- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
14-es csatorna maximum G only módban mert n-s szabvány nem támogatja 13-ason lehetne maximum. De mivel ügye nem kifejezetten suste build így egy kicsit még az is macerásabb, esetleg keress olyan régió beállítást ahol engedélyezett a 13-as csatorna. mindkét eszközön szükséges akkor az állítás... hacsaknem WDS ethernetről van szó.
-
istwanka
csendes tag
Jelentem végre sikerült mindent beállítani és összehozni az 1043-as routerem a 741-el! Gyönyörűen stabilan működik wds-ként! Köszönöm mindenkinek aki segített! Azonban lenne még egy félve feltett kérdésem.....
Esetleg meglehet oldani hogy a 14-es csatornán szórja a wifit? Tudom hogy nálunk ez nincs vagy tiltott de a wifi analizerem szerint itt nálam ez lenne a legjobb csatorna!!! Naná hisz itt a környéken nincs ilyen.... -
suste
veterán
1: miért a punk17-est tetted fel??? mi volt a cél?
ha a leírásomat követed, akkor a sima BB-t tetted volna fel, és ott biztosan működik a repeater/wds csatlakozás
punkénál nem tudom garantálni, mert fogalmam sincsen milyen openwrt-re épül, és miket változtatott meg2: ha openwrt BB lenne fent, akkor csak simán alaphelyzetről indulva kökvetni kell a 8081-es leírást lépésről lépésre!!!
mindent beállít, ha jól adod meg a paramétereketHeadLess: itt még nem jöhet szóba az fw frissítésem (pl 0.5, vagy 0.6), mert neki egyéb openwrt-je van, vagyis nincsen extra webes felület
neki a sima 4MB-os backup kell, amit elvileg meg is talált, csak nem követte a leírást
ezt a 4MB-os verziót még nem frissítettem az új dolgokkal.... -
istwanka
csendes tag
Na ezzel a failsafees dologgal sikerült visszahoznom a routert!!! Eddig boldogság!!!
De hogy ne essek még 1x ebbe bele a kérdésem: Ha restelem a 741-et és belépek a 8081-es felületre, előtte nem kell semmit beállítani benne? Ez a 8081-es dolog mindent elintéz automatice? Beállítja a 741-re a csatornát meg mindent?? És egyébként is a pc hálókártyájába a 741-est kell bedugnom ha nem ez lesz a főrouter hanem az 1043nd? De ha a pc-be addig nincs bedugva az 1043 akkor hogy lesz összeállítva??? Vagy az 1043 lanon össze kéne dugni a 741-el? Bár ez butaság hisz akkor hogy lépek a 8081-re? Én is jókor kérdezek mi???
-
suste
veterán
a 0 pontra gondoltam, nem az 1-re
egyébként 741-re nincsen fw-m
gondolom a gyári BB-t raktad fel rá, és arra a mentésemet?
a failsafe biztos megy, ennek a leírást megtalálod az openwrt.org -on
de megpróbálhatod még azt, hogy egy pc-vel fix IP-vel csatlakozol hozzá, és kipróbálsz pár IP-tmilyen a reset gomb a 741-esen?
kiálló gomb, wps/reset felirattal, vagy a burkolatból nem áll ki (mi van melléírva?) -
istwanka
csendes tag
Az első pont megvolt! A másodiknál nem vettem észre hogy átlépne a telefon a 741-re ekkor akartam belépni a menüjébe de már nem tudtam! Megpróbáltam resetelni hogy előlről kezdjem de már nem tudtam! Ha lanon összedugom a fő routerral a dhcpnél nem látom tehát nem tudom hogy mi az ip címe! Kérlek segíts mert pont ezért vettem használtan a 741-et és ma jött meg és már nem tudok mit kezdeni vele.....
Csak resetelni próbáltam semmi mást!!! -
suste
veterán
tégla biztos nem lett
viszont kéne a pontos sztori
1: a fő routeren megcsináltad a szükséges módosítást? (AP+WDS)
2: 741-en amikor végzett a 8081-en, akkor utána szórta a jelet?
letesztelni úgy lehet a legjobban, hogy pl telefonnal vándorolsz a 2 router között, és nézed hogy amikor távolodsz az 1-től és közeledsz a 2-hoz akkor először csökken a jel, majd ha a 741-esre átmászik, akkor megint full jelnek kell lennie
3: ha beparáztál attól hogy nem tudsz belépni a 741-re és nekikezdtél a resetnek, akkor nem tudom most hogy állsz
elspőre nem kellett volna nekiesni a resetnek, mert a WDS esetén igazából nincsen szükség belépni a 741-be, de ha mégis beakarsz, akkor a főrouter DHCP listájában lévő IP-n tudsz csak... -
istwanka
csendes tag
@suste
Mit csinálhattam rosszul?
Egy 1043nd és egy 741nd-t akartam összehozni! Mindkettőn a te firmwared van! A 741nd-vel beléptem a 8081-es web felületre hogy beállítsam wdsnek! Mindent megcsináltam majd rákattintottam az enable wds-re megcsinálta amit kellett! De azóta nem tudok belépni a 741nd-be és még csak resetelni sem tudom!Végleg elrontottam vagy még meg lehet csinálni????
-
john_trapéz
tag
hellósztok!
a leírást alapul véve WDS hálózatot építettem itthon TL-WR1043ND v2, TL-WR841N, és egy TL-WR741ND-el.
mindhárom eszközre Gargoyle firmware-t raktam és a gyárival ellentétben most már hibátlanul dolgoznak együtt.
köszi! -
istwanka
csendes tag
Na úgy látom nincs rá!
Máshogy kérdezem valaki aki ért hozzá hogyan oldaná meg akövetkezőt:
Fő router wifi1 vezeték nélkül továbbít wifi2-re megnövelve ezáltal a hatótávot???? -
istwanka
csendes tag
Hol van???? Már rakom fel rá!!!! Azért nem tudom mert ha látnád a gyári menüjét azt mondanád igazad van! Pedig te biztos hogy kened vágod ezt a témát én meg egy csak egy nyomorult szerencsétlen vagyok aki csak annyit szeretne hogy megnövelje a wifije hatótávját!!!! Hát olyan nagy kérés ez........??..??
-
istwanka
csendes tag
-
-
suste
veterán
ha csak egy AP, akkor azzal hogy akarsz wifin csatlakozni?
vagy tud kliens is lenni?
ha tplink gyári fw-hez tudsz csatlakozni vele, akkor openwrt-hez is mennie kell
a linksys felületét hogy állítottad be, amikor a 1043 gyári fw-hez csatlakozott repeaternek?egyébként a visszaállításhoz is van leírás a weboldalamon: webrevert_readme
-
istwanka
csendes tag
-
suste
veterán
na várj!
a repeaternek működnie kell mindeképpen, bármilyen wifihez is csatlakozol
de az fontos, hogy melyiekkel csatlakozol melyikhez!
ha a linksys a fő router és a 1043 lesz a repeater, akkor a 1043-mal a 8081/repeater felületen indítva fel tudsz csatlakozni a linksysre
ha a 1043 a fő router, és a linksys lenne a repeater, akkor értelemszerűenn a linksys-en kell csatlakozni a 1043-hoz
és az is fontos, hogy ne kösd össze a 2 routert kábelen, hanem mindegyiket külön indítsd!!!
pl:
-linksys-t beüzemeled fő routernek, beállítod a wifijét
-tplink-et alaphelyzetben indítod, rácsatlakozol kábelen a pc-vel, elmész a 8081/repeater -re, megadod a linksys wifi paramétereit, és megnyomod a gombot
ezután a tplink felcsatlakozik a linksys-re és csinál egy 2. SSID-t, amint továbbszórja a jelet
egyébként ez le is van írva lépésről-lépésre a 8081/wifi extra alatt!ha a tplink a fő router, akkor a linksys-en kell megcsinálni a csatlakozást, de annak nem ismerem a gyári szoftverét...
-
istwanka
csendes tag
Nekem a reapeter is jó lenne....
Megnyitom a 8081-es portot belépek a webes beállító felületre! Kiválasztoma reapeter beállítást. A linksys resetelve kábellal összekötve a fő routerral. Ennyi. A linksysen gyári firmware van. Gondolom ez nem jó! Ha így nem lehet akkor manuálisan hogyan lehetne? Kizárólag vezeték nélkül szeretném a wifi hatótávot megnövelni! Ez gyári firmwareval sikerült is!Bocsánat de kezdő vagyok a témában! Ha minden kötél szakad visszaraknám a gyári de azt sem tudom hogy a vágott firmwaret hogy kell! Téglásítani meg nem szeretnék......Ezért lenne jó egy kis segítség!!! Köszönöm! -
istwanka
csendes tag
Szia suste!
Webes felületen kb. mennyi idő amíg beállítódik a wds vagy reapeter? Mert én kb.15 perc után leállítottam mert nem történik semmi! Egy wr1043nd v1-et szeretnék egy linksys wap610n-el összehozni de sehogy sem jön össze! Gyári firmware alatt pikk-pakk megoldottam..... Tudnál esetleg segíteni??? -
ajani
aktív tag
Azért, mert 841N v9-re nincs verziód
Mindenesetre összehoztam a leírásod alapján a WDS-t, megy is szuperül, egy gondom van vele, hogy nagyon lassú a net:A két router (wdr3600 & wr841n) kb 1 méterre van egymástól... Hogyan lehetne optimalizálni ezt a sebességet? (60/6-os netem van)
-
lord.lakli
őstag
Akkor marad root
Végül nem WDS-t csináltam, hanem bridge-t csináltam relayd-el megtámogatva. Ami már tuti, hogy fő router osztja az IP címet és szépen megy internet. Azért nem WDS-t csináltam, mert mindenhol az volt, hogy akkor a rákapcsolódó gépeknél felezi a sebességet és ezt nem szerettem volna, meg nincs szükségem még egy wifi-re. A két wifi között egy fal van csak. Még a nyomtatást kell kipróbálni és minden tökéletes lesz.
Köszi a segítséget. -
suste
veterán
válasz
lord.lakli #13 üzenetére
Azt még mindíg nem értem, hogy miért állítgatod a wds beállitás elött, ha majd a 8081esen futtatott script úgyis mindent átállít
A root az root, nem változtathatod. Más felhasználókat felvehetsz, de nem érdemes küzdeni vele... -
lord.lakli
őstag
Alapbeállításon kezdtem, volt reset. Akkor még meg is volt 8081, de IP cím váltás, meg egy-két konfigolás után már nem jött be. De aztán lehet, hogy elcsesztem a felhasználói nevet, most hogy kérdezed. Sorry
Meg kell szokni, hogy itt root. Tényleg meg lehet változtatni?
Köszi a sok segítséget. -
suste
veterán
válasz
lord.lakli #11 üzenetére
Milyen név/jelszóval próbálod? Újraindítás volt?
Ha ebből lesz kliens, akkor miért nem kezded alapbeállításon? -
suste
veterán
válasz
lord.lakli #9 üzenetére
1: elmész a 8081-es extra felületre, wifi extra, és ott a "WDS" beállítást végigcsinálod
2: belépsz az átállított 842-esbe (IP a WDS beállításnál leírt képlet szerint), és ha tényleg nem kell a wifi továbbszórás, akkor a luci/hálózat/wifi részen a "master" wifit letörlöd (a "kliens"-t ne, mert ez csatlakozik a főrouterhez)
én csak akkor törölném a továbbszórást, ha nagyon közel vannak egymáshoz a routerek, mert egyébként jól jön a nagyobb lefedettség
3: a nyomtatószervert beállítod a luciban a szolgáltatásoknál, és felrakod a kliensekre a nyomtató driver-étnagyjából ennyi
-
lord.lakli
őstag
Köszi a leírást és a firmware-t. Egy olyan kérdésem lenne, hogy megtudnám oldani a következőt:
- adott egy router, ami ADSL-el modemen keresztül csatlakozik az internetre, dual wifi, minden eszköz erre csatlakozik
- adott TP-Link 842ND router, amire a firemware-ed került fel. Szeretném nyomtató "szervernek" használni. Nincs lehetőségem kábelezni, de kihasználnám az USB-t nyomtató csatlakoztatására.Hogyan kellene beállítani - ha megoldható egyáltalán -, hogy a fő routerre csatlakozó gépek elérjék, mint hálózati nyomtató? Nem kellene WIFI-t tovább osztania, csak mint egy nyomtatót kezelő, hálózaton lévő gépet szeretnék.
Köszönöm a segítséged.
-
-
Köszi, nagyon hasznos írás
-
Mate
nagyúr
Pont erre lesz szükségem! Nagyszerű leírás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo [PAGE:1]Fogalommeghatározások - WDS[/PAGE]Első körben szeretném leszögezni, hogy nem vagyok linux guru, sem hálózat...
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- GARIS/AKCIÓS PlayStation 5 825GB (CD-S kiadás)
- Eladó alig egy hónapos ITX irodai konfig i5-14400-32GB RAM- 512GB SSD (számlával és garival)
- Playseat gearshift holder váltótartó
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest