- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
jó, majd még olvasgatok
"természetesn modern linuxon is van mmap (sőt, leginkább csak az van)": nincs, mmap2 van már csak. idézet a man mmap-ból:
"Since kernel 2.4, this system call has been superseded by mmap2(2). Nowadays, the glibc mmap() wrapper function invokes mmap2(2) with a suitably adjusted value for offset." -
bambano
titán
nem értem, hogy jön ide az mmap, de ezt nem is ma fogom kibogarászni...
egyébként modernebb linuxokon nincs mmap, de mindegy.
meg miért fájlok memóriába mappeléséről beszélsz, mikor malloccal is lehet memóriát foglalni.akárhogy is olvasgatom ezt a pae wikit, nekem ebből az jön le, hogy ugyanúgy 32 bites lineáris címeket használ, csak a laptábla bejegyzések nagyobbak, hogy ne csak 4 gigában lehessen összerendelni a virtuális memóriát a fizikaival.
na mindegy, majd ha ráérek, olvasgatok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest