Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1883) nkmedve válasza tomazin (#1882) üzenetére


nkmedve
őstag

Nálam mostanában ezt számolgatja a GPU: [link] Az oldal alján található link alapján az eredmények állítólag itt vannak, mindenkinek elérhetően: [link]
A Folding@Home nyitóoldalán is ezt írja: "We need your help pushing toward a potent, patent-free drug."

Ettől eltekintve persze nem zárható ki annak a lehetősége sem, hogy valaki levédjen valamit és pénz csináljon belőle direkt módon, de eddig ahogy láttam nem ez az általános a Folding esetén (ahogy írtad, Rosettánál sem). A Folding alapvetően csak egy alapköve a kezelések kifejlesztésének. Amíg konkrét piaci termék lesz valamilyen kutatás-eredményéből addig átmegy egy halom fázison és cégen, és nagy valószínűséggel valaki valahol pénzt fog csinálni belőle, amivel nincs is gond (nem sok ingyenes gyógyszerről tudok). A lényeg nekünk inkább az, hogy minél több cég fel tudja használni a kutatások eredményeit így több szereplő tudjon hatékony gyógyszereket piacra dobni, ezzel alacsonyabban tartva az árakat (és persze, minél gyorsabban, hogy kevesebben haljanak meg).

Ami nekem itt a gondom az ilyen "szkeptikusokkal", hogy nagyon le tudják verni a csapatmorált, egyéb tagok fejébe is beleverik a saját hülyeségeiket miszerint az egész Folding csak arra jó, hogy valami nagy cég valahol pénzt keressen a mi hardverünket felhasználva, ami egy nagyon manipulatív és téves értelmezése a rendszernek.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.