Új hozzászólás Aktív témák
-
vans?
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz niyabinghi #9 üzenetére
egyébként latint a Czuczorban (látom győri vagy) elég sokan választottak, bár ez annak is volt betudható, hogy német/angol mellé másodiknak német/angol nem volt választható. na így lett nekem az angol a harmadik. a francia meg sajnos sokra tényleg nem használható.
Győrben mondjuk az is érdekes hogy hiába van a nyugati határon, ott is képzik át magukat a tanárok németről angolra. azon pl eléggé meglepődtem, amikor Békési váltott.
a sikerélmény jó dolog. ez persze akkor, ha alapvetően lexikális, passzív tudás a cél, akkor nem érdekes, de a nyelvet az ember nem azért tanulja, hogy felmondja mind a 18/24 igeidőt, de egy pohár vizet már ne tudjon kérni.
ragadás mondjuk igaz, nekem évekig fent volt a gép tetején az angol-magyar. az úgy kezdődött, hogy a tie fighterben szétlőttem valamit, aztán mission failed lett... na onnantól úgy döntöttem egyszerűbb szótárazni, mint trial-and-errorral kitalálni, hogy mégis mi a fene van.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
válasz niyabinghi #9 üzenetére
Ugyanez a véleményem nekem is.
Ráadásul az nem is baj, ha nem tanul meg az átlagember tökéletesen angolul, elég ha egy külföldit útba tud igazítani, ehhez meg elég az általános iskolai képzés is.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- ZIDOO médialejátszók
- Renault, Dacia topik
- Peugeot, Citroën topik
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest