Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Phvhun


Phvhun
őstag

Nyiljmeg

(#2) kemotox


kemotox
addikt

Fasza kis írás!
A forrasztás azért szerintem ennél az ici-pici alkatrészeket cserélős műveletnél sokkal egyszerűbb :D

(#3) Zoli0726 válasza kemotox (#2) üzenetére


Zoli0726
aktív tag

Egyetértek. Ráadásul a kevésbé gyakorlottak tuti összehajlítgatják a rézlemezt, aztán annyi az egész kapcsolónak.

(#4) Phvhun válasza Zoli0726 (#3) üzenetére


Phvhun
őstag

Kevésbé gyakorlottak ketté olvasztják a cuccot pákával, ha egyáltalán van nekik..

(#5) ncc1701


ncc1701
veterán

Érdemes japán omron kapcsolókat venni, nem kicsit jobbak, mint a kínaiak, puhábban, pontosabban kapcsolnak. Itthon is lehet venni teflont, itt. ASK-20 a típusa, 0.5mm-es teflon, eredeti talpakat kisollóval körbe kell rajta vágni, és kész.

(#6) Phvhun válasza ncc1701 (#5) üzenetére


Phvhun
őstag

Japnán omronok réz membránja két részből áll, és ezért ezzel a módszerrel nem kompatibilisek, azokat mindenképp forrasztani kell, amihez meg már több hozzáértés szükséges.

Btw nekem érzésre mások voltak, pl diamondbackben a kíniai változat jobban tetszett.

Szerk: kisollós teflon vagdosgatást meg nem ajánlom, mert a széle éles lehet, és akadni fog az egérpadba, meg kinek van kedve miliméterekkel macerálni, amikor egybe megvehető az egész ahogy kell legyen..

[ Szerkesztve ]

(#7) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Akkor görgető gombot is érdemes cserélni? Genius vezetéknélküli egér. Nagyon szerettem csak a görgője nem működik már.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#8) Phvhun válasza Victoryus (#7) üzenetére


Phvhun
őstag

Ha ugyanolyan a mikrokapcsolója mint a fő gomboknak akkor persze. Mondjuk görgőknél szokott kicsit macerás lenni az elhelyezkedés és nehéz hozzáférni.

(#9) #65675776


#65675776
törölt tag

Azért érdekes, hogy a "csúcs egérgyártó" termékeivel kapcsolatban mindenkitől azt hallom, hogy a kapcsolók félelmetesen hamar elhaláloznak. Ennyire csúcs. Csak azt nem értem akkor mitől kerül 3-4x annyiba, mint a messze jobb anyagokból felépített A4Tech X7-ek.

(#10) Victoryus válasza Phvhun (#8) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Hát, nem ugyanolyan, más. Befújtam wd40-el, most a görgője jó is lett, cserébe egyáltalán nem érzékeli a mozgást, pedig az optikákat már alkohollal is megpucoltam. Na mind1, meghirdettem alkatrésznek, hátha valakinek kell mondjuk a vevő része. Most néztem, új ára 2000 körül van.Nem éri meg vesződni vele.Traveler 600. Jó egér volt, szerettem.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#11) kemotox válasza #65675776 (#9) üzenetére


kemotox
addikt

Azért ez erősen relatív dolog. Ha valaki napi 25 órát kattintgat annak nyilván hamarabb betüsszent a mikrokapcsoló, mint annak aki napi két aratásra használja az egeret.
Van nekem is egy X7 es egerem, kb 2 hónapot ment rendesen. Aztán elkezdett úgy ugrabugrálni a szenzora, hogy az hihetetlen. De legalább a kapcsoló működik még!! Best buy! Sokkal jobb, mint pl az anno 10+ezerbe került Logi egerem, amiben 10 év után cserélni kell egy 200ft-os kapcsolót.

[ Szerkesztve ]

(#12) #65675776 válasza kemotox (#11) üzenetére


#65675776
törölt tag

Pont erért vicc, hogy pont ezen a filléres dolgon sóherkodik pl a Razer. Bármilyen más egérrel összevetve is sokkal több elhalt kapcsolóról lehet hallani náluk. Akár azonos terheléssel használt gamer egerekkel összevetve is. Kb olyan ez, mint az FSP, aki meg a kondenzátorok minőségén szeret spórolni a tápjaiban. Ez szimplán konstrukciós hiba.

Nekem speciel ilyen problémám egyetlen X7-tel sem volt, mint amit írtál, ahogy a környezetemben sem senkinek. Kifogtál egy hibás példányt, ahogy ki lehet Razerből is.

Egyébként érdekes, hogy a titkárnők keze alatt a napi 25 óra Pasziánsz következtében egy filléres Genius egérben nem hullik szét 6-7 év alatt sem a mikrokapcsoló.

[ Szerkesztve ]

(#13) Phvhun válasza Victoryus (#10) üzenetére


Phvhun
őstag

WD40-el ne fújogass elektronikát mert az nem arra való, nem csoda hogy rosszabb lett.

Erre kifejezetten vannak kontakt spray nevű cuccokk, amik tisztítanak, javítják az érintkezést, és maradéktalanul tisztán nyom nélkül elpárolognak.

(#12) daa-raa: Tervezett elavulás?

(#14) kemotox válasza #65675776 (#12) üzenetére


kemotox
addikt

Én inkább cserélem a 200ft-os alkatrészt egy év múlva, mint az egész egeret a fos szenzor miatt.
Hát nem tudom, de szerintem van különbség egy mezei passziánszozás meg egy versenyszerű e-sportolás között. (fú de utálom ezt az "e-sport" szót, nem hittem volna, hogy valaha leírom.. basszus, már megint leírtam :D)

(#15) Victoryus válasza Phvhun (#13) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Úgy voltam vele, hogy mindegy már neki... Egy próbát megért. Ha nem kell senkinek, akkor meg tavaszi lomtalanításkor selejtezésre kerül. Eddig nekem a legjobban a sima mezei Gigabyte gm-ac vált be, vezetékes optikai átlagegér. De sokat bír. Egy feketéből meg egy arany színűből csináltam egyet, tök jól néz ki.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#16) #65675776 válasza kemotox (#14) üzenetére


#65675776
törölt tag

Az ugráló mutató leginkább a kosz következménye szokott lenni. Az X-710FS pl kb érzéketlen minden ganéra. Volt, hogy nem egy porcicát, hanem egy egész oroszlánfalkát szedtem ki belőle. Mire odaértem már éppen marcangolták szét az antilopot, mindenhol állt a vér. Mégsem lehetett semmit sem észrevenni a patkány viselkedésén. A mai X7-ek a kis apró nyílással sokkal érzékenyebbek erre, ahogy bármilyen egér, amelyiken alig lát ki valahol az optika.

Egyébként igen, Te kicseréled. De a Razer meg pont azt szeretné, hogy vegyél egy újat. Szóval kb hülyének nézi a vásárlóit.

Egynémely titkárnőnek eléggé komoly APM-je van, szóval olyan nagy különbség nincs. De nem csak Razer-rel gémelnek. És érdekes módon Logi és egyéb márkűk esetén nem hallani tömeges kapcsolóelhalálozásról. Szóval megintcsak arra a következtetésre kell jussak, hogy a gyártó hülyének nézi a vásárlóit.

(#17) kemotox válasza #65675776 (#16) üzenetére


kemotox
addikt

Titkárnő APM-e. meg antilopok, hát behalok :C

(#18) kemotox válasza #65675776 (#16) üzenetére


kemotox
addikt

Hát ez a tisztogatósdi nem vált be sajna.. viszont kicsit elkezdett pörögni az agyam. Aztán persze jó hamar túlmelegedett, és leállt. Na de a lényeg. Egész könnyen cserélhetőnek tűnik a szenzor.
Pont egy ilyen van az egérben.
Már csak találni kéne egy boltot ahol lehet venni...

(#19) Cyberneko


Cyberneko
tag

En amikor ilyen mikrokapcsolo gondom volt, siman szetszedtem, meghajtogattam a membrant, kicsit felpoliroztam, es jo lett.
Szoval, nem egeszen ertem, miert jobb egy vadi ujat szetszedni, es abbol kivenni?
(Az egesz kapcsolo foraztasos csereje az oke.)

(#20) Phvhun válasza Cyberneko (#19) üzenetére


Phvhun
őstag

Anyagfáradás. Hajlítgathatod oké, de ha csak hajlítgatod, akkor egyre sűrűbben fog kelleni megcsinálni, aztán egyszer elfárad, és nem éri meg a szenvedést..

(#21) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

happy end, újra működik a traveler 600. A wd40 csodákra képes... tudom nem kontakt spray de egy kukába szánt egérnek már mind1 :)

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#22) bupemko


bupemko
senior tag

Tudtok valakit, aki vállal forrasztós mikrokapcsoló cserét? Ebay-ről már megrendeltem a kapcsolót meg a talpakat, kb. 3-4 hét múlva lenne aktuális.

(#23) jeni


jeni
félisten

Üdv
A gyerek Sharkoon Drakónia egerének a görgő része a scroll wheel nem jó. Görgetésre nem reagál,csak akkor lehet le fel mozgatni a weboldalt ha a mikrókapcsolót lenyomva kell tartani,mozgatni. A többi része jó. Az Ipon 1 év gartival adta (2015 januárban járt le a garija) de a gyártó az elvileg 2évet gyarantál.
A gyártó felé elküldve gariztatják ők?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.