- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shodan
őstag
Ja kb 9 progit kell kezelni egyszerre! Némelyik meg ilyen őslelet, nincs egy normális integrált rendszer. Össze-vissza lefagy, jelszó lejár stb.
Az is nagy hogy 2 programot neten keresztül is el lehet érni, persze ezeknél nem cserélgetik a jelszót, csak a belső intraneteseknél szóval nagy koponyák, így nem kell nagy tehetség ahhoz hogy hozzáférj a legtöbb előfizető adatához.
-
kgergo23
tag
az nem is mondtam hogy azok
de sztem abban egyet ertunk hogy szeles skalan mozog a telefonalo "sikerelmenye" az ugyfelszolgalatossal folytatott beszelgetes utan
mondom egy bizonyos ugyben tobbszor is telefonaltam az ugyfelszolgalatra es valtozo volt a beszelgetes erteke
volt aki halal rendes volt es minden aprosagot elmondott, meg o hivta fel a figyelmem dolgokra.
az renszer bonyolultsagat elhiszem, az szinte mindenkinel vagy 3 perc volt minimum, mire latta maga elott az adott cim lehetosegeit...
-
Klemens
őstag
válasz
JamesWagner #128 üzenetére
De még mindig Telekom van és nem T-COM.
-
Klemens
őstag
válasz
JamesWagner #128 üzenetére
Egy pl. a rendszer hibájához:
Egyik nap egy ügyfél betelefonál egy ügyfél, hogy 150K-s a számlája és ez lehetetlen. Ennyit nem telefonált és most wtf van?
Tesóm utánanéz, látja, hogy tényleg nem telefonált ennyit, na akkor wtf?
Kiderült, hogy akié előzőleg a szám volt, még Ő csinálta a számlát és valamilyen oknál fogva nem került kiszámlázásra és úgy vette vissza a T-Mobil. Amikor meg újra kiadta, már alapból rajta volt a hatalmas számla az új tulaj meg szívrohamot kapott szinte amikor felbontotta a levelet.Egy másik példa, ami inkább vicces:
Betelefonál egy ügyfél, hogy 125K-s a számlája és Ő ennyit biztos, hogy nem telefonált, meg amúgy is a felesége használja és Ő is alig szokott telefonálni. Pedig tényleg ekkora volt a hívásforgalom, így nincs mese, fizetni kellene. Tesóm kérdezi, hogy esetleg rajtuk kívül nem volt más aki a telefonhoz férhetett?
Hát... ,hogy az a... András!!! Gyere csak ide!!! Az @nyád úristenit!!... - ordította a forma majd a vonal megszakatd.
Egy fél óra múlva visszatelefonált a krapek, hogy megvan a tettes, a kisfia emeltdíjjas telefonszámokat hivogatott. -
JamesWagner
csendes tag
Na itt a pont!
Itt a rendszerben van a hiba nem az ügyfélszolgálatosokban. Amint írtam 3 napig azt látták hogy még él a régi szolgáltatásom (A számítógép szerint). Pedig ők kérték át, ők "rögzítették", ők batták el
Itt valaki vagy hibázott, vagy a rendszer hétvégenként szeret kényszerszabit kivenni
-
Klemens
őstag
válasz
kgergo23 #122 üzenetére
Pedig nem rossz emberek az ügyfélszolgálatosok. Én személy szerint nem vagyok az, közöm sem sok van az ilyen dolgokhoz, nekem tesóm telefonos ügyfélszolgálatos az üzleti előfizetőknél.
Az a baj még, hogy nagyon sokszor az ügyfélszolgálatost nézik hülyének, de nagyon...
Ráadásul az egész rendszerük is bonyolult, sokszor a gép sem tudja, hogy wtf. -
pechman8
tag
Szerintem még korai az öröm! Várd csak meg a számládat! Majd akkor örülj ha az is rendben lesz 3 hónapja...! Bizony...
-
Elköltöztünk családdal egy évre másik városba. A régi lakásunkon 4Mbit-es net volt 2005ben a T-től!!! 2009 végén amikor visszaköltöztünk régi lakásunkba megrendeltük a 15Mbit-es netet, kábelezni, meg modemet dugdosni sem kellett, minden a régi volt. Be is aktiválták 2 napra rá. A egyetlen bökkenő csak az hogy 1!Mbit/s sebességűt. Mondanom se kell, hogy manapság ezzel a sávszélességgel nem sok mindent lehet kezdeni az e-mailek csekkolásán kivül, főleg, hogy több gép is van a családba. Vagy több órányi telefonálgatás után sikerült kiszedni belőlük, hogy azért csak ennyi mert ezt birja a hálozat. Természetesen amint ezt megtudtam már mondtam is vissza a szolgáltatást! Szal nekem ennyi lenne a Híres T!
-
mhorvat
senior tag
Csak a cikket olvastam végig, a kommenteket nem. Én csak annyit fűznék hozzá, hogy régen Matáv internet volt nálunk, nagyjából 2,5 hónapig nem volt internet, mikor váltottunk róluk. Ennyi idő kellett nekik, mire átadták a vonalat az Actel-nek (na, róluk is tudnék mesélni...).
UPC nettel egész elégedett vagyok, az ügyfélszolgálatuk is teljesen tűrhető. 1-2-szer kellett már szerelőt hívni, mert besz*rt a modem, délután telefon, másnap délelőtt kijöttek. -
TomBoy1986
veterán
Látom nem egészen érted a dolgot. Nem azért veszti el a garanciát a modem, mert meghosszabbítod a hűségszerződést. A modem azért veszti el a garanciát, mivel az előfizető birtokába került a Szereld Magad konstrukcióban vásárolt modem, majd ezt követően a T-Home-nak az egészhez semmi köze. Te nem a modemért fizetsz, hanem a szolgáltatásért. Innentől a D-Link (mert ugye általában az Sz.M.-es modemek D-Link 360R-ek) gondoskodik a garanciáról, ami az erről szóló törvénynek megfelelően itthon minimum 12 hónap. A D-Link pedig pontosan ennyit vállal rá.
Ugyanakkor... a kábelmodemek továbbra is szolgáltatói tulajdonúak, valamint a HGW-k szintén és az optikai, ill. VDSL modemek is. Ez nagyrészt a modemek árával van összefüggésben, mivel egy ADSL modem jóval olcsóbb az összes többinél.
Sőt, hogy ne érjen meglepetés elmondom, hogy amennyiben 2009. szeptember 4. után köttettél be SAT TV-t, akkor az ahhoz tartozó STB-k (első talán kivétel), szintén már előfizetői tulajdonú, így arra vonatkozik 2 év garancia és kész.
-
kgergo23
tag
viszont rovid ido alatt is lehet tartalmas, informativ beszelgetest folytatni, a telefonos ugyfelszolgalaton ez nalam csak nagyon ritkan fordult elo
a problemamra, amit elozoleg irtam, hogy splittet gondjaim vannak arra nincs otleted veletlenul ?
szoval splitter nelkul megy a 5mbit, splitterrer mar nem, pedig mar 2t probaltam...
-
Klemens
őstag
válasz
kgergo23 #120 üzenetére
Ez azért lehet, mert a telefonos ügyfélszolgálatos beszélgetését rögzítik, és találomra meg is hallgatják őket, ellenőrzik. Nem mondhat akármit, ráadásul minél hosszabb a telefonbeszélgetés annál rosszabb a teljesítmény aránya az ügyfélszolgálatosnak.
Eközben a másik kollégát nem ellenőrzik így, maximum időre mérik, hogy mennyi idő telik egy újabb ügyfél pulthoz hívásáig. -
kgergo23
tag
az lehet, de en ugy vettem eszre hogy szemtol szemben informativabbak es tobb mindenre felhivjak a figyelmed
ugy is mondhatnam a az hogy "aprobetus" reszletekrol is tajekoztatnak...mielott rendeltem, vagy 6x telefonaltam ugyanabban a temaban az ugyfelszolgalatra, mert en nem biztam eddig bennuk, de most azt kell mondanom, miota t-home alatt futnak a szolgaltatasok, azota nem annyira szemetek.
-
kgergo23
tag
egyebkent az ugyfelszolgalatosok korektebbek es jobban felkeszultek mint a telefonos kollegaik
-
Klemens
őstag
Emberek, olyan, hogy T-COM... nincs. Telekom van.
-
Gabesz1019
senior tag
Nekünk is mind a 3 a T-Home-nál van. Én megvagyok elégedve velük. Épp most kedden voltunk bent átköttetni a netet. Eddig 4Mbit/s-os vetünk volt és ezért fizettünk 7600 valahány forintot. Most 15Mbit/s-osért 6 150 Ft-ot fizetünk. A telefon emelkedett talán 200Ft-al de így a hálózaton belüli beszélgetés ingyenes. A TV pedig 5200 helyett csak 3600Ft lett. Ráadásul az első 3 hónapot elengedik a TV-ből.
Kedd d.e. 11 körül voltunk bent a csaj begépelte az adatokat kinyomtatta a papírokat egy két telefon ide-oda és már meg is volt. Kérdezem mikortól lesz elérhető a gyorsabb net? Modja lehet, hogy még ma eset de Ő inkább azt mondja biztosra, hogy holnap reggeltől.
Ismervén az ilyen cégeket én is inkább az utóbbira tippelte. Volt még egy két dolgom az nem szaladgáltam ide-oda. d.u. 5 óra fele hazaérek, beülök a gép elé, mondom megpróbálom újraindítom a modemet hátha... Gép bekapcs. speedtest elindít és ekkor ért a kellemes meglepetés 15Mbit/s-os a netem.
Szóval én teljesen meg vagyok elégedve velük. Csak ajánlani tudom Mindenkinek.
-
bambano
titán
Én pont ma magyaráztam meg a tcom ügyfélszolgálatnak, hogy ha már felmondták a szerződést, talán nem kéne számlázni... kíváncsi vagyok, mi lesz a vége..
-
kgergo23
tag
szuper iras, grat hozza. az ugyfelszolgalatosok kozott tenyleg van par barom...maga szolgaltatas es az ara eleg okes viszont.
en is kotottem netet meg teloval volt varia, nalunk zokkennomentes volt es a bejelentes utan 2 napra volt is net
a modem meg ra 3 napra erkezett
baratnonel iptv, 15mbites net, telo, de ott voltak apro malorok, meg a szerelok tenyleg borzalom munkat csinalnak ha nincs ott az ember...
viszont nalam a splitterrel bajok vannak...5mbites net, annyi jon is de splitter nelkul.de ugy ugye meg nincs telefon
amit kuldtek azzal a netem 3 mbites, a masik meglevo splitterrel meg 3,8mbit...erre valakinek van tippje, megoldasa ?
-
wardred
tag
Kibővíteném a nyitó postot azzal az információval, amit ma szereztem:
Egyéb probléma miatt kerestem fel őket, aminek a végeredménye a következő lett: Jelenleg a T-Com nem tulajdonosa a modemeinek (nem úgy, mint régen), tehát ha valakinek lejár a hűségnyilatkozata -attól függetlenül, hogy az után még meddig használja/fizeti- automatikusan veszti a garanciát arra! Amennyiben valaki 1éves hűségidővel megköt egy szerződést, amihez kap modemet is, és a szerződést meghosszabbítja, a garancia lejár.
Akinek ez számít, annak nincs más lehetősége (nem vicc, ezt mondták), mint lemondani a szolgáltatást, és bármikor egy újat kötni. Hogy a szerződésbontást/lejáratot követően végül is elviszik-e a modemet, vagy sem, azt továbbra sem tudom biztosan (elvileg már nem, mivel ugye nem az övék), de úgy gondolom, hogy érdekes információ ez, pláne mivel nekem ez a "móka" 1x ezer forintomba fog kerülni.
Köszönjük T-Com <3
-
W666W
tag
Az Én véleményem meg az hogy ha elöfizetek hozzájuk akkor LEGYEN 24 ÓRÁS AZONNALI !!!!!!
ügyfélszolgálat..Kész Röhej, hogy egy ekkorra okádék cégnél nincs egy normális ügyfélszolgálat...
3 HÓNAP KELETT 3 HÓNAP míg egy számlát kiküldtek úgy hogy minden hónapban telefonálgattam velük kb 45 percet...ezt a gombot nyomjam meg azt a gombot várjam míg a kollega jelentkezik amikor meg emberrel beszéltem halvány göze sem volt arról amit kérdeztem..Mindig egy mondatot szajkozott az összes droid ügyfélszolgálatos, hogy ha gondom van menjek a T-pontba..Utoljára azt találtam szerencsétlennek mondani, hogy tudja mit menjen Ön a t-pntban a jo kis T cégével együtt..Egy tetves számla miatt amit nem küldtek ki..Viszont a felszólítást azt tudták küldeni a nyomorékok meg a fenyegetözés az ment nekeik hogy lekapcsolnak ha 3 napon belül nem fizetek....Összeségében egy tetves Rohadt Multi cég a T-Home minden nyügjével együtt...Az ilyen cégeket ki kéne tiltani Magyarországról..egyáltalán nem ügyfélbarátok..vagyis csak addig míg a pénzt be nem zsebelik aztán nagy ívben tojnak az emberek fejére....
Ahogy tudtam megszabadultam Tölük..Ja és a Pofátlanság legteteje az volt hogy lejárt az elöfizetésem és nem hosszabítottam meg az elöfizetést ennek örömére azt a 8 napot is kiszámlázták amíg el nem vitték a modemet..Az hogy nem használtam az a 8 nap alatt már a netüket , mert Új szolgáltatónál voltam ?? Az természetesen senkit nem érdekelt mert az ÁSZF ben benne van hogy 8 nap alatt szerelik le és azt ki kell fizetni..VICC olyanért fizettetk amit igénybe sem vettem Tetves egy cég összeségében
-
JamesWagner
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #109 üzenetére
Hehe
Megint félreértettétek! XD Nos, a baj az, hogy NEM ÉN mondtam le a netemet, mert számítottam a bekötésre. Hanem a T-COM kérte át szombat reggel, és ezért kapcsolták ki. Nem az én hibámból kapcsolták ki!!! Én rendesen kifizettem a számláimat, és olyan hírtelen kikapcsolták mintha 3 havi elmaradásom lenne, és szépen 4 napon keresztül szo****ak.
-
TomBoy1986
veterán
Már bocsánat, de szánalmas...
Vedd a fáradtságot a szerződés (ÁSZF) utánaolvasásának és akkor máris tudni fogod, hogy minden egyes bekötést 30 napon belül vállal a cég, 15 napon belül pedig a csomagmódosításokat. Erre is sápítozol, hogy 5-6 nap alatt bekötötték...
Ja és készülj fel, szintén ÁSZF-ben szerepel, hogyha hiba van, akkor:
a.) együtt kell működni a hiba elhárításában az ügyintézővel
b.) 72 órán belül hárítják el a problémát, ha pedig kicsúsznak, akkor az azt követőről kérhető számlajóváírásArra meg mindig felhívják a figyelmet, hogy pl. TV-t csak az után mondj le, hogy a következőt már bekötötték...
-
szki
őstag
Huha. Nem olvasom végig a sok hozzászólást. De az írást igen.
Jól ismerem a T teljes működését. Sajna nem egyszerű az alkalmazottak élete, és a folyamatok nagyon el tudnak kavarodniNekem csak pozitív tapasztalatom van. Ha volt is probléma, és azt megértették, akkor időben megoldották (3play-nél lemaradt az ip telefon aktiválás).
Sőt volt, hogy a telefonos ügyfélszolgálatos mondta, hogy utánanéz, és majd visszahív. Rendben vissza is hívott pozitív válasszal!Most jár le a hűségidőm. Küldtek szerelmes levelet, hogy 1 évre újra kössem le. Hívom is majd őket, hogy oké.
-
válasz
lordovravens #106 üzenetére
Hát akkor meséld el!
-
lordovravens
tag
T-vel nekem is vannak nagyszerű tapasztalataim.
-
depmod
aktív tag
9e ft digittv-5mbit net-telefon? Nekem kicsit soknak tűnik a mostani szolgáltató versenyben, habár normális összegről beszélünk mindenképpen.
Nekem UPC van (lehet fikázni, szoktam is néha, de csak ügyintézéskor) 5450ft-ért, tv (mondjuk nem digit)-15mbit net-telefónika.
Mindegy. Sajnos a szolgáltatók csak addig kedvesek, amíg megkötöd a szerződést, amint az megvan, akkor leszarnak, de akkora ívben, hogy az már pofátlanság.
Magyarország 2010. -
Hát nekem küldi a T-home a számlákat, de én is neten keresztül fizetem. Csak belépek, és ott a számla, fizetem bankkártyával, és kész.
-
-
iSonic
addikt
válasz
LackoMester #98 üzenetére
ez ilyen központi probléma a t-ököm-nél :/ több embert kéne a telefon elé ültetni
-
LackoMester
addikt
hmmm....a szlovák testvércégnél a szlov.T-Com-nál sem sokkal jobb a helyzet,nehéz a probléma megoldás nálunk is...azt végül is megoldódott a helyzet de ez kb.2 hónapomba és 20 hivásba került-lúzerek,pedig csak 1 tehnikust kellett kiküldeni,h.a pincében lévö madárfészket(kábelokat)a szekrényben helyrerakja
másik dolog,állandóan hivogattnak-zaklatnak nem-e kell tv vagy vonalas telefon(már beirtam a mobilomba NE VEDD FEL)
ja,és a csere modemot is 1 hónapig küldték a UPS-n keresztül -
Kantorpe
tag
Szerenysegem is menne a digihez, de hat az meg egy utcaval odebb jar. Remelem aprilisig csinalnak valamit, mert akkor lemondom a T-t.
Vicces, hogy megvan adva banknal a megbizas, es szarnak levonni a penzt, majd kuldozgetik a fenygetest, hogy milyen mocsok vagyok, hogy nem fizetek
December elejen rajuk uvoltottem, es hogy hogynem a decemberit letudtak vonni, en meg kozoltem mveluk, mivel rendes gyerek vagyok, a tobbit befizetem.
Vegulis a lehetoseg adott volt, hogy levonjak, nemtettek, biztos nem kelett nekik, azt is mondhattam volna, hogy igy jartatok baszkikaim.Mindenesetre a januarit levonni mar megint nem sikerult.
Marciusig ha nem vonjak akkor a szerzodes felbontast kezdemenyezo , elbocsajto szep uzenet melle megkapjak "vegkielegitesnek" az osszeget.Mindenesetre az ugyfelszolgalatosok rendesek, es aranyosan vettek, amikor kozoltem, hogy most egy kicsit ordibalni fogok veluk
A hab meg az, hogy az emailre sikerult majd 3 het utan valaszt kapnom.... nesze neked IT/Telco ceg
-
iSonic
addikt
Hát nem az, hogy tojnak, van egy szuper szerződés, ami körülbelül úgy nézz ki, hogy kivan téve a falra és a sok nagy goré meg ott ül körülötte és firkálja rá a baromságait vagy éppenséggel céltáblának használja... plusz a magyarokban nincs összetartás sajnos egyrészt ezt megtudom erősíteni, mert még a sötét kisebbségben is több van, még ha ők a hibások mint bennünk :/ de én sem akarok ebbe belemenni, mert aztán kapok a pofámra
-
zolikaDB
veterán
válasz
- = Zk = - #92 üzenetére
Sztem meg van ahol szarnak a mi havidíjunkra, még ha 5 helyett 8 ezret fizetnénk is...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
JamesWagner #91 üzenetére
nekem volt egy varázs-szavam
3X utasították el a kérelmemet a net növelésére. negyedjére mikor szóltam, hozzátettem, hogy ha nem lehetséges, akkor köszönöm, szolgáltatót váltanék. azt mondja, elindítja, de elméletileg nincs probléma.(mindíg ezt mondták). 2 hét, és még majd telefonálnak bla bla...
max 2 nap, és volt szupernetem.......
ezt, csak megjegyeztem
" Magyar emberekben ez hiányzik, az összetartás "
nem a Magyar emberből hiányzik...bennünk meg van...de ezt hadd ne folytasam, a politika! -
JamesWagner
csendes tag
Félreértés ne essék, de ha tőlem elvárják hogy normálisan végezzem a munkám (Villanyszerelés) akkor én is joggal várok el normális munkát. Nem vietnámot jártam meg, nem kapok infarktust ha nincs egy hétig internetem, itt nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy ha valamit elkezdenek, akkor azt fejezzék is be. Szombat reggel elkérték a szolgáltatásomat, nekik ezt vissza kellett volna 72 órán belül kapcsolniuk. Nem tették. Joggal voltam felháborodva. Én próbálnám azt megcsinálni (vagy akár bárki más) hogy nem 7-re, hanem 10-re megyek be dolgozni. Miért? Mert nem értem rá, úgy tartotta kedvem. Szerintem meg válna tőlem a cég. A szolgáltatók többségénél pedig a piac a lényeg, nem az ügyfél. Reklámozunk, gyorsan, sok sok jót, de az, hogy egy ügyfélnél ez egyáltalán kiépíthető, vagy megoldható, azt már az apró betűs részben elrejtik. Nekik csak az számít hogy minél több ügyfelük legyen, valami elégséges szolgáltatással, egy vagy két év hűséggel Ez nekik a profit, ezért éri meg. És sajnos még ebből a pénzből sem sikerült kiépíteni egy struktúrát ami működne. És ez a baj. Az átlagnál jóval elmaradottabbak vagyunk, és MO-ról csak kiviszik a pénzt. De ebből a zsákból egyszer elfogy a lóvé, nem lehet többet kivinni, és akkor jön el a totális csőd. Tetszik, nem tetszik, ez van. Nagyon sokan értik a cikkem lényegét, de látom vannak olyanok is, akik a negatívumot konkrét értelemben veszik, és azzal foglalkoznak hogy "jaj meg ne haljak ettől", pedig ennek semmi köze nem volt ahhoz hogy én hogy éreztem magam. Arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem szabad hagyni magad, amennyiben neked van igazad, mert a Magyar emberekben ez hiányzik, az összetartás, az igazért való kiállás, és itt fejezném be, mert ezt a cikket innentől kezdve akár a politikával is összefüggésbe lehetne hozni, amit én nem akarok.
-
cundeyy
tag
Ja, és hozzá kell még annyit tennem, hogy a reklámokban meg az összes hírdetésben szerepelt sebességek és a valós értékek miatt emlékeim szerint megvágták őket 75 millára.
Megemlítettem ezt az egyik ügyfélszolisnak, és tök nyugodtan ezt mondta:
"De Uram! Nagyon jól tudja, mi nekünk az a 75 millió"
Ez azért szíven ütött engem akkor, és az én 14/18 ezremre verték a nyálukat.... -
Vakegérke
félisten
Egy szóval sem bántottalak, és nem bántottam senkit sem, legyen akár városi lakos, vagy akár tanyán gazdálkodó.
Nem ellened, nem ellenetek beszéltem. Ha rajtam múlna, akkor földkerekségünk összes lakosa ingyen élvezhetne olyan NET hozzáférést, ahol pislogni sincs idő, úgy jönnek be az oldalak, és a letöltésnek annyi idő alatt vége, amíg rágyújt a kezdeményező.Nem ismerlek, így nincs miért kárörvendenem. Akkor sem tenném, ha ismernélek. Hogy ezt miért mondom?
Szíven ütött kimondatlan vádad.Ha tudtam volna, hogy ennyire érzékenyen érint bárkit is "dicsekvésem", eszembe sem jutott volna leírni.
-
cundeyy
tag
Üdv!
Háát, hogy őszinte legyek nekem is voltak élményeim a nevezett szolgáltatóval.
Kb 5 éve kezdődött. Akkor beköttettem, talán az első nekifutásra a 30 napon belül be is kötötték. Ment 2-3 évig hiba nélkül, mondhatni 24/24be ment a net. Így vissza gondolva akkor nem volt, mikor áramszünet volt itt nálunk.
Tehát eltel az a 2-3 év, és fel lett mondva a szerződés.
Pár hónap után kezdett hiányozni az egész, és újra köttettem.
Addig 2Mbit volt, és ki is jött teljes egészében. (telefon vonalon keresztül)Bekötöttek újra, és a sebességgel elég nagy problémák akadtak.
Max letöltési sebesség nem érte el a 90k-t. (8Mbit volt kérve)
Telefonálgatás hegyek, szó szerint naponta.
Kértek sebesség teszteket, naponta 3 darabot küldtem. Reggel, délben, este.
Eltelt egy hónap így, napi szinten telefonálgatások, teszt eredmény küldések e-mail formájában.
Minden 2-3. nap jött a válasz, hogy indítsam újra a modemet, ezt meg azt csináljam, hátha valami probléma itt van nálam. Kérdezték milyen gépem van, hátha nincs meg a hozzávaló "erő"...
Amikor már untam azt a sablon szöveget, vissza írtam, hogy marhára örülnék, ha nem csak ezt a előre megírt szöveget tudnák elküldeni, hanem valami használható dolgot is.Egy szép napon elmentem Balatonra egy hétvégére. Haza jövök, net sebesség 47k.
Telefont felvettem, elküldtem mindnkit oda ahonnan jött... Nem győzték kapcsolgatni egymásnak a telefont. (igaz már kezdtem hozzá szokni, mert addig is azt csinálták)
Akkor megszólal az ügyfélszolis csávó, hogy akkor felveszik a hibát, és majd küldenek ki szerelőt. (persze vagy 1,5-2 hónap eltelt).
Mondtam neki, eddig mi a f*zt csináltak, eddig vagy 80 e-mailt küldtem, tesztekkel együtt, napi szinten telefonáltam be. Nem válaszolt rá semmit.
Tehát felvették a hibát, és majd értesítenek, mielőtt jönnek ki.
Pár napra rá hív az egyik szerelő, hogy most aktuális lenne-e, mert épp erre járnak, akkor beugranának. Mondom persze, felcsillant a szemem hátha ennyi idő után csak lesz belőle valami. Kijött a 2 emberke, felmásztak az oszlopra, ott minden "rendben" volt.
Itt végig mentek a házon a bekötéstől a gépig. Átkötötték a csatlakozókat, adtak új szűrőt, kábelt stb.
Net még mindig nem ér egy sapka sz@rt sem.
Mondták, most nem tudnak mit kezdeni vele, majd vissza jönnek valamelyik nap. Mondom ez is valami, legalább rajta vannak a dolgok.
Meg is jelentek újra. Átkötötték a telefonokat. (hozzá kell tegyem, azóta sem tudjuk egyszerre a telefonokat használni... ha felvesszük a telefont, a másik elhallgat. Addig ment rendesen a két telefon egyszerre)
Tehát kijöttek, még mindig semmi. Elkezdték az utcán méregetni az oszlopon a jelet. Semmi jó. Mentek az elósztó fele, (3 utcára van).
Kiderült, mi a hiba. Egyik utcában eltünik 5Mbit valami optika vagy kábelszakadás miatt.
Mondom akkor ezt is tudjuk. Kérdezem, és mikor lehet ebből valami.
Azt mondják, ők erre nem tudnak válaszolni, hívjam az ügyfélszolgálatot, ott majd útba igazítanak. Ezt követő 3 telefonhívás után én is azt tettem. "Útba igazítottam őket."
Kijelentették, hogy nem áll érdekükben vagy módjukban kijavítani a hibát. Mondom faxa.
Mondták, cseréljek kisebb csomagra. De nem akartam, mert nem az a célom minél kisebb csomagom legyen, hanem rendesen menjen az internet.
Kiküldtek egy csomagmódosítási nyilatkozatot, amit aláírva vissza kellett volna hozzájuk küldeni.
Nem küldtem vissza, mert nem ez volt a cél.
Következő havi számla összege egy cseppet megugrott. Hozzá számoltak 14 vagy 18 ezer forintot, mint csomagmódosítási díj. Felhívtam őket, (persze már türelmem már egy szál sem) hogy mi ez az összeg. Tudtommal nem küldtem vissza semmit sem aláírva.
Ugye ha valamit nem tudnak teljesíteni, az ő hibájuk miatt nem megoldható az egész ne engem terheljenek már ilyesmivel. Mindkét félnek vannak kötelezettségei. Ők adják a szolgáltatást, mondhatni az előre megbeszélt módon, én meg fizetek. De hogy ők nem tudják nekem biztosítani az ő hibájuk miatt, ne rajtam verjék már le azt is.Akkor jött egy másik csekk, abból levonták ezt a díjat.
Addig addig küldözgettük a csekkeket ide oda, míg rájöttem, ebből még valami hasznom is lehet. Vissza tettek kisebb csomagra, (2Mbit) és annak megfelelően jött is a számla.
Elkezdtem velük vissza fizettetni visszamenőleg a havidíjak különbözetét.
Hónapról hónapra jöttek különféle számlák, már lassan azt sem tudtam követni ki kivel van.
Egy minuszos volt, másik 10k, utána 4k, akkor 7 akkor egy 13!! forintos.
Mondom jó, ezt itt hagyjuk abba, kérek a legelejétől ezidáig egy összesített részletes számlát, feltüntetve az eredeti összeggel, azzal hogy mennyit fizettem be, és hogy mennyit fizetnek ki.
Már majdnem a 10.hónapban jártunk. Még ők tartoztak majdnem 2 havi összeggel, és amikor lejárt a hűség, megköszönve szépen felmondtam a szerződést.Beköttettem egy helyi szolgáltatótól a netet (kábel net), ami 100%-ra ki is jött, tá nmég felette is volt. Mondhatni panaszom nem volt rá, csak annyi, ha elment a szomszéd faluban az áram, akkor itt sem volt net. Nem volt szünetmentesük, vagy mittom én mi lehetett a baj. De kibírható volt.
Most december elsejével megszünt a szolgáltató átvette egy nagyobb cég. Na ki?? Ki lehetett az?? Hááát a T-Home. Így választanom kellett. Vagy T-genyó, vagy semmi.
Mondom már nem telefonon biztos nem kérek netet, a kábel nettel megpróbálkozok.
15Mbit megrendelve neten (T-Home oldalán...). Eltelik 3 hét, semmi infó a nettel kapcsolatban. Írtam egy mailt a rendelés számmal, meg mindennel együtt, mikorra várhatok netet.
Arra sem jött válasz 2 hétig. Felhívtam őket, megadtam a rendelés számot, nevet, utcát, házszámot minden adatot, amit a megrendelésnél megadtam, és "vissza kaptam..", erre azt mondják, nem érkezett be ilyen rendelés. Végig nézte név alapján, szerződés szám alapján. Semmi. Mondom magamban, jól kezdődik...
Úgy voltam vele, hogy sokat nem veszíthetek, mivel 30 napon belül felmondhatom minden következmény nélkül.
Tehát felvette a rendelést, pár napon belül jött egy sms- hogy köszönjük, hogy őket választottam, stb.
Este néem a leveleim, jött 2 levél. Jött egy régi, amikor az előző netet rendeltem, meg a mostani rendelésről.
Az első levélben az állt, hogy mivel többszöri hívásuk sikertelen volt, így tárgytalannak vették a megrendelést. Gondolom rejtett számről hívtak, amit nem veszek fel.
De könyörgöm. Egy marha nagy cég. Ráadásul 30as vagyok, mondhatni egy kalap alá tartozik.
Nincs egy belsős telefonjuk, amiről tudnak hívni? Nem titkos számok azok.Lényeg a lényeg, bekötötték a netet. 15,63Mbit kijön, és a feltöltési sebesség is több, mint az előírt. Panaszom az elmúlt 3 hétben nem volt, szóval eddig meg vagyok elégedve.
De mint előttem is írták, az ügyfélszolgálat egy katasztrófa úgy ahogy van.
Senki nem tud semmit, mindegyik mutogat a másikra, már egy egész telefonkönyvni ügyfélszolgálatos neve le van dátum / probléma szerint írva, akikkel az elmúlt x évben beszéltem, hogy ne legyen félrebeszélés.
De lényegtelen. Net van, és ez a cél.Lehet kicsit össze visza írtam, de többször fogtam neki, mert menetközben el kellett menjek többször is.
A lényeg benne van, ki lehet bogarászni a fő dolgokat. -
Egzee
őstag
Kicsit nézd át a cikket mert tele van hibával.
Agyvérzést ne kapj mert egy hétig nincs neted... Úgy írtad le a net nélküli napokat mintha Vietnámot jártad volna meg... Monornetnél (UPC csoport) meg annyi a bekötés, hogy átfúrják a falat és 3 méter távolságra lebasznak 10méter kábelt.
-
madarasz92
őstag
Őrűlők hogy sikerűlt elintézned és is tudnék mesélni hajmeresztő tőrténeteket a fent emlitett szólgátatóról..
-
iSonic
addikt
válasz
- = Zk = - #78 üzenetére
vannak csodák a t-ököm-nél
de nem minden arany ami fénylik..
-
- = Zk = -
félisten
én a netemet telón gyorsítottam meg. 1,5 nap alatt elintézték, látszólag modem csere sem kellett. hmm..
-
szcsi
tag
Hát. Örülj, hogy csak ennyi idő volt a váltás. Mi október elején kezdtük a mizériát és még nem látom a végét...
Röviden azzal indult, hogy upc-re váltjuk a céges telefon+internetet mert a telefon 2mbites internettel 15k-ért (céges vonal, trééknél feláras, 2 személyes családi vállalkozás) egy kicsit drága, kábeltévén meg eljön kicsit töb mint 6ezerért a telefon meg a 15mbit.
Bementem a magentához, hogy van-e hűség (augusztusban lejárt- volt a válasz) és boldogan indultam az upc-hez, hogy új ügyfél számhordozással.
Azóta 4 alkalommal utasította vissza a T a számátadást, 9 alkalommal voltunk az ügyfélszolgálatukon és 7 alkalommal az upcnél. Végül egy kis protekcióval kiderült, hogy a szám előző tulaja benn maradt a rendszerben + valami kiegészítő díjcsomagra van még hűség januárig (úgy emlékszem valami grátisz 500 a csomag neve).
Hozzátenném ,hogy ha lejár a hűség akkor mehetünk be megint átrakatni egy másik, átírható díjcsomagra a telefont (2hét) majd utána az upchez megint. Addig is fizetünk 2 szolgáltatónak a magenta baromságai miatt (4 hónap, 4x15ezer, mert az ügyfélszolgálatos kisasszony lusta volt)...
Ha most sem jösz össze akkor ügyvéd + fogyasztóvédők.Emellett voltak még olyan szépséges dolgok, hogy a 2 tanús meghatalmazás és a címpéldány(remélem jót írtam) fénymásolata nem elég, az aláíró fél kell, meg hogy azért nem adták át a vonaolat mert iptelefonunk van (ezen jót nevettem) meg hogy a mostani díjcsomagból a telefonszám nem hordozható.
Nem akarok üzletrontó lenni, de remélem ezzel volt akit elrettentettem ettől a szolgáltatótól. Persze, lehet, hogy ez egyedi eset és másoknál ez nem így van. -
aram01
nagyúr
a t-nél nekem is csak rossz emlékeim voltak
-
Vakegérke
félisten
Igazolni tudlak, már ami az új szolgáltatódat illeti.
Az újhegyi lakótelepen nekem volt először NET-em tőlük. Üvegszál optika, csúcstechnika.
Na jó, volt azért gubanc is. Jöttek, madzagoltak, hoztak hálókártyát is, mert integrált bizony nem volt az alaplapomon. Berakta a nyakkendős szaki a gépbe, első próba, nincs NET. Hibás a gép, mondta, valamit babrált, csak nincs NET. No persze, a laptopján elindult a cudar. Papírok rendben, jatt nélkül mentek dolgukra. No nézzük. Van ütközés a cuccok közt? Volt. Egy slottal odébb raktam a kártyát, és enyém volt a világháló.
Azóta csak jót tudok mondani róluk. Vagyis majdnem. Szólhatnának, ha jobban járós akciójuk van.
Tavaly több, mint 9.000 pénzt fizettem 63 TV csatornáért, és 20/10-es NET-ért. Figyelem az akciókat, egyébként is nyomják a postaládámba a szórólapokat.
Nos, az igaz, hogy 2011 január 31-éig aláírtam a hűségnyilatkozatot, de megvan a 63 TV csatorna, és 50/25-ös NET. Mennyiért? Havi 5.200 magyar forintocskáért.
Így néz ki, gyönyörködjetek. -
iSonic
addikt
Én is mesélnék, akkor egy picit a t-com-ról miért is váltottam tvnetwork-re.. ott kezdődött az egész, hogy megrendeltem tőlük még úgy körülbelül 4 évvel ezelőtt a 2 megás netet, mondván azt stabilan kitudják hozni.. ez ment is faszán úgy 2 hónapig, utánna folyamatosan szakadozott, de letojtam.. aztán egyik héten 4-5 napig nem volt internet, telefonba meg a kedves ügyintéző néni váltig állította, hogy látja a modemet.. de hogyan vazee, ha a szokásos 5 jelzés helyett csak egy volt, de szépen kioktattam és rá 3 napra kijött a szerelő, aki csodák csodájára olyan profi szakértő volt, hogy azt sem tudta, mi az a WAN beállítás a routerben.. mondtam fasza, nembaj kijött másik megoldotta.. közben eltelt 1 év és ugyanolyan áron kijött a 8 megás net persze a büdös t-ököm nem szólt, hanem nyugodt szívvel hagyat azt, hogy én fizessek x összeget, amit ők már levittek.. nembaj mondom megrendelem, de akkor azt mondja azt nem lehet bevezetni, mert nem bírná a kábel?? mondom mivan?
a kábel nem bírja el vazee.. 1mm-es kábelen van a net, hogy nem bírja a földet, végül is rájött a marhája, hogy nem azt akarta mondani.. aztán mondja nekem, ha szerzek 3 ügyfélt az utcába bekötik az új kábelt.. de honnan a jó kis anyukámból akasszak le pár nap alatt 3 ügyfélt, mi vagyok én t-com ügyfélkötő.. na végül is az lett a vége, és szerződésbontás, tv és internet ment a tvnetwork-höz, akik istenem valami csodák.. 2 perc alatt felveszik a telefont, ha net elmegy 3órán belül orvosolják illetve van tájékoztatás telefonon, ha valami gubanc van ezt értem úgy, hogy betelefonálsz és hibajelentés előtt elmondja, hogy éppenséggel melyik területen, kerületben nincs ez vagy az.. tanulság: többet t-com-os drága netet nem veszek illetve soha nem fogom felhívni az ügyfélszolgálatot, bemegyek személyesen, mert ott nem tud elhajtani a búsba..
-
gantum
tag
hát nem semmi sz@rakodás, és eddig én is még csak olyan szakemberrel találkoztam, aki annyira volt biztos a dolgában, mint én az atomfizikában.
-
zolikaDB
veterán
Amikor én kértem ugynaezt, nem emlékszem kiesésre, minden ment rendjén. Bár lehet, h számít az is, h az előző szolgáltatóm is a t-com-tól bérelt vonalat. A lényeg, h a teljes váltást magentáék intézték, elmondták, h milyen adatokat kérjek le/küldjek el/milyen papírt írjak az előzőnek, és mikorra beígérték, lett net. Előtte jött a bácsi, hozott egy zsír új modemet (előző cégnél én vettem egyet, saját költségen a t-com üzletben, és amikor a villám szétvágta, ki is cserélték egy újra). Amikor kérelmeztem a sebességváltást, volt döccenő (de aki a környezetemben kérte, mindenkinek uez volt), viszont azóta sincs probléma.
Nagymutternek SAT TV-je van, a faluban ennyire olcsón nem lehet hozzájutni, a beígért időre jöttek a szerelők, jó munkát végeztek, utána leültek mamának mutogatni, h melyik gomb mire való a beltéri vevőn.
Szóval, ember/ügyintéző/terheltségfüggő a dolog.
Azt nem értem, h miért kéne vkinek kijönni, ha 2mbit-ről felváltasz 5-re. Nekem sem jött ki senki. -
BloodyEddie
őstag
T-Home
Hasonló a helyzet, kib...ott hosszú ügyintézés, de ha egyszer aktiválják, szinte sosincs gond vele (kábelnet, konkrétan).
Invitel
Szétvágták a házunkban a saját zsebből fizetett kábelrendszert, azóta a házban csak egy szobában van net. 4megás netet akartunk rendelni tőlük még tavaly, egy hónapon keresztül hetente járt hozzánk a szerelő, mert az istennek nem bírta megcsinálni, hogy működjön vége (a kedvenc mondatom: "a műszer pedig látja a négymegát"). Utána rájöttek, hogy a központban van a hiba, és elnézését kérjük, egy megás netnél többet nem tudunk szolgáltatni. Mi meg lemondani nem tudtuk, köszi hűségnyilatkozat.
-
tuskooo
addikt
Hehe, te még egész jól megúsztad...én csomagot váltottam, lefele. Másfél héten keresztül a minimális sebesség 10-ede se volt meg, egyszerre két weboldal frissítésénél ledobott a francba. Ügyfélszolgálat...hívtam őket minden napszakban, a sokadik 15 perces zenehallgatás után ráhagytam. Már csak azt nem tudom, hogy mi a büdös francért kell egy lefele (!) váltás esetén másfél hétig nullanetet élveznem...
-
Gkaresz66
tag
Aszem én a kivétel vagyok, nekem ment minden mint a karikacsapás.
A gépnéni az olyan amilyen, de az igazi az rendes és segítőkész volt, adtam is neki jó pontot. -
thyrpacia
csendes tag
Sziasztok
Ez nem egyedi eset egyáltalán.
Nekem másfél hónapig nem volt internetem és majd egy hónapig telefonom mert állítólag nem volt szabad port. Arra a kérdésemre pedig hogy akkor hova volt bedugva eddig a kábelem azt mondták hogy oda mást raktak.
Szóval másfél hónap telefonálgatás többszöri megkeresés és panaszkönyvbe írás után is csak egy ismerős segítségével sikerült internethez jutnom.
Sajnos mint látszik valami nagyon nincs rendben a T-Com háza táján.Viszont hogy ne csak rosszat mondjunk róluk baj volt az előző modememmel és a bejelentés után 2 nappal jött a szerelő és kicserélte.
Ezek a tapasztalataim. Sajnos még mindig negatív irányba billen a mérlegnyelve.
thyrpacia
-
JamesWagner
csendes tag
Köszönöm a sok hozzászólást. Mindenkivel egyet értek. Az esetleges helyesírási hibákért bocs, szerintem ez a cikk a tanulságról szól, nem azért írtam hogy elemezzük. Egyébként pedig mindig szépen beszéltem velük, udvarias voltam, sőt, megkértem őket hogy legyenek oly kedvesek kapcsoljanak egy olyan műszaki embert akivel erről el tudok tárgyalni. Sok a dolguk, elhiszem, de az egésszel mégis az a baj, hogy egy érettségivel rendelkező embert odaültetnek, ő lesz a diszpécser, egy keveset mindenhez konyítanak, és kész. Nekik nem az én problémám azonnali megoldása a dolguk, hanem annak rögzítése. Igaz, nem velük kell ordítozni, én nem is tettem, csupán panaszt tettem, melyet felvettek, majd kivizsgálnak. Műszaki embert pedig NEM tudnak kapcsolni, mert ők is CSAK E-Mail segítségével tudnak kommunikálni. Ezért bürokrácia az egész, sem ők, se te nem tudsz tenni semmit. És igen is szerződésszegésnek számít az, ha valamilyen szolgáltatói hiba miatt több mint 72 órára kiesik az internetszolgáltatásom, mivel befizettem, tartozásom nem volt. Nem tudom melyik fél (T-COM vagy ExterNET) hibája miatt esett ki a szolgáltatásom, de ez a szerződés szempontjából mindegy, hisz mindegyik féllel már volt szerződésem. Nem új kiépítésnek számított, sőt, műszaki háttér is tökéletes volt. Szóval nem osztani vagy oltani akarok én bárkit is, ez csak egy eset, sok ilyesféle kering a neten, és gondoltam megosztom veletek. Én elégedett vagyok most már a szolgáltatással, főleg hogy nem szakad, és még olcsóbb is.
-
Jóaz. Nekem ilyenem van, félévente 500 HUF-é
Annyi hátránya van, hogy néha nem egyáltalán nem működik és 200-an osztozunk rajta, nincs torent, csak böngésző + msn, s másik 2000 emberrel van megosztva az IP.
-
pee13
senior tag
Trékom? Az semmi! Nekem az 512/96 netemet anno vagy 5 éve nem tudták rendesen szolgáltatni, heti egy kimaradt nap átlagosan, és majdnem a BIX-ben ülök, de lassabb volt még az a nyamvadt 512 letöltésem is..
UPC: Hűdejó, 6-7k-ért 30/3 mega? PERSZE, hogy igen! Atom stabil szolgáltatás, minimum 29 mega letöltés mindig megvan, viszont külön kell könyörögnöm, szopakodnom fél órákat, hogy menjen a torrent.. Mégis, szerintük mire kéne nekem 30 megás net, 3 mega feltöltéssel? Jutyubot nézni, amikor alig ad sávszélt? Ugyan már..
-
]Phobos[
senior tag
Én most olvastam, mondjuk úgy kis előnnyel, hát visítva sírtam a levelen
Én is tudok virágnyelven/ bunkó stílusban oltani, de az ember Jedi szinten tolja.
"Mellékelten bátorkodtam elküldeni az önéletrajzomat is, mivel ennyi szaktudással én is rendelkezem, ezért örömmel lennék egy ilyen remek, dinamikus csapat tagja."
"Várom megkeresésüket! Nyomorékok..."
Az ÉV oltása!!!
-
Mr.Csizmás
titán
-
]Phobos[
senior tag
"szünetmentes szolgáltatóváltás" = urban legend
Bár az is igaz, hogy egy lajhár gyorsabban lereagálja a dolgokat, mint ők. A minőség meg, havonta 2-3x hívtam őket, hogy vonalszakadás van, tessék már szinkronizálni, kezit csókolom. 15 percen belül volt netem. Ja igen, bekötés és élesítés után 2-3 órával egyből megvolt az első vonalszakadásom.
Viszont az is igaz, hogy ha komolyabb baj volt, akkor sem tellett 24 órába se a javítás és kis angyal módjára küldték az SMS-t, hogy done!
Ami a szakembereket illeti: a csóka nem sodorta, toldotta a rézpárt nálunk, hanem ÖSSZECSOMÓZTA! Aztán mivel nem volt hálózat felrakva XP-re, bejött a tárcsázó. Fejvakarás, felhívott egy szakembert, turkált a startmenüben, beszabadult a vezérlőpultba és megállt a tudomány. Mondta majd visszajön. Mondtam neki, annyira nem fontosBár ez csak az egyik volt, a másik normális szaki volt.
-
Shodan
őstag
Ezeket fizettetik meg a hűséges és a lusta előfizetőkkel. Őket hívják churn veszélyes ügyfeleknek.
Tegyük fel lejár a hűségidőd és felhívnak telefonon hogy kívánja-e hogy meghosszabítsuk a szerződést, a jó része azt mondja igen, mivel nem jár utánna, nem érdekli.
Ahelyett hogy újraszerződne és így új előfizetőként olcsóbb havidíjat fizethetne.Aki meg nem fizeti pontosan a számláit annak vagy egyszerűen csak lekapcsolják, vagy kifizettetik vele a szerződésbontási díjat.Így is bejön egy kis plusz pénz.
Én is pont most néztem idáig 5700 fizettem 10megásért, most majd ha felbontom és újraszerződök akkor az új havidíj 4990 lesz helyette.
E mellé most szerintem megrendelem a t-comnál a kábelnetet, kipróbálom. Ha jó lesz marad, ha nem akkor megkötöm az új hűséget a Tvnetworknél.
Mivel két különböző technológia így nem lesz kiesésem. a T-nél meg van 30 kipróbálási időm addig tesztelgetem hogy melyik lesz jobb ADSL vagy kabel... -
nekem is volt szerencsém a t-com ügyintézéséhez, 3 éve.
egyszer ha jól emlékszem szüneteltettem a szolgáltatást.
3honapra, mert dolgoztam.mikor haza értem nincs net.
felhívtam őket, utánanéznek.
2nap múlva még mindig nincs net.
újra telefon.a hölgy azt mondja nálam van a hiba.
megnéztem mindent, még másik dsl modemmel is megpróbáltam, de hiába.
újból felhívom kicsit idegesen, ekkor kezdődött meg hogy kapcsolgatnak, a kollégák között.
5. azaz ötödik t-com os kolléga aki tudót segíteni de nem sokat.
ekkor kapta ki a párom a telefont a kezemből, és káromkodva fenyegetőzve követelte a szolgáltatást.
másnapra érdekes módon lett net. -
lesaux
veterán
-
Egy példa erre: a 2,5 év alatt 3szor váltottam nagyobb sebességű szolgáltatásra, telefonon intézték. Küldtek szerződést, ami ugye gy érvényes, hogy aláírom, és beviszem egy T-be. Na, én egyiket sem írtam alá, mégsem volt semmi para. Amíg fizetsz leszarják a fejedet. Viszont ha ők rinyálnak, megmondom, hogy nem is írtam alá a szerződést
-
Findzs
addikt
a upc is ilyen, mind ilyen csak a pénz kell nekik aztán sza**ak a fejedre
hiába vagyok én is 10 éve hűséges napra pontosan díjtörlesztő upc előfizető minden évben cirkuszolni kell velük, hogy át szeretnék menni egy olcsóbb csomagba pedig már rég nincsen hűségnyilatkozat
bezzeg az új (ki tudja milyen) előfizetők megkapják a legolcsóbb csomagokat + 3 hónapot ingyen
nem fordítva kellene ennek működnie ?
a régiek kapnának kedvezményeket hiszen már hűségükkel és rendszeres díjfizetésükkel már bizonyították elkötelezettségüket a cégek feléaz új belépő meg ki tudja fog -e fizetni rendszeresen és meddig lesz előfizető
lehet kihasználja az ingyenes 3 hónapot + még a kötelező időt amit el kell tölteni mielőtt más után nézne és pattan -
cilo9
aktív tag
Az én tapasztalataim szerint olyan mint szünetmentes váltás a gyakorlatban nem létezik. Biztos sokan megcáfolnak, én eddig 3-ból 3-szor szívtam meg ezt. És az a legjobb, hogy azt ígérik, csak megrendelem a szolgáltatást és nincs több dolgom. Ehhez képest mindem alkalommal napokig kellett telefonálnom, faxolni...utálom.
De legalább a szolgáltatással elégedett vagy, a végén úgyis ez a lényeg.
-
Itt Pesten én is elégedett vagyok. Egyszer szintén elment a netem, de a telefonvonal is halott volt. Mobilról felhívtam őket, másnap telefonáltak, hogy nézzem meg, hogy jó-e. Jó is volt, megköszöntem, letettem.
Ezen kívül a 2,5 év alatt egyszer volt még egy kihagyás, de akkor az elég durva volt, 3 napig nem volt net. Valami okos alkotott akkor is.
-
Syl
nagyúr
Nekem T-Home kábeltévés internetem és SatTV-m van.
Az internet jó, de november vége óta nappal drasztikusan visszaesik a sebessége (15 Mbitről kb. 2 Mbitre). Tájékoztattak, hogy túlterhelt a vonal és majd lesz fejlesztés. Nem túl megnyugtató, de ez van.
Ellenben a hibakezelésük az csillagos ötös! Volt hogy éjjel 11-kor betelefonáltam, hogy elment a net. Az ügyfeles nagyon kedves volt, még poénkodtunk is, hogy "hát, ma már nem biztos hogy meg lesz javítva"Aztán reggel kilenckor csörgött a telefon (automata hívás) hogy okés a net, ha szerintem is, akkor nyomjam meg az 1-es gombot.
Az elmúlt 5 év kábeltévés internetemben kétszer volt 8 órát meghaladó kiesés: az egyik a tavalyi közismert Józsi bácsis markológép eset, valamint egy a helyi áramszolgáltató ügyködése végett (valamit szereltek és a másik utcában található t-kábeles központ áram nélkül volt).
A csomagváltás pedig eddig mindig úgy zajlott, hogy bementem a helyi t-pontba (a melóhelyemtől 3 percre vannak), aláírtam a papírt, este otthon a modemet kihúztam, majd vissza és ment a nagyobb sebesség.
Összességében tehát elégedett vagyok a szolgáltatásukkal.Valaki panaszkodott a sat tv eurosport hangkésésére. Nos, nekem régebben digi sat tévém volt és bizony azon is állandóan késett az eurosport hangja. Szóval nem biztos, hogy ez a T-é hibája.
-
pincehely
addikt
Mikor barátnőm szülei beköttették a sat tv-t, akkor a szerelők nagy szaktudásról tettek tanuságot.
Tudni kell, hogy egy régi házról beszélünk, amelynek a födémje salakos. Az okosok nekiálltak a számítógép, és a képcsöves monitor fölött fúrni.
Végeredmény: A számítógép és a monitor tele ment salakkal, a monitor azóta büzlik hosszabb használat után.
A nyomtatót szakszervízbe kellett vinni, hogy megtisztítsák.
Gratulálok. -
Shodan
őstag
válasz
remington2 #28 üzenetére
Teljesen igazad van, nem is kell hogy érdekeljen. Csak van néhány csökött agyú aki képtelen felfogni hogyha engem elküld a k anyámba,attól neki nem lesz szolgáltatása.(maximum én is le fogom szarni a problémáját) De hála istennek egyre kevesebb az ilyen, vagy utánna belátja ,elnézést kér és mondja hogy nem rád mérges.
-
remington2
senior tag
Nem akarok érzéketlen lenni, de engem miért érdekelne az ügyfélszolgálat napi / heti / havibaja vevőként? Ma elmegyek orvoshoz, aki átvág egy ütőeret és meghalok, de nem panaszkodok, mert 1. nem voltam orvos, nem tudom, milyen nehéz nem eltalálni azt az eret, 2. fáradt volt aznap, szóval peace? Durva példa, de tökéletesen helytálló, és nem támadólag mondom.
-
hfrankee
senior tag
Nálam 3 hónapig tartott mig kinyögték a nyomorultak,hogy NEM!! tudnak szolgáltatni!!(Bp,V.ker)
De ahogy Csizmás kollega is irta tele a net a Tré szemétségével.
De az a baj,hogy egyik sem jobb mint a másik.. -
Igazából a kevés ügyfélszolgálatos a para. A várakozás pont emiatt van. Mindig rajtuk csattan az ostor, mindenki őket szidja, és beszél durván velük. Viszont, találkoztam 1-2 IQ betyár ügyfelessel, ezen viszont én is kiakadok. Miért nem tesznek be olyan embereket, akik értenek is hozzá valamennyire. Persze, erre is van válasz: mert egy kevésbé tanult embernek nem kell annyit fizetni. Ezért szar a rendszer. Kevés, de szakképezett emberrel sokkal jobb lenne...
-
Shodan
őstag
Hidd el bennt senkit nem érdekel hogy fogyasztóvédelem, NHH , betelefonálok a Juszthoz stb, minden második telefon erről szól.Akármilyen hangnemben beszélhetsz ez nemfogja előbbre vinni a dolgot.
Ez általában úgy szokott kinézni hogy jól felhergelik, felidegesítik magukat, majd rádb*szák
a telefont, aztán még aznap visszahívnak , mert úgysem tudnak máshoz fordulni... -
kaito83
csendes tag
hála mi Digisek vagyunk bár nincs digitális adás az előfizetésben (nem mintha lenne digitális tvénk), de minden OK a szerződés aláírása után párszor nem értünk rá mikor csinálták volna bekötést nem voltunk otthon ők hívtak beszerelés előtt állandóan nagyon korrektek, sőt nem rég kaptunk egy levelet tőlük, ha most aláírunk 1 éves hűségszerződést akkor csak 3E lesz a havidíj (telefon, 20/10net, téve)
Ha bárki tud Digire váltani habozás nélkül tegye meg! -
Shodan
őstag
Erről eszembe jutott, egyszer felhívott a szerelő, hogy nagygáz van kiment beszerelni az IPTV-t, de az ügyfélnél leszerelés alatt volt a cucc, persze tiszta ideg volt az ügyfél .
Szerelő csávókám azt mondta neki elmegy átköti a központba dolgot és aztán jó lesz.Azt mondja nekem -én vissza nem megyek inkabb k**szom ezt a szart.
-Kérdezem most hol vagy?
-Hát elbújtam a dslam központba -
Cythyel
senior tag
Hasonló litániát énis írhatnék T-sekkel kapcsolatban. Röviden csak ennyi:
Állandóan szakadt a net, ha meg is kapta a modem a jelet, a gép IP-t már sokszor nem is kapott, de ha kapott is, azonnal el is felejtette az egészet a modem. Fél éven keresztül hivogattam őket hogy akkor mostmár kezdjenek valamit. Ügyfeles csak annyit tudott mondani, hogy látja a központ a modemet, nincs vele semmi baj. Ezt egy ideig még el is hittem, de a végére már nagyon ideges lettem. Így kezembe vettem a modemet, lekötöttem róla minden kábelt, majd hívtam az ügyfélszolgálatot. Megintcsak azt a választ kaptam, hogy működik a modem, nincs vele semmi baj. Ekkor nagyon berágtam és megemlegettem nekik a fogyasztóvédelmet. Ez úgy délután 5 környékén volt. Rá fél órára kijöttek, de aznap már nem tudtak mit kezdeni megfelelő felszerelés hiányában. Másnap reggel viszont műszak előtt már ittvolt a szerelő és csinálta a dolgát. Kiderült hogy kint az oszlopon volt a baj, ráadásul még nem is azon amiről mi kapjuk a tv-t és a netet (káveltv és kábelnet). 2-vel arrébb meg volt szakadva az egész rendszernek a szigetelése és az árnyékolása. 1 teljes napig dolgoztak rajta, de azóta jól működik.
Igazából csak rájuk kell ijeszteni egy kicsit, és azonnal összekapják magukat. -
-
Shodan
őstag
Én még azt mondom hogy könnyen megúsztad!
Egy-két tudnivaló:
-ahogy írták is inkább este 8 után telefonálj, az ügyintézés ilyenkor is ugyanolyan, se többet-se kevesebbet nem tudnak tenni az üggyel kapcsolatban.(nem rendelkeznek olyan jogosultságokkal), műszerészekkel konkrétan kapcsolatban nem állnak stb.-sokan abban a tévhitben élnek hogy azért nem veszik fel a telefont, mert bennt csak lógatják a lábukat. A híres tavalyi "kábelvágásos" esetnél több mint 1000! várakozó volt, le is halt a rendszer. Az externet sokkal kevesebb ügyfélel rendelkező szolgáltató.
Ehhez most add hozzá hogy a telekomnál ugyanaz az ügyfélszolgálatos intézi, IPTV, adsl, kábel, sat, voca, stb, csak az analóg vonali telefonhibákat nem. Ez még így is több millió előfizető.-hibaelhárítási idő, a rögzített bejelentéstől, tehát ha hibajegyre felveszik 72 óra.
- TV sat, kábel esetén 48 óra.
Ha ezen az idő túlnyúlik számlajóváírást igényelhetsz, amit neked kell megtenned.-szerelők (akik a helyszínre mennek)szombat, vasárnap nem dolgoznak, csak ha tényleg valami nagyobb probléma van. pl vihar miatti több embert érintő kiesés.
-
Igazából, van a T-nek egy olyan szabályzata, amit le is írnak a szerződésbe, hogy max. 30 nap, míg kiépítik. Szóval,ha belegondolunk, örülhetünk, hogy sokkal hamarabb megvan. Viszont jogilag nem lehet őket cseszegetni addig. Persze, ez csak a teljes cucc kiépítésére van, kisebb munkálatokra ez az idő azt hiszem 8 nap.
-
gulupeti
senior tag
Nekem nincsenek ilyen tapasztalataim a T-COM-mal, csak jókat tudok róluk mondani, net vagy sattv problémát is mindig 1-2 nap alatt elhárították. Ennyit várakozási idő véleményem szerint simán belefér, legalábbis nekem igen.
Bizonyára vannak ellenpéldák is, de én eddig maximálisan meg vagyok a szolgáltatásaikkal és az ügyfélszolgálatukkal is elégedve.
Amikor még indult a sattv és bementem a kiskőrösi irodába megrendelni, akkor valóban nagyon hosszú időre kötötték csak be, 2008.december 29-én rendeltem meg és csak 2009. február 19-én szerelték (nagyon sok sattv megrendelés volt, nem volt elég beltéri, kevés volt a kivitelező csapat), de legalább 2 hónapig az összes csatit tudtam nézni. Szerintem te ebben az esetben már agyérgörcsöt kaptál volna.
-
Hehhe, ismerős történet...
Nekünk IPTV-Voip telefon- internet 3-assal volt történetünk.
Kijött a csávó, ott kezdődött a dolog, hogy 2 beltéri egységet rendeltük, Ő meg csak egyet kapott a központban. Sebaj, akkor egyet beszerel, aztán majd jön, és hoz másikat (mert nekik nem adnak raktáron többet ilyenkor, szóval ha para van, vissza a raktárba, 30 km-re).
Beszerelte. Internet megy, telefon megy, IPTV nem. Fél óra telefonálás (neki, mint munkatársnak nincs "forró drót" a központhoz, szóval végig kell várnia az ingyen zenét, mint bárki másnak). Kiderült, hogy nem aktiválták az IPTV-t. Aztán azt mondták minden okés. Be is üzemeltük, ment királyul.
2 napra rá hozta a másik beltérit, minden király. Elment. Másnap kapcsoljuk be, fogadtak a piros pontok, ami azt jelenti, hogy szívás, mert a cucc nem tud bejelentkezni a központba, szóval szolgáltatás bukta. Felhívom a T-t, közlik, hogy jajj, igen, az van, hogy a 2. beltéri egységet nem regisztrálták még mindig, így mikor bekapcsoltam, ugyanazon a kódszámon akart bejelentkezni mind a kettő, így a rendszer letiltotta... átirányítottak, fél óra várakozás. Aztán aktiválták mind a kettőt, és lám, jólett minden.
Üdv a 21. században! -
Isee
senior tag
Mondjuk nem tudom, hogy vezetékes telefonon ugyanaz-e az ügyfélszolgálat, mint mobilon, de ha mobilon akarom őket hívni (T-mobile), akkor mindig az elveszett/ellopott sim kártya menüre megyek, mert ott hamar felveszik, és akkor mondom, hogy már telefonálok 1 órája, és kapcsoljon gyorsan valakit, és így viszonylag gyorsan meg tudom/megcsinálom ami kell nekem cirka 15perc alatt
-
ThorsHUN
őstag
Masfel evig volt T-home-unk. Nagyon klassz, nagyon hozza lehet szokni
Mondjuk arra kell figyelni, hogy analog es nem digitalis telefont kell kerni hozza.
Az ugyfelszolgalat viszont katasztrofalis. Ugy kell vadaszni a menupontot, hogy vegre ugyintezovel beszelhess es ha sikerul akkor is fel orat kell varni minimum az ugyfelszolgalatosra... szanalmas.
-
dchard
veterán
Nem csak a Telekomos ügyintézés, hanem a te helyesírásod és szókincsed is csapnivaló.
A dühöngőbe még el is menne, de hogy ebből az igénytelen megfogalmazású katyvaszból hogy lett kiemelt írás...
Dchard
-
Misi 007
őstag
Nekem a T Sat-al van tele a tököm!
Nézem ma is hajnalba a Eurosporton az Australian Open-t és késik a hang legalább 2-3 másodpercet.
Nah ezek után átérezhetitek milyen így teniszt nézni!
Viszont pozitívum hogy átváltok román nyelvre ott már csak 1 másodpercet késik nah menjenek a csába...
Március 31-ig van hűségem utána megy is a levesbe.
Még annyit hozzátennék hogy első perctől ilyen amióta bekötötték.
Amikor olyan kedve van akkor helyreáll de az esetek 90%-ba késik a hang... -
The Bachelor
tag
Hát igen, hasonló helyzetekhez nekem is volt szerencsém... "Kedvenc" szolgáltatóim: T-mobil, invitel, fibernet
-
forras2
őstag
Mintha a Sógorom írta volna ezt, velük is ugyan ezt eljátszották, csak annyi külömbséggel, hogy náluk a tv kábel behozatalánál szét fúrkodták az egész lakást!
-
Sifre
senior tag
Nincs ebben semmi különös
2 éve, amikor neonetről tvnetre váltottunk, nekünk is 1 hét volt az ún. szünetmentes szolgáltatóváltás.
A diginél már szerencsére nem volt ilyen gond, de ugye ott külön kábelen jött a net, egyszerre futhatott a két szolgáltatás.
-
whYz
őstag
Szvsz aki nem dolgozott még ügyfélszolgálatosként, az ne is szidja őket. Rengeteg melójuk van, és hihetetlen, hogy milyen hülyék a vásárlók, mert kb 90%-ban az ő hibájuk miatt terhelik az ügyfélszolgálat erőforrásait...
Persze aki nem lát bele a dolgokba, az csak annyit vesz észre, hogy miért nem csinálnak meg mindent 5 másodperc alatt, mert csak velük kell foglalkozni, más nem is létezik a világon, és fszom tele van az ilyen telefonba őrjöngő idiótákból akik... áhh inkább hagyom.. -
Zofren
aktív tag
Akkor nekem mázlim van, hogy minden tökéletesen ment és a szerelők értettek a dolgukat? A pozitív dolgokat alig irják le az emberek. A telefonos ugyfélszolgalatot én este 8 után szoktam hivni, mert akkor elég gyorsan kapcsolnak (zenével egyutt 15 percet telefonáltam).
-
amegt
aktív tag
az kemény
Nekem pozitív csalódásaim vannak a szolgáltatókkal.
1 példa: Interneten regisztráltam hétfő reggel, dél körül felhívtak, hogy akkor tényleg akarom-e szolgáltatást, megbeszéltük, hogy bemegyek pénteken szerződést kötni, mondták, hogy utána tudják aktiválni majd az Internetet.
Szerdán jött egy sms, hogy aktív a net (eléggé meglepődtem). Falba bedugtam a kábelt és ténylegSzóval 2 napig ingyen bérmentve, szerződés nélkül tudtam netezni...
-
atike
nagyúr
Igen, elég meredek dolgokat képesek csinálni. Anno megrendeltem 2009 elején a netet, nem tudták létesíteni, lemondtuk a rendelést, elfelejtettük - rá több mint fél évre hív a feleségem, hogy itt állnak az ajtóban a T-s szerelők és kötnék a netet befelé... Hát na.
-
Mr.Csizmás
titán
welcome in hiénafölde
trékom...homár teli van ilyenekkel
Új hozzászólás Aktív témák
lo Jó napot kívánunk! Ez itt az ügyfélszolgálat, és a munkatársunk jelentkezéséig szíves türelmét kérjük...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Update 04.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest