- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hieronymus
veterán
válasz
t72killer #37 üzenetére
Az oktatás mindig is kereste a helyét. Magyarországon főleg a változó ideológiák követése okán.
De nem arról van szó, mindenkinek magasan kvalifikált embernek kell lennie. Jó lenne, de ez ma álom kategória. Inkább arra kellene törekedni, hogy az első 8 osztály vérére írástudó gyereket neveljünk. Ír, olvas, értelmez és számol. ÉS megtanul gondolkodni. Nem a poroszos lexikális műveltség, hanem a gondolkodás irányába terelve a tanítást. Lehetőleg fel tudja ismerni, ha marhaságokkal akarják etetni.
Most azért nagyon jól látszik, nem ebbe az irányba tanították az emberek többségét. Ezért született a bejegyzésed, ha jól gondolom.Néhány napja tankoltam. Az előttem fizető nyugdíjas elmondta a kutasnak, hogy azért tankol a legjobb minőségű benzinből, mert 100 kilométerenként egy liter benzint spórol meg vele. Az épületből kifele menet láttam az autóját az emberünknek. Nem mai darab, jól karbantartott 20 év körüli járgánynak tűnt. Elkezdtem gondolkodni miért vesz drága üzemanyagot. Anyagilag nem éri meg, akkor miért?
Egyetlen lehetséges választ találtam. Az egy liter megtakarítással jobban kíméli a környezetet, mint a pénztárcáját. Ezt a gondolkodást nem nehéz átadni az utánunk jövő generációnak. Persze akkor, ha valóban felismerjük a szlogeneken túl is.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Google Pixel topik
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Suzuki topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- HP Probook 440 G11 (9Y7Q2ET) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , 512SSD
- HP Probook 440 G11 (AA0Y5ES) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , Win11 pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- MacBook Pro M2 Pro 16 // 16/512 96%-os akkumulátor
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest