Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dekoninck
üzenetére
Nagyon sokan szórakozásból járnak orvoshoz, ezt sem ártana tudni.
És ha valaki nem kerül fel a várólistára, akkor tényleg, a várólista nem lesz hosszabb, de mivel lassabban halad, pont ugyanannyi idő alatt jut orvoshoz a sorbanálló beteg, mintha felkerült volna a csókos ember is.Én meg olyan statisztikát láttam, hogy nálunk több orvos jut egy betegre, mint pl. az usa-ban.
A 3 vs. 21 hónapot úgy értem, hogy egy ismerősömet elgázolta egy autó. Két év alatt gyógyították meg, ez ugye 24 hónap. Azért tartott két évig, mert a tahó orvosa nem csinált meg egy filléres kezelést. Majd elmelt magándokihoz, aki megcsinálta a kezelést, kiderült, hogy miért nem hat rá a rehabilitáció, megműtötték, majd ugyanolyan tipusú rehabbal a műtét után már 3 hónap alatt talpraállt. Vagyis a tahó orvos miatt 24-3=21 hónapot volt indokolatlanul táppénzen.
Ez a fajta pet-ct negyed és fél miller között van. De ok, túloztam, küldjenek mindenkit 3-4 évente ilyenre, aki a kora szerint már veszélyeztetett.
A legutolsó bekezdésben két külön dologról beszélünk. A lelkiismeretes orvoshoz hozzáértettem, hogy állami szféra, bocs, hogy a fogalmazásból ez nem jött le. Az állami szféra orvosainak nem kellene védenie azon állami orvosokat, akik a szakma szégyenei. A magánszférában ilyen gond nincs, ahogy rájöttem, hogy mi a gond a trógerül dolgozó magánorvossal, nem mentem hozzá többet. Majd éhenhal. Vagy kevesebb betege lesz. Vagy rádöbben, hogy nem rohangálhat ki a rendelőből úgy, hogy a fejemből lóg a fél fogorvosi készlete, mert a sütőben felejtette a pogácsát (MEGTÖRTÉNT).
Szóval magánterületen a piaci szabályozás meglehetősen korrekten működik, tróger voltál, nem megyek hozzád többet, megyek másikhoz, aki trágább, de értékarányosabb munkát végez. Az állami szférában meg szinte semmi restrikció nincs a rossz orvosokkal szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest