Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Pitterix: Gyógytorna
- gerner1
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
Terminus_
üzenetére
Hátigen, minden relatív
Nagy DSLR-ről minden MILC könnyűnek tűnik. Mindenképp tapizz meg egy példányt vagy legalább egy hasonló testalkatú MILC-et, hogy nem zavar-e a karcsúsított méret. Amúgy nagyon frankó kis gép, az extra súly nekem azt jelenti, hogy nem lopták ki belőle az anyagot, pl nincs híján normális szenzor/cpu-hűtésnek, mint pl egyes sony vázak.#101: hú, őszintén én a 12-40 és az 1.8/45 után nemigen érzem szükségét semmiféle lencsekorrekciónak, de kérdezz rá a m43 topicban (általánosan, a biztonság kedvéért, oly obi pana vázon - konkrétan gx80-a <5embernek van a topicban, amiből az egyik lusta példány lennék én
) -
t72killer
titán
Biztos lehet, majd még ezt végigjárom. Nagyon friss még nekem ez a gép, szumma 2 órát ha játszottam vele konkrétan. A játszás része volt pl a sokISO-s képek felturbózása photoshop stackinggel és a stabi tesztje. Utóbbi ma majdem éles bevetésre is kerül, de sikerrel lebeszéltem a főnökasszonyt a múzeumról
. -
t72killer
titán
JA, még egy "apróság" a kamerához: 5éve nem volt panasonic gépem (GX1), és ennek hülyét kapok a menüjétől: eleve "sonysan" jól el vannak dugva a dolgok, de a rengeteg előfeltétel miatt kiszürkített opciók miatt állandóan a kézikönyvet kell bújni. Olyan bagatel dolgok is, mint a vaku bekapcsolás: egy sornyi beállítás miatt nem megy, de annyi esze már nincs, hogyha kinyitom a vakut/külső vakut teszek fel, állítsa át ezeket a dolgokat, ne nekem kelljen már pl egy buli közepén vakaródznom, hogy most az e-shuttert vagy a silent mode-ot fejeltettem bekapcsolva, esetleg valamilyen filter (?!) van aktiválva.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Nno, videónyúzás vége, kb 80 percet sikerült egy akksiról lőni némi mozgatással, stabival (=nem folyton asztalra téve üldögélt a kamera).
Megpróbáltam monitorra kötni, sajna az se segített a 30perces limit megkerülésében (mintha HDMI recorderekkel meg lehetne kerülni az ilyesmit).
Melegedni azért melegedett a gépezet, a kellemes szobahőfokon dolgozva az akksi 80perc után kivéve elég meleg volt az akksi+az akku helyére benyúlva forró volt a fémes rész.
-
t72killer
titán
Nálam hálistennek az előző tulaj megtette a külső töltő beszerzését
. Egy extra eredeti akksi itt is figyel, csak épp az is üres volt. Mostmár fel van töltve, megy a videó.Viszont ha A v M módban lövöm a videót, akkor nem enged semmihez se hozzányúlni.- váá, közben rájöttem a turpisságra, a vidi indítása előtt az lcd-n lehet válogatni vidi+P,A és M módok közül
Sajna a 30perces limit nem tűnt el
. Most lövöm a második snittet. -
t72killer
titán
válasz
Terminus_
üzenetére
Esküvői szertartás, valamilyen előadás, hasonlók. Pláne akkor gond, ha az ember a kamerát fixen állványon hagyná és a tartalomra is figyelne közben - ha 100%-ban a videózásra koncentrálok, akkor elvileg azonnal indíthatom a következő snittet - bár a "varrásnál" akkor is lehet némi folytonossági probléma.
Elég disznóság, hogy az amcsi modellt elindítod és szépen végiglő pl egy másfélórás műsort.
-
t72killer
titán
RX100-ból nekem a iv-es verzió van, az uis megfőne 5percnyi 4k után
. Érdekes ez a limit kérdés, mert az ntsc-átállítós videók alatt többen is kommentelték, hogy kiszedte a 30perces limitet. Egyelőre tölti az akksit, ha kész, játszok még vele egy kicsit, azért elég komoly fegyvertény lenne az időlimit kinyírása.#47: ISO-t gombbal gondoltam, csak rekeszt akartam állítani és nem ment - bár lehet, hogy az NTSC-átállás kavarta meg a beállításokat és újra végig kell menjek a menün.
-
t72killer
titán
Akkor valamit rosszul állítottam be, hiába tekergetem a tekerentyűket/nyomom a nyomantyúkat, 4k30p felvétel (megvolt az NTSC átállás) közben nem történik semmi. Most megy a nyúzás, hogy kipróbáljam a 30perces limitet, de úgy tűnik előbb le fog merülni az akksi
. Amúgy a kép jobb alsó sarkában r29:59-ről indult a számláló, ami nem jó jel 
-
t72killer
titán
Jól nézem, hogy videózás közben nem lehet a beállításokon (blende, iso, stb) változtatni
? Nem mintha állandóan ezt csinálnám, de a kis rx100-on szoktam élni a lehetőséggel. -
t72killer
titán
Itt azt írja, hogy 30perces limit sincs.
Elvileg régióváltásról van szó, és az amcsi GX85 (=GX80) nincs lekorlátozva.Ja, konkrét gx80-as videó a megfelelő gombokhoz.
#39: Hnap kipróbálom ezt a 30perces kérdést tényleg

-
t72killer
titán
Parancsolj
Hnap kipróbálom, hogy az 1.1-es FW alatt megy-e.#32: azért AF-csodákra még egy drága Metabones adapterrel se számíts. Persze, jól hangzik pl egy tamron 2,8/18-50 ráakasztása speedboosterrel (=2/13-35) - ha emlékeim nem csalnak, ez volt a legjobb megfizethető APSc alapzoom. Viszont ezek az obik PDAF-re vannak felkészítve, PDAF szenzorokat pedig eddig csak egy m43 vázba, az e-m1-be tettek.
Adaptált obiknál arra is oda kell figyelni, hogy a kisebb szenzor pixelei is kisebbek, ergo az optikai hibák hamarabb előjönnek.
-
t72killer
titán
Üdv a tesztnek! Pár napja szereztem be egy alig használt példányt, nagyon pöpec kis gépezet
. A stabija csúcs, 1/4sec körül még a 45-ös olyval is tudok fotózni (ugyebár ez "puszta" vázstabi). Képminőség jó - bár ez azért az adobe-nak is köszönhető: Lightroomban még az iso3200 is menthető.A 4k vidó szuper, cseppet sem marad le a 6k mintavételezéssel dolgozó rx100iv-től (sőt...) bónuszképp némi ügyeskedéssel (30min limit kiiktatása -> gugli) akár egész órás eseményeket is fel lehet vele venni túlmelegedés nélkül, egy akksival. Ja, és a stabi olyan jó, hogy álló helyzetből, elég stabil kézzel tartva alkalmasint gimbal nélkül is megúszhatja az ember. Ilyet eddig csak az oly tudott, ordenáré videó-minőséggel.
Jack sajnos hiányzik, ami nálam annyira nem téma - próbálta már valaki a gépet USB mikivel
?#14: ááucs!
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- OTP Bank topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Linux kezdőknek
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XT 20GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nagy DSLR-ről minden MILC könnyűnek tűnik. Mindenképp tapizz meg egy példányt vagy legalább egy hasonló testalkatú MILC-et, hogy nem zavar-e a karcsúsított méret. Amúgy nagyon frankó kis gép, az extra súly nekem azt jelenti, hogy nem lopták ki belőle az anyagot, pl nincs híján normális szenzor/cpu-hűtésnek, mint pl egyes sony vázak.
)
Az még nem volt mindenféle hülye opcióval meg funcióval teleszemetelve ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
?
. Most lövöm a második snittet.
. Érdekes ez a limit kérdés, mert az