- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PLaci58 #11227 üzenetére
Frissítés 8 éve se volt már rá
Én alternatív áruházra, alternatív böngészőre gondoltam, ami még kitkat kompatibilis.
Találtam egy áruházat, az Aurora store-t, ami elvileg play áruház kompatibilis, sikerült telepíteni, el is indult, de be kellett volna lépni a Google accountommal és ott sajnos elhasalt a dolog.
Böngészőből az Opera volt, ami annyira "friss", hogy még be engedett lépni vele a Google drive-ba, de az utolsó verzió is, ami még kompatibilis ezzel a rendszerrel, 4 éves. A kiwi browser egész jól fut rajta, de már annak is elavultak a tanúsítványai, illetve sok oldal visszadobta, hogy elavult. -
válasz
janaman01 #11225 üzenetére
Napi régész.
És még csak vissza se kellett lapozni a 3 éves hozzászólásért.
Én is olvasásra akartam valamelyik nap használni, régen volt bekapcsolva (de időnként szoktam tölteni, hogy ne menjen tönkre benne az akksi). Átküldtem drive-on a fájlt, amit meg akartam nyitni, és ... Nem tudtam belépni a Google drive-ba.
Se a menüből, se a böngészőből, mert túl régi. A böngészőt nem tudtam frissíteni, mert nem lehet belépni a play áruházba, nem tudtam újabb böngészőt letölteni az apkmirror-ról, mert régi a böngészőm...
Végül a telefonomról küldtem át Opera telepítőt, amivel végre engedett belépni a drive-ba.
Én vagyok ennyire béna, vagy ennyire beszűkültek a lehetőségek ezen a régi rendszeren?
-
válasz
Rodzser Mór #11202 üzenetére
Sosem szedtem szét, olvass vissza itt, meg a mélyvíz topikban, hogy ki szedte már szét és írj nekik privátot!
-
válasz
Rodzser Mór #11198 üzenetére
Nem kell forrasztani tudtommal, inkább a készülék szétbontása igényel nagyobb ügyességet. Szerintem instrukciókat találsz hozzá, azt hiszem a hangerő gomboknál kell megbontani egy bankkártya kiélezett sarkával, mintha ilyet olvastam volna régebben. A csatlakozót szerintem csak le kell húzni és az újat visszadugni.
-
válasz
Rodzser Mór #11196 üzenetére
Hát ha találsz hozzá alkatrészt, akkor te magad, vagy ügyes kezű ismerős. Egyébként sajnos gazdasági totálkár, szervizben annyiért javítják, amiből már szinte vehetsz egy új készüléket. Kivéve, ha nagyon erős érzelmi szálak fűznek hozzá, mert akkor ugye pénz nem számít.
-
válasz
Rodzser Mór #11194 üzenetére
Típushiba! Sok tulajnak pont ugyanígy ment tönkre. Belül túl szorosan vannak az alkatrészek, feszül a kijelző, és ilyenkor sajnos elpattan valahol a csatlakozó környékén. Csak kijelzőcserével lehet javítani. Keress egy alaplaphibás donort hozzá.
-
válasz
phanfantom #11191 üzenetére
Működnie kell win10 alatt is, másnak úgy tudom sikerült, de lehet, hogy fel kell kéredzkedni egy win7es gépre.
-
válasz
phanfantom #11187 üzenetére
Van módszer a házi flashelésre, itt, és a másik topikban le van írva, hogy kell.
-
válasz
phanfantom #11185 üzenetére
Próbáld a bekapcsoló + hangerő le gombot 10mp-ig nyomva tartani (soft reset, olyan, mint az akksi ki-be). Próbáld töltőre dugni, hogy reagál-e.
-
válasz
Rodzser Mór #11181 üzenetére
Volt, akinek még volt hozzá valami 5e Ft-os utalványa, így többen is 10e-ért vették.
-
válasz
antal750 #11175 üzenetére
Kikapcsolt állapotban power+hangerő fel hosszan nyomva recovery menü, majd factory reset. Hangerő gombokkal tudsz mozogni a menüben és a power gombbal kiválasztani.
Ja, ez persze törölni fog minden adatot, ami a gépen volt, képeket, appokat, beállításokat... De talán utána újra használni tudod majd a tabletet.
-
válasz
Rodzser Mór #11165 üzenetére
Pont maga a play áruház nem szokta ezt komolyan venni.
Aztán lehet, hogy jött egy inkompatibilis frissítés.
-
válasz
Rodzser Mór #11163 üzenetére
Van erről szó a topikban, valahol, úgy emlékszem egy bizonyos gapps telepítése megoldja ezt a problémát. Hogy mi hozza elő... Nem tudom, nekem egy ideje nem volt bekapcsolva a tablet. Lehet jött rá egy frissítés?
-
-
-
válasz
stigma #11148 üzenetére
A leírtak alapján flash vagy alaplap hibás lett, ezen csak szerviz tud segíteni. A másik topikban (mélyvíz) van leírás, amivel a tetszhalott gépeket is vissza lehet hozni, esetleg az alapján még meg lehetne próbálni.
Alaplapi usb kell hozzá mindenféle hub nélkül (!) és a lehető legrövidebb usb kábel, valamint az összes usb-s perifériát kihúzni, amire nincs szükség. Laptopok többnyire belső usb hub-ot tartalmazhatnak, ezért inkább asztali géppel érdemes próbálkozni. -
válasz
Magnat #11141 üzenetére
Ez jó kérdés, eszembe se jutott.
De tényleg nem emlékszem két év alatt, hogy vki ilyen hibára panaszkodott volna. Olyanra igen, hogy usb ikon látszott újraindítás után. De recovery? Furcsa. Egy factory resetnek elvileg elégnek kéne lenni, hogy rendbe jöjjön.
szerk.: ha mindkét hangerő gomb beragadt, akkor elvileg nem szaladgálhat a kijelölés. -
válasz
phanfantom #11134 üzenetére
Csinálj egy resetet.
-
válasz
phanfantom #11130 üzenetére
Tettél rá valami appot, ami ébren tartja. A wifi biztosan nem. Illetve, mégis lehet a wifi, bizonyos routerek a 4.x androidos telefonokat folyton felébresztették. Milyen routered van?
-
válasz
Rodzser Mór #11123 üzenetére
Nem értem, miért lehetne lassabb a nagyobb tárhelytől...
-
válasz
phanfantom #11120 üzenetére
Esetleg ugyanezt legalább 10 mp-ig?
Ha semmi életjelet nem ad, akkor tedd össze a kezed, hogy még garanciás, bár ezt a tabletet valószínűleg már nem fogod működőképesen visszakapni, legfeljebb az árát. Alaplap vagy Nand chip hibás lett. -
válasz
phanfantom #11118 üzenetére
Próbálj egy factory resetet csinálni rajta, használd a keresőt, minden le van írva itt a topikban.
-
válasz
Genova1983 #11086 üzenetére
Ez úgy néz ki, mintha meghajlott volna.
-
válasz
Genova1983 #11084 üzenetére
Magától??
-
válasz
Rodzser Mór #11072 üzenetére
Én úgy kezdeném, hogy beírom a keresőbe azt, amit ide beírtál.
-
válasz
Rodzser Mór #11066 üzenetére
Erre emlékszem, hogy van megoldás a topikban, vagy ebben vagy a másikban, használd a keresőt!
-
válasz
alcatelfan #11064 üzenetére
Úgy lehet, hogy szoftvert frissítettek rajta, a gyártónak meg leszámlázták az alaplapcserét.
-
válasz
AndrewBlase #11050 üzenetére
RVR400 kolléga már leírta amit erre válaszolnék.
Az volt a hülye, aki a MicroUSB csatlakozót nevezte ki szabvány töltőcsatlakozónak minden telefonhoz. A régi nokia töltőcsatlakozót, vagy ahhoz hasonlót kellett volna szabványosítani annak idején, egy csomó gondot alapból kiiktatott volna...Csökkentett ár: most lassú mobilnetről vagyok, nem tudom visszanézni, keress rá, mikor kezdték el beírni a törött usb problémát, a félig elsötétedett kijelzőt, meg az egyik pillanatról a másikra meghaló nand miatt többé el nem induló tabletet. A legelső probléma az volt, hogy a gyári ota frissítéstől meghalt a tablet, mert selejt módon volt gyárilag flash-elve. Ezek után normális ember csak kalandvagyból vesz ilyet...
-
válasz
atthany #11047 üzenetére
De, a vásárló eldöntheti, hogy a csökkentett árért cserébe vállalja-e, hogy hímes tojásként bánik a híresen sz.rul összerakott cuccal, vagy befektet egy olyan készülékbe, amelyik bírja a nem rendelkezésszerű használatot, viszont kétszer annyiba kerül és fele annyit sem tud. Piacgazdaság van.
-
válasz
atthany #11045 üzenetére
Értem. És azt mivel magyarázod, hogy az enyém nincs eltörve? Ugyanabból az anyagból van pedig, mint a tied. Amikor olvastam, hogy ilyen gyenge, elkezdtem rá nagyon vigyázni. Nem használom például töltés közben, így nem mozog a csatlakozó és nincs esélye eltörni. Leteszem az asztalra, bedugom, ha feltöltött kihúzom. Fele olyan vékony a ház, mint a telefonom, a kábel viszont vastag és merev. A vak is látja, hogy erre vigyázni kell, mert nincs benne anyag. A kijelző felének az elfeketedése dettó, egymásra vannak zsúfolva bent az alkatrészek, ha megnyomódik vagy meghajlik, rögtön elpattan a kijelző. Kb olyan, mint a ráülve meghajló iPhone-ok esete. Nem kell ráülni...
-
válasz
imicip #11042 üzenetére
"osztom a szerviz véleményét"
???
Nem úgy tűnik, mintha osztanád.A törés minden univerzumban garancián kívüli dolog, akár kijelző, akár ház, akár csatlakozó törik. Magától ugyanis semmi nem törik, ahhoz erő kell. Neked kell bebizonyítani, hogy szoftverhiba okozta a törést.
-
válasz
AndrewBlase #11027 üzenetére
Pedig angolul írtam.
Akkor törölj le pár háttérben futó appot, és meggyorsul. Nekem nincs gond a sebességével, igaz a könyvolvasás nemigen terheli. -
válasz
AndrewBlase #11025 üzenetére
Ha nagyon tele van a belső flash (értsd: kevesebb, mint ~5% üres hely van rajta), minden androidos készülék belassul. Szerintem a NAND chip wear leveling-je miatt, de ez csak tipp.
-
válasz
dzsordzs69 #10981 üzenetére
Mert nincs összefoglaló, nem is volt.
Csak a kérdőív.
-
válasz
tatararpad #10928 üzenetére
Olvass vissza, hány tulajt szivattak ezzel, nem én találtam ki.
-
válasz
Jkla99 #10924 üzenetére
Próbáld meg flashelni, ha erre sem éled fel, akkor vidd el gariztatni, mert alaplaphibás lett (a nand szokott meghalni rajta, máskülönben elpusztíthatatlan). Mivel halott, senki se fogja látni rajta a rootot.
A garival legfeljebb akkor lesz gondod, ha az usb körül megrepedt a műanyag. -
Vagy ez is 7", és pont annyi köze a topik témájához, mint az előző két hozzászólásnak.
-
válasz
Kavinton75 #10769 üzenetére
Ez jó, nálad mitől nem ment végig?
Nemigen veszik észre, és ha az usb maga nem törött vagy az usb körül nem törött a műanyag, másba tudtommal nemigen kötöttek bele eddig. -
válasz
Kavinton75 #10767 üzenetére
Te vagy minimum a 20. a topikban ezzel a "frissítés megáll 5%-nál" problémával, neked sem mondhatunk más megoldást, mint a többi 19-nek...
-
válasz
Kavinton75 #10764 üzenetére
Hagytad már csontra lemerülni, és utána töltötted kikapcsolva? Lehet némi különbség a cellák közt, ami hasonló jelenséget okoz, nade persze nem ilyen durván.
-
válasz
ToniSoprano #10762 üzenetére
Ilyen gyors merülés mellett lehet, hogy végig sem megy a flashelés, mivel közben nincs töltés, aztán ott áll majd egy félig flashelt tablettel...
-
válasz
Kavinton75 #10760 üzenetére
Zárlatos akksi. Szerviz.
-
válasz
Black_Raven #10658 üzenetére
Minek rá? Olvass vissza, előbb tönkremegy benne valami, mint hogy elkopjon rajta az üveg.
-
-
válasz
#73173120 #10615 üzenetére
Így van, valószínűleg törött az usb-d.
A bt problémára az a válasz, hogy a mérlegben valószínűleg bt 4.0 LE van, a windowsos telóban meg rendes hardver, ami támogatja ezt a szabványt. A tabletben meg valami jóárasított bt vevő van, ami fájlküldésre meg zenehallgatásra jó, de ilyen mókákra már nem. -
válasz
AndrewBlase #10554 üzenetére
Sajnos elég nagy a szórás a gyártás minőségét illetően. Az enyém se nagy tigris, ha wifiről van szó, ha ez megnyugtat.
Egy újraflash-elést/gyári visszaállítást azért megér szerintem, hogy meggyőződj a dologról. -
válasz
AndrewBlase #10552 üzenetére
Inkább az utóbbi...
-
válasz
TSanya79 #10544 üzenetére
Van itt a fórumon pár döglött példány, jó kijelzővel - donornak.
Más téma: egy kollégám tabija alaplaphibás lett, de a szerviz nem akarta garanciában javítani, mert törött volt az usb (amúgy működött). Kis (?) levelezés után, a fogyasztóvédelmet is bevonva az ügybe, végül meghátráltak, és visszaadják az árát. Szóval érdemes keménykedni.
-
válasz
Rodzser Mór #10478 üzenetére
Próbáld ezen keresztül letölteni, majdnem minden app elindul, amire azt írja nem kompatibilis.
-
válasz
Rodzser Mór #10464 üzenetére
Mert ezeket automatikusan frissítette a gép, azért vannak a "letöltött" listában.
-
válasz
tatararpad #10439 üzenetére
A kevés dolog egyike, ami miatt szeretem a Tesco-t, hogy nem sokat vitáznak, ha visszaviszel egy árut. Én számtalanszor vittem már vissza cuccot és kértem vissza a pénzem sikeresen.
-
válasz
Rodzser Mór #10387 üzenetére
Leginkább hanyatt fekve.
-
válasz
AndrewBlase #10348 üzenetére
Hát nagyjából azt, hogy 15 munkanap tesco ügyfélszolgálat+flag szerviz értelmezésében == 2 hónaptól n+1 napig bármennyi lehet, úgyhogy nagyon ne fektess energiát a számolásba, kb. ezt akartam sugallni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Gumi és felni topik
- Háztartási gépek
- Mikrotik routerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple iPad 11 (A16) 128GB Silver ! aktiválástól 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPad Pro 4 (2022) 11" 128GB Cellular M2 Chip - Makulátlan, akku 100%, akár beszámítással
- Apple iPad 10th Gen. 256GB WIFI Silver, Bontatlan, Új, 0 Perces, Ezüst, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPad 10th Gen. 256GB WIFI Silver, Bontatlan, Új, 0 Perces, Ezüst, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPad 10th Gen. 64GB WIFI Silver, Bontatlan, Új, 0 Perces, Ezüst, 1 Év Apple Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!