Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekid
addikt
-
harry
veterán
Ilyet nem is mondtam. Arra értettem, hogy ha otthon van egy géped, amire be ssh-znál, azon lehet tűzfal, és így lehet nem válaszol a pingre. Vagy nem otthon, hanem melóhelyen, mindegy. Bár ha valaki fel tud húzni egy tűzfalat, vélhetően bentről enged egy pinget is... csak az jutott eszembe, hogy win gépnél egyszer mintha alap tűzfal miatt blokkolta volna az icmp echo-t.
-
iMaverick
addikt
Azt értem én, hogy az írás a modemek-router-ek beállításához segítség, én WonderCsabo hozzászólására reagáltam...

sanzi89: huh, ezzel a linux majom-mal eléggé rendesen belegázoltál a linuxos kollégák lelkivilágába!
Más: én elhiszem, hogy egyeseknek a parancssor jobban bejön, annó még én is rá voltam DOS alatt kényszerítve. Viszont részemről jobban preferálom a GUI-t. Ott a pont.
A sávszélesség azért nem hinném, hogy gondot kellene hogy okozzon, mert szinte a végtelenségig le lehet butítani a VNC "színvilágát". Így eléggé lecsökken a sávszélesség igénye, mégis megmarad a kényelem.
Linux-os szerverre (szerintem) fel lehetne rakni az X-et, elegendő addig futattni, amíg tényleg szükség van rá. Aztán ki lehet lőni a francba, marad a konzol... Legalábbis nálunk van egy Novell szerver és nem zavarja a dolog... (kb. 50-en lógnak rajta, meg vagy 70 postafiók mosolyog rajt). A másik egy Win 2003 Server, azt sem zavarja a GUI...
-
jerry311
nagyúr
Hát, ja.
Vettünk HP XP 24000-t, hát ez valami nagyon JAVA-s nagyon lassú szutyok. Ha csak 1-2 beállítást akarok megnézni, nem módosítani, az is legalább 6-8 perc. A CLI viszont bonyolultabb, mint abakuszra Windows 7-et telepíteni. Biztosan bele fog égni a monitoromba a "Loading..." felirat. -
kozyadam
tag
1, ez 1 nagyszerű írás, tényleg jól jön. sajnos én suliból sehogy sem tudtam elérni az itthoni gépet, még SSHn keresztül sem, de ez az iskolai routerek sara

2, a Windows Vista és újabb rendszerek esetén sincs törölve a telnet kliens. Csak be kell kapcsolni.
Win 7 esetén ha megnyitod a Program eltávolítása vagy módosítása ablakot, akkor bal oldalon megjelenik 1 menüpont, hogy Windows szolgáltatások be- és kikapcsolása.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Asus V16 V3607VM - 16" WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5050 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 256GB,Átlagos,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
(Nem neked kell leirni) Nem a szakmai oldallal volt problémám hanem irodalmi oldallal. Szerintem ugy sokkal teljesebb lenne az iras.