- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- potyautas: Norvég nyár
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoz
őstag
AZ Enterprise jól tuningolható, 2 vágás és három szál drót, és máris megy 7.12 Mhz-en :-)
A WD1772-es lemezvezérlő IC-t 10 Mhz-re húzva 1040K fér rá egy DD-s lemezre, ha van jó fajta floppy meghajtód ami 90 sávig is elmegy, akkor 1170K! 16Mhz-re húzva a floppy vezérlőt kezeli a HD-s meghajtókat, így akár 1980K-ig el lehet menni :-) (ehhez kell már a 7.12-re húzott gép is)
Megjegyzem ezek a tuning lemezek olvashatóak maradtak így közel 20 év után is, ellentétben a pár éves CD vagy DVD lemezekkel...Mindenesetre akinek EP ügybe bármi kérdése van, vagy csak nosztalgiázni akar, az jöjjön ide: http://enterpriseforever.com/
-
frescho
addikt
Koszonom. Erdemes setat szervezni a ligetbe, amikor log egy kicsit az eso laba. Amikor el kezd csepegni artatlan arccal lehet javasolni csaladi allapottol, tarsasagtol fuggoen alternativ programkent:
- Dragam, ne menjunk meg haza, gyere setaljunk be a muzeumba, ott olyan jo csond van es meg nem is esik az es.
- Sracok nezzuk meg a verdakat a Kozlekedesiben
- A gyerekek biztos elvezni fogjak a terepasztalt...
-
Valzor
aktív tag
Nagyon jó kis cikk, grat! Erre a kiállításra el kéne menni

-
oxox
addikt
vc20-am volt...az enterprise a joy miatt volt fekete lo...a c64 pedig a best of...
-
bambano
titán
Ilyenekből volt nálunk, abc-80-on és aircomp 16-on kezdtem

De ez volt az első gép az életemben

-
nonoka74
tag
imádom az ilyen cikkeket,mert eszembe jut a gyerekkorom commodore gépei!és eszembe jut az is,hogy milyen régen volt ez!öregszem!
(C64+floppy itt lapul a sarokban,dobozban!) 
-
Rive
veterán
Egy VIC meg egy +4 van otthon... Valahol...

-
F e Z o
veterán
Primo, TV computer, ezeken nőttem fel
'87-88-ban már nyomtuk szalagos magnúval, meg fekete-fehér junoszt tv-vel.... -
törölt tag
-
lapa
veterán
hát egy ilyen ifiházra én is emlékszem, bár akkor még tán úttörőháznak hívták. nem egy hajóállomással szemben volt ez? valahogy nekem is olyan rémlik, hogy mintha kicsit pattantak volna a primos matrica bill-ek, de nagyon rég volt már, nem biztos. a C16 után nekem nem nagyon jött be a megoldás.
-
frescho
addikt
Jogos, javitottam.
Cross platformra nem volt kepes, csak batch file szinten. A ket gep CPU-ja binaris szinten nem kompatibilis egymassal, ahhoz meg tul gyenge, hogy emulalja. A programok egy resze mar akkor is kijott tobb platformra, valoszinubb, hogy egy ilyen verzioval jatszottal. A ChiWriter nekem valahogy nem jott be, annal meg a vi is jobban kezre allt.
-
atike
nagyúr
Jó kis cikk! Érdekes volt olvasni...

A +4 méltánytalanul kapott csak egy mondatot szerintem. Nagyon sokunknak volt (nekem is
), és tömve voltam mindenféle programmal hozzá... Imádtam / imádtuk. Utólag nagyon bánom, hogy anno eladtam... -
biker
nagyúr
Különlegessége, hogy TVC DOS segítségével képes volt a PC-k lemezeit olvasni.
ez van a cikkben
A TVC OS volt beepitve, en a VT_DOS-ra utaltam, ami a DOS floppy lemezek olvasasara szolgalt.
ezt írod most.Bocs, ha jobbítani szeretnénk a cikkedet, de ha te is tudod, hogy elírtad, akkor miből fájna kicserélni szájkarate helyett?

mellesleg a linken se tudják jól, mert az alapvető fileokat mind olvasta, írta ÉS futtatta.
a prince XT-s verziója is futott rajta, illetve volt VT-re is ha jól rémlik a neve ChiWriter klón, és a szerkesztett szöveget lehetett folytatni otthon VT alatt. -
Gude
senior tag
Valahol van még 1 amiga 500-asom

-
Feruendios
tag
De miért a közlekedési múzeumban?
Jah, mert a műszaki múzeumot nem támogatták egy vassal, se és arra sincs pénze, hogy nyitva tartson. -
frescho
addikt
-
törölt tag
-
bacsis
Közösségépítő
-
frescho
addikt
Koszi, a linket. A terminatort vallt vallnak vetve vegigtoltuk , csak ugy hullottak a robotok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
biker: A TVC OS volt beepitve, en a VT_DOS-ra utaltam, ami a DOS floppy lemezek olvasasara szolgalt. [link]
bacsis: nem lehet kolcsonvenni? Adok erte SUN szervert.
^Clown: A cikk 4. mondata: "A gépek egy része nem csak tárlóban tekinthető meg, de használható is, egészen november 21-ig."
-
törölt tag
akkor hogy fogod húzni?
Lenry: nem tudom, emlékeim szerint- apám ifiházigazgató korából, mikor kerített az intézménybe számítógépeket és votl ott sok primo is, hogy a fiatalok ne csavarogjanak, hanem legalabb szervezetten legyenek valahol- kis lenyomás kellett a billeknek. Bár a wikin is kapacitívnak írják.
-
biker
nagyúr
A kapacitív érintős technika kb 60-as évekből való. nem úgy kell értelmezni, mint a mai érintőképernyőket, hogy tudja, hol hány ujjal érintetted meg, hanem volt benne gombonként 1db független kapacitív érzékelő, ami az ujjad érzékelésére megváltozott kapacitással reagált, mint a kézszárító, vagy a víztartály kapacitív szintérzékelése.
-
biker
nagyúr
kis korrekció: a Videoton DOS rendszerének neve VT DOS nem TVC DOS

volt nekünk is, két floppyval. -
Thunderzolee
veterán
Az Indexen is írtak erről, olvassátok el, jó cikk az is.
index.hu/tech/hardver/2010/05/21/tizennyolc_ev_utan_vegre_legyoztem_a_terminatort/
Az a Terminatoros játék az nekem is nagy kedvencem volt.
^Clown:
November 21-ig lesz nyitva a kiállítás. -
bacsis
Közösségépítő
Köszi abemutatót, jó volt olvasni

TVC-m van a padláson porododik, Enterprise-om is van, az ráadásul follos dobozos tartozékos egy halom origi játékkal.. kár hogy hót nem értek hozzá
-
frescho
addikt
Ha valaki lat egy kallodo ZX-81-et, akkor legyen szives szolni. jo lenne felelevenitetni a regi idoket.
-
rvn_10
senior tag
Áh. Régi szép idők. Egy spectrumom még nekem is van valahol, sztem még müködőképes is lenne
. Jajj milyen jó volt azon tolni a Rambot
-
ZCoyote
őstag
Na én még HT-n és Primo-n tanultam. Az se ma volt a franc essen belé

-
^Clown
addikt
Meddig lesz nyitva ez a kiállítás?
-
snake1977
őstag
Sinclair és C64 felejthetetlen korszak volt számomra

-
]Phobos[
senior tag
Wow! Köszi az ajánlást!

-
kmisi99
addikt
ÁÁÁ Az első képen nintendo NES még mindig meg van nekem és működik. Mennyit is játszottam én rajta

-
cellpeti
nagyúr
-
EczkE
veterán
Nem semmi! Nekünk van itthon egy C64-es, nagyon szerettem.

-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Penyus
senior tag
Megelegedessel tolt el hogy a bemutatott gepek kozul a primot kiveve mindegybol rendelkezek minimum egy mukodo peldannyal

-
brumesz
aktív tag
-
dízelracer
őstag
Enterprise 128
De szerettem volna egyet gyerek fejjel... -
Lenry
félisten
kapacitív érintőbillentyű? beszarás

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autós topik
- Google Pixel topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Trollok komolyan
- Diablo IV
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 Ryzen 7 / 32GB RAM / 512 SSD Garancia
- Sapphire Pulse RX 9070XT új, felbontott // Számla // Garabcia //
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- iKing.hu Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Gold használt, megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(C64+floppy itt lapul a sarokban,dobozban!) 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)