- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
Valahogy az jött elém, hogy "ú milyen jó dolog ez, akkor az asztali gépekbe is tegyünk ilyen lapocskákat" és máris buktam hogy egy akármilyen filléres konfigra feldobok egy smothwall-t például, ami tök kényelmes.
Kiváncsi vagyok, hogy mikor kezdenek win8-al nem x86 alapú asztali gépeket árulni ocón... gondolom csak idő kérdése. Annyira nem kavar fel, csak szerintem a Microsoft ott öli a Linux-ot ahol csak tudja és nem lesz rest mindent bevetni amit csak lehet. A hardvergyártókon múlik majd minden, mert azt erősen kétlem, hogy a pingvin mögött van olyan háttér, hogy lépést tudjon tartani a böszmével ha teljes erőből nekiáll fejleszteni.
Mindegy le van szarva, majd meglátjuk mi lesz ebből. -
eziskamu
addikt
-
priti
addikt
Nekem ez abba az irányba bűzlik, hogy a Microsoft mindent el fog követni a Windows8 megjelenését követően, hogy a hardvergyártást abba az irányba vigye, hogy a konkurencia elhasaljon szimpla emberi erőforrás és pénzhiány miatt. Kvázi a linux kernel nem fog futni a vason csak max emulált környezettel ami meg sose lesz tökéletes.
-
darál0w
Jómunkásember
-
JustCouse
csendes tag
-
talpalavalo
aktív tag
Igen ezért is mondom én azt, hogy először ki kellene találni/fejleszteni valami új energiatárolót, vagy a meglévőeket feltunningolni valahogy mert ez korlátozza be egyre jobban a hordozható eszközök fejlődését is...
Egyébként a cikk nagyon pozitív és csak azt tudom mondani, hogy hajrá hajrá csak így tovább ARM!!
Olcsó okostelót a népnek azonnal!!! 
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az 5 wattos Brazos IGP-je jelentősen erősebb mindennél, kb az SGX545MP4 van vele egy szinten. Ez már csak onnan ered, hogy az ultramobil IGP-kben lényegében csak a raszter és a textúrázás fix funkciós, de a többi programozható. A Fusion esetében van ROP blokk is, így nem emulált a blending. Sebességben egy deka esélye sincs így a Tegra 2-nek, de kevesebbet fogyaszt. Már a számítási kapacitás is ég és föld. A Tegra 2-ben négy-négy Vec4-es fragment és vertex shader van, és a blend a fragment részen megy végbe. Az 5 wattos Ontarioban két darab 40 utas unified shader SIMD van. Ég és föld a különbség.
-
davep
tag
-
rtom
senior tag
-
eziskamu
addikt
IBM/Cyrix 686 fíling, x86 utasításkészlet és melegedés nélkül. Akkoriban azok is verték az intelt, míg nem kellett lebegőpontos számításokat végezni, na ott viszont gyengusak voltak.
-
erdoke
titán
Android 3.0-ra majdnem kész az Opera, és azt a felületet portolni Windows-ra pl. igen kevés idő és erőfeszítés. Win asztalra egy tapibarát skint készíteni megint nem nagy durranás, folyamatban is van néhány projekt, ha jól tudom. Néhány program/felület kell még (ebook reader, hírolvasók, levelező, jegyzetelő és hasonlók), és a tipikus tablet felhasználás nagy részét le is fedted.
A sebesség és az üzemidő a kényes pont, ezért is beszélgetünk a vasról. -
lumpen_stex
aktív tag
-
lumpen_stex
aktív tag
-
lumpen_stex
aktív tag
-
erdoke
titán
A Brazos kisebbik kétmagos verziójának fogyasztása kb. 5-6-szoros egy Tegra 2-höz lépest. Nem egy kategória. A Tegra2 meg nem tud Windows-t futtatni, 1.0-ás, kutyafuttában átkalapált "tabletes" operációs rendszerrel indul a szüttyögés. Ez a meccs még nincs lejátszva, két irányból futnak kb. ugyanoda. Az egyik azt a kompromisszumot akarja lenyomni a torkomon, hogy nincs szükségem az asztali/laptop rendszereimmel való kompatibilitásra, a másik meg azt, hogy nincs szükségem a subnotimban levő sebességre. Üzemidőben az 5-6 óra már elfogadható, ennél többet nem nyomkodnék tabletet egy nap, mert a szövegbevitel, a munka nagyon nyűgös, akárhogy is nézzük.
-
lumpen_stex
aktív tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Pine Trail az egy híg fos. Már a megjelenéskor gyenge volt az egész platform tudása, így az a csoda, ha nem veri meg egy új fejlesztés. Ha komolyan hasonlítani akarunk, akkor érdemes sokkal korszerűbb rendszert választani ellenfélnek. Pl.: AMD Fusion Brazos. Ott meg már nincs miről beszélni, az ARM-os SoC lemarad, mint a borravaló. A cikkben sem az Atom CPU-s teljesítményébe kötnek bele, hanem lényegében abba, hogy az IGP tudása megáll a munkaasztal megjelenítésénél.
-
rtom
senior tag
-
erdoke
titán
Mindkettőhöz konyítok egy kicsit, próbáljuk meg!

-
vanhalen
senior tag
Elképesztő.. Ennyi sületlenséget egyszerre összehordva még életemben nem láttam, még PH-n sem. Brutális! Amúgy halkan jegyzem meg: nem "proci" hanem "SOC"
-
antikomcsi
veterán
-
atti_2010
nagyúr
-
epityesz
aktív tag
-
eziskamu
addikt
Nem lehetne most már egy olyan ARM-ot készíteni, ami felveszi a versenyt legalább a asztali csúcs AMD-kkel (vagy akár csúcs Intelekkel
) ? -
Srodney
senior tag
-
davep
tag
ARM egyelőre nem tesz mást, csak feltalálja ugyanazt amit az Intel és AMD kitalált az utóbbi 20 évben és így kénytelen lesz belátni, hogy a számítási teljesítmény nem lineárisan viszonyul a fogyasztáshoz. Az Intelnek és az AMD-nek is érdeke, hogy a processzor a lehető leghatékonyabb legyen. Ilyen szempontból az Intel nagyon el van húzva amúgy, köszönhetően a gyártástechnológia fölényének.
buherton: Én végre a VLIW-es igazi Fusion látnám már szívesen.
-
buherton
őstag
Mondjuk való igaz, hogy oda fix ic-k kerülnek. De csak arra akartam kilyukadni hogy uC-kben is előszeretettel használnak ARM-ot 32 biten.
Mondjuk, azt azért hozzá kell tenni, hogy tényleg nem rosszak az ARM procik. Személy szerint szívesen látnám az Intel és AMD mellett őket (természetesen Intel kárára).
-
Ren Hoek
veterán
Jó cuccok ezek az biztos. A win 8-ra nagyon kíváncsi leszek, és az ARM alapú asztali pc-kre.
Nvidia és MS is beszállt a buliba, szóval hajrá srácok
(#12) davep
Szerintem nincs akadálya az asztali procinak sem...Ha az újak tényleg mennek 3 GHZ-et és sokmagosak... miért ne? Terjedjenek is a léghűtés nélküli hangtalan médiagépek...(amikkel egyszer majd filmet is vághatunk akár és meg rajtuk a PS) -
davep
tag
-
Szlovi
senior tag
-
buherton
őstag
Lehet hogy megfogsz lepődni, de ARM proci mikrokontrollerekben is nagyon nyomul. És abban az órában bizony mikrokontroller van
. -
_csocso_
senior tag
Azért jópár darabot sikerült gyártaniuk, a földön majd mindenki kezébe jutna egy.
-
Puma K
nagyúr
"(Azért megnéznék egy okostelefon vs intelligens mosópor vitát.)"
MICSODA??? XDDDDDDDDDDD ÁÁÁ ma szakadtam egy csomót és ehhez a PH! is hozzá járult 2-3 fakadással

-
Santiagain
őstag
-
Hatvan9
senior tag
-
^Clown
addikt
Hajrá, olcsó okostelefont a népnek

-
MZperX75
addikt
"olcsó dolgokhoz procit" TESSÉK
-
Angel1981
veterán
Nagyon elkezdett nyomulni az ARM.
Biztos én hagytam ki valamit, de már jó ideje figyelem a félvezetőgyártást, de róluk csak kb. 2 éve hallottam először...
-
Solten
őstag
-
Puma K
nagyúr
Brittek? Nem is tudtam. Hajrá-hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- Gumi és felni topik
- Jövedelem
- Drágán add a képeket: rendereken a Xiaomi 17T
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
- Diablo IV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10900KF 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I9 13900K - 24mag/32szál - Gari 2027.06.04. -ig - Eladó!
- AKCIÓ! Dell Latitude 3430 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Gamer/streamer mikrofon, állvány, deck és USB HUB kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Olcsó okostelót a népnek azonnal!!! 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.