Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kerio
őstag
válasz Imi1981 #5100 üzenetére
Én eddig nem hasonlítgattam.Pont néztem az említett sorozatot, és akkor láttam, hogy ez azért elég gáz. Azt hittem, hogy a film ilyen, és elszúrták, aztán olvastam itt a kommented, és gyorsan ránéztem Firesticken is. Eléggé meglepett. Mostmár megfogom nézni másik filmeknél is.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Kerio
őstag
válasz Imi1981 #5100 üzenetére
Na most Apple TV-n is jó. Netflixen átállítottam a képernyőnkénti adatforgalom beállításnál a videóminőséget automatikusról magasra. Úgy kell, hogy a webes felületen fiók/Profil és szülői felügyeletnél a felhasználónév mellett lenyit/Lejátszási beállítások és ott a módosítás.
Nem tudom, hogy ez oldotta-e meg, de mióta beállítottam, azóta rendben van.ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Kerio
őstag
válasz Imi1981 #5103 üzenetére
Sajnos csak egy kis ideig volt jó, utána megint kezdte a bohóckodást. Akkor egyelőre mellőzöm az Apple TV Netflixet.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
blakey
titán
HDR esetén viszont mindig 4:2:2 12 bit lesz a kimenet.
Amúgy a HDR-nél vannak egyéb bajok is a chroma-n kívül, összességében rosszabb a képe mint a 2021-nek: [link] - A héten próbáltam rájönni a miértre, és talán megvan. Nálam első perctől fogva nem lehet kiválasztani az SDR 4K 60Hz 444-et, csak a 420-t, hibába fut. Ennek az az eredménye, hogy a széles dinamikatartományú videókat "szűkebb" keretek között tudja lejátszani, olyasmi, mintha a TV-n nem lenne engedélyezett a széles dinamikatartomány, vagy nem nagy sebességű HDMI kábel van csatlakoztatva, persze ez nem igaz, mert a 2021-es modellel hibátlanul ment és a többi eszközzel is hibátlan. Sebaj, gondoltam, csinálok egy gyári visszaállítást a lejátszón és a TV-n is, mindent beállítottam és az eredmény ua., tehát az Apple TV 4K 2022 nem tud "nagy sebességű" módba kapcsolni, azaz nem tud átváltani széles dinamikatartományba, és ezért lehet az, hogy a HDR mindig 12bit/422. A kábelteszt is többnyire hibába fut. Remélem ezt javítják, mert ha nem, akkor megbántam a váltást. Persze így sincs orbitálisan nagy probléma, de vannak anyagok amik eddig DV-ben mentek, most "csak" HDR-ben, jelen pillanatban, lejátszás szempontjából a 2021-es modell jobb eredményt tud "felmutatni".ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz bala6120 #5107 üzenetére
A HDMi kapcsolat ellenőrzése menüpontban hibátlan, viszont ha rányomok, hogy Dolby Vision kipróbálása vagy be akarom kapcsolni pl. a 4K SDR 50 Hz 444-et akkor nem lesz kép és visszavált az előző beállításra., hibás az OS, Infuse fórumán is téma. Nem a készülékben, vagy a kábelben van a hiba, ugyanott, ugyanazokkal a komponensekkel, de másik készülékkel, Apple TV 4K 2021-gyel hibátlan és pont ez a hiba következményeként jelentkezett djnice tesztjénél is. Jó a kábel, mielőtt ebbe az irányba mennénk, mert egyrészt új, másrészt a többi készülékkel hibátlanul vált a megfelelő tartományra.
Netflix, Prime Video, HBO Max DV okés, saját DV tartalomnál már akadnak problémák, konkrétan rossz a széles dinamikatartomány azonosítása, inkább hibába fut, mint nem. De majd megoldódik, a 2021-esnél is volt ilyen, még az elején.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz bala6120 #5110 üzenetére
Ennyi, akkor pontosan ua. a hiba nálad is, nincs miről beszélni, 1 hétig teszteltem, hibát kerestem. Rosszul vált a 2022-es modell, tehát egyelőre ezt érinti, 2021-esnél nem volt ilyen gondom.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz bala6120 #5113 üzenetére
ezt leszámítva - ha van kedved és időd, akkor nyomj egy gyári visszaállítást és utána próbáld ki. Egyből a 2021-es helyére betéve és beállítva nekem is jó volt illetve vannak olyan helyzetek amikor elő lehet varázsolni, pl. ha a TV-n újból kiválasztom a HDMI optimálist, majd újraindítom az Apple TV-t, viszont elég furcsán viselkedik a dolog, így jobbnak látom, ha marad 420.
Lehet, hogy összefüggésben van a QMS VRR-ral, még nem működik és ez az ami újdonság az elődhöz képest, elképzelhető, hogy valamit elcsesztek.
-
bala6120
senior tag
Már nyomtam szombaton
Igen, elcseszték egy kicsit.
Streamingnél is látható szerintem, hogy a bővített színskála sem stimmel HDR anyagoknál.
Igazán javíthatnák azt is, hogy a Prime alkalmazásban is elérhető legyen a DV, ne csak a HDR10+(bár ez inkább app fejlesztés, javítás). -
blakey
titán
válasz bala6120 #5115 üzenetére
Prime-ban megy a DV és a HDR10+ is, épp tegnap teszteltem, pontosabban azt néztem, hogy milyen anyagok vannak fent, vegyes, van ott minden. Én várom a javítást, mert így egy picit bánom, hogy cseréltem, amúgy egy nagyon jó cucc, érezhető az erős GPU.
-
IP1954
aktív tag
A fájl jó, csak egy bizonyos videó formátumot a 2017-es készülék nem tud kezelni.
+
Van valamilyen ötletetek, hogy az Infuse ne valamilyen vicces hibaüzenettel induljon?
Pl. Semmi nem változott, de szerinte nem látszik a megosztás, utána mégis.
Talán akkor nem jelentkezik, ha nem megyek vissza az Apple főképernyőre,
viszont az Infuse főképernyőjéig vissza kell mennem.
Van ebben valamilyen logika?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Az általad felvázolt hibák nem olyanok amivel mindenki találkozik, én egyik hibával sem találkoztam. Megoldást sem tudok arra, hogy az Infuse-od ne hibaüzenettel induljon. Talán próbálj meg másmilyen megosztást. Lejátszásra meg kapcsold ki a dinamikatartomány egyeztetést, vagy a TV-n ne engedélyezd a széles dinamikatartományt, lehet, hogy a hiba ami a 2022-esen jelen van, az a 2017-esen is jelentkezik, csak másmilyen formában. A fájlban semmi különleges nincs.
-
IP1954
aktív tag
Közben megérkezett a 2022-es verzió.
A videó probléma nem jelentkezik.
A kikapcsolás bárhol történhet, nincs hibaüzenet az elérhetetlen megosztásról.
Pause után órákkal később is úgy működik, ahogy kell (simán folytatható a lejátszás).
Pedig mindent azonos módon állítottam be ...
( 2017 vs. 2022 )[ Szerkesztve ]
-
Coyot
őstag
Sziasztok!
Tegnap beüzemeltem egy új appletv-t. Eddig Odroid C2-t használtam Libreelec-el, mostanra meguntam a folyamatos újrahuzást miután a pluginok és scraperek is elkezdtek elhalálozni.
Szóval beüzemeltem és a legnagyobb meglepi, hogy a remoteot fel lehet tanítani 3 gombbal a hangrendszer jelére - na ettől én nagyon boldog vagyok, mostantól 1 távirányítós a rendszer
Az Infuse elég jónak tűnik, nagyon fancy meg minden, csak fizetős, de nem veszélyes az ára, a scraperét kicsit kellett noszogatni, nem szeret nfo-t olvasni. Mrmc viszont nem működött samba share-re nem tudott felcsatlakozni, pedig ahogy elnéztem ez kb 1:1 ben a Kodi lenne.Egyelőre nagyon tetszik, az is hogy default van videó framerate megfeleltetés is.
Má' nem
-
blakey
titán
Mrmc viszont nem működött samba share-re nem tudott felcsatlakozni - SMB-nél játszani kell az opciókkal, nálam jól működik, bármilyen SMB-re csatlakozik
-
blakey
titán
Nézd át MrMC SMB beállításait (fejből nem tudom mik a lehetőségek), mert van mit állítani, hiába látja egyéb eszköz az SMB-t, neked minden eszközön figyelned kell a protokollra. (share-megosztás)
-
gringoka
aktív tag
Tisztelt fórumtársak!
Egy Apple 4k tv-boxal szemezgetek lenne pár kérdésem felétek.
Olvasgatom , hogy a hangja nem a legjobb, nekem Ac3 , dd5.1-re kellene csak, arra tökéletes vagy gyengébben fog szólni mint pl egy lg c1 belső lejátszója 5.1 házimozira
kötve? A kép átvált automatikusan? Ha pl elíndítok egy dv vagy hdr filmet akkor át fog váltani?
Érdemes megvenni a ethernetes verziót vagy elég a wifis?
Elsősorban plex-el használnám, de ha tudtok ajánlani jobb playert akkor lehet válanék , most ismerkedek az infuse-val ott létezik smb megosztás? Hasonlóan működik mint a plex felismer minden mappát nem kell átirogatni őket?
Elég egy mappa mint a plexen és külön felismeri a filmeket és a sorozatokat?
Elsőkörben ennyit szerettem volna.
Válaszokat előre is köszönöm.
Szép estét -
blakey
titán
válasz gringoka #5128 üzenetére
Olvasgatom , hogy a hangja nem a legjobb - ezt úgy értelmezd, hogy a felső szinthez mérten, lehetne jobb. Teljesen jó a hangja.
A kép átvált automatikusan? - igen
Érdemes megvenni a ethernetes verziót vagy elég a wifis? - amelyikre szükséged van
Elsősorban plex-el használnám - Infuse, használható Plex-szel is, de a Plex is jó, csak korlátozott.
(a kérdéseidre a topikban a válasz, csak el kéne olvasni)ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Most találtam rá erre a Topikra...
Van egy már-már haldokló Androidos Media Player-em, amin KODI-t futtatok, az meg egy SMB megosztásról tallóz be filmeket.
Mivel a csere lassan időszerű lenne, nézgelődök...
Egy Apple TV megfelelő utód lenne-e, ki tudná-e váltani a fenti környezetben.
(Van itthon más Apple eszköz is) -
Igazából nem használok semmi extra kiegészítőt, csak tallózzuk a Share-t.
A kérdés, hogy elérem-e a mostani megosztást egy Apple TV alól?
Ami funkció kell:
Tallózás, ugrás előre hátra, feliratok kiválasztása, hangsáv váltása, hangerő módosítása és max. 1080p felbontás.
A nem baj, ha esetleg az x265-ös formátumot is tudná, a mostani azon már elhasal.
-
_ak_
addikt
Sziasztok, azt esetleg nem tudjátok, hogy LG C2 TV nem tudja bekapcsolni a az ATV-t csak fordítva működik a simplink?
Let's begin, de gozaimasu!
-
-
-
-
_ak_
addikt
-
blakey
titán
A bekapcsolás biztos működik TV-n ezt engedélyezni kell, a vezérlése már nem biztos.
-
Coyot
őstag
Már azt hittem nem lesz gond az ATV-vel, de azért csak van egy anomália: nem tudom bekapolcsni egyszerűen, tápkábel kihuz-bedug és indul is minden mintha semmi nem történt volna. Ilyennel esetleg találkoztatok?
Má' nem
-
blakey
titán
A 2022-es verzióval van egy kis anomália, történetesen hibás a HDMI-kiterjesztett mód, pl. ha valamilyen oknál fogva sikerül kiválasztani a 4K SDR 444-et majd megnéznél egy Dolby Vision anyagot, akkor előfordulhat, hogy fekete képernyő fogad majd utána se kép, se hang, ilyenkor az történik, hogy a hibás kiterjesztett mód miatt nem tud visszaváltani és úgy tűnik, mintha nem működne, ilyenkor a Menü + hangerő le gombokat kb. 6 másodpercig nyomva kell tartani és felbontást vált, amint van kép, nyomsz egy OK-t, majd állítsd alaphelyzetbe a HDMI-t, utána legyen 4K SDR 420 és ha kérdezi, hogy kipróbálnád a DV-t, akkor nyomj egy nemet. Remélhetőleg hamarosan javítják, csak a 2022-es modellt érinti.
-
Kerio
őstag
Nekem a távirányítója fagyott le, használat közben. Úgy vettem észre, hogy nem reagált a hangerőállításra. De ilyet néha csinált a 2021-es is. Újra kell indítani a távirányítót, a TV jel gomb (nem tudom mi ennek a gombnak a neve) és a hangerő le gombot kell egyszerre megnyomni, és nyomva tartani 5 másodpercig.
Lehet, hogy nálad is segít, ha ilyen van.ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
blakey
titán
A távirányító lefagyott? Biztos? Ilyenről nem hallottam, és nem is fordult elő az elmúlt 7 évben és 4 db ATV-vel "mögöttem", ha menüből történik az újraindítás, akkor elveszíti a kapcsolatot, ha távirányítóval, akkor megmarad, nem csak ennyi történt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest