- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- GAI: Poor Volta...
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Fenyő: Ingyenes iskolai linux szerver disztrók a Sulix, Huedu utánra
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
A papir sokszor nem igazolas rola....Termeszetesen nem azt mondom, hogy az orvosnal ne kerjek, trivialis volt szamomra, hogy nem veluk kapcsolatban ertem.
Mivel igazolod , hogy ertesz hozza? Eled raknak egy szakmai feladatot. Ha meg tudod oldani, akkor van a dologra ralatasod.
Persze, orvosnal ez nem jatszik, az mas eset. De majdnem minden szakmanal ott vannak a referenciak , amit errefele vegig is szoktak hivogatni egyeb szakmak eseteben ( de talan meg az orvosoknal is) .IT teruleten en azt vennem fel, aki ert hozza, valoszinuleg 2 ev +diploma kevesebbet nyomna a latban, mint 10 ev tapasztalat diploma nelkul .
Hozhatja a papirt, de nezzuk meg, a gyakorlatban is ott van-e.
-
"De ha jobban belegondolok, ha én vállalkozó lennék, akkor azt részesíteném előnyben, akinek a legjobb papírjai vannak."
Megtörtént eset:
Betipeg az ember 3 diplomával(1 büfészak) 2 középfokú nyelvvizsgával és nem tud válaszolni arra a kérdésre, hogy "Mihez értesz?".
20 évig járt iskolába és nem ért semmihez. (vagy nem tudja mihez ért)
A másik véglet, hogy a fagyikanalazáshoz is meg kell nézni ~200 embert, mert arra meg jelentkezik mindenki."Mert azért ne kell azt általánosnak venni, hogy papírral az ember hülye."
Nem hülye, csak dolgozni nem tud.Tudod mi a legszomorúbb?
A munkavállalók akik tudnak és akarnak is dolgozni elhúztak nyugatra.
A láblógatók hazajönnek, mert ott se jobb.
Nyilván van átfedés, de kb. ez a jellemző. -
Crystalheart
őstag
Programozó szakközépbe, miért?
Amúgy vannak már olyan termek - talán azóta az ELTE IK-s termünk is ilyen, de 4 éve nem jártam ott -, ahol jelez a rendszer, ha bekapcsolt telefont vagy egyéb rádióhullámú jeladót érzékel. Ez a jó irány, csak drága mulatság. (Az SZFE felvételit egy BME-s nagyteremben írtuk a régi épületben, ahol semmi hasonló nem működött. Nem egy fojtott megjegyzést hallottam, hogy "ha ezt tudom, hát hozom a digitalizált filmtörténeti lexikont...") Ha a puskázás ezen új módjait is kiiktatják, akkor talán sikerülhet reálisan belőni a követelményeket, és például a diszkrét matematika elmélet nem gigamemoriter-tantárgy lesz, hanem némi logikát is igényel majd.
Ami azt illeti, nekem az elveimmel is ütközött a puskázás, meg teljesen béna is volnék hozzá.
-
Crystalheart
őstag
Persze, próbálkoznak. Nálunk az 500-as előadóban, ahol egyszerre olyan 200-250-en írtunk, minimum egytucat felsőbb éves járkált fel-alá. De a modern technika szemmel kiszúrhatatlan... Egy olyanra sem emlékszem, amikor lebukott volna valaki.
Persze az olyan matekZH-knál, ahol feladatot kell megoldani, a puska nem nagy segítség, hacsak nem állunk összeköttetésben valami zseni haverunkkal közben. De azért elkeserítő volt látni, hogy azok, akiknél középiskolában simán jobb voltam matekból, ilyen eszközökkel lazán aláztak a vizsgán.
-
sztanozs
veterán
De olyan is volt, hogy a "tanár" azt mondta, akit puskázáson kap, nem csak őt de az egész évfolyamot 1-re értékeli.
Mondjuk ezt nem teheti meg (semmilyen körülmények között), de jó sztori.
Illetve ha nálunk megcsinálták volna, a hallgatók olyan pert akasztottak volna az iskola nyakába, hogy nem csak a tanárt, de még a dékánt is rendesen megrángatták volna. Volt pereskedés a felnőttképzési doksik kiállítása körül is anno. -
Crystalheart
őstag
Nem, én csak brainstormingolok.
Ha valamiben hülyeséget mondok, lehet ellenérvelni, oké, csak az ellenérv ne legyen már egyenlő a másik képességeinek vagy tapasztalatainak a firtatásával. Már csak azért sem, mert úgysem fogom az életem minden részletét elmesélni egy fórumon, nem ismerhetjük egymást, nem tudhatjuk, ki mit élt már meg, vagy mennyit tanult. A világ legokosabb, legtanultabb tudósai, közgazdászai, filozófusai is néha olyan szöges ellentétben álló ideákat vallanak, hogy elképesztő, akkor nem kell csodálkozni azon, ha egy eldugott fórumon két nevenincs akárkinél ez van.
Amúgy ha csakis a csakis szigorúan vett szakmai dolgokhoz szólnék hozzá, nagyjából bannoltathatnám magam, mert olyan sok irodalmi meg földművelő téma van itt a Logouton.
-
Crystalheart
őstag
Mindezt miből olvastad ki? Az elérhető közelségben lévő Vác (ami iskolaváros, élvonalbeli iskolákkal, és majdnem több diákkal, mint lakossal) és Budapest nem épp félreeső zugai az országnak, és semmiféle összefüggésben nem állnak azzal, hogy én hol élek. (Amúgy sem tanyán.)
Egyáltalán nem akartalak kioktatni, csak nem tudtam, hogy én értelmezem-e félre a dolgot, azért kérdeztem meg, de te már mindenben támadást látsz. Amúgy régen is, minden szavamban támadást láttál, pedig én csak beszélgetek.
-
Иван
őstag
A mi technikánk is elvileg arról szólt, hogy megtudjunk javítani egy széklábat. Az esetek nagy részében azonban könyvet vettünk, ilyen "a modern konyha" fejezetekkel. Azt hiszem innentől trivális.
Nagyrészt ma már a DIY/főzés attól függ, hogy a gyerek apja/anyja megmutatja-e a leszármazottnak. A suliban az ilyen jellegű tanórák melegdésre jók.
Amúgy az infó is elég nagy szórással dolgozik. Valaki kijön a középsuliból (most ne infó szakközepekre gondoljunk) és html programozni tud, valaki az IE - kedvencekig jut el.
SZERK
Dany007: teszem azt, aki 16 éves koráig 4x bukik, átküldik kisegítő suliba és ennyi. De nekem is volt oszt. társam, akin néha felnyomtam az agyam, mert én figyeltem volna, ő meg dobálózott meg röhégcselt meg zavart. Tanárra nem hallgatott (persze ha a tanár lekever egyet, perlik), elküldeni nem nagyon lehetett. Ki szívott? Én.Nem érdekel, ha leszarja, de akkor engem hagyjon békén.
-
Crystalheart
őstag
"Amikor én kezdtem a tanulmányaim akkor gyakori volt, hogy szakiskolába kezdtek velem együtt." - Szakközépről beszélünk vagy szakmunkásképzőről? (Csak mert mindkettő szakiskola
) Én is szakközépbe jártam, azok között valóban vannak igen jó iskolák. Az érettségit (helyileg) nem adó szakmunkásképzőbe viszont itt, manapság tényleg csak az küldi a gyerekét, akinek más esélye már nincs. Rendszerint a jelentkezési rangsor utolsó helyére teszik be mentőövként, még a tanárok is ezt javasolják. Lehet, hogy régen másként volt, de néhány év alatt sokat változik a világ, vagy a divat, mert ez talán divat kérdése is. Mivel ugye 4 tesóm van, minden egyes továbbtanuláskor körbeérdeklődtem a helyzetről, és a nevezett intézményben a morál és a kultúra szintje sajnos nem látszik emelkedni, de még csak stagnálni sem. (Más kérdés, hogy az úgymond elitsuli, ahova én jártam, sem adott valami sokat, csak végtelen unalmat és nagyon kevés, szakmában is használható tudást.) Az osztályok egyre inkább kezdenek hasonlítani az amerikai filmekben látottakhoz, ahol a fekete diákok galacsinokkal dobálóznak, valósággal sztrájkolnak és visszabeszélnek a tanárnak. Egy ilyen tanár mesélte, hogy rendre akkora hangzavarban kénytelen tanítani, hogy maga sem hallja a saját hangját, és hogy az adott osztállyal még az iskola legtekintélyesebb tanárai sem tudnak mit kezdeni. Úgyis megszerzik a szakmát, ami úgysem túl nehéz (most éppen burkoló szakról beszélek), a tanulás szempontjából tökéletes a nihil. Ezek fényében felmerül, hogy egy ilyen óraimunka-osztályzó berendezkedés talán előnyösebb lehetne, ahol azzal, hogy nem viselkedünk rendesen az órán, akár a szakmától is könnyedén elvághatjuk magunkat.
Amúgy a szomszédunkban is egy ilyen szaki építgeti egymaga a házat, elég profin dolgozik, több projektet is csinál párhuzamosan, többnyire egyedül vagy másodmagával. A mi házunkat meg a helyi népszerű brigád építette, ami uralja 20 km-es körben a piacot, és egy rendes derékszöget nem sikerült csinálniuk, de még csak a tervrajzot sem sikerült lekövetni, a téglák közt meg néha többujjnyi rések vannak. Bonyolultabb szerkezeteket ezek után nem mernék rájuk bízni.
Sajnos a kivételek nem gyengítik a tendenciát, a kontárok még mindig kisebbségben vannak. A váci Boronkay új épületét mihelyst felhúzták, már abban az évben össze-vissza repedt és renoválni kellett; Veresegyház új főtéri épületein minden csálé, a csempe huplákos, a faanyagot rosszul kezelték és szintén repednek a falak. És gyakorlatilag bárhol járok, ilyeneket látok, a felújításoknál, az új épületeknél, egyszerűen mindenütt csak hányavetiség tapasztalható. A nagy projekteket olyanok végzik, legalábbis itt a környéken, akik egyszerűen nem alkalmasak rá.
-
Crystalheart
őstag
A szerezhető szaktudást nem is firtattam, elvégre arra hivatottak ezek az iskolák, és igazad van, nem minden szakmunkásképző gyűjtősuli is egyben, ahova csak az jelentkezik, akit máshova nem vettek föl. Ezen a ponton talán szét is kellene választani a kettőt, talán inkább ez irányba kellett volna lépniük központilag, és a szakmunkásképző kategóriáját tovább lehetne bontani. De tekintve, hogy általában milyen teljesítményű diákok mennek a gyűjtőiskolaként funkcionáló szakmunkásba - és most szorítkozzunk ezekre -, azért erősen kételkedem abban, hogy rendes általános műveltséget tudjon adni, már csak a közeg miatt is. Ha szorgalmas ott egy diák, akkor kitörhet, nekem is volt olyan osztálytársam OKJ-n, aki a váci Királyba járt. (Szegénynek nem volt egyszerű dolga.) Csak itt most az a kérdés, hogy a hagyományos feleléses, dolgozatírásos módszer mennyire hatékony ezeknél az általában gyengébb képességű fiataloknál, nem lehet, hogy más módszer hatásosabb lenne-e? Bár ezeket a mostani változtatásokat én is túl drasztikusnak tartom, például a matekórák csökkentését mindenképp. A legtöbb szakmunkához kell matek (már csak a geometria miatt is), tehát ötletem sincs, miért hozták ezt a döntést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- World of Tanks - MMO
- Facebook és Messenger
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest