Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
jó, majd még olvasgatok

"természetesn modern linuxon is van mmap (sőt, leginkább csak az van)": nincs, mmap2 van már csak. idézet a man mmap-ból:
"Since kernel 2.4, this system call has been superseded by mmap2(2). Nowadays, the glibc mmap() wrapper function invokes mmap2(2) with a suitably adjusted value for offset." -
bambano
titán
nem értem, hogy jön ide az mmap, de ezt nem is ma fogom kibogarászni...
egyébként modernebb linuxokon nincs mmap, de mindegy.
meg miért fájlok memóriába mappeléséről beszélsz, mikor malloccal is lehet memóriát foglalni.akárhogy is olvasgatom ezt a pae wikit, nekem ebből az jön le, hogy ugyanúgy 32 bites lineáris címeket használ, csak a laptábla bejegyzések nagyobbak, hogy ne csak 4 gigában lehessen összerendelni a virtuális memóriát a fizikaival.
na mindegy, majd ha ráérek, olvasgatok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iPhone 17 256GB kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- (Használt/Used) Huawei Mate 20 Pro - 128 GB - Midnight Blue (Unlocked/Kártyafüggetlen)
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 + MSI GTX 1650 Super 4GB
- "Szinte Új" iPad Pro 12.9 (3. gen) + Apple Pencil 2 + Smart Folio tok
- ASUS TUF Gaming VG34VQL3A 34" Ívelt Gamer Monitor
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold6 Navy Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Galaxy AI,2027. 09. 19
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest