Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• c41r0^

őstag

válasz janos666 #5138 üzenetére

Anno a Dell kalibrálásánál sem kérdeztek semmit, de nyilván azért nem, mert az natív felbontásban tudja a 10 bpc-t, és max. 60 Hz-es, tehát nincsen variálási lehetőség. Gondolom, hogy az sRGB/D65/120nit a standard, ha nincs egyéb kérés. És azt írják, hogy Radeon FirePro kártyával kalibrálnak, mert az 10 bpc kimenetet biztosít.

Köszi, nagyjából tiszta, a progis sRGB clamp vs. OSD sRGB módot csekkolni tudom szemre majd, mert mellé tudom tenni az sRGB D65 120nit-re kalibrált 2518D monitorom.

Az MSI OSD-s sRBG amúgy elég "fakó" a Dell-hez képest, ezért akarnám tovább bizgerálni.

"Nem elég ismerni az sRGB-t, a monitor színterét is ismerni kell valahonnan, hogy a kettő közé mátrix-ot számolj, amit aztán rápakolhatsz a képre."

A fórum alapján az EDID-ből olvassa ki alapból a primary értékeket, ha jól értem. Az info gombra kiírja, ő mit lát az EDID-ből.

"Yes, those are the native primaries, and the tool calculates a matrix to transform colors from those to the sRGB primaries."

Ezért is kértek a Reddit-es postban custom-fordított exe-t a saját RGB channel xy értékeikre.

Meg olyanra is kértek, aminél már eleve a "clamp" be volt pipálódva, így nem tudták állítani. I made a build that ignores the sRGB flag and uses the reported primaries.

meg van még olyan build belinkelve, ami a EDID-ből olvasás helyett Display P3 színtérhez számol: "You can try this build (replace the exe with this one) – instead of reading the data from the EDID, it pretends every monitor uses the Display P3 color space (= P3 primaries with a D65 white point)."

YT vidi is van, most találtam.

Új hozzászólás Aktív témák