Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Romano
veterán
Az hogy technikailag is mennyire "új" már az internet, abból nemrég kaptam ízelítőt. Van egy kis PIII 500MHz-s gépem 256MB rammal. Nemrég úgy jött, hogy bizony 2. gépnek a "kazánba" be kell üzemelni, kis munkagépnek. Szépen feltettem rá Win ME-t és Firefox 2-őt. Elkezdtem netezni, de az eredmény eléggé elszomorított.
A mai internetes oldalak kegyetlenül megfogják ezt a gépet. Minden oldalon flash reklámok hada, ami már alapból 100% prögeti a kis procit. Kedvencem a startlap.hu, ami csak kb. 20-30mp számítás után töltődik be rendesen. A Youtube-ről nem is érdemes beszélni. Majdnem az összes flash videó akad (csak a gyengébb bitrátások mennek jól), a HD gombot már nem volt szívem megnyomni
Lehet ezeken a gépeken netezni ma is, de csak türelmesen, nem úgy hogy kattintok össze-vissza.Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
concret_hp
addikt
10 éve még a tv-ben is volt értelmes műsor (emlékeim szerint), legalábbis nem az volt a "kvízműsor" hogy 5 olyan kérdés, hogy kinek a kutyáját vitték múlt héten kozmetikushoz, hanem még normális volt (most hírtelen nem jut eszembe de délután volt vmi Vitrayval, meg esténként mindent vagy semmit (?) Vágóval pl. vagy nem győzike-máunika-balázs-stb só volt pl. de blikkből se volt 10 féle gondolom.
net az fokozottabban, most minden hülye hozzáfér a nethez és osztja az észt
vagy fullba vagy sehogy :D
-
tildy
nagyúr
Remélem parci nem vág ki az off miatt, de abszolút nem tartom jogosnak amit írsz.
Aki foglalkozik webfejlesztéssel , az meg tudja csinálni (többé-kevésbé) tehát az elvárás abszolút nem túlzó , meg tud egyezni velük, másoknak meg tényleg jobb, ha lakat van a szájon.[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
HÁZIGAZDA
a következő nagyelméjűt kivágom figyelmzetetés nélkül. már bocs. ez a topik nem az a topik, rendben? ami meg a fizut illeti, őszintén hiszem, h akik fröcsögve kérnek számon bruttó 1m körüli fizukat, azokra komoly koppanás vár még az életben. más számok pedig nem hangzottak el, nem nyilatkoztunk, h mennyit szeretnénk fizetni. qrvára jó lenne, ha ennek megfelelően nem adnának dolgokat a szánkba emberek. pláne olyan emberek, akiknek eszükben sincs jelentkezni, csak a partvonalról kibicelnek.
nem szeretném ezt többször leírni, és remélem, hogy elég világos voltam...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
JoeYi
őstag
emlékszek mi benmaradtunk középsuliban csak azért, hogy chat.hu-t meg honfoglalót toljunk, mert otthon nem volt, vagy csak gány net Persze már ez az éra is messze van attól amiről ti beszéltek, nekem az kimaradt, mert pici voltam, szülők meg szegények, és számtechtől messziek
-
ftc
nagyúr
icq máig megmaradt
régi idők?
engem sokkal inkább zavar a sok csicsa a neten minden flashel van megoldva holott már a falra tudok mászni tőle. ami a legroszabb: az igazi tartalmak s leirások után kutatni kell
-
Oliverda
félisten
"amikor még mindenki icq-n nyomta, az msn-ről hírből sem hallott."
Én mIRC-n kezdtem a csetet (úgy emlékszek hogy az egy korábbi dolog volt). Akkoriban tényleg nem voltak pszichopata óvodások az ilyen helyeken. Szinte bárkivel el lehetett beszélgetni szépen és nyugodtan. Pedig akkor még csak majd fele ennyi idős voltam. A mIRC-en volt egy külön csatorna oldman hárver' rovatának aztán ott ment az eszmecsere.
Az új internet összességében szerintem majdnem pont annyival jobb az emlegetett réginél mint amennyivel rosszabb.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
kraftxld
félisten
-
HÁZIGAZDA
nem szeretném újrakezdeni a hisztit az álláshirdetésen. maradjunk annyiban, h 8 éve tutira kevesebb felháborodott, ámde jelentkezni még csak messziről sem szándékozó ember érezte volna úgy, hogy kötelessége beleírni a topikba és elmondani a rendkívül érdekfeszítő, hiánypótló véleményét a kiírásról.
(van, aki állásinterjún is csinál ilyet? elkezdi magyarázni a multinak, h mekkora kötsögség ez meg az a feltétel? költői kérdések.)
-
JoeYi
őstag
mondjuk szerintem ez téged fokozottan érinthet, ezért zavar. Úgy értem, valószínűleg te is foglalkozol moderálással, ezért átlagnál többször futsz bele idiótákba.
Persze az a fejlesztői hirdetésed is messze áll az elegáns megoldástól, provokatív, legalább annyira, mint a "sunázós" meg "elsőzős" bejegyzések. És itt merül fel a kérdés, hogy vajon nem-e változtál meg az internettel együtt?
-
JoeYi
őstag
persze az idő sokmindent megszépít. Ha egy hetet a régi tartalmakkal és nettel kellene tölteni, szerintem sokan sírnák vissza ezt a mai kicsit elvadultat.
-
Ice!?
őstag
sunáznám
-
zoltanz
nagyúr
-
félisten
Nagyon átjött az írás hangulata, tényleg más volt.
Ma sokkal "zajosabb", "nyüzsgőbb" a net. Legalábbis én így érzem.
Remélem a webhárom jobban sikerül."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
ABE
őstag
A videó nem a mondanivalóm... Egyetlen kiragadott mondata volt a válaszom zoo8800 hozzászólására. Egyébként kb. azt mondtam, mint te: mindenki hozzáfér a nethez, mindenki megszólalhat, nyilván több lesz az értéktelen dolog, nehezebb szortítozni. Természetesen sok "apróság" csökkenti a színvonalat. A rossz helyesírás, a pocsék fogalmazási készség, az ok nélküli céltalan fecsegés, feltűnési viszketegség, stb.
-
És emlékszik valaki a Champions of Krynn sorozatra? Milyen nagy hangulata volt a kockásfüzetes térképezésnek.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
tiv83us
veterán
Jaj, mikor '95-'96 korul a 12000 - es modemen 45 percet vartam ra, hogy lejojjon a mIRC, aztan azt vagy fel evig orizgettem floppy-n, hogy nehogy megegyszer le kelljen tolteni. Aztan meg ment korbe az osztalyon...
Regi szep idok[ Szerkesztve ]
Always Outnumbered, Never Outgunned
-
adalbert1
veterán
Visszagondolva 99 környékén a modemes betárcsázós netem került olyan 8k-ba, úgy hogy 36 órát lehetett egy hónapban használni... Na most ehhez képest ma sokkal jobbat kapni...
Az egész probléma gyökere szerintem ott keresendő, hogy a számítógép és az internet is tömegcikk lett, így elkerülhetetlen hogy felhíguljon az egész....Igaza van Racecam-nek is abban, hogy meg kell tanulni szelektálni, de néha ez már egyre nehezebben megy... Pl. már nem az információ megszerzése jelenti a problémát, hanem hogy melyik az autentikus szerző/információ.
-
Eastman
addikt
Én pont ezt olvastam ki a bejegyzésből, hogy a szemét közt elvész a lényeg, az érték. (...még a hsz-ed előtt.) Kvázi ma több a szemét mint a tartalom. De lehet, hogy ez csak az én olvasatom.
Nem jutottam el a mondanivalódig a videóban.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Racecam
nagyúr
Meg kell tanulni szelektálni. Ez van.
Az összes tartalmat úgysem lehet elolvasni, megnézni. Meg kell találni azokat az oldalkat, tartalmakat, közösségeket, amelyek fontosak nekünk. A többi meg le van szarva.De azért nekem is eszembe jutnak a melóhelyen átvirrasztott éjszakák, amikor ha reggelre lejött egy driver, már a seggünket vertük a földhöz és rögtön daraboltuk is floppy-ra, hogy haza tudjuk vinni.
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
ABE
őstag
válasz Szten Márs #21 üzenetére
Olcsó, de az internetes szubkultúra része. Van sok, ami nekem sem tetszik, ezt pl. kimondottam emiatt az egy mondat miatt linkeltem. Szvsz nem emiatt csökken a színvonal, hanem azért, mert mindenki szóhoz jut.
-
HÁZIGAZDA
válasz raskolnikoff #10 üzenetére
(számomra nem ütötte le az eob 1-et a trónról (főként a túl lineáris közlekedés miatt), de igen, iszonyatosan pörgős, jó sztorijú, intelligens játék volt.)
-
Szten Márs
nagyúr
Ez csak szerintem olcsó? Vagy, hogy úgymondjam legalja, gagyi, ócska és a legkevésbé sem fedi le a humor semmiféle alkategóriáját. A narancs-tetves-dugó vagy mifenével, meg az Oroszlánkirályos izével együtt.
Ez a szellemi színvonal jött be a netre, és szerintem pont ez ihlette Parcit a bejegyzés megírására.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
ez így van, de ennek még mindig semmi köze ahhoz , amiről írtam: nem a technikai dolgok kapcsán nyafogtam, hanem a tartalom kapcsán. egy portál cikkei, egy fórum hozzászólásai, egy játék... ezek tartalmak. és én csak azt látom, hogy 8-10 évvel ezelőtt sok esetben lényegesen jobb tartalmat kaptam - egy kétségtelenül jóval lassabb, fapadosabb, macerásabb és - egy szűkebb/kisebb interneten.
-
ABE
őstag
-
És mennyire igazad van.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Eastman
addikt
Egyre kisebb ez a bolygó...
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
zoo8800
veterán
Én csak az új időket ismerem. Szvsz nem annyira rossz
rip and tear, until it is done
-
ABE
őstag
Yep...
-
JoeYi
őstag
szerintem pedig tök jó úton haladunk a globális öntudat fele, hogy szkifisen fogalmazzak. És ehhez szerencsére nem is kell egy gerincoszloptői interfészre dugnunk az utp-t, csak egy billentyűzet meg monitor elég.
Épp ma filóztam azon, hogy mekkora királyság, hogy egy 2000 fős faluból VPN-en beloggolok a budapesti központunkba, ahonnét puttyal beSSH-zok a sofiai irodánkba, ahonnét már nyílt csatornám van a burgasi szerverünkhöz VNC-vel. Áldott legyen a modern kor internetének elterjedtsége.
-
raskolnikoff
őstag
Lands of Lore 1! A legjobb játék a világon..
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
HÁZIGAZDA
stratégiailag sem jó válasz ez részemről, de tény, hogy nagyon más volt a PH! is 6-8 évvel ezelőtt. igyekszünk most is távol tartani a hülyeséget, de nincsenek illúzióim: nem lehet árral szemben menni. nézd csak meg az eredeti "fejlesztőt keresünk" topikot...
-
Peter Kiss
őstag
10 évvel ezelőtt még nem interneteztem (de pl. az "56-os" modem megvolt), de ha ilyen volt, akkor ide vele iziben!
Egyébként a PH! (kompletten az egész) sem kivétel ez alól. Logout-on sokszor van felesleges bejegyzés, rengeteg gyökérség van fent a fórumon. (Nálunk is ilyen (volt) pl. a Windows XP-s altéma, ~22x40 topikból 29-et csináltam, az a sok-sok írás mind az olvasás hiányának az eredménye.) És nem 1-1 felhasználó van, aki nem moderálja, tűrtőzteti magát.
Ez van, de nem kell szeretni, törölni kell. -
mephi666
nagyúr
én komolyan szerettem a 33.6-os modemem, mert olyan sávszűkségnél látványosan lehetett érezni, ha benyeltél valami trójait
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Gergő_
őstag
tényleg jó ez a nosztalgia
én egy kicsit újabb kiadás vagyok ezért nekem inkább ezek jutnak eszembe a régi internetezésről:
-altavizsla
-honfoglalo
-56k modem, amire arra volt jó hogy lerántsa a legújabb vírust nem pedig vírusadatbázis frissítést.
fraktálos külföldi oldalak
rotten -
bacsis
Közösségépítő
lógj többet a prohardveren bocs ezt nem hagyhattam ki
Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy az itteni nép azért még mindíg idézheti a net virágkorát... nincs elsőzés, nincs sunáznámozás, mindenki segítőkész, és jó arc... egy-egy kivétel persze akad, úgy mint 10évvel ezelőtt -
HÁZIGAZDA
jaja, esti kedvezményes sávra (este 10 után) emlékszem, meg a későbbi 150 ft-os manőverre is. de amúgy nem is annyira a technikai dolgok hiányoznak (jó azért az adsl... ), hanem a közeg. az viszont nagyon.
-
mephi666
nagyúr
nem ciki szerintem a nosztalgiázás... most ezzel az írással visszahoztad azt a feelinget bennem, amit akkor éreztem, amikor szüleim leléptek az ország túlsó felére nővéremékhez, én meg rátelepedtem a telefonvonalra a 33.6-os modememmel és ment az net/irc ezerrel... akkori matáv talán péntek estétől hétfő reggelig max 150ft-ot számlázott netezésre, ha nem volt szakadás (újraindult a számlázás minden újracsatlakozással) volt hangulata az egésznek... nem is álmodoztam még isdn-ről sem... a kábelnet meg valami olyan csoda volt, amivel csak a 2000-es évek elején találkoztam... emlékszem, hogy fősulin 2001 őszén húztunk valamit lefelé órán és 1.5mbyte/sec-el jött... majdnem magunk alá fostunk... (és akkor még finoman fogalmaztam) a régi net tényleg más volt... nyugisabb... simán kávézhatott/cigizhetett az ember 1-1 oldal töltése közben... a közösségről nem is beszélve... (voltak s*ggarcok azért itt-ott, de lekezeltük őket)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- Napelem
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM