Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
Új hozzászólás Aktív témák
-
És még egy tapasztalat:
Júniusban írtam, hogy nagyon megugott, kétszeres lett a zfs cache. Akkor még nem volt jele a lemezhibának.
A lemezcsere után szépen lassan visszaállt a normál 1:1 foglalásra.
Lehet, hogy ez is egy jelzés volt már? Innentől erre is figyelni fogok. -
Betoltam az új lemezt.
Pillanatnyilag ezt látom:A nem használt lemezeknél megjelent az új, eddig egy volt ott, ami szerintem a lehalt diszk.
Innen hogyan tovább?A kezdő hozzászólásnál az egyik képen van replace, a vörössel jelzett lemeznél, de nekem ott az a problémám, hogy ugyan az a lemez alatta is szerepel mégegyszer.
-
-
Tanácsot, segítséget szeretnék kérni.
A helyzet az, hogy a pool-om egyik meghajtója meghalt.
Ha jól látom, akkor a sda meghajtó esett ki.
A lemezek sas csatolos 3 TB-s Seageteek, nagyjából egy koruak, szoval elkezdhetem a lemezek cseréjét.
Az elképzelésem a következő:
A jelenleg kiesett lemez helyére be tudok rakni e Toshiba P300 3 TB sata lemezt. Ez nem lesz gond, legalábbis remélem.
A folyamatot így képzeltem el.
A gépet leállítom, a hibás lemezt kicserélem a jóra, újra idítom és a TrueNAs grafikus felületén hozzáadom az új lemezt a pool-hoz.
Ennyi lenne az egész, vagy lehet valami buktató a történetbe?
Gondolkodtam a mentésen is, pont van annyi tárhely, de akkor fel kéne használnom a csere lemezt is....
Ha van javaslat, azt megköszönném. -
-
A lekérdezésnél ez volt:
arcstat
time read ddread ddh% dmread dmh% pread ph% size c avail
17:39:42 0 0 0 0 0 0 0 24G 24G 631M1 x RAIDZ1 | 6 wide | 2.73 TiB
Én egy kicsit túlzásnak tarom a 24 G-t. Volt egy ZFS fríssítés, addig a lemezmérettel egyező foglalása volt.
És van egy ilyen szabály:
Szerintem itt van a kutyus elásva.
-
Na adok egy kis lendületet a topiknak, hátha tud valaki segíteni.
Truenas scale alatt a zfs cashe a poll méretének kétszeresére hízott, és tartja magát.
A gond az, hogy bizinyos app-ok szeretnének RAM-ot a futáshoz, de nincs elég szabad memória, így nem működnek megfelelően.
Van valami beállítási lehetőség, hogy a ZFS cashe ne egyen többett mint a pool valós mérete? -
Nálam transmission van telepítve jailben, nekem simán /mnt/Seagate pool1/iocage/jails/Transmission/root/mnt utvonalra van mountolva, és a Transmission settings.json fájljában adtam meg letöltési helynek.
Így a letöltés a jail-en kívűl van és gond nélkül elérem a wines gépekről.
Egyszer kipróbáltam a qbittorrentet is és gond nélkül migráltam a két rendszer között, ott is ezeket a beállításokat használtam, de visszatértem a transmission-hoz, azt már megszoktam. -
-
Egyenként adja át. De lehet úgy is , ahogy te mondod. A különbség a RAID0-tól, hogy ha több lemez van benne, akkor nem csíkoz, hanem egymás után rakja tele őket. Nagy tárhely 1 lemezes sebesség, de ha meghal valamelyik, akkor az adat a többin megmarad.
-
Még egy kérdésem van.
A gépben egy lsi 9240-8i raid vezérlő van. Ez nem tud IT módot.
Néhány helyen azt javasolták, hogy használjak JBOD lemezeket.
Ez járható út? -
válasz
stopperos #83 üzenetére
Valami kisebb használt szerver gépben gondolkodom, ezekben jellemzően 4 lemez hely van, azért gondolkodtam raidz1-ben. 4x3 TB lemezből így lesz 9 TB használható területem, ez egy otthoni projekt, jelenleg 2 db 2 TB és egy 3 TB hdd-n szétszórva 6 TB adattal rendelkezem, ami ide kerülne.
-
Remélem lesz, aki válaszol....
TrueNas telepítés elött állok.
Az lenne a kérdésem, hogy jól gondolom, hogyha a RaidZ1-be vegyes lemezeket rakok (pl. 2x2 TB és 2x3 TB), akkor a kisebb lemezek mérete fog számítani. Tehát ez esetben ez olyan lenne, mintha 4x2 TB lemez lenne összerakva.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Az otthon tárolt adatmennyiség növekedése miatt szükségessé válhat saját NAS, melyhez kiváló a ZFS fájlrendszer.
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kibertámadás: rávették az IT-s ügyfélszolgálatot, hogy resetelje a jelszavakat
- Synology NAS
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest