- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgeza
veterán
válasz
MunezXBK #8465 üzenetére
Nem mernék rá megesküdni, de a HD felirat mintha már VoLTE nélkül is lett volna. Ettől még lehet, hogy akár a HD+ jelentheti azt.
De ahogy a kolléga is írta, onnan kiderül, hogy 4G-n megy-e a hívás, hogy a mobilnet is marad 4G-n.
Ha hívás előtt volt 4G-d, de hívás indítása után leesik H-ra vagy H+-ra (vagy éppen bármi másra), hívás végeztével pedig visszajön a 4G mobilnet, akkor nincs VoLTE. -
sgeza
veterán
válasz
Ghostman78 #8458 üzenetére
Én sem látok benne ilyet. Személyes véleményem egyébként, hogy a waze sokkal jobban navigál, és jóval hamarabb megjelennek benne a térkép változásai. Messze naprakészebb.
-
sgeza
veterán
válasz
N.YCityBoy #8425 üzenetére
Jaja, hogy magára a jelzésre értetted, nem a funkcióra! :-D
-
sgeza
veterán
válasz
kengyel #8421 üzenetére
Ez érdekes, mert nekünk már hetek óta megy, és tuti, hogy nem szólt senki közülünk emiatt. Annyi volt, hogy szerződést módosítottunk, talán akkor lett bekapcsolva. De biztos, hogy nem mi kértük. Gondolom az ügyintéző intézte magától. Egy-két kollégánál nem jelent meg valamiért, csak ezek miatt szólt a kolléga, be is kapcsolták nekik is azonnal. Ez meg már S10-nél volt a napokban.
-
sgeza
veterán
válasz
N.YCityBoy #8406 üzenetére
https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/mobilinternet/4g/volte
Ha 4G van, azon megy a hang is, nem csak a net. Látványos eredménye például, hogy hívás közben is megmarad a 4G neted. Ez ott érdekes leginkább, ahol a 4G mellett mondjuk csak 2G van, amin nem feltétlenül szolgáltat mindegyik szolgáltató netet. Ilyen esetben hanghívás közben volte nélkül ugyebár átvált a készülék 2G-re, ami miatt hívás közben nincs net. Ez nekem például autóban érdekes navigálás közben.
-
sgeza
veterán
válasz
kengyel #8407 üzenetére
Látom, már megy neked is. Nekem céges, úgyhogy nem tudom pontosan, hogy intézve lett-e valami, vagy csak simán automatikusan bekapcsolták. Inkább az utóbbi, mert egyszercsak elkezdett mindenkinek megjelenni (még az S8-on), miközben a kolléga, aki ezeket intézi, biztos nem hívta fel őket emiatt.
Szerintem egyébként ha S10-et mondasz, akkor is bekapcsolják. -
sgeza
veterán
válasz
FuRiONight #8414 üzenetére
Nekem simán tudja.
-
sgeza
veterán
Most jutott eszembe egy ötlet a független romot felrakó btu-s telekomosoknak: meg lehetne próbálni flasheléskor egy másik (Vodafone vagy Telenor) kártyával. Hátha úgy xeh-re állna be.
-
sgeza
veterán
válasz
Evil Snowman #8337 üzenetére
Nem mondta senki, hogy nem tarthatod vele hűvösen! Csak ne küldd rá az esetleg forró telefonra a hideg levegőt hirtelen. Egyébként ha tokban van, az még csillapít is ezen a jelenségen.
Én például ott tartom régóta a telefonjaim. Bár nem is elmebeteg módon hűtöm a kocsit. Ugyanakkor vissza kell venni akkor abból a nyílásból, és fokozatosan ráengedni.
Persze nem kétlem, hogy a kolléga által leírt jelenség megtörtént, de gondolom elég ritka, és valószínűleg szélsőséges helyzetnek kell előállnia. Szóval óvatosan lehet bánni vele, de nem kell túlparázni szerintem. -
sgeza
veterán
Akiknek most jött XEH frissítés, azok frissítettek a visszavont verzióra?
-
sgeza
veterán
válasz
Ghostman78 #8264 üzenetére
Én rendeltem egy ilyet, de még nem érkezett meg, úgyhogy egyelőre nem tudok nyilatkozni:
https://esfranki.co/products/universal-auto-grip-car-phone-holder
Nekem egyébként van egy felesleges tartóm, illetve amit most használok, az meg qi töltős, de ha az új beválik, akkor ez sem fog kelleni. A töltő részét eleve nem használom, mert Android autót használok, ahhoz meg usb-n kell rádugni a telót közvetlenül a fejegységre.
-
sgeza
veterán
válasz
cicaslany86 #8206 üzenetére
Ez valóban elég érdekes. A biztonság kedvéért változtasd meg azonnal a belépési jelszavad, illetve szerintem állíts be kétlépéses azonosítást!
-
sgeza
veterán
válasz
MikeWazowski #8180 üzenetére
Akkor neked gondolom telekomos rom van rajta. Arra nem mehet csak sima csc-vel, resettel a független rom. Ha csak frissíteni szertnél, akkor mindig a telekomost kell megvárnod. Ha át akarsz térni független romra, akkor egyszer túl kell esned egy gyári visszaálláson.
Bár még egy apró probléma van: korábbi hozzászólásokat olvasva előfordul (nem tudom, hogy milyen körülmények kellenek hozzá), hogy telekomról függetlenre áttérve nem állt be XEH-re a csc kód. De alapvetően ha ez nem zavar, akkor mindegy, amikor jön a független frissítés, azt odinnel, home_csc-vel, reset nékül már fel tudod tenni frissítésként a független romra. -
sgeza
veterán
Jól vettem ki a korábbi hozzászólásokból, hogy mostanság az AUT régió jön leghamarabb, és ez ugyanannak a független csoportnak a tagja, mint a XEH (vagy akár DBT, XEU, stb.)? Néztem Samfirmmel, és AUT régióval már tölthető a legfrissebb, míg DBT-vel még nem. Sima S10.
-
sgeza
veterán
válasz
MikeWazowski #8154 üzenetére
Mondjuk éppen lehet, próbáld ki anélkül! Egyébként nekem is be van nyomva, megnézem én is.
-
sgeza
veterán
válasz
MikeWazowski #8141 üzenetére
Dede. Csak ennyit írtam. Tehát nem hiba, hanem ilyen. Én személy szerint nem igazán foglalkoztam vele. Próbáld ki más hanggal, ha azzal jó, akkor ilyen az Outlook hangfájlja.
-
sgeza
veterán
válasz
MikeWazowski #8131 üzenetére
Én írtam rá választ.
-
sgeza
veterán
válasz
MikeWazowski #8119 üzenetére
Nincs mit!
-
sgeza
veterán
válasz
HUNgabus #8116 üzenetére
Független rommal jön. Nincs már külön vodás rom.
Nem kell semmit mókolnod, maradhat xeh-en. Ha mégis meg akarod nyerni azt a néhány napot, ami a dbt és xeh közötti különbség (itt jellemzően a dbt kapja először), akkor csak simán letöltöd a dbt kóddal a legfrissebbet, és rárakod odinnel. Viszont a samfirm progit használd az ezerszer jobb, mint az a fos sammobile. A samfirm közvetlenül a Samsung szerverről tölti, mintha egy smartswitch lenne, így ezzel érhető el ráadásul leghamarabb. A sammobile-ról csak akkor érdemes tölteni, ha régebbi kell, mert a samfirm mindig az aktuális legfrissebbet tölti természetesen. -
sgeza
veterán
válasz
MikeWazowski #8114 üzenetére
Az alapértelmezett alkalmazások között van.
Beállítások/Alkalmazások, jobb felül három pötty/Alapértelmezett alkalmazások/Eszközasszisztens-alk.
Ne a fogaskerékre, hanem balra mellette a szövegre bökj, azon belül van olyan, hogy "nincs". -
sgeza
veterán
válasz
MikeWazowski #8106 üzenetére
Nekem is olyan.
-
sgeza
veterán
válasz
Black_Raven #7925 üzenetére
Ha már a világító szélek előjött. Ezt láttátok már?
Világító szélek művelete -> alatta a magyarázat második pontjának első mondatában az utolsó szó a kettőspont előtt: "ablakbab"! X-D -
sgeza
veterán
Pont ezért kérdeztem. Természetesen be lehet állítani, hogy látható legyen-e avagy nem. Alapbeállításként csak ikont mutat.
Képernyő lezárása -> Értesítések. Itt nézz körül!
Alapszabály, hogy ha valami nem úgy működik, ahogy neked kéne, akkor az esetek túlnyomó többségében beállítható úgy is. -
sgeza
veterán
válasz
TODI1111 #7848 üzenetére
Néztem az áruházban ezt az alkalmazást, de feltűnt valami: hogy jön az ki, hogy egy ember értékelte az alkalmazást, és 1 pontja van (ugyebár az 5-ös skálán). A sávos ábra is azt mutatja, hogy összesen egy ember 1 csillagra értékelte. Viszont lejjebb görgetve ott egy vélemény 5 csillaggal! Legalábbis nekem így mutatja. Ennek fényében felettébb érdekes az alkalmazások csillagozása, illetve az abba vetett bizalom.
-
sgeza
veterán
válasz
kengyel #7718 üzenetére
Nem homályos az, hanem halvány, és alighanem animációnak szánták. Halványan indul, és fokozatosan lesz élénk. Ha nincs bent a gmail a memóriában, akkor ez egy kicsit akadozva történik meg.
Próbáld ki, hogy elindítod, majd - vissza gombbal - becsukás után újra megnyitod! Akkor már nem lesz ez a jelenség. Azért vissza gombbal, mert a home gombbal a legutóbbi állapot jön vissza azonnal, míg a vissza gomb után elölről indítja a folyamatot. -
-
sgeza
veterán
Az S6-osoknál rengeteg készüléknél, az S8-nál sokkal kisebb arányban, de voltak rózsaszín kijelzők. Brutál ocsmány képet produkáltak, bár sokan nem vették észre, csak amikor felhívtam rá a figyelmüket. Az S6-nál ráadásul mondjuk az alsó harmada volt rózsaszín, a többi része jó. Mindkettő készüléknél cseréltettem garanciálisan kijelzőt emiatt. Az S6-on rózsaszínesség miatt, az S8-on nem pont rózsaszín volt, de hasonló színprobléma miatt (enyhe, életszerű betekintési szög változásnál nagymértékű színváltozás következett be).
Az S10 most nekem jó, a többiekét nem néztem. Szóval nem tudom, hogy a kolléga esetleg kifogott egy hasonlóan rossz kijelzőt, mint a korábbiaknál ami volt, vagy csak túl érzékeny a szeme ehhez a típusú kijelzőhöz. -
sgeza
veterán
válasz
guriga1234 #7555 üzenetére
Ne szinkronizáld, ha nem szeretnéd, ez egy opció.
Bár nem hinném, hogy kevesebbet tudna szinkron nélkül. Sokan még azt sem veszik észre, hogy a nem szinkronizált névjegyekre van egy külön beállítás (alapból bekapcsolva), hogy azokról névjegyekről csinál külön biztonsági mentést a Google. -
sgeza
veterán
válasz
guriga1234 #7543 üzenetére
Ezt te sem gondoltad komolyan, hogy a szinkron nélkül nem tud rólad semmit a Google!?
-
sgeza
veterán
-
sgeza
veterán
Ahogy a kolléga és a többiek is írják: az alap, hogy a belső tárhelyről minden neked fontos dolgot ments ki (főként képek, videók, dokumentumok, stb.), ne bízd rá semmire!
A másik: a Google saját mentése egész sok alkalmazásnak átviszi az adatát is, javasolt azt (is) használni. Tényleg csak néhánynak nem hozta át nekem ez.
Az én javaslatom, vagyis ahogy én szoktam:
- Google mentés bekapcsolva.
- Samsung mentést megcsinálom a számomra szükséges dolgokra (híváslista, sms, alkalmazások, beállítások).
Majd az új telefonnál első bekapcsolás után:
- Google fiókkal bejelentkezem, és visszaállítom a korábbi mentésből, amit jónak látok (normál esetben mindent).
- Az induláskor megjelenő Samsung bejelentkezést itt még kihagyom.
- Megvárom, míg elindul a telefon, és végigmegy a Google visszaállítás.
- Ezután lépek be a Samsung fiókba, majd
- A még hiányzó dolgokat onnan visszaállítom.Az én tapasztalatom:
- A Google csak a play áruházas alkalmazásokat állítja vissza, de azok túlnyomó többségének az adatait is.
- Az sms-eket és a híváslistát is elvileg visszaállítja, de a híváslista csináltál már furcsaságokat, így e kettőt inkább a Samsung mentésből állítom vissza, az a saját telefonján hibátlanul megcsinálja (mondjuk lehet, hogy a Samsung a Google e mentését szabotálja, és az ezért mutat furcsaságokat).
- A beállításokat nem szoktam visszaállítani, inkább beállítok mindent újból, bár a Samsung mentése biztos megcsinálja rendesen, a Google nem tudom pontosan, miket állít vissza, de például a wifi hálózatokat és általános dolgokat visszaállít az is.
- A Samsung alkalmazás mentése minden alkalmazást ment, de az csak az apk-t menti adat nélkül (ahogy a kolléga is írta).
Előfordult már nekem olyan, hogy nem került visszaállításra a Google mentéssel egy alkalmazás, mert mondjuk időközben levették a playről, vagy eleve nem onnan tettem fel. Például az ilyenek visszahozatalára jó a Samsung alkalmazás mentése. -
sgeza
veterán
válasz
kalozhun100 #7395 üzenetére
Hol találod az alkalmazásban ezt a kupont? Én nem láttam sehol.
-
sgeza
veterán
válasz
N.YCityBoy #7390 üzenetére
Indítsd el! A galéria alapból elkezdi játszani amolyan előnézetképpen.
Okés!
-
sgeza
veterán
válasz
batai15 #7385 üzenetére
Ahogy a kolléga is írja, ha normálisan csinálod, akkor nem ugrik a knox. Némely leírás egyébként helytelenül azt állítja, hogy mindenképp kapcsold be az OEM feloldást. Na ezt inkább ne tedd, nincs szükség rá gyári rom felrakásához! A lényeg, hogy először nyomj egy gyári alaphelyzetet a telefon menüjéből (ne recoveryből), aztán mehet fel a független, sima csc-vel! Feltéve, hogy az A50-nél is úgy megy, mint az S sorozatnál.
-
sgeza
veterán
válasz
N.YCityBoy #7386 üzenetére
Ugye nem csak az előnézetet nézed, hanem rányomsz a lejátszásra, hogy induljon el normálisan?
-
sgeza
veterán
válasz
Parallaxis #7341 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy van még? Hol lehet elérni? A members alkalmazásban nem. Jobban mondva én ott nem látom.
-
sgeza
veterán
Egy gyors kérdés: izraeli kártyát S10-zel próbálta már valaki (a CSC régió váltás végett)? A dobozon az van, hogy European SIM card only!
-
sgeza
veterán
válasz
WinstonWolf #7083 üzenetére
Az izraeli és a thai között van valami különbség használati szempontból?
-
sgeza
veterán
Ez jó hír, köszi mindenkinek!
Akkor már csak meg kell kapnom pénteken! :-) -
sgeza
veterán
Most nézem az S10 firmware-eket. Jól látom, hogy Magyarországon csak a Telekom tesz rá sajátot? A Vodafone például simán a független romot hagyja rajta? Nem látok ugyanis VDH kódosat. Ha így lenne, annak roppant mód örülnék!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Samsung komolyan átgondolta a jubileumi szériát, a három készülék, amelyek között egy kompaktnak nevezhető is akad, tényleg minden olyan funkcióval rendelkezik, ami ebben az árkategóriában elvárható.
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest