Hirdetés

2022. szeptember 27., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#324) olbaidhun válasza Vladi (#323) üzenetére


olbaidhun
őstag

Talán nem figyeltél a végén. Az intenzív nagyipari gazdálkodással épp az a baj, hogy nemesített növényeket termesztenek, ezeket műtrágyával igyekeznek minél előbb hozammá realizálni, kapitalista értelemben pusztítva azt az erőforrást, ami véges. Ez az élő, lélegző föld! A film bemutatta, hogy butaság "tárgyként" kezelni.

Ezzel szemben van egyy hoszú távon mindenképp hatékonyabb módszer.

A szokásos trágyához keverik a bactériolit port, ami olyan komposzt örlemény, agyag, valamint mészkő por, ami nedvességhez jutva gombák szaporodását segíti elő. Ez elősegíti a trágya, föld szerű anyaggá változását. Így könyebb teríteni és nagyságrendekkel jobb hatásfokú a talaj regenerálása... Ráadásul a kertészet üzemeltetője Dr. Úr elmondta, hogy nem megfelelő az utolsó cm-t is "feltúrni", mert nagyobb előnyt jelent, ha a természet jelen marad a termő földek közelében. Ezt tovább gondolva hagyhatnának erdős sávot, gazdasági utakat, vagy további lépéseket is tehetnének... pl nem csupaszítanák mindig sebesre a földet a betakarítás végén!

Ez forradalminak tűnik, kb mint a C-vitamin, orvosi higiénia fejlesztése, vagy egyéb órisi találmányok.. de kérdéses a pénz/idő kapu és még jó pár tényező, hisz kénytelen szünet nélkül termelni az ember. Amíg teheti.

forrás
(sersiafarm.hu)

(#321) Szevam
1 Readonly ;)

[ Szerkesztve ]

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/ Kislányom miatt ritkán tudom nézni a privit.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.