Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:18

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy A3 tudnivalók!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2451) anonym1s válasza gekkoXT (#2447) üzenetére


anonym1s
őstag

Igen, ez meglehetosen komoly. Ha penzt adok ki telefonert a gyereknek, akkor az legyen normalis amit szeretni fog es tud hasznalni mindenre. Ha veszek egy hasznalhatatlan szemetet, az csak penzkidobas, mert orulni nem fog neki de a penz elment ra. A penz igy is elmegy, de legalabb orulni fog a gyerek.

[ Szerkesztve ]

(#2452) andriska413 válasza anonym1s (#2451) üzenetére


andriska413
tag

Az én gyermekemnek is van régóta mobilja, persze csak itthon és útközben használja, iskolába nem viheti. Tapasztalatból mondom, a családban is van minden gyereknek, hogy tényleg nemérdemes "gagyit" venni. Telerakják sokmindennel, érdemes normálisat venni, főleg, ha tud rá vigyázni. Az én fiam vigyáz rá, de neki pl galaxy core lte van, ami kevésnek bizonyult, keresztlányomnak szintén olyan van. Ő a glitteres ezzel azzal pakolta tele. Nemlehet megmagyarzni úgysem nekik, hogy ez vagy az nem kell rá, úgyis letöltik. Akkor pedig már működjön rendesen. Amikor megvettem, a fiam a kezébe vette az a3-at és azt mondta ez NAGYON JÓ, ilyet kérek én is :) 13éves. Szerintem jó választás az a3-de egy jó tokot vegyél neki rá :)

Andrea

(#2453) karpetya87 válasza AliasB (#2421) üzenetére


karpetya87
csendes tag

Sziasztok, nekem is egy 1,5 GB-os A300-FU telefonom van, jól és gyorsan működik, nem laggol, egyértelműen meg vagyok vele elégedve, viszont az általad leírt RAM-kezelés azért nem ilyen jó, a rendszer kb. 570 MB-ot eszik, illetve az akku sem bírja több napig (átlag másfél). Meg a fórumban mások által is emlegetett több napos üzemidőknek, illetve 5+ órás kijelzőidőknek a nyomába se ér az enyém....Akkor valami mégse oké...? VIP-Phone-ban vettem, 5.0.2-es Lollipoppal a fedélzeten.

(#2454) szemesi69 válasza karpetya87 (#2453) üzenetére


szemesi69
addikt

Beállítás, programok, használati stílus, ez mind befolyásolja, folyamatos adathasználattal, wifivel, autó szinkronizálással például nem fogod elérni azt amiket mi. Nálam szinkron kikapcsolva, csak manuálisan, adat és wifi csak addig van bekapcsolva amíg használom. Jól beállítva és ahogy én használom másfél nap alatt simán hoz közel hatórás kijelzőidőt és akkor kábé 20%-on van, 90%-ban netezek rajt kevés telefonálással volt már 2 nap 20 órám 4.5 óra kijelzőidővel. Szóval a beállítástól és a felhasználótól függ mennyit bír. :)

Xiaomi redmi note 12 pro

(#2455) karpetya87 válasza szemesi69 (#2454) üzenetére


karpetya87
csendes tag

Köszi szépen, ebben igazad van, és tény, hogy nálam az adathasználat szinte mindig be van kapcsolva (ha nem, akkor helyette a WiFi:), viszont az auto szinkron nincs), és azt is észrevettem, hogy ha azt kikapcsolom, akkor kvázi nem merül készenlétben semmit. Viszont én úgy vagyok vele, hogy ez egy okostelefon, inkább kihasználom a lehetőségeit, értesítsen amikor kell (FB, Messenger, Viber), nem szeretem ki-be kapcsolgatni a mobilnetet rajta, minden bizonnyal az harapdál az akkuból. Ennyi azt mondom belefér, csak úgy rémlik nekem, hogy egyesek folyamatos WiFi-vel, szinkronnal, stb. értek el ilyen jó üzemidőket. De lehet rosszul emlékszem.

(#2456) szemesi69 válasza karpetya87 (#2455) üzenetére


szemesi69
addikt

" úgy rémlik nekem, hogy egyesek folyamatos WiFi-vel, szinkronnal, stb. értek el ilyen jó üzemidőket. De lehet rosszul emlékszem." Rosszul emlékszel :)

"(FB, Messenger, Viber)" Ezek szeretik enni az energiát :) Csak egyszer próbáld ki, hogy akkor kapcsold be az adat és wifi kapcsolatot amíg használod, meg fogsz lepődni, hiába nem szinkronizálsz autómatán, amíg adatkapcsolat van a google alkalmazások ébresztgetik a telefont, tehát gyorsabban merül, nem tudom a helymeghatározás nálad be van-e kapcsolva, na az tud még zabálni :)

Xiaomi redmi note 12 pro

(#2457) szabeska


szabeska
addikt

szoval butatelefonkent kell hasznalni, nyilvan ugy minden telefon napokig birja :D en most vettem egyet, merul is, de legalabb arra hasznalom, amire kitalaltak ;)

F1

(#2458) szemesi69 válasza szabeska (#2457) üzenetére


szemesi69
addikt

Nem azt mondtam. Az én helyzetemben amire használom, nagyrészt internet, fölöslegesnek találom az állandó adatkapcsolatot. És arra használom amire kitalálták :) Éjszaka például alszok, aludjon a telefon is :DD

[ Szerkesztve ]

Xiaomi redmi note 12 pro

(#2459) szabeska válasza szemesi69 (#2458) üzenetére


szabeska
addikt

ertheto :) en is kapcsolgatni fogom, mert amugy nagyon merul. (feheret vettem fekete Nillkin tokkal, eleg jol nez ki :P)

[ Szerkesztve ]

F1

(#2460) szemesi69 válasza szabeska (#2459) üzenetére


szemesi69
addikt

Okostelefont, használjunk okosan :DD Grat a készülékhez :)

Xiaomi redmi note 12 pro

(#2461) szabeska válasza szemesi69 (#2460) üzenetére


szabeska
addikt

kaptam hozza soundbart is, eladom ha tudom, kompenzalja a rossz ar-ertek aranyt :D

F1

(#2462) anonym1s válasza andriska413 (#2452) üzenetére


anonym1s
őstag

Tudsz ajanlani valami ehhez hasonlo tokot.
Paromnak ilyenben van az s5, hibatlan, csak ilyet nem talalok a3-hoz.

(#2463) anonym1s válasza szemesi69 (#2454) üzenetére


anonym1s
őstag

Hali.
Nekem a galaxy alpha telefonom ilyen akkuidoket produkal ugy hogy wifi, hely, es mobilnet allandoan be van kapcsolva, email szinkronizalas 15 percenkent, idojaras frissites 1 orankent.
Az a3 kisebb kijelzovel nagyobb akkuval es gyengeb processzorral van szerelve. Hogy lehet hogy nem tud annyit mint az alpha?
En azt hittem meg az alphanal is jobb akkuidore lehet szamitani.

(#2464) szabeska


szabeska
addikt

amugy nyomkodas kozben igyis ugyis nagyon merul... hiaba a beallitgatas, az csak keszenletben jelent barmit is.

F1

(#2465) andriska413 válasza anonym1s (#2462) üzenetére


andriska413
tag

Volt téma a tokokról is, de jól visszakell olvasni :)
Nekem mégcsak a sima szilikon tokom van, nemtudtam dönteni, mert nemszeretem a csiki-csuki tokokat.
Szemeztem ezzel, állítólag nagyon jól záródik:
[link]
ez is praktikus, javasolták ezt is: [link]

[ Szerkesztve ]

Andrea

(#2466) gekkoXT válasza andriska413 (#2465) üzenetére


gekkoXT
senior tag

A második tok, nagyon jó lenne, de nekem gyorsan elrepedt a hangerő gomb környékén a műanyag keret és utána kuka lett.

(#2467) janoskaz válasza gekkoXT (#2466) üzenetére


janoskaz
csendes tag

Szintén zenész! Csak nekem a bekapcs gombnál tört el. :(

(#2468) szemesi69 válasza anonym1s (#2463) üzenetére


szemesi69
addikt

Tud ilyen akku időt mint a tiéd, de mostanában nem figyelem, mert az enyém elég jól bírja, de mint már írtam nekem nem fontos az állandó szinkron és adatkapcsolat, csak amikor használom. Az álltalad leírt módon még nem próbáltam :)

Xiaomi redmi note 12 pro

(#2469) AliasB válasza karpetya87 (#2453) üzenetére


AliasB
senior tag

Szia. A ram kezelése nekem az utolsó frissítés óta ilyen jó. Azelőtt nekem is 570et evett a rendszer. Most már ez 400alatt van. De lehet függ attól is, hogy milyen beállításokkal fut a rendszered. Nekem pl nincs beállítva semmilyen szinkronizálás. Sem Drive sem dropbox sem google+ és ezeket le is tiltottam mivel nem használom és engedi tiltani a rendszer. A kijelzőidő átlag 6-7óra nálam és ez annak köszönhető szerintem, hogy nem hagyom automatán és magamnak annyira állítom be, hogy jól lássam és ne is vakítson ami kb 20% (kivéve ha nagyon süt a nap mert akkor előfordul, hogy 100%on van) szóval ezzel is sokat lehet spórolni. Jelenleg pl.: akku 40%on, kijelző idő 3:45 és 2nap 12órája töltöttem. Nagyon odafigyelés és használat függő ez a dolog. Ha valaki csak napi 2órát nyomkodja a telefont akárcsak én akkor hasonlót kap. Ha valaki napi 4órát nyomkodja annak meg azt üzenem, hogy foglalkozzon inkább a párjával vagy keressen magának valami hobbit :D :D (de ez csak vicc volt ne vegyétek komolyan)

Járj nyitott szemmel.

(#2470) AliasB válasza szemesi69 (#2458) üzenetére


AliasB
senior tag

"Éjszaka például alszok, aludjon a telefon is" ez így van :D és ki is egészíteném :) én pl társaságban nem nyomkodom mert az illetlenség lenne és inkább azokra figyelek akikkel vagyok nem pedig a telefont nyomkodom :D de ahogy elnéztem az embereket ez manapság nagyon ritka. Társaságban sem egymással foglalkoznak hanem telefont nyomkodnak.

Amúgy nekem be van kapcsolva a mobilnet így hiába megy alvóba a wifim :) de a mobilnet nem eszi úgy az akkut (se semmit) mint a wifi :D így nem fogyaszt mégis elérhető vagyok alvó állapotban is :D ha meg valami felébreszti és van wifi akkor rögtön rá is csatlakozik :) ezt találom a legjobb megoldásnak.

Járj nyitott szemmel.

(#2471) szabeska


szabeska
addikt

mindent bekapcsolva hagytam es 9 ora alatt 2%-ot merult, nem is ebredt fel a telefon. jelentem a kapott emailek es uzenetek mennyisegetol is fugg a keszenleti fogyasztas :D 2 napja van meg a keszulek, most 60 % es 2:40 kijelzo, ez azert eleg jo tenyleg, nem mondanam hogy kimagaslo, de atlagos, az 1900mah ellenere. persze minden ami google vagy nem kell az le van tiltva, de igy is fut a hatterben csomo samsungos szemet, amit az eletben nem fogok hasznalni...

F1

(#2472) mateus válasza anonym1s (#2462) üzenetére


mateus
senior tag

Van ez az eredeti Samsung tok, 6ezer körül árulták mindenhol ahol láttam:

(#2473) AliasB válasza szabeska (#2471) üzenetére


AliasB
senior tag

Az akkor teljesen jó :) ami nekem nem kellett én is letiltottam (google film, google játék, google könyv, google újság, google zene...) persze a google szolgáltatásokból több is fut a háttérben. És erre jönnek a samsung cuccai is. Nem értem minek kellett ezt így megcsinálni mert az ilyen hülyeségek miatt nem olyan stabil, mint egy alma. Ha valaki egyszer végigböngészi az alkalmazásokat és letiltja amit nem használ (és engedi tiltani) akkor már sokkal jobban tud teljesíteni a hardver ;) elég 1x megcsinálni ezt.

Járj nyitott szemmel.

(#2474) szabeska válasza AliasB (#2473) üzenetére


szabeska
addikt

csak sajnos a fele nem tilthato igy, a root meg gondolom knox billento

F1

(#2475) AliasB válasza szabeska (#2474) üzenetére


AliasB
senior tag

Amik nem tilthatók azok maradnak úgy ahogy vannak. Eddig minden telefonom rootoltam de ezt nem fogom mert hallottam erről a knoxról akár mi is legyen az. Nem volt még androidos samsungom így nem igazán vagyok ezekkel képbe :) így inkább megkímélem az "életét" :) volt már Sony, LG több is és azoknál így kezdtem, hogy root az első percben de csak a nem kellő alkalmazások eltávolítása miatt. És egyiknek sem lett soha semmi baja. De ha samsungéknál ez ennyire körülményes akkor hagyom :)

Járj nyitott szemmel.

(#2476) Raiu válasza mateus (#2472) üzenetére


Raiu
tag

Üdv
Nekünk is ilyen tokunk van A5-re.

Előnye:
- Pontosan illeszkedik.
- Merev ott ahol kell.
- Kisebb ütéseket felfog. ( Tapasztalat. )
- Szép.
- Nem csúszik a hátlap,ha leveszed róla a fóliát.
- Nem szedi az újlenyomatot és a karcokat.

Hátránya:
- Elrejti a telefon szép kialakítását.
- Üvegfóliát kell venni hozzá a teljes védelemhez.

Röviden ennyi a tapasztalatom ezzel a tokkal A5-nél. Én imádom ezt a tokot. Ha szabad így mondani akkor 9/10! Az a -1pont az összes tokra igaz majdnem! Viszont amire nem igaz azt csúnya toknak csúfolni számomra ( pl: Pár mm vastag hajlékony szilikon tok... ).

[ Szerkesztve ]

(#2477) senior69


senior69
tag

ÜDV!
Már lehet kérdeztem de most valaki pontosan eltudná nekem mondani hogy, hogy lehet megoldani hogy amiket letöltök zenékhez legyen borítóképem? Valami progival azt vágom, de nem tudom pontosan hogy megy... :((( :U

(#2478) AliasB válasza senior69 (#2477) üzenetére


AliasB
senior tag

Üdv.
Én javasoltam a creevityt mert az keres is hozzá borítót a címe alapján a neten ha nincs hozzá saját borítód.
[link]

1 A felső sorba megadod a zenék elérési útvonalát
2 az alatta lévő képekből kiválasztod melyiket szeretnéd hozzá és arra kattintasz
3 jobb alsó sarokban arra kattintasz, hogy "Apply"

Járj nyitott szemmel.

(#2479) anonym1s válasza andriska413 (#2465) üzenetére


anonym1s
őstag

Az a masodik prima, ilyesmire gondoltam es nem is draga. Lehet veszek egybol kettot, hogy ha eltorne a keret, legyen masik :)

(#2480) anonym1s válasza mateus (#2472) üzenetére


anonym1s
őstag

Na ez a tuti, ez nagyon fasza :)
Ilyet hol lehet venni?

(#2481) mateus válasza anonym1s (#2480) üzenetére


mateus
senior tag

MM-ban is pl., akkor hivatalos Samsung üzletekben, vagy itt a speedshopban 4500 Ft a fehér/szürke (+szállítás).
Láttam az Edigital honlapján is, de jelenleg már nincs fent, lehet kifutó modell?!

[ Szerkesztve ]

(#2482) TZS03 válasza anonym1s (#2480) üzenetére


TZS03
csendes tag

Nekem is ilyen tokom van, 4500 körül volt a telenornál

(#2483) andriska413


andriska413
tag

Olyat csinált már valakinek, hogy az értesítési panel beragadt?
Drive -ra töltöttem fel képeket, majd kiírta, hogy 39kép feltöltve és elkezdett ugrálni az értesítési panel, mintha én nyitogatnám le, fel. Nem egyszer vagy kétszer csinálta, hanem legalább 20-szor, mire elkaptam a törlés feliratot, így tudtam megszüntetni. Kezd meghülyülni a telom vagy egyszeri hiba lehet? Remélem az utóbbi. :(((

Andrea

(#2484) szabeska válasza andriska413 (#2483) üzenetére


szabeska
addikt

nekem a nexus 7 csinalta ezt, lolli hiba.

F1

(#2485) andriska413 válasza szabeska (#2484) üzenetére


andriska413
tag

Van valami itthoni praktika rá vagy bízzak benne, hogy egyszeri hiba?

Valaki akinek volt már garanciális szervizben a telója : S4minim holnap érkezik vissza, most hívtak / TMX Mobile/ . Szoktak küldeni valami munkalapot? Lehet azt tudni, hogy mit csináltak vele vagy nem csináltak? Miután letettem a telefont , akkor jutott eszembe, hogy megkérdezhettem volna, :W bár nemtudom, hogy aki hív az mennyire illetékes ebben.

Andrea

(#2486) szemesi69 válasza andriska413 (#2485) üzenetére


szemesi69
addikt

Kapsz munkalapot, rajt lesz mit csináltak vele. A telefonos nem tud semmit ő csak időpontot egyeztet. Nekem 6x volt náluk az s4 mini.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi redmi note 12 pro

(#2487) andriska413 válasza szemesi69 (#2486) üzenetére


andriska413
tag

Korábban kellett volna kapcsolnom, januárban lejár a garancia. :(( most csak azzal fogok fényképezni, ha visszajön. Nekiesek és tesztelem
Köszönöm :)

Andrea

(#2488) szabeska válasza andriska413 (#2485) üzenetére


szabeska
addikt

passz :/

F1

(#2489) senior69 válasza AliasB (#2478) üzenetére


senior69
tag

Köszönöm! Használta már valaki?
Valakinek van másik bevált megoldása még esetleg? :)

(#2490) dombi81


dombi81
senior tag

Szeretném beállítani a telefonon, hogy ne küldjön el minden relatív hosszabb sms-t (3 mondat) mms-ként, de egész egyszerűen nem lehet. Leírok három mondatot és a szöveges sms egyből mms-re átvált! Tud erre valaki vmi megoldást? Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#2491) AliasB válasza dombi81 (#2490) üzenetére


AliasB
senior tag

Misem egyszerűbb ennél. Olyan ékezetes betűket használj amiknél az ékezet balra dől és azt ugyan úgy elküldi és csak egy karakternek számít.

Járj nyitott szemmel.

(#2492) dombi81 válasza AliasB (#2491) üzenetére


dombi81
senior tag

Köszönöm a választ, de ha ez az egyetlen lehetséges megoldás, inkább eladom a telefont. A mindennapokban nem tudok figyelni arra, hogy merre dől az ékezet. Nincs arra időm, sem affinitásom, sem energiám. A régi Nokia E52-esemnek mindegy volt. Így is-úgy is sms-ként továbbította az üzenetet. És nincs kedvem minden hónapban tízezerrel többet fizetni a számlámra, mert ez a telefon képtelen normális módon sms-t küldeni, és mindez az ékezet dőlésszögétől függ.. Nevetséges. Más megoldás nincs?

[ Szerkesztve ]

(#2493) AliasB válasza dombi81 (#2492) üzenetére


AliasB
senior tag

Látom nem vagy tapasztalt mobilos de elmondanám, hogy ez nem csak erre a telefonra jellemző és nem új keletű a dolog hisz egyes telefonoknál a kezdetektől ilyen. Csodálkozok, hogy van aki még nem hallott ilyenről :D

Járj nyitott szemmel.

(#2494) mateus válasza dombi81 (#2492) üzenetére


mateus
senior tag

Én pl. ( meg több millióan:D ) a Swiftkey nevű billentyűzetet használjuk.
Ingyenesen letölthető a Play áruházból, és nincs benne többfelé dőlő ékezet, csak egyféle;)

(#2495) AliasB válasza mateus (#2494) üzenetére


AliasB
senior tag

Akkor itt a megoldás ha valaki nem akar figyelni az ékezetekre :) nekem pl tök mindegy mert nagyon kevés sms-t írok :) máshol meg nem számít :D

Járj nyitott szemmel.

(#2496) dombi81 válasza AliasB (#2493) üzenetére


dombi81
senior tag

Pedig van. Nincs ezen semmi csodálkoznivaló. Nem a telefonommal kelek és fekszem. Nincs facebook accountom és sosem lesz, stb. Fontosabb dolgaim is akadnak ennél. Mindenesetre röhejes, hogy egy alkalmazás kell ahhoz, hogy normálisan megírjon az ember egy sms-t. :DDD

(#2497) AliasB válasza dombi81 (#2496) üzenetére


AliasB
senior tag

Márpedig ez van :) és csak egy billentyűzet, hogy ne kelljen figyelgetni merre dől az ékezet :)

Járj nyitott szemmel.

(#2498) dombi81 válasza AliasB (#2497) üzenetére


dombi81
senior tag

Honnan tudnám külön letölteni (nem telefonról), valaki csatolna egy linket?

(#2499) colonia


colonia
aktív tag

Sziasztok!
Én is szemezgetek egy ilyen telefonnal és itt néztem ki. Állítólag megbízható a bolt, szerintetek nincs itt semmi "buktató"? Köszönöm a válaszokat! :R
[link]

Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy Watch6 Classic

(#2500) AliasB válasza colonia (#2499) üzenetére


AliasB
senior tag

Lehet nem ide szánt a készülék és ők tették rá a Magyar nyelvű szoftvert. Oda van írva, hogy 24hó garancia de ha az aljára görgetsz kiderül, hogy gyártói garancia nincsen rá ami gyanús. Ők vállalnak rá ugyan 24hónapot. Nagyon meg kell nézni ide szánt készülék-e mert ha nem akkor probléma lehet a frissítésekkel.

[ Szerkesztve ]

Járj nyitott szemmel.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.