- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
szerintem a 2 x 180 le az elég eltájolt. szerintem ott 2 x 80-ról lehet szó. nekem a 3 literes merci ősdízel csinál 88 le-t a 3 literből, 10, max 13 liter / 100 mellett.
-
8th
addikt
6.0 V8 (benzin) ZIL 131 tűzoltóautó "terepen" (földút, szántó, gyak.pálya...) 40liter környékén fogyaszt. Közúton 60-65nél jóval 30liter alatt elvolt. Ezek a 70+ literes fogyasztások onnan jöttek, hogy az összes sofőr honvédségnél orrba szájba lopta a benzint. Mendemonda a 70-80 meg 100liter/100km fogyasztás. Terepen sincs annyi. Fakitermelésnél dolgoztam ott volt két benzines GAZ 66 alváz home made rönkhordó felépítménnyel. Az terepen erdőben forgolódva ~50liter gázt fogyasztott, közúton mivel nagyon rövidre van áttételezve a váltó 35-40liter körül, 50km/h-nál már forog a motor mint a barom. Földúton megpakolva szépen elpötyög másodikban-harmadikban alapjárat felett. Az a fő probléma a GAZ 66-al, hogy nevetségesen gyenge motorral szerelték, ezért fogyaszt relatív sokat.
-
mohos
újonc
Tisztelt mindenki!
A ZIL 167-hez szeretnék hozzászólni. A típus eddig ismeretlen volt előttem, pedig van némi rálátásom az orosz vasakra, a seregben T 55 beszab.szerelő voltam, de ez a legkevesebb....
Némi félreértést látok a meghajtást biztosító motorok körül, nem 3,5 literes(2 db) motorról beszélünk, ez fatális tévedés, az oroszoknak sohasem volt ennyire kicsi V 8-uk, és az akkor ráadásul "nagyon" komoly literteljesítményt mutatott, ez totál félreértés. Egyszerűen 2 db ZIL(URAL) 375-ös motorról beszélünk, a standard 7000 cm3-ös 180 pacis egységekről. Ha valakit érdekel a löket-furat viszonyt stb, adatokat is megírom. A fogyasztására azért kíváncsi lennék....Nekem különben a tömeg sem passzol, de ez a legkevesebb, de a gép vadállat, nem gondoltam volna hogy ennyire fürgén mozgó, minden terepet legyűrő járművet tudtak egykor építeni, tervezni az átkos SU-ban...! -
-
danih
veterán
Egy liter - egy kilométer.
Könnyen kiszámolható fogyasztás!
Budapest - Miskolc szolid 370-nel számolva 68.500 Ft! Viszont nem is fosnál vele autópályán
Meg mit szólnának a kúton, ha le akarnám mosatni! -
albert8
veterán
Ez nagyon formás darab
-
koshmar
addikt
A Királytigris anno az 1940-es években létezett, és a 23000 köbcentijével 700 lóerőt tudott, valamint 1850 Nm-t.
Bár hamar rájöttek, hogy ez 70000 kilogrammhoz nagyon kevés...
Bár az egy tank, szóval inkább nem hasonlítgatom.Szerk.: A kettő 6,9-es motor csak 360-at tudott??
Mondjuk a nyomaték számít, meg régiek is, de akkor is.Apámnak a katonaságban Gaz66-osa volt, az terepen nyakalta a 70 litert.
V8 benzin... -
koshmar
addikt
Összesen hétezer köbcenti.
Királytigris: 23000
T-34: 39000Tudom, nem egy kategória, de akkor is. LOL.
De azért szép nagy gép.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
westcoastog #8 üzenetére
asszem Thome aláírása volt, hogy "azért szeretem a suzukit, mert ha nincs hely, van mire parkolni"
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
westcoastog #8 üzenetére
Az sem lenne akadály.
Vagy csak simán a hasa alá vesz őket, szerintem egy sport kocsi aláférne szélességre és magasságra is.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
westcoastog #5 üzenetére
Hamar kiürülne a parkoló.
-
Akos96
senior tag
válasz
czundermák #1 üzenetére
4-5 Hummer H1 fogyaszt ennyit.
-
westcoastog
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3 üzenetére
Ez fájt.
Csodálatosak ezek a tajgetoszjárók. Beállítanék egy diszkóba egy ilyennel, megnézném milyen hatást váltana ki.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Mr.Csizmás #3 üzenetére
Biztos nem tűntek volna ki vele a tömegből.
-
Mr.Csizmás
titán
woodstockba ilyennel kellett volna menni lakókocsizni...."kapitány, kilapítottunk egy hippi kolóniát... - látta valaki? - nem. - akkor nem történt semmi"
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
czundermák #1 üzenetére
Hát akkoriban, nem épp a fogyasztás figyelték.
-
czundermák
aktív tag
100-at 100-on az becsületes
Jók ezek a régi monstrumok, látszik még van benne anyag.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Kezünkben a Honor Magic V5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Steam Deck
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak