Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kicsitomi88

őstag

válasz blwolf_89 #36 üzenetére

Egy bakteriális mandulagyulladástól ha nem kap antibiotikumot simán a koporsóban köthet ki.

Ha tüszők vannak akkor az már nem 'sima' gyulladás hanem baktérium okozta fertőzés.

Igen, kialakulhat rezisztencia és lehet, hogy a széles spektrumú sem válik be,DE tudniillik ma MO-n nem te döntöd el, hogy milyen antibiotikumot szedsz hanem az orvos aki tisztában van azzal mit szedtél addig a kórelőzményed alapján és nem fogja ugyanazt adni. Nekem is egy hónap különbséggel volt két mandulagyulladásom és nem ugyanazt kaptam.

Ha 2 napot elbasz azzal, hogy ibuprofennel pöcsöl, akkor nagy valószínűséggel 1-2 hetet tovább maradhat táppénzen.

A megfelelően és időben kezelésbe vett torok- illetve a mandulagyulladás általában egy-két hét alatt gyógyul, fontos azonban megemlíteni, hogy a kezeletlen vagy nem jól - esetleg túlságosan enyhén - kezelt A-csoportú béta-hemolitikus Streptococcus fertőzésnek lehetnek szövődményei. A torokmandula melletti tályog képződése a betegség helyi szövődménye, súlyos torokfájás, nyelési fájdalom, a szájnyitás nehezítettsége és jellemző "dünnyögő" hang kíséri. A skarlát a láz mellett az egész testre kiterjedő vörös, pontszerű kiütéssel jár, amely a nyakon, a hónaljban, az ágyékon és a hajlatokban kifejezett, jellemző tünete a száj körüli sápadtság és a málnavörös nyelv. A reumás láz a Streptococcus fertőzés késői következményeként jelentkező, súlyos szövődmény. A fertőzés után 6-21 nappal jelentkezhetnek a vesék gyulladásos megbetegedését jelző húgyúti tünetek.

A szívizom lehetséges gyulladását már meg sem említem.

Új hozzászólás Aktív témák