazonossagot igazolo okmanyt csak akkor fogadtak volna el a bankban, ha van lakcimkartya is. Amennyiben abban a helyzetben vagy, hogy nincs lakcimkartyad, egyszeruen ugyintezotol fugg, hogy betu szerint cselekszik-e. Konkretan "megutheti a bokajat" ha csak az utlevelet keri.
-
dabadab
titán
"Ha állandó lakhelyet változtatsz, akkor először ki kell jelentkezned a régi címről, az illetékes önkormányzatnál. Utána be kell jelentkezned, az új illetékes önkormányzatnál."
Ez most egészen biztosan nem így van, a konkrét eljárás az, hogy bemész az okmányirodába (bármelyikbe) és bejelented, hogy megváltozott a lakcímed.
-
tildy
nagyúr
Hogy vehettek el neked ideiglenesnel a lakcimkartyad, mikor hivatalosan azt nem vehetnek akkor el? Tenyleg erdekel.
Illetve hogy inteztel/intezzel magyar banki dolgokat, ha szemelyesen kell megjelenned, pl. befizetni , vagy szamlat modositani? En ahogy lattam, ezt csak ugy lehet, ha khm, "eltekintenek ez esetben" ( es ide kb ez a smiley illik
) a szabalyoktol.
-
tildy
nagyúr
A gond ott van, hogy valaszthatsz ugy vegleges kulfoldre tavozast, hogy meg nincs kulfoldi allampolgarsagod. Ne keverd a kettot, mert nem egy
Nem az allampolgarsagot adod le ugyanis, akkor meg az utlevelet is le kell adnod.
Szoval de, van szuksege magyar iratokra , ebben az esetben is. ellenkezo esetben az illeto hontalan lenne, a magyar torvenyek ertelmeben pedig ez nem tortenhet meg.
Ha ideiglenesen megy valaki kulfoldre, akkor marad a magyar allando lakcim, marad a lakcimkartya is , es a szemelyi is. Utlevelet pedig itthon is tudsz intezni. Nekem ideiglenes van bejelentve, nem vettek el egy iratom sem, mindent lehet itthon vele intezni. Az mas kerdes, hogy a fenti eset teszt volt arra az esetre, ha ...
Ideiglenes kulfoldre tavozas statusz azert nem elegendo, mert hivatalosan annak kell az allando lakohelyednek lennie, ahol eletvitelszeruen elsz. Ergo ha nem elek Magyarorszagon , elvileg nem lehetne az allando lakcimem magyar . Marpedig az. UK-ben nincs allando lakcim fogalma, lakcim fogalma ismaskepp van, hivatalosan bankszamlakivonattal vagy kozuzemi szamlaval, vagy council taxos papirral igazoljuka lakcimunk.
Viszont olyan meg nem lehet - legalabbis tobb forras erre utal- hogy itthon csak ideiglenes lakcimed legyen. [link]
Aztan itt van ez a polgari szolgalat tema is, hogy akar a vilag masik vegerol berangathatjak az embert, ha nem kuldi vissza a levelet , akkor meg kozmunka.... Aztan ott az autokkal kapcsolatos torveny is , bar azon ugy nez ki , mar enyhitettek .
Szoval emiatt akartunk veglegeset, nem oromunkben.
-
dabadab
titán
"Ha a végleges külföldre távozást választja valaki, akkor nincs szüksége magyar iratokra."
Akkor nincs ra szuksege, ha allampolgarsagot is valt, ez meg jelen esetben nem all fenn.
"Minden más esetben áthidalható a lakcím hiánya."
Ugye, Tildy a sajat tapasztalatait irta meg azokrol a konkret esetekrol, amikor megsem, raadasul mas expatoknak is hasonlokeppen arra jutottak, hogy a kijelentkezes ezernyi szivas forrasa. Ehhez kepest az, hogy ideirod, hogy denem, azert nem tul meggyozo.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest