Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz hcl #44 üzenetére

Padavan van erre a Xiaomi routerre, de mint épp előbbi hsz-ben írtam, már 5 éve működik, nem akarom piszkálni. A TV resetet is hiába használnám, akkor a Prime-ot és társait újra lehetne loginozni. Gond nem lesz a TV-vel ezek miatt, csak kicsit meglepett, amikor a YT is kiírta jobb sarokba a gmail-es kis kerek képet! :Y (szerintem én nem loginoztam a YT-t)

TV-re jött már pár update, de azok tartalmával nem vagyok tisztában, remélem security update-ek...

[ Szerkesztve ]

mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki

• ubyegon2

félisten

válasz csixy #38 üzenetére

Kb fél furiknyi Fritzboxom van

Mér'nem lepődtem meg? :D Te viszont egy jó értelemben vett IT eszköz transzformáló szaki vagy, szoftveresen és fizikailag is, fúróval, flexszel addig nyúzod az adott eszközt, amíg vagy működni fog vagy fogpitiszka nem lesz belőle. :DDD Amit leírtál most a Fritzről, nagyon vonzó lehetőségeket kínál, de ennyi erővel vehetnék az amazon.de-ről is egy újat. Anno a Xiaomi router esetén is beszéltük, hogy valami padawant lehetne rárakni és akkor nem kizárólag kínai nyelvű webes felületen lehetne piszkálni, de aztán beállítottam azon nagy nehezen és csak simán hozta a közel gigabites sebességet stabilan és rájöttem, úgy kéne hagynom, ahogy van, mert végülis egyszer kell beállítanom...és 5 éve csak működik. Utóbbi időkben ritkán veszek valami eszközt, de olyat veszek, amit egyszer beállítok és utána évekig csak működik. Mobilra is utoljára a Defy-re tettem fel főzött ROM-ot. :K

• ubyegon2

félisten

válasz hcl #25 üzenetére

A kifele irányt kell csak.

Nyilván, de fogalmam sincs, mit kéne egy androidos Philips TV-n variálni, elb@cni meg nem akarom. Androidot nem szoktam nyúzni, az nem olyan, hogy kinyírom a rendszert és van három másik, csak átbootolok. ;]

• ubyegon2

félisten

válasz belashx #30 üzenetére

Miért választottál Xiaomit, ha nem az árához mért jó tudása miatt?

Írtam, hogy jó ár/érték arány volt a lényeg. A routert a Milyen routert vegyek topikban legjobb ár/érték arányú gigabites routernek írták. Ennyi elég volt, 5 éve működik gond nélkül.

Netán a kértelen reklámok jönnek be nagyon? (tudom, ki lehet kapcsolni)

A telónál itt meg is állok egy pillanatra, mivel a mobilos topikokban épp eleget olvasom ezt a marhaságot, de nyilván ott sem egyszerű feladat megkülönbözteti a Xiaomi telefonokat az almárkái telóitól...

Anno Redmi 4X-en voltak reklámok, utána Mi 9 SE-nél már nem voltak és most sincsenek a 12X-nél. Alapból még mindig jó ez a teló hardveresen és ergonomiai oka is volt a MI 9SE és a 12X kiválasztásának is. A lehető legjobb egykezes megfizethető teló kellett és mivel már jó pár Xiaomin túl voltam, nyilván márkán belül kerestem megfelelőt. Szoftveres támogatásával eddig nem volt bajom, hogy a MIUI utódja milyen lesz...?

Egyébként OS szinten sok dolog jobb a főmárka telóin, mint az almárkáinál, egy példa csak, az AOD Redmi/Poconál 10 sec működési idejű, Xiaominál nincs ilyen korlát, gondolom a kéretlen reklámok is emiatt vannak csak az almárkáknál.

[ Szerkesztve ]

• ubyegon2

félisten

válasz E.Kaufmann #18 üzenetére

Tény, ma élni igencsak kockázatos, itthon is és épp nem a kínaiak miatt. De ugye ez már poltopik téma lenne....

• ubyegon2

félisten

válasz hcl #17 üzenetére

A Lenovo kínai

Ezért is írtam fentebb:

...de ezek egyelőre egy sem kínai. Talán egy Lenovo kivételével,

Én mindenkitől azt hallom, hogy azért veszik, mert olcsóbb/ugyanazon az áron jobb HW, mint egy bármi.

Nyilván ez is szempont, annyira nem is róható fel ez hazánkban az átlagjózsiknak. Ez a jobb hw azonos áron részben igaz is. Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ vagy a sima Pro is jó példa erre, szóval a jó ár/értékarány az valid szempont lehet. (Redmit mondjuk egy ideje nem veszek, de ez a vastag káva miatt van Xiaomikat meg addig nyúzom, míg az akksi miatt nem kell új)

Engem is aggasztana. Korlátoznám mindenfele

SmartTV-t úgy tudnám korlátozni, ha minden streamet kiírtanék róla. ;]

• ubyegon2

félisten

válasz BigBlackDog #16 üzenetére

Szóval én inkább abban (is) látom a problémát, hogy egy külső szolgáltató tárhelyére nincs nagy ráhatásod és nem árt megválogatni, hogy kinek a kezelésébe bízod ezeket az információkat. Na meg persze, jól is kell "tippelni", hogy a jövőben melyik szolgáltató marad korrekt.

Na ja, látom volna itt dolga a Látóasszonyok topikjának is azért. ;] Mindegy, a lényeg, hogy a mai életmóddal rengeteg kockázat is jár, amit lehet korlátozni nyilván, ha lemondunk a kényelmünkről és mondjuk nem fotózgatunk a mobilunkkal, etc... Amúgy a cloud dologgal egyetértek, a Xiaomi saját cloudra feltöltött nyuszis képeket csak a példa kedvéért említettem, Google meg Amazonos felhőkbe mennek inkább dolgok, de 100% biztonságot már semmi nem nyújt.

Az emberi hülyeség (nyilván nem feltétlenül az egyébként) veszélyes, ehhez képest a kínai telók fasorban sincsenek, ha egyébként észnél vagy.

• ubyegon2

félisten

válasz E.Kaufmann #13 üzenetére

Ezt láttam nemrég, nem ugrik be, amit írsz (mondjuk utána néztem az egész sorozatot). És amiben átlagjóskákat is zsaroltak a netes tevékenységeikkel, az azért lehetett, mert kínai eszközöket használtak? Vagy azért, mert internetet használtak? :N

ha mondjuk ugyanezt egy kémszervezet csinálja, "értelmesebb" célokból, akkor az már nagy cumi

Átlagjóskákkal?

• ubyegon2

félisten

válasz hcl #11 üzenetére

Nyilván az fontosabb, hogy olcsó volt a HW

Ez most komoly? :Y Szerinted az olcsósága miatt veszik a népek a kínai eszközöket? Azt hittem ez a sztereotipia már rég elenyészett. Egyik eszközömet se azért vettem, mert olcsó volt. Amiket olcsón veszek, azok épp a használtüzleti notebookok, de ezek egyelőre egy sem kínai. Talán egy Lenovo kivételével, de az nem is igazán üzletinoti volt... No mindegy, azért az ár/értékarány-t meg az olcsóságot ne keverjük már össze, de mára például a Xiaomi telók nem is olcsóbbak, mint a többi. (nem az almárkákra gondolok itt)

Alapból az adatgyűjtéssel nagyon sok olyasmihez hozzájuthatnak, ami egy komolyabb esetben hasznos lehet. Állami, céges adatokhoz, stb

Ez nyilván egyértelmű, de eme topik témája épp nem ez. ;)

De például ott van az okosTV, ami nem kínai, mégis az aggaszt leginkább homeuser biztonsági szempontból.

• ubyegon2

félisten

válasz hcl #9 üzenetére

Ha nem, akkor meg felesleges magyarázni. :D

Dehogy felesleges! Megtudnák mások is leglább, mi a valós veszélye annak, ha kínai eszközeink vannak. Mondjuk a szövegben ott van, hogy kínai appok több adatot kérnek, ez az egy, amit nem értek. (Google Play Áruházból szedem le telóra az appokat)

Amúgy amit az amúgy hasznos írás leír, számomra nem igazán újdonság. Max a kínai telók és kb minden IOT eszköz kérdésében nem nagyon értek egyet, de laikusként max annyit tudok, hogy ha valaki el tudja kerülni, hogy előbbi eszközök ne kínaiak legyenek valamilyen szempontból, az ügyes. :K Nyilván a Fritzbox routerek nem kínaiak, de itthon nem kapni őket, atyaég, most ugrott be, hogy a routerem is Xiaomi. :) Na nekem aztán reszeltek...

[ Szerkesztve ]

• ubyegon2

félisten

válasz hcl #6 üzenetére

Az a gond, hogy a kínai állam nem olyan kedves, mint a szövetségesek

Nem olyan kedves. Értem. Ilyen érvvel még én sem tudok vitázni! :R

Amúgy egy áltag jómunkásembernek milyen gyakorlati hátránya származhat abból, hogy kínai eszközei vannak és a kínai állam viszont nem kedves? Mert azt millió helyen olvasni, hogy hú a kínai eszközök, de azt nem, hogy átlagjózsinak mi baja lesz ebből? Még csak azt se tudják meg, hány csirkevírust gyártunk egy héten...

[ Szerkesztve ]

• ubyegon2

félisten

válasz hcl #4 üzenetére

Ó jaj, Xiaomi telóim vannak...sőt a nyamvadt légtisztítóm is Xiaomi és wifis, az 5gigás MIcloudban van vagy ezer kép a holland miniRex nyusziról, most mi lesz velünk? Nincs ez a kérdés kicsit túlspilázva? OK, hogy a vásárlási szokásaimat, érdeklődéseimet felhasználják, na bumm. ;) Az amerikai Google ezerszer annyit tud mindenkiről, az nem gond? Oroszokról ne is beszéljünk...ja hogy utóbbi annyira nem publikus?

Az órám meg Huawei és gyakorlatilag minden egyes lépésemet, szívdobbanásomat, stresszelésemet lát. Szerintem nekem akkor reszeltek! :O

Ja az előbb elfelejtettem írni, hogy szerintem a Huawei-t épp nem a mobilok miatt tiltották le, de nem én vagyok a szaki.

No de a lényeg, hogy jó az ilyen írás, mert az emberi hülyeség, hiszékenység, figyelmetlenség az, ami az átlag usert fenyegetheti. Kizárólag az.

[ Szerkesztve ]

• ubyegon2

félisten

Ha teljesen be vagy rezelve, hogy ott a felhőszolgáltató elolvassa majd, akkor összecsomagolod egy zipbe, majd letitkosítod és úgy töltöd fel... vagy előfizetsz a felhőszolgáltatásra és akkor már a szolgáltató érdeke is, hogy senki ne nézzen bele.

Ezen behaltam! :D Pedig mint tudjuk, a kínaiak mindent elolvasnak. Nyilván van párszázmillió magyarul is tudó kínai, aki naphosszat olvasgatja, amiket felhőbe rakunk. Most csak az a kérdés, ha egy free felhőbe feltöltök rengeteg dolgot, azokat mind elolvassák és utána ezt a tárhelyet bővítve már előfizetésessé teszem, akkor amit addig elolvastak, azokat jól elfelejtik majd? :N

Ha kínai, kerüld, mint a leprást!

Ez a kínai telót ne vegyék téma viszont nekem kicsit viccesre sikeredett. De amúgy meg semmilyen IOT eszközt ne vegyünk, ami kínai, vagyis ne vegyünk semmit se! No mindegy...

Már csak az a kérdés, hogy ami kínában készült, az kínainak számít-e? A Samsung 860 EVO 1TB SSD-men tárolt dolgokat is simán elolvassák, ha amúgy online van a notebookom. Nem beszélve a Alma telókról, amik szintén kínában készülnek...

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák