Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• captainnemo

aktív tag

válasz doc #2111 üzenetére

Én is gondolkodok a váltáson, a logitech harmony hub-om van ami jól működik, de vannak problémáim vele.

-az egyik az, hogy úgy tűnik az újabb eszközök már nem kerülnek be az adatbázisba, most a napokban vettem egy Dune HD Pro Vision 4K-t, de az konkrétan nincs benne az adatbázisban, csak régebbi modellek. Az infra parancsok, meg részben működnek jól csak.

-nálam a távok parancsainak manuális tanítása hektikus, ha nem adatbázisból veszem nem mindent tud "jól" megtanulni

-az aktivitásoknál nagyon jól jönne az szabadabban tudjam szabályozni mi történjen, ez elsősorban ott gond, ahol CEC-el vagyok kénytelen eszközt bekapcsolni. Ugyanis az eszközök bekapcsolási sorrendjét és a bemenetek váltását nem nem tudom keverni, elsőre bekapcsol mindent és után állítja a bemeneteket, melyek sorrendje pedig kötött. Mi ezzel a baj? Alapvetően semmi, hiszen logikus a működés, de ha CEC kapcsolja be az eszközt, amikor a tv bemenete oda vált, akkor amikor bekapcsolom a tv-t, erősítőt, akkor a legutolsó beállítás alapján CEC-en bekapcsolja az adott eszközt (ami előzőleg volt aktív), néha ott is ragad (ezt talán delay-el lehet orvosolni). Szóval úgy lenne a jó tudnám keverni a bekapcsolást, bemenet váltást, és tetszőleges sorrendben. Ez esetben az lenne: erősítő bekapcsolás, ott a megfelelő bemenetre váltás, és csak utána tv bekapcsolás, ami szépen be fogja kapcsolni, a bementre csatlakoztatott eszközt, nem azt ami legutoljára volt használva.

A sofabaton cuccokat néztem, az X1, X1s lenne jó és az amazonon az X1 nagyon jó áron van, mert kifutó model. A leírások alapján a legutolsó problémát megoldja. De nem tudok senkit akinek itt ilyenje lenne, fórumot sem láttam és félek tőle.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés