Hirdetés

2022. november 28., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7) krizmo_ válasza sztanozs (#5) üzenetére


krizmo_
addikt

Nagy valószínűséggel azt teszi a gyerek, amit otthon látott. Ilyenkor ki kell szakítani a környezetéből. Sok esetben már eleve védekezik a gyerek, ezért bánt mindenkit. De az is előfordul, hogy az otthon felgyülemlett feszültséget próbája levezetni. Azt tapasztalja, hogy a gyengéket bántani kell.
Sajnálom ezt a kislányt, mert bár az viselkedése miatt szenved a többi gyerek, nem az ő hibája. Ki tudja ennyi idősen, már miken kellett keresztül mennie. Arról nem is beszélve milyen felnőtt válik majd belőle.
Ahogy leírtad, addig amíg nem az egyén számít, hanem a "hírnév", addig nem sokat lehet tenni. Csak itt vagy te, mint szülő és nem tudsz a gyermekednek biztonságot teremteni az ilyen helyzetek miatt.

Crystalheart :
Én a gyermeki agresszióról beszéltem, és nem a gyermek szokatlan dolgairól... az már egy másik téma.
Ha egy gyermekjólétis/védőnő/iskolapszichológus/egyéb... olyan körülményeket tapasztal egy gyermek körül, ami nem ideális állapot számára, kötelessége jelenteni a megfelelő szervnek. Minden szervnek megvan a maga jogköre (ebbe nem is mennék bele most, hosszú lenne), és ezek a szervek együtt dolgoznak, ezért nem kell senkit felruházni több jogkörrel.
Ahol sok gyerek van, és ráadásul az anya neveli őket egyedül, munkanélküliként ott evidensek a felülvizsgálatok.
Előre kell gondolkodni, ha valakivel nem működik a dolog nem szabad bevállalni a sok gyereket, mert egyértelmű, hogy mi lesz a vége. Ez nem úgy van, hogy az ember reggel felébred és rádöbben, hogy a társa egy szemét alak.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.