- WireGuard VPN a mindennapokra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Mivel fotózz és videózz 2025-ben? Elég egy mobil vagy kell egy kamera?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- Gurulunk, WAZE?!
- N€T0X|N: EP2 -> FK2
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Szia! Köszönöm a részletes tájékoztatásodat.
Reseteltem a monitort, gyári ICM van beállítva, Automatikus színbeállításnál a Windows Reflektorfény háttérkép, FastStonenal a tesztkép, egyértelműen fakó, nem természetes. Hülyét kapok, ha ez a színhelyes.
Firefox tényleg túlhúzza a színeket (érdekes, hogy az EIZO-nál viszont nem probléma), Chromeal már sokkal jobb, ott az EIZO tűnik túlhúzottnak.
Kiderült, hogy az sRGB módban valószínűleg helyesen jeleníti meg a színeket, a piros az piros, viszont ez csak 100% fényerőn működik, ha megváltoztatom, akkor visszaáll az előző beállítás. Illetve fakó a kép, de ugye ez ilyen.
Különböző módok között nem láttam különbséget. Ez nem valódi 10bites csak 8bit+FRC.
Valószínűleg csak kalibrálni kell a monitort, mert szerintem az iiyama ProLite X4373UHSU-B1-ban ugyanez a panel van (nem tudtok valami részletes monitor panel adatbázis oldalt?) ott a gyári érték pirosnál 5,57 volt, kalibrálás után 0,26. Tehát valószínűleg a mellékelt adatlap nem kalibrált értékeket tartalmaz, hanem csak egy tanúsítvány arról, hogy mi a gyári érték. Philipsnél azt mondták, hogy a szerviz menühöz nem tudok hozzáférni. Egyébként 0-100 értéknél is lehet pontosan kalibrálni, nem gond ha nem 0-255-ig látjuk?
Igazából kezdem megszokni a monitor képét, de ha figyelem, akkor látom, hogy a bőrön olyan piros foltok vannak, amik a túlhúzott piros miatt vannak. Ugye kalibrált monitornál nincs ilyen probléma? Nekem csak az kellene, hogy valamennyire természetes színek legyenek, de azért nem legyen fakó a kép.
Egyébként egyáltalán van olyan, hogy a monitor széles színterű és színhelyes is egyben? Mondjuk fura nekem ez a "fakóság" hiszen a környezetet sem ilyenek látom. Illetve lehet ez a valóság és ezért javítgatja mindenki a fotóit, hogy jobban nézzen ki? Régebben mondták a Canonnál, hogy a kompakt kamerás fotók azért néznek ki, jobban a profi gépes fotóknál, mert a kis gépek eleve belenyúlnak a képekben. -
c41r0^
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- Freemail
- Mozgásban a Cronos: The New Dawn
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- WireGuard VPN a mindennapokra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- RC modell földön, vízen, levegőben
- További aktív témák...
- Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / FreeSync!
- SAMSUNG (LH98QMCEBGCXEN ) 250CM !!! 4K WIFI SMART MONITOR ! AKCIÓ! IGAZI MOZI!!
- Rog Falchion Ace bill,Rog Impact 3 egér,Rog XG27ACS-W monitor,ROG xxl egérpad, secretlab monitor arm
- Samsung Odyssey G5 S27CG554EU 27 QHD 165Hz Ívelt Gaming Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Asus ROG PG248Q 24" 180Hz
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3265, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3410, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest